HABERLER>EKONOMİ
20 Mart 2024 Çarşamba - 16:59

Özgener temel sorunlara dikkat çekti... İş dünyasının Dağ'dan talepleri neler?

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Buluşması’nda Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'a iş dünyasının taleplerini aktardı.

Özgener temel sorunlara dikkat çekti... İş dünyasının Dağ dan talepleri neler?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir Ticaret Odası, EBSO ve İzmir Ticaret Borsası tarafından ortak düzenlenen ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Buluşması’ toplantısına katıldı.

İZTO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Dağ’ın yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı katılım sağladı. Açıklamalarda bulunan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Özgener açıklamasında “Sayın Dağ’ın ulaşım ve lojistikten çevreye, tarımdan sosyal hizmetlere, sağlık turizminden kentsel dönüşüme, eğitimden işgücüne kadar 11 konuda toplanan projeleri ile İzmir’in ana gereksinimlerine odaklanmasını değerli buluyoruz. Bununla birlikte; kentimizin sosyo-ekonomik kalkınması için bizlerin de bu alanlarda yaptığımız çalışmalar ile Sayın Dağ’ın projelerinin paralellik içinde olması son derece memnuniyet verici” dedi.

İKİNCİ KUŞAK ÇEVRE YOLUNUN YAPILMASI…
İkinci çevre yolunun trafik sıkışıklığını gidereceğini söyleyen Özgener, “Kentimiz ekonomisinin gelişimi için değer verdiğimiz konuların başında ulaştırma ve lojistik imkanlarımızın iyileştirilmesi geliyor. Hepimizin bildiği üzere, bir liman kenti olarak dış ticarette ve özellikle de ihracatta ülkemiz ekonomisi açısından önemli bir role sahibiz. Kentimizin, başta Batı Anadolu olmak üzere, tüm ülkemize hizmet verecek bir lojistik üssü olması vizyonuyla ortaya koyduğumuz “Kemalpaşa Lojistik Merkezi”mizde alt yapı çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. 1 milyon 300 bin metrekarelik proje alanının İzmir Valiliğimiz ve kardeş kurumlarımızın da içinde olduğu şirkete süresiz tahsisi yakın zamanda gerçekleştirildi. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte, entegre gümrük ve lojistik hizmetleriyle kentimizin bu alandaki operasyonel hız ve verimliliği artacak, bölgemiz ticaretine büyük katkı sağlanacak. “İkinci Kuşak Çevre Yolu”nun yapılması, kentin ana arterlerindeki trafik sıkışıklığını gidermek için çözüm bulunması, toplu taşımada otobüslerin payının azaltılması ve deniz ulaşımının geliştirilmesi oda olarak her platformda dile getirdiğimiz konular. Ayrıca, şehir merkezinde trafik akışının yoğun olduğu arterlerde otoparkların yeraltına alınmasına yönelik geliştirdiğimiz projemizin hayata geçmesiyle birlikte kronikleşen bu sorunun çözümüne katkı sağlanacağına inanıyoruz” dedi. 

YAPI STOĞUMUZ ESKİ VE ZEMİN YAPISI MAALESEF İYİ DURUMDA DEĞİL
Kentteki yapı stoğunun eski olduğunu, zemin yapısının ise iyi durumda olmadığını söyleyen Özgener, “İzmir’de ömrünü tamamlamış yapıların dönüşümünün gerekli olduğu yadsınamaz bir gerçek. İzmir’i depremlere dirençli bir kent olarak hazırlamak için; kentimizdeki tüm kurum ve kuruluşların bir arada çalışması noktasında hemfikir olduğumuza inanıyorum. Sayın Dağ’ın “Yerinde Yeniden Dönüşüm” projesi ile İzmir’in, afetlere karşı daha dirençli bir kent olması, kent kimliğine uygun, hemşerilerimizin güvenli konutlarda yaşamalarını sağlayacak bir dönüşüm planladığını görüyoruz. Kentimiz özelinde, kıyı kesimlerinde yapı stoğumuzun eski ve zemin yapısı maalesef iyi durumda değil. Ayrıca, yüksek katlı bitişik nizam binaların dönüşmesi oldukça sınırlı. Dönüşse bile ancak parsel bazlı dönüşebiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye de önerdiğimiz gibi, ada bazlı dönüşümü zorunlu tutarak, gerekirse inşaat koşulları değiştirilerek, kentin hem siluetinin hem de yapı stoğunun olumlu yönde değiştirilebileceği kanaatindeyiz” diye konuştu. 

KENT İÇİNDEKİ SANAYİ SİTELERİ VE ÇARŞILAR UYGUN YERLERE TAŞINMALI
Sanayinin kent dışına taşınması gerektiğini belirten Özgener “Konutun yanı sıra işyerleri için de kentimizin ihtiyaç duyduğu dönüşümün hızlandırılmasına yönelik, üyelerimizden gelen taleplerin başında, kent içinde sıkışıp kalmış sanayi siteleri ve çarşıların daha çağdaş ve sağlıklı bir planlama çerçevesinde uygun alanlara taşınması geliyor. Bu hedef doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz Torbalı Karma ve Mobilya OSB Projemiz, mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize önemli bir alternatif yarattı. Proje bölgesinin batı kısmında bulunan ve orman vasfını kaybetmiş yaklaşık 300 bin metrekarelik alanın 2B vasfına çıkartılması ve bölgemize dahil edilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bununla birlikte; hali hazırda 10’dan fazla sektörde modern koşullara sahip üretim, satış ve pazarlama yapabilecekleri uygun alanlara ihtiyaç duyan binlerce üyemiz mevcut. Yanı sıra, üyelerimizin yoğun olarak faaliyet gösterdiği çarşı ve ticaret sitelerimizin mekânsal ihtiyaçlarının giderilmesi de çalışmalarımız arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

İNCİRALTI’NIN BU VİZYON DOĞRULTUSUNDA…
İnciraltı’nın planlanması noktasında çağrı yapan Başkan Özgener şunları söyledi:

 “Kentimiz için son derece önemli olduğuna inandığımız bir diğer konu olan sağlık turizmi çerçevesinde değerlendirilen İnciraltı Projesi’ne değinmek istiyorum. Kentimizin “iyi yaşam” temasından hareket ederek dünyada sayılı sağlık turizm merkezlerinden biri haline gelme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz. İnciraltı’nın bu vizyon doğrultusunda bir an önce sağlık turizmine kazandırılmasını temenni ediyoruz. Küresel ağlara entegre olmuş, uluslararası bağlantıları güçlü, inovatif, girişimci heyecanı yüksek, iş olanakları yaratan, toplumsal kalkınmaya katkı koyan bir metropol olmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda, kentimize katma değer sağlayacak her türlü projeyi destekliyoruz. Kardeş kurumlarımızla birlikte düzenlediğimiz toplantımızda bizlerle birlikte olduğunuz için tekrar teşekkür ediyor, toplantımızın kentimizde çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşımak için faydalı olacağı inancımla, sizleri saygılarımla selamlıyorum. Bu çalışmalarımıza yeni sektörler ile devam edebilmek amacıyla sanayi ve ticaret amaçlı kullanıma yönelik arsa temini konusundaki çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz”

 
'Karadeniz'de keşif faaliyetlerini artıracağız'
 
İzmir'de iki okul binasının temeli atıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir için!! 21 Mart 2024 Perşembe 09:15

İzmirirmizi Uçuracak Yatırımlar Arasında İnciraltı Bölgesi planlanması Oldukça Önemlidir.! Bölge Yatırıma Geç Kalınmış Bir Bölgedir.Şehirin gelişimi ve Bölge Gelişimi,Ekonomik Olarak katkıda Bulunacaktır.Bir Şehrin Kaderi Bu Alanda Gizli ! Mutlaka Nitelikli Yatırımcı İle ,Bölgede İstihdam,Kdv Yaratılmalı Kente katkı sunmalıdır...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yorgancılar’dan ‘Körfez Geçiş Projesi’ne tam destek: Bu şehir için çok lazım!
Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ’ın vaatleri arasında yer alan Körfez Geçiş ...
Bakanlık'tan restoranlarda Ramazan denetimi
Ticaret Bakanlığı, ramazan ayında restoranlarda fiyat denetimlerini artırdı. ...
Folkart’tan sürdürülebilirlik raporu
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) platformu ...
 
Tüketici güven endeksi Mart'ta 79,4 oldu
Tüketici güven endeksi Mart'ta aylık bazda yüzde 0,02 artarak 79,4 oldu.
Gözler Fed'in kritik faiz kararında
Fed'in bugün faizi sabit bırakmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. ...
Tüketiciyi aldatıcı reklamlara milyonluk ceza!
Reklam Kurulu, tüketiciyi aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalar ...
 
Bakan Kacır'dan 31 Mart mesajı: İzmir için kayıp yıllar en kısa sürede telafi olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 31 Mart Yerel Seçimleri ...
Oyuncak firmasına 2 yıl ithalattan men!
Ticaret Bakanlığı, Oyuncakların İthalat Denetimi Tebliği hükümlerine aykırı ...
Üretimler durdu... Çikolata krizi kapıda
Fildişi Sahilleri ve Gana'daki büyük kakao fabrikaları, tohum maliyetlerini ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva