HABERLER>POLİTİKA
1 Haziran 2013 Cumartesi - 11:27

CHP İzmir tek yürek: Yaz boyu köy çıkarması

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Ali Engin, yaz dönemi çalışma programını anlattı. Eski milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları ve milletvekili adaylarından destek isteyen Engin, “Kasım Ayı’na kadar 600 köyü dolaşacağız. Yaz döneminde İzmir’in köyleri tarım ile uğraştığı için akşam ve gece çalışacağız. Önce Bergama’dan başlayacağımız ziyaretler farklı yerlerde devam edecek” dedi. Engin, vatandaşların ulaşım konusunda şikayet ettiğini belirtenken ayrıca yürüyen çözüm sürecinde partinin bakış açısının iyi anlatılmasını istedi.

CHP İzmir tek yürek: Yaz boyu köy çıkarması

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen sabah kahvaltısında partinin eski ve yeni isimleri bir araya geldi.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda eski milletvekilleri, milletvekili adayları, il başkanları ve eski yöneticiler ile bir araya gelen İl Başkanı Ali Engin, seçime yönelik mesajlar verdi. Partide birlik beraberlik ve vefa duygusunu daha da güçlendirmek için çabaladıklarını ifade eden Engin, “ Partide görev almış isimleri siyasal mücadeleye katmak istiyoruz. Biz zaten il yönetimi olarak planımıza göre Kasım ayına kadar 600 köyün 500’üne gideceğiz. Şu ana kadar 250 köyü dolaştık. Çalışmalar çok yararlı ve faydalı oldu. Bu çalışmaları ve faaliyetleri klasik seçim döneminde de yapabiliriz. Bunu yapmak yerine farklı zamanlarda gidiyoruz. Seçim dönemi olursa bir günde 3-4 parti gelir vatandaşın kafası karışır ve unutulur. Milletvekilleri, eski yöneticilerimiz ile alanlardayız” dedi.
 
SADECE TESPİT YAPMAYACAĞIZ
Yaz mevsimi ve tarım faaliyetleri nedeniyle İzmir’in köylerine yönelik yapacakları ziyaretlerde değişik yöntemler kullanacaklarını söyleyen Engin, “Şehrin geri kalmış bölgelerinde hafta içi, hafta sonu ayrımı yapmadan gecekondu, kahve, esnafları dolaşacağız. Taziyelere gidip, düğünlere katılacağız. Arkadaşlarımızın zamanının uygun olup olmadığını partideki arkadaşlarımız arayacaklar. Bergama’nın 114 köyüne gidersek İzmir’in yarısına gideriz. Orayı da akşam saatlerinde dolaşacağız. Köy ziyaretlerini yapacağız. Ardından Kiraz’ın 50-60 köyü var. Oraya da gideceğiz. Köylerde tarımda müthiş hasar var. Beş yıldan bu yana ciddi sorunlar yaşanıyor. Tarımın önemli yurt dışına çıkan ürünleri üzüm, incir ciddi sorunla karşı karşıya... İthal tarım ürünleri yerli ürünlerini zorluyor. İzmir’in yüzde 9’u köyde yaşıyor. Hükümet ‘köyler önemli değil, şehirlere yönelelim’ diyebilir. Biz ‘sadece köylü perişan’ tespiti yapmak yerine bunun nedenlerini anlatacağız. 10 yıldan bu yana döviz sabit kaldı ve Ege’deki ürünler aynı fiyatlarla satılıyor. Sanayici ve çiftçi gerçekten ciddi problemler yaşıyor. Sanayi tesislerinin uluslar arası camiada rekabet edemez hale geldiğini görüyoruz” diye konuştu.

 
PARTİNİN BAŞIKINI ANLATIN
Bu zamana kadar yapılan köy ziyaretlerinde insanların geçim dışında en büyük çekincelerinin terörle müzakere ve çözüm süreci olduğunu anlatan Engin, toplantıda bulunanlardan partinin bakışını anlatmasını istedi. Engin, “Terörle müzakere konusunda vatandaşlarımız bize sorular soruyor. AK Partili bakanlar ve milletvekillerinin bile bilmediği süreç yürütülüyor. Hükümete destek veren vatandaşlar bile tepki gösteriyor. Partimizin, genel başkanımızın geliştirdiği tutumları herkese anlatacağız. Terörün birlik ve beraberlik içinde, barış içinde çözülmesini umuyoruz. CHP hiçbir şey yapmıyor savı doğru değil. Haklı çekincelerimiz var. Kürtlerin talepleri ile siyasi yapıların talepleri aynı değil. Ülkeyi kuran, 90 yıllık parti olarak yanlışları dile getirmek barışa karşı olmak değildir. Bu sorunun bir an önce halledilmesi lazım. Terörün bitirilmesi için gereğinden çok çabalıyoruz” dedi.
 
VATANDAŞ ULAŞIMDAN ŞİKAYETÇİ
Alan çalışmalarında vatandaşın şikayetlerinden de bahseden Başkan Engin, en önemli noktanın ulaşım olduğunu dile getirdi. Engin, “İki yıl önce yapılan seçimlerde milletvekilleri adaylarımız alanlarda çalıştılar. Belediye hizmetlerinde sıkıntılar oluyor. En köklü belediyede bile mesele çıkıyor. Ulaşım ile ilgili sıkıntılar var. İzmir’de klimalı olmayan araç kalmadı. Yeni otobüslerle çalışmalar yapıyoruz. Ulaşımda entegrasyon nedeniyle sorunlar var. BMC’nin batması nedeniyle de yeni otobüsler henüz gelmedi. Yeni bağlanan ilçelerde ulaşım ve altyapı sorunları var. Vatandaş da haklı. Bu konuda üzülmeye gerek yok. İnsanlar ne yapıldığını çok iyi biliyor. Öncelikle vatandaş ne yapılmadığı ile ilgili soruyor. Biz de köylere onun için gidip, şikayetlerini dinliyoruz. Zaman zaman eleştiriyor ve duymak istemediğimiz şeyleri söylüyorlar. Bunları da anlayışla karşılamalıyız” diye konuştu.
 
SANDIK GÖREVLİSİ PARTİYE DESTEK İSTESİN
Seçim öncesi sandık yapılanmasına önem verdiklerini anlatan Engin, çalışmaların aksamamasını istedi. Engin, “10 bin sandığımızın yüzde 95’inde hakimiz. Sandık görevlilerinin amacı sandığı korumak değildir. Sandık görevlileri alana çıkmalıdır. Bir sandık 60-70 konuttan ibaret. Görevliler seçime kadar vatandaşları ziyaret etmeleri gerekiyor. İzmir’in başarılı olduğunu söyleyebilirim. Medyadaki durum zaten ortada. Türkiye’nin en önemli olaylarından biri olan İstanbul Taksim’deki Gezi Park meselesini medya gündeme getirmiyor. O yüzden halka inmemiz ve onlarla iletişim kurmamız için alanlarda olacağız. Parti olarak, İzmir’de üyelerimize temel eğitimler veriyoruz. Projeler hayata geçirdik. Sosyal sorumluluk projeleri ile ön planlara çıktık. Seçime 10 aylık bir süre kaldı. Enerjimizin önemli kısmını aday belirleme, aday olma gibi konulara ayıracağız. Temmuz ayı sonuna kadar hangi ilçede kimin belirleneceği ile ilgili heyet belli olacak. Saha çalışmalarını adaylık ve parti içi konulardan önce bitirmek istiyoruz” dedi.
 
YAPTIKLARI YALAKALIK
Hükümetin kendinden olmayana tavır gösterdiğini, onu ezmeye çalıştığını ifade eden Engin, ülkenin içinde bulunduğu mali durumun iyi olmadığını söyledi. Engin, “Baskıcı, hoşgörüsüz bir hükümet ve başbakan var. Hızlı bir şekilde bu durumdan çıkmamız gerekiyor. CHP’nin iktidarına ihtiyacımız var. Yeniden ayağa kalkmamız gerekiyor. Yalakalığın ne kadar boyutlara geldiğini İzmir’e asılan Ankara Ticaret Odası’nın ilanları gösterdi. İMF borcunun ne kadar olduğu çarpıtılıyor. Ciddi bütçe ve reklam paraları ayırarak insanları kandırıyorlar. Otoyollar ve köprüler özel sektör eliyle yapılırken Cumhuriyet dönemi köklü kurumları satıldı. Arazileri, mülkleri peşkeş çekildi. Tayyip Erdoğan’ın birinci amacı başkan olmak. Bu desteği de yoksullaştırdığı vatandaşlardan almak istiyor. Şu anda İzmir’de statladı yıkmak, alanları imara açmak ve kenti yağmalamak istiyorlar. Tabi ki kentin kalkınması lazım ama planlamayı kenara atarak olmaz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
FİKRET YAKAL 2 Haziran 2013 Pazar 07:36

KAPALI SALON TOPLANTILARI YAPILMAYACAKTI,HALK SOKAKTA,SEÇİLMİŞLER KAHVALTI YAPIYOR.ÜLKE YANIYOR BİZ HALKIN ARASINDA DEĞİLİZ.BELEDİYELERDE HANGİ KÖŞEYİ KAPARIZ KAYGISINDAYIZ.

Yorumu oyla      12      5  
hamdi 1 Haziran 2013 Cumartesi 16:31

yöneticiler toplantıdayken halk isyandaydı,daha sonra uyandılar.YÖNETİM VE BELEDİYELER HALKTAN NE KADAR KOPUK.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli’den doğa için çifte müjde
Son bir yıldır Karaburun’un Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilmesi için ...
Güven, Karaburun’un mücadelesini Meclis’e taşıdı
Balık çiftlikleri ile mücadele eden Karaburun’da davalar devam ederken ...
Kılıçdaroğlu: Artık İstanbul'da…
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili ilgili bir ...
 
Hükümetten ilk açıklama: Başka çaremiz yoktu!
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Parkı’nda yaşanan olaylarla ilgili ...
Flaş! Ve MHP de ‘Gezi’ye iniyor
Gezi Parkı’nda yaşananlara MHP de sessiz kalmadı… Milletvekilleri yarın Taksim’e iniyor…
Günay’dan ‘Gezi’ çıkışı: Zulüm yapılıyor!
Twitter’dan çok sayıda mesajlar Gezi Parkı’nın yıkılmasını eleştiren Kültür ...
 
İzmir’in Profesör Vekili: Ülke diktatörlüğe gidiyor!
CHP İzmir Milletvekili Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Rıza ...
Mehmet Ali Şahin 'Eğitim' için İzmir'e geliyor
AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet ...
Erdoğan şaşırttı: Memnunum, gündem oluşuyor
Meclis’te kabul edilen düzenlemenin alkole yasak getirmediğini belirten ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva