HABERLER>POLİTİKA
1 Haziran 2013 Cumartesi - 14:07

Şahin’den İzmir’de ‘Gezi’ çıkışı: Amaç darbe zemini!

AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Gezi Parkı’ndaki olayların nedenini ağaç kesilmesi olmadığını, bunu bahane ederek darbelere zemin hazırlamak olduğunu söyledi. Sanatçı Mehmet Ali Alabora ve basın mensubu Taylan Kılınç’ın sosyal medyadaki çağrılarını örnek veren Şahin, “Amaç burada kaos meydana getirebilir miyiz? Siyasi iktidarı sarsabilir miyiz? Amaç bu! Ama millet bunun farkında. Size gezi parkında iktidar çıkmaz beyler” dedi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da “Eylem, darbe zemini oluşturmaya yönelik olarak oluşturuldu” diye konuştu.

Şahin’den İzmir’de ‘Gezi’ çıkışı: Amaç darbe zemini!

İZMİR - İzmir’de, Balçova Kaya Termal Otel’de yapılan Ak Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 10. Bölge Toplantısı açılış konuşmasını yapan Mehmet Ali Şahin, Gezi Parkı’ndaki olayları değerlendirdi. Şahin, “İstanbul Taksim’de ağaç katliamı bahane edilerek neler neler yapıldı. Aslında burada yapılmak istenen Taksim Yayalaştırma Projesi'ydi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16 şubat 2011’de onayladığı bir projedir. CHP’liler de oy verdi. Projeye göre 50 yılını geçmiş ağaçlardan 13 ağaç yerlerinden sökülecek ve yayalaştırma projesi kapsamında orası genişletilecek. Koruma Kurulu da onayladı. Kimse itiraz etmedi. Burada 13 tane ağaç yerlerinden sökülerek başka yerlerle dikilirken aman Allah kıyamet koptu. Şimdi buradan hareketle Türkiye’de başka şeyler amaçlanıyor” dedi.
 
ALABORA VE KILINÇ’IN ADINI VERDİ
Şahin sosyal paylaşım sitelerinde yapılan çağrılarla olayların büyüdüğünü belirterek sanatçı Mehmet Ali Alabora ve basın mensubu Taylan Kılınç’ın adını verdi. Alabora’nın çağrısında “Mesele sadece gezi parkı değil arkadaş sen hala anlamadın mı hadi gel”, Kılınç’ın ise “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti geri alma vakti” çağrılarını okudu.

 
“KAOS YARATMA PEŞİNDELER”
Mehmet Ali Şahin, partililerden bunları halka anlatmasını isteyerek, "Amaç, biz buradan darbeye zemin hazırlayacak bir kaos yaratabilir miyiz? Sadece darbeler ve darbecilerden umut bekliyorlar. Acaba buradan bir kaos meydana getirebilir miyiz? Bu siyasi iktidarı sarsabilir miyiz? Amaç bu. Yoksa oradaki iki ağaç değil. Buradan bize ekmek çıkar mı diye düşünüyorlar. Gezi Parkında size iktidar çıkmaz beyler" dedi.
 
Kimsenin darbeden medet ummaması gerektiğini, bir CHP’linin 'darbe yapacak komutanın kalmadığını' söylediğini belirten Şahin “Bunların işi gücü darbe. Darbe sonrası da iktidar olmak. Çünkü milletten umutlarını kesmişler. Halkın sağduyusuna inancımız tamdır. Güçlü teşkilat ve icraatlarla milletin huzurundayız” diye konuştu.
 
Şahin, İstanbul’da üçüncü köprünün temelinin atılmasıyla ilgili 'hayırlı olsun' temennisinde bulunmayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirerek “Başbakan’ın ağaç katliamı yapılacağı gerekçesiyle Kazıklı Voyvoda gibi tarihe geçeceğini söyledi” dedi. 
 
ŞAMİL TAYYAR: ŞARHOŞ KAFAYLA EYLEM YAPIYORLAR
Toplantıya katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da Türkiye'nin darbeler ve demokrasi tarihini anlattı. Taksim'de yaşanan olaylar hakkında düşüncelerini de dile getiren Şamil Tayyar, şunları söyledi: “İstanbul'da gece helikopterlerin gaz sıktığını söylediler. Bu eylemi provoke eden sanatçılar var. Ak Parti İzmir il binasının yandığını bile söylediler. Dedikoduları Twetter'dan paylaşarak kaotik ortam oluşturdular. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne vazife çıkarmayı amaçlıyorlar. Eylem, darbe zemini oluşturmaya yönelik olarak oluşturuldu. Bu bir provaydı. Sağ duyulu Türk milleti bu oyuna gelmedi. Siz, ülkeyi yönetenlerin icraatlarından memnun değilseniz, sandığa gidersiniz. Iktidarları millet getirir, millet götürür. Siz sokakta iktidar olmaya çalışırsanız hüsrana uğrarsanız. Sabaha kadar barlarda içip ellerinde boş bira şişelerini taşıyanlar eylem yapıyorlar. Ayık kafayla seçim sandığını bulamayanlar. Sarhoş kafayla sokaklarda eylem yapıyorlar.”


 
“ERDOĞAN İLK DEVLET BAŞKANI, GÜL SON CUMHURBAŞKANI OLACAK”
Şamil Tayyar, Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli olduğunu söyledi. Seçimi bu kadar önemli kılanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olma ihtimali olduğunu belirten Tayyar “Aday olup olmayacağını bilmiyorum. Gönlümden geçen aday olmasıdır. Allah’ın izniyle olur ve kazanır. Bu gerçekleşirse Abdullah Gül son Cumhurbaşkanı, Erdoğan ise ilk Devlet Başkanı olur. Bunu unutmayın" dedi.
 
Yüzde 50 üzerinde oy almış bir Cumhurbaşkanının anayasal yetkilerini kullandığı zaman fiilen devlet başkanı olacağı görüşünü savunan Şamil Tayyar, "Yeni modele ilişkin şimdiden anayasa değişikliği mutlaka yapılmalıdır. Çünkü artık parlamenter sistem iflas etmiştir. Şimdi yaparsan ne ala. Yapamazsak seçimden sonra Türkiye gündemine başkanlık modeli mutlaka gelecektir” diye konuştu.
 
Şamil Tayyar, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Türkiye’de devlet büyükleri, sanatçılara yönelik suikastlar olabileceğini de ileri sürdü. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rüzgar ege 2 Haziran 2013 Pazar 23:57

TAYYİP BEY SİZİ TV SEYREKTİK BURNUNDAN KIL ALDIRMADIN AMA ÜLKEMİ SANA FEDA ETMEYECE.K.FETTULLAH EFENDİMİDE SANA CEZA VERECEK....CEMEATİMİZ SANA OY ATTTII..AMA BİRDAHA ASLA..İNSANLARI KATLETTİN HELE AVRUPADA MÜSLÜMALĞI YOK ETTİN..YAZIKKK.HOCAMM..TAYYİB OY VERME..

Yorumu oyla      11      5  
rüzgar ege 2 Haziran 2013 Pazar 23:55

TAYYİP BEY SİZİ TV SEYREKTİK BURNUNDAN KIL ALDIRMADIN AMA ÜLKEMİ SANA FEDA ETMEYECE.K.FETTULLAH EFENDİMİDE SANA CEZA VERECEK....CEMEATİMİZ SANA OY ATTTII..AMA BİRDAHA ASLA..İNSANLARI KATLETTİN HELE AVRUPADA MÜSLÜMALĞI YOK ETTİN..YAZIKKK.HOCAMM..TAYYİB İALLLL

Yorumu oyla      11      5  
ÇOK BÜYÜK 2 Haziran 2013 Pazar 23:38

ÇOK BÜYÜK HAREKET AKP LİYİMMM KORKKTUM...TAYYİP AKLINI BAŞINA TOPLASIN ESAT GİBİ OLAMK İSTEMİYORUM..KENDİNİ İMPARATOR ZANNETTİ..HALKI DİNLEMİYOR..

Yorumu oyla      12      5  
Ertuğrul Özkan 2 Haziran 2013 Pazar 11:50

Asıl darbe yapan namussuzlar sizleriniz. Ödünüz bokunuza karıştı galiba. Sizler tam kadro acele..Amerika mı olur yoksa Suudi Arabistan mı olur derhal yerlerinizi ayırtın . Bu millet sizi yaşatmaz.

Yorumu oyla      14      6  
TC DEMOKRAT 2 Haziran 2013 Pazar 09:45

Esadın Yanında Ordusu,Askerleri Ona Destek Vererek Vatanlarını Savunuyorlar.Tayyip Bey Bir Düşünsün Bakalım.Yarın İşler İyice Sarpa Sarınca Onun Arkasında ORDUMUZ Olmayacaktır.Çok Güvendiği Polisleri Onun SALTANATI nı Kaç Gün Koruyabilecek Çok Merak Ediyorum.

Yorumu oyla      14      5  
tırıvırı 2 Haziran 2013 Pazar 09:34

ben bu adamı akıllı sanırdım. Yanılmışım.

Yorumu oyla      14      5  
GİZEM 2 Haziran 2013 Pazar 01:29

bu açıklamayı yapan adam İZMİR de millet,İZMİRDE!memleketimin en özel şehrinde!yeri belli yurdu belli.geçelim karşısına da sıkıyorsa bizim yüzümüze yapsın bu açıklamayı.DARBE DEĞİLDİR AYIP OLAN;DARBEYE SEBEBİYET VERMEKTİR!!!!

Yorumu oyla      14      5  
TC misafir 1 Haziran 2013 Cumartesi 23:43

Asıl darbeci ve diktatör sizlersiniz, bedava eğitim isteyen öğrenciye biber gazı, hak arayan tekel işçilerine biber gazı, HES'lere karşı durup suyunu vermek istemeyen vatandaşa biber gazı, taraftarlara biber gazı, eline Türk Bayrağını alıp bayramı kutlayanlara biber gazı, 2b arazilerine karşı direnenlere biber gazı, çevrecilere biber gazı , hastanelere biber gazı, emeklilere biber gazı, siz milleti gazladınız gazladınız sonra da "kim bunları gaza getirdi" diye suçlu aramaya başladınız.

Yorumu oyla      14      5  
TC misafir 1 Haziran 2013 Cumartesi 23:36

Orduya darbeci dediniz yüzlerce subayı içeri tıktınız darbe yapacak ordu kalmayınca sıra halkı darbeci diye suçlamaya mı geldi? çok korkaksınız çok! unutmayın ki o koltuklar ve makam sizlerle ilelebet sürmeyecek bu dünya Kanuniye bile kalmadıysa size hiç kalmaz!elbet o koltuklar ve makamınız bir gün altınızdan gidecek ve sade vatandaş olduğunuzda sizleri o zaman göreceğiz.

Yorumu oyla      14      5  
Ahmet Türkan 1 Haziran 2013 Cumartesi 22:35

Mısır'da diktatör giderken çok mutlu oluyordunuz şimdi sıra size gelince mi darbe oldu:) Olsa olsa halk darbesi bu :)

Yorumu oyla      33      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP mitingi bıraktı, Taksim’e yürüyor!
CHP, Gezi Parkı projesine yönelik protestolara destek vermek için Kadıköy'de ...
Ve Erdoğan konuştu: Gaz kullanımında yanlışlık var
Başbakan Erdoğan, Taksim’de iki gündür aralıksız süren olayların ardında ...
‘Gezi’yle ilgili hükümet cephesinde 2 flaş açıklama
Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili iki önemli açıklama geldi.
 
CHP İzmir tek yürek: Yaz boyu köy çıkarması
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı ...
Denizli’den doğa için çifte müjde
Son bir yıldır Karaburun’un Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilmesi için ...
Güven, Karaburun’un mücadelesini Meclis’e taşıdı
Balık çiftlikleri ile mücadele eden Karaburun’da davalar devam ederken ...
 
Kılıçdaroğlu: Artık İstanbul'da…
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili ilgili bir ...
Hükümetten ilk açıklama: Başka çaremiz yoktu!
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Parkı’nda yaşanan olaylarla ilgili ...
Flaş! Ve MHP de ‘Gezi’ye iniyor
Gezi Parkı’nda yaşananlara MHP de sessiz kalmadı… Milletvekilleri yarın Taksim’e iniyor…
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva