HABERLER>SAĞLIK
24 Nisan 2024 Çarşamba - 09:56

Şehir Hastanesi'nde 'beyaz' isyan: Güvenlik sayısı artırılsın!

İzmir Şehir Hastanesi’nde dün akşam saatlerinde yaşanan rehine krizinin ardından sağlık çalışanları bugün iş bıraktı. İzmir Sağlık Platformu tarafından yapılan açıklamada "Yetersiz ve yetkisiz güvenlik elemanlarıyla bu işin çözülemeyeceği ortadadır. Hastane polislerinin ve güvenlik görevlilerinin sayısı ve yetkileri mutlaka arttırılmalıdır. Şehir hastanelerinin güvenliği bu hastaneleri işletmekte olan inşaat şirketlerinin sözleşme yaptığı özel güvenlik şirketlerine verilmiştir" denildi.

Şehir Hastanesi nde  beyaz  isyan: Güvenlik sayısı artırılsın!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Şehir Hastanesi’nde iddiaya göre daha önce tedavi gören C.Y., saat 13.00 sıralarında pompalı tüfekle Bayraklı Şehir Hastanesi'ne geldi. C.Y., durumdan haberdar olan yakınlarının ihbarı üzerine polis ekipleri tarafından hastanenin otoparkında yakalanarak gözaltına alındı. C.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

'KATLİAM YAPACAĞIM'
Serbest kalan C.Y., saat 21.00 sıralarında hastaneye tekrar gelerek, iddiaya göre, C Blok Kat 9'da katliam yapacağını söyledi. Bu sırada B.G. isimli doktorun beyaz kod vermesi üzerine hastaneye polis ekipleri sevk edildi. Sağlık çalışanları ise kendileri korumak için odalar içerisine barikatlar kurarak kendilerini korumaya çalıştı.

C.Y., hastane girişinin önündü polis ekipleri tarafından yakalanarak, tekrar gözaltına alındı.

TAM GÜN İŞ BIRAKMA
Yaşanan olayların ardından ise sağlık çalışanları tam gün iş bırakma kararı aldı. 

SON 10 YILDA 110 BİN SAĞLIKTA ŞİDDET VAKASI
Bayraklı Şehir Hastanesinde önünde sağlık çalışanları ile birlikte İzmir Sağlık Platformu adına açıklamada bulunan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kaynak, "Yeterli ve iyi hizmet alamayan hastalarla hasta yakınlarıyla sağlık çalışanlarını karşı karşıya bırakmış bilerek ve isteyerek sağlıkta şiddet zemin hazırlanmıştır. Bu ülkede en az 80 beyaz kod verilen ve  son 10 yılda bildirilen 110 bin sağlıkta şiddet vakası asla rastlandır değildir asla mazur görülemez, asla hiç bir bahanenin arkasına gizlenemez" dedi. 

Sağlık Bakanlığının gerekli önlemleri almadığını belirten Kaynak "Sağlık kurumların sıradan bir AVM'deki gibi güvenlik önlemi alınmamakta. Sağlık Bakanlığı  bu konuda yapılan uyarılara cevap bile vermemektedir. Siyasetçilerin yasama organlarının konuya ilgisizliği dikkat çekicidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 1 Ağustos 2022'de yapılması teklif edilen sağlıkta şiddet özel oturumu önerisine tavır alan milletvekilleri genel kurul salonuna girmeden kuliste oturmuş ve özel gündemli toplantının gerçekleşmesini engellemişlerdir. Başka ülkelerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlara çok ağır yaptırımlar uygulanırken ülkemizde mümkün olduğu kadar hafifletici sebepler gerekçesiyle neredeyse saldırganlar yargılanmamaktadır" açıklamasını yaptı. 

BAKANLIKLAR SORUMLULUK ALMIYOR
Hastane polislerinin ve güvenlik görevlilerinin sayılarının artması gerektiğine değinen Kaynak "Bayraklı Şehir Hastanesi'ne silahla gelen şahıs silahına el konulup serbest bırakılması durumun vehametini gözler önüne sermektedir. Şimdiye kadar sağlık kuruluşlarında şiddeti önleme adına bir kaç göstermelik acil butunu koymaktan bir kaç hastaneye göstermelik çalışmayan ve ya herkesin elini kolunu sallayarak geçtiği x rayleri koymaktan başka Sağlık Bakanlığı ne yapmıştır? Kurumlarda geniş bir denetleme yapılmadan gerçek anlamda çalışan güvenliği sağlanabilir mi? Yetersiz ve yetkisiz güvenlik elemanlarıyla bu işin çözülemeyeceği ortadadır. Hastane polislerinin ve güvenlik görevlilerinin sayısı ve yetkileri mutlaka arttırılmalıdır. Şehir hastanelerinin güvenliği bu hastaneleri işletmekte olan inşaat şirketlerinin sözleşme yaptığı özel güvenlik şirketlerine verilmiştir. Ne İçişleri Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü ne de Sağlık Bakanlığı bu konuda hiç bir şekilde bugüne kadar sorumluluk almamışlardır.  Hastanelerin geçiş noktalarında denetimli geçiş sağlayan aktif güvenlik elemanları görevlendirilmelidir ve bu konuda İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı doğrudan güvenlik açısında sorumluluk almalıdır. Acilen bu konuda ağır yaptırımlar içeren yasal düzenlemeler yapılmak zorundadır. Sağlık kurumlarında  çok ciddi ve koruyucu ve şiddeti önleyici engelleyici insan gücü, sağlık polisi, emniyet güçleri elektronik ve görsel kontrol mekanizmaları acilen hayata geçirilmelidir" ifadelerini kullandı. 

 
Kuzen dehşeti... 4 yaşındaki Sultan'ı katletti!
 
Yaylada ölü bulunmuştu... 3 arkadaşı gözaltına alındı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Nisan 2024 Perşembe 09:20

Akapenin derhal istifa edip yerini görevi yapacak başka partilere devretmesi gerekiyor. Daha ne olmasını bekliyor bunlar sorunların çözümü için? Hastaneyi taramasımı gerekiyor?

Yorumu oyla      3      0  
24 Nisan 2024 Çarşamba 17:51

Dağ başında hastane. Yapanlar bir gün bile buraya gitmez, halkı mahkum ettiler.

Yorumu oyla      2      0  
24 Nisan 2024 Çarşamba 15:33

O korkak güvenlikleri artırsan ne olur? Adamlara höt desen kaçıyorlar. Silah görünce elbette tırsarlar. Önce nitelikli eleman lazım size, ondan sonra konuşun bence

Yorumu oyla      2      0  
Citizen 24 Nisan 2024 Çarşamba 14:20

Halk, ülkenin en iyi eğitimli insanlarına karşı yıllarca kışkırtılırsa, sistematik olarak değersizleştirilirse (doktor, öğretmen, akademisyen, vs), bir takım kimseler bilinçaltında bu insanları değersiz, yakasına yapışılası, saldırılması gereken insanlar olarak görmeye başlar. Bu tür haberler de gündemden eksik olmaz.

Yorumu oyla      3      0  
oy verici 24 Nisan 2024 Çarşamba 11:07

adam tehdit ediyor basıyor; sonra serbest bırakılıyor ve geri gelip tekrar tehdit ediyor. yasalar kötü olanı, zalimi savunuyor. birisi bize saldırsa; biz karşılık versek iflahımız kesilir mahkemelerde sürünürüz...adam silahla hastane basıyor; serbest bırakılıyor. adalet kimi koruyor?..

Yorumu oyla      11      0  
Dayııı 24 Nisan 2024 Çarşamba 10:37

İçişleri bakani gereğini yapin böyle adli kontrol ile yurumuyor...

Yorumu oyla      9      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTB sandık başına gidiyor… Fincancı’ya isyan bayrağı!
İzmir Tabip Odası, 27-28 Nisan’da Genel Kurulu gerçekleşecek. Oda’da İzmir ...
Şehir hastanesinde rehine krizi!
İzmir Şehir Hastanesi'nde tüfekli bir kişi, sağlık çalışanlarını rehin ...
Nakillerle hayata tutundu... Dernek kurdu!
İzmir'de anne ve babasından yapılan böbrek nakilleriyle hayata tutunan ...
 
Beypazarı İsviçre’de yasaklandı… Yasal limit karmaşası!
İsviçre'de Beypazarı maden suyu, yüksek miktarda bor tespit edildiği gerekçesiyle ...
Karın ağrısıyla gitti... Tümör çıktı!
İzmir'de karın ağrısı ve kusma şikayetiyle İzmir Ekonomi Üniversitesi ...
Uzmanı uyardı: Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Diz artriti olarak da tanımlanan diz kireçlenmesinin, diz eklem kıkırdağının ...
 
Bilim insanlarından beyin hücrelerinde 'mikroplastik' tespiti
Türk bilim insanlarınca, beyin hücrelerinde "mikroplastik" bulunduğunu ...
Türk Toraks Derneğinden elektronik sigara uyarısı
Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Metin Akgün, ...
Uzmanından 'cilt bariyeri' uyarısı: Makyaj yapmadan bir daha düşünün
Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, sosyal medyanın da etkisiyle ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva