HABERLER>SAĞLIK
24 Nisan 2024 Çarşamba - 09:38

İTB sandık başına gidiyor… Fincancı’ya isyan bayrağı!

İzmir Tabip Odası, 27-28 Nisan’da Genel Kurulu gerçekleşecek. Oda’da İzmir Hekim Dayanışması, Demokratik Katılımcı Hekimler ve Çağdaş Hekimler grupları üyelerin kantarına çıkacak. Gruplardan İzmir Hekim Dayanışması ise başını Şebnem Korur Fincancı’nın çektiği TBB Merkez Konseyi'ne karşı bayrak açtı. Grubun sözcüsü İTB geçmiş dönem Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "Hiçbir siyasi oluşumun arka bahçesi olmayacağız" açıklamasında bulundu.

İTB sandık başına gidiyor… Fincancı’ya isyan bayrağı!

Muhittin AKBEEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Tabip Odası, yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor.

27-28 Nisan’da Namık Kemal Lisesi’nde yapılacak İzmir Tabip Odası Genel Kurulu’nda üç grup yarışacak. İzmir Hekim Dayanışması, Demokratik Katılımcı Hekimler ve Çağdaş Hekimler grupları, üyelerin kantarına çıkacak.

Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sözlerinden dolayı PKK ile ilişkilendirilmesi sonucu ekibiyle birlikte görevden alınması, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Seçime katılan gruplardan İzmir Hekim Dayanışması, TBB Merkez Konseyi'ne karşı bayrak açtı. Merkez Konseyi'nin siyasal anlamda izlediği yoldan rahatsız olan, hekimlerden uzaklaştığı iddiasında bulunan İzmirli hekimler, "İzmir Hekim Dayanışması Grubu"nda birleşerek seçime girme kararı aldı.

YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİNDE ÖNEMLİ İSİMLER VAR
Yönetim Kurulu adayları Dr. Fahri Yüce, Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Dr. Ayşe Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt, Dr. Şükriye Kaplan Uzunoğlu, Doç. Dr. Remziye Canan Vergin ve Dr. Nuri Seha Yüksel'in yer aldığı İzmir Hekim Dayanışması Grubu'nun sözcülüğünü, geçmiş dönem İTB Başkanı Dr. Lütfi Çamlı yapıyor.

Dr. Çamlı, "Hiçbir siyasi oluşumun arkası bahçesi olmayacağız. Hiçbir güç odağının yönlendirmesine izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet kazanımları ve laiklikten asla taviz vermeyeceğiz" dedi İzmir Hekim Dayanışma Grubu'nun ortaya çıkış sebebi ve hedeflerini şu sözlerle dile getirdi:

HEKİMLER BANT İŞÇİSİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
"Sağlıkta Dönüşüm Programı, en temel insan hakkı olan sağlığı alınıp satılan bir meta haline getirdi. İnsan odaklı değil kar odaklı bu sistemde hastalar birer müşteri gibi görünürken, hekimler ve sağlık çalışanları bir bant işçisine dönüştürüldü. Dayatılan sağlık sisteminin çalışma koşullarında hekimler giderek tükenmekte, halkın sağlık hakkı ise ihlal edilmektedir. Meslekleri itibarsızlaştırılan, emekleri  değersizleştirilen ve  adeta ücretli köle haline getirilen hekimler mutsuz. Giderek yalnızlaştırılan, çaresiz bir duruma sokulan ve geleceğe ilişkin beklentilerini kaybeden hekimler için tüm sorunlarında yanında olduğunu hissettiği, güvendiği; etkin, mücadeleci, erişilebilir, hekimlerle geniş ve güçlü bağları olan bir meslek odasına her zamankinden daha fazla gereksinim var."

"Buna karşın meslek örgütümüz TTB Merkez Konseyinin son dönemde izlediği yol, hekimler ile meslek örgütü arasındaki mesafeyi artırmıştır. Hekimlerin giderek meslek örgütünden  uzaklaşmakta olduğu ne yazık ki hepimizin gözlemlediği bir durum. Demokratik kitle meslek örgütleri, iktidarın işlevsizleştirme ve itibarsızlaştırma çabalarına karşı, demokratik bir işlerlikle, kitlesiyle güçlü, yaygın  bağlar içerisinde olmalıdır. Uyguladığı yönetim süreçlerinde arkasına kitle desteğini alamayan, kitlesinde karşılığı giderek azalan ve üyeleri üzerinde  inisiyatifini kaybeden bir demokratik kitle örgütünün hiçbir etkinliği olamaz ve  bir tabela örgütü olmanın ötesine geçemez. En köklü ve en örgütlü  meslek örgütümüz TTB’nin tarihine yakışır biçimde kapsayıcı ve merkez olmasına büyük bir ihtiyaç var. Gücünü kendi üyelerinden alan, siyaseten bağımsız ve gündelik siyasetin ötesine geçen, hekimlik değerlerini ve evrensel insan haklarını savunan, kendi örgütsel dinamiğini doğrudan demokrasi uygulamalarına dayandıran bir demokratik kitle meslek örgütünü var etmek zorundayız."

İZMİR HEKİM DAYANIŞMASI GRUBU'NDA BULUŞTULAR
"Bu amaçla İzmir’in demokrasiyi, hukuku, adaleti, laikliği ve Cumhuriyet kazanımlarını, evrensel insan haklarını savunan, barıştan, özgürlükten yana, şeriata ve ırkçılığa karşı olan hekimleri olarak  İzmir Hekim Dayanışması’nda buluştuk. Daha önceden farklı hekim gruplarında yer almış seçimlerde birbirlerine karşı listelerden aday olmuş hekimler yanı sıra daha önce hiçbir hekim grubuna katılmamış ancak bu grubun çağrısından heyecan duyan, umutları artan hekimlerin katılımıyla İzmir Hekim Dayanışması  İzmir hekim kitlesinde kısa zamanda giderek artan ölçüde karşılık buldu.  İzmir Hekim Dayanışması Grubu olarak, gücünü üyelerinden alan, siyasetsiz değil ama hiçbir siyasal yapı ve ideolojinin arka bahçesi olmadan,  kendi örgütsel dinamiğini, doğrudan demokrasi uygulamalarına dayandıran bir meslek odasını amaçlıyoruz. Hekimlik değerlerini ve evrensel insan haklarını savunan, hekimlik mesleğinin sorunlarını önceleyen ama bunu mutlaka halkın sağlık hakkıyla birlikte yorumlayan bir meslek odası en temel yaklaşımımız. Tüm bu süreçlerde demokratik meslek kitle örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğu ile politikalar üretirken hiçbir güç odağının yönlendirmesine izin vermeden, özgür iradesini kullanan bir demokratik kitle meslek örgütü olma konusu kırmızı çizgimizi oluşturmaktadır. Hekimlerde yalnızlaşmanın önüne geçip, güçlü bağlar kurabilen, dayanışmanın adresi, kolayca erişilebilen, etkin, mücadeleci bir meslek odası için; Meslek odamızı bu dayanışmanın yükseltildiği, hekimlerin birlik olmaktan doğan güçlerini kullanarak daha iyi bir ülke, daha iyi bir sağlık ortamı mücadelelerini hayata geçirebilecekleri bir kitle örgütü yapmak için; Mesleğimize, meslek onurumuza  meslek örgütümüze, ülkemize, geleceğimize dayanışma ile hep birlikte sahip çıkmak için  İzmir Tabip Odası seçimlerinde adayız."

 
Milli oyuncunun evine yine hırsız girdi
 
Bornova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer Kurugöl 24 Nisan 2024 Çarşamba 18:01

İşte istediğimiz tabip odası

Yorumu oyla      1      0  
24 Nisan 2024 Çarşamba 17:33

Sallama uyuz kağan. Ermeni tabibi ile Türk tabibini ayırmanın zamanı geldi.

Yorumu oyla      0      1  
Oğuz Kaan 24 Nisan 2024 Çarşamba 16:08

Türk Tabibipleri Birliğ adına yakışır biçimde meslektaşlarının yanında yer almalı. Terör örgütü ile iltisaklı partilerin arka bahçesi olmamalı.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehir hastanesinde rehine krizi!
İzmir Şehir Hastanesi'nde tüfekli bir kişi, sağlık çalışanlarını rehin ...
Nakillerle hayata tutundu... Dernek kurdu!
İzmir'de anne ve babasından yapılan böbrek nakilleriyle hayata tutunan ...
Beypazarı İsviçre’de yasaklandı… Yasal limit karmaşası!
İsviçre'de Beypazarı maden suyu, yüksek miktarda bor tespit edildiği gerekçesiyle ...
 
Karın ağrısıyla gitti... Tümör çıktı!
İzmir'de karın ağrısı ve kusma şikayetiyle İzmir Ekonomi Üniversitesi ...
Uzmanı uyardı: Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Diz artriti olarak da tanımlanan diz kireçlenmesinin, diz eklem kıkırdağının ...
Bilim insanlarından beyin hücrelerinde 'mikroplastik' tespiti
Türk bilim insanlarınca, beyin hücrelerinde "mikroplastik" bulunduğunu ...
 
Türk Toraks Derneğinden elektronik sigara uyarısı
Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Metin Akgün, ...
Uzmanından 'cilt bariyeri' uyarısı: Makyaj yapmadan bir daha düşünün
Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, sosyal medyanın da etkisiyle ...
Sigaradan farkı yok: Kanser riskini artırıyor
Araştırmalar, hava kirliliğinin akciğerlerde sigaraya benzer etkilere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva