HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mayıs 2015 Pazar - 10:28

Pekdaş engelli dernekleriyle buluştu: Katılımcılık vurgusu

Engelli derneklerinin temsilcileriyle buluşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kentlerin sadece seçilmişlerin düşünceleriyle yönetilen yerler olmaktan çıktığını, kentte yaşayan tüm bireylerin söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

Pekdaş engelli dernekleriyle buluştu: Katılımcılık vurgusu

İZMİR - Mart ayından bu yana her ayı bir temayla renklendiren Konak Belediyesi, mayıs ayı için belirlediği ‘Kentte Engelli Var’ teması kapsamında düzenlediği etkinlikleri engelli bireylerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantı ile noktaladı. Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’ndaki İzbel Kafe’de gerçekleşen buluşmaya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi yönetim kurulu üyeleri ile Engelli Meclisi’nin bileşeni olan engelli derneklerinin temsilcileri katıldı. Başkan Pekdaş yaptığı konuşmada, engelli bireylerin kent yönetimine katılmalarını, düşünce ve taleplerini iletmelerini istediklerini belirterek, “Sizlerle biraraya gelerek eksikliklerimiz neler, yapılması gerekenler nedir bunları dinlemek istiyoruz” dedi.

‘KENTTE ENGELLİ BİREY VAR’
Konak Belediyesi olarak mart ayı temasını ‘Kentte Kadın Var’, nisan ayı temasını ise ‘Kentte Çocuk Var’ olarak belirlediklerini hatırlatan Başkan Pekdaş, “Konak Kent Konseyi Engelli Meclisimizin önerisiyle Mayıs ayı temasını ‘Kentte Engelli Birey Var’ olarak belirlemiştik. Bu doğrultuda ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenledik. Çalışmalarımızı bu tema altında sürdürdük. Elbette bu çalışmalar bir ayla sınırlı değil, her gün, hayatın her alanında devam edecek çalışmalar. Ancak bazı dönemler duyarlılıkların fazlalaştığı, bazı konulara yoğunlaşılan dönemlerdir. Biz ‘farklıyız ama eşitiz’ diyoruz. Dolayısıyla bu farklılıklara vurgu yapmak ve bir farkındalık yaratmak amacıyla yola çıktık” diye konuştu.

YÖNETİMDE SÖZ HAKKI
Kent yönetiminde engelli bireylerin söz sahibi olmasının önemine değinen Başkan Pekdaş, “Sizlerle biraraya gelerek sizlerin gözünden eksikliklerimiz neler, yapılması gerekenler nedir dinleyelim istedik. Çünkü artık kentler sadece seçilmişler tarafından yönetilen yer olmaktan çıktı. Demokrasi kavramı gelişsin isterken bunu hayata geçirmek için bazı girişimlerde bulunmak da gerekiyor. Sadece seçilmişlerin düşünceleriyle, onların kararlarıyla yönetilmiyorsak, o zaman bu katılımcılığı esas alan ve kentte yaşayan bireylerin, sivil toplum örgütlerinin, kent konseylerinin katılımıyla yapacaklarımızı belirlemeliyiz” şeklinde konuştu.

SORUNLAR DİLE GELDİ
Buluşmada Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin bileşeni olan engelli derneklerinin temsilcileri de kendilerini ifade etme olanağı buldu. Tek tek söz alarak düşüncelerini dile getiren dernek yöneticileri, yaşanılan sıkıntıları anlattı. Ulaşımdan sosyal yardımlara, kent mobilyalarından istihdama kadar pek çok konunun ele alındığı görüşmede Başkan Pekdaş, Konak Belediyesi olarak engelli yurttaşlara hizmet verecek bir merkezi açmak istediklerini, bunun için gerekli çalışmaların sürdüğünü söyledi. Uygun yer arayışlarının devam ettiğini belirten Pekdaş, “Engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek bu tür yerleri belirlerken en uygun yeri seçmek durumundayız. Onların rahatla ulaşılabilecekleri, daha iyi bir çevreye sahip yerler yaratmalıyız” dedi.
 

 
İstanbul'u 'teksas'a çevirdi: Yine kaçtı!
 
Tarihi Konak Doğumevi dökülüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir yeni gemileri sevdi: Anketten yüksek not!
Filosunu son teknoloji gemilerle yenileyen İZDENİZ A.Ş., yolcularla yapılan ...
İzmir'de 8 noktada ücretsiz internet dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açık alanda da internete özgürce bağlanılmasını ...
Kıyı Ege’nin başkanları Narlıdere’de buluştu
Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin Mayıs ayı olağan toplantısı Narlıdere ...
 
Konak sahnesinde kahkaha tufanı
Nitelikli kültür-sanat etkinliklerini İzmirlilerle buluşturmaya devam ...
Buca'da yaz kursları başlıyor
Buca Belediyesi okulların yaz tatiline girmesiyle ilçedeki çocukların ...
Karabağlar’da ihtiyaç sahiplerine her gün ücretsiz yemek
Karabağlar Belediyesi sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi ve İzmir ...
 
Gönüllü dalgıçlardan Aliağa'da su altı temizliği
Aliağa Belediyesi, Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi ve Karşıyaka Engin Deniz ...
Avrupa Parlamentosu gözüyle Basmane!
Seçim öncesi çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Avrupa ...
'Sakin Şehir'de yaratıcı yazarlık merkezi
19 Mayıs Üniversitesi ve Seferihisar Belediyesi ortaklığıyla yapımı tamamlanan ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva