HABERLER>EKONOMİ
20 Mart 2024 Çarşamba - 15:57

Yorgancılar’dan ‘Körfez Geçiş Projesi’ne tam destek: Bu şehir için çok lazım!

Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ’ın vaatleri arasında yer alan Körfez Geçiş Projesi’ne destek veren EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, “Balçova’dan İnciraltı bölgesinden Karşıyaka'ya gelen sahil bulvarı, diğeri çevre yolumuz. 4,5 milyonluk şehrimizi bu 2 yolumuz yeterli değil. Buna bir üçüncü bant ile bağlanması lazım. Bu da körfez geçiş projesi olabilir. Körfez Geçiş Projesi bana göre bu şehre çok lazım. Körfezin altından veya üstünden bunu yapılmasının doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yorgancılar’dan ‘Körfez Geçiş Projesi’ne tam destek: Bu şehir için çok lazım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hamza Dağ, İzmir Ticaret Odası, EBSO ve İzmir Ticaret Borsası tarafından ortak düzenlenen ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Buluşması’ toplantısına katıldı.

İZTO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Dağ’ın yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı da katılım sağladı. Toplantıda konuşan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar dikkat çekici mesajlar verdi.

OKULLAR KONUSUNDA BÜYÜK ENDİŞEM VAR
Yorgancılar açıklamasında “Geçmişte baktığımızda bekledikleri sonuca ulaşamayan partiler erken seçim çağrılarında bulunuyordu. Ancak çok şükür ki son dönemlerde seçimler zamanında yapılıyor. Bu da demokrasimiz adına oldukça önemli bir şey. Ben doğma büyüme İzmirli olan, tüm yatırımlarını bu kette yapan bir kardeşinizim. Şehrimiz çok şeyi hak ediyor, çok şeyi istiyor. Bu bir hizmet yarışı… Bugün İzmir'in sorunları nedir diye baktığınızda birinci derecede ulaşım, ikinci derece altyapı ve kentsel dönüşüm.  Kentsel dönüşüm birinci derece yapmamız gereken konu. Bir deprem yaşadık. Bayraklı’da apartmanlar yerle bir oldu. Onun dışında birçok binamızda hasar oldu. Şehrimizin altında 70’e yakın fay geçiyor. Bunlardan bazıları her an kırılması beklenen faylar. Biz bunlarda acil karar almazsak geç kalırız. Özellikle okullar konusunda büyük endişem var. İzmir'deki okulların büyük kısmı geçmiş dönemlerde yapılmış tarihi okullar. Bunların yeni baştan elden geçirilmesi doğru olacaktır” dedi.

İKİ ANA ARTERİMİZ VAR VE YETERLİ DEĞİL
Körfez Tüp Geçiş Projesi’ni desteklediğini söyleyen Yorgancılar “Şehrimiz büyüyor. İzmir çanak içinde oluşan bir şehir.  İki ana arter var. Balçova’dan İnciraltı bölgesinden Karşıyaka’ya gelen sahil bulvarı, diğeri çevre yolumuz.4,5 milyonluk şehrimiz için bu 2 yolumuz yeterli değil. Buna bir üçüncü bant ile bağlanması lazım. Bu da körfez geçişi... Körfez Geçiş Projesi bana göre bu şehre çok lazım. Körfezin altından veya üstünden bunu yapılmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Bir diğeri ise mevcudun dışında bir çevre yoluna daha ihtiyaç var. Bu araba trafiğini ikinci çevre yolu olmaksızın çözme yolu yok. Bir başka konu da yerelde kalkınma. İnsanlar bulunduğu yerde zengin olmalı ve çalıştığı yerde her türlü hizmeti alabilmeli. Almanya'da Köln’ün nüfusu 300 bin. Gün içinde 800 bine çıkıyor. Hiçbir trafik sıkışıklığının yaşanmadığı bir kent. Bizim tüm kentlerimizde artık trafiğin saati kalmadı. Mutlaka alternatif yollar ve ulaşımı rahatlatacak metro gibi yatırımların acilen yapılması gerekiyor. Bugün dünyada şehirler yarışıyor. Ülkelerin yarışmasından farklı şehirler öne çıkıyor. Şehrin markalaşmasını ve bu yarışın içinde İzmir’i nereye koymalıyız. Tarım , turizm, sanayi var bizde. Bunlarda başarılıyız. Ancak bizi marka yapacak bir şeye ihtiyacımız var. Büyükşehir başkanı kim olursa olsun katılımcı bir akılla şehri geliştirecek kararlar alınmasının gereğini hep ifade ettim” dedi.

SANAYİ ARSAMIZ YOK
Sanayi arsası için de çağrıda bulunan Yorgancılar, “Bizde sanayi arsası yok. Sanayi Bakanımız buradaydı ona da anlattık.  Bugün o kadar çok arsalar var ki marjinal tarım alanının dışına çıkmış, mera vasfını yitirmiş, hala orman gözüküyor. Bunların yeniden incelenerek sanayi alanına dönüştürülmesi faydalı olacak. Üretim olmadıkça istihdam sağlama imkanı yok, ihracat yapma imkanı yok. Bunu için de yer lazım. Bunu yapacak olan yerel yönetimler ve devletimizdir” ifadelerini kullandı.

 
Cumhur İttifakı adayı Çiftçioğlu: Daha mutlu bir Karşıyaka için çalışacağız!
 
İzmir'e don uyarısı!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mantık 21 Mart 2024 Perşembe 17:48

Kesinlikle yapılmalı o yolu sadece zenginler kullanmaz her vatandaş kullanır çok mantıklı hatta olmasın diye itiraz edenler önce onlar kullanır

Yorumu oyla      1      0  
Bence ... 21 Mart 2024 Perşembe 09:11

Bu devirde Araç SAyısı Tavan Yapmış İken kesinlik ile Şart !! Egsoz Gazı Salınımı Açısından Katkısı Olacaktır! Bu dEvirde Vakit Nakittir Kelimesi Çok Kıymetli ! O Sebebten Cumhuriyetimizin 100 Yılında İzmirimize Çok Yakışır ...Kesinlikle İvedilikle Yapılmalıdır ! Saygılarımla.

Yorumu oyla      1      2  
Şaşkın adam 20 Mart 2024 Çarşamba 23:36

Düne kadar demediğin laf yoktu muhalüf olarak şimdi hayırdır inşallah çözemedik seni

Yorumu oyla      1      1  
Şaşkın adam 20 Mart 2024 Çarşamba 23:36

Düne kadar demediğin laf yoktu muhalüf olarak şimdi hayırdır inşallah çözemedik seni

Yorumu oyla      1      2  
Kutsal topraklardan 20 Mart 2024 Çarşamba 23:34

Karşıyakadan , İnciraltına gidecek yolun vatandaşa sağlayacağı hiçbir avantaj yok. Bu yol sadece yazın zengin kesimin çeşme,urla,karaburundaki yazlıklarına giderken ekmeklerine yağ sürecek tarzdan bir proje. Normal halk için bir anlam ifade etmiyor. Yüksek olasılıkla yol yapılınca feribot ve vapur ulaşımıda ortadan kalkacaktır. Yeni yolda mutlaka geçiş ücreti garantili olacaktır. Yani sonuç itibariyle gereksiz.

Yorumu oyla      3      3  
Kutsal topraklardan 20 Mart 2024 Çarşamba 23:34

Karşıyakadan , İnciraltına gidecek yolun vatandaşa sağlayacağı hiçbir avantaj yok. Bu yol sadece yazın zengin kesimin çeşme,urla,karaburundaki yazlıklarına giderken ekmeklerine yağ sürecek tarzdan bir proje. Normal halk için bir anlam ifade etmiyor. Yüksek olasılıkla yol yapılınca feribot ve vapur ulaşımıda ortadan kalkacaktır. Yeni yolda mutlaka geçiş ücreti garantili olacaktır. Yani sonuç itibariyle gereksiz.

Yorumu oyla      1      3  
Ali ihsan 20 Mart 2024 Çarşamba 21:38

Yapsınlar şimdiye kadar ne yapmışlar İzmire.

Yorumu oyla      2      1  
ST 20 Mart 2024 Çarşamba 19:33

Sayın Yorgancılar; İzmir'in körfez geçiş projesinden çok daha önce yapılması gereken ulaşım sorunları var. Örneğin ikinci çevre yolu, Aliağa ve ötesi geçişlerin İzmir dışına alınması, kuzey yönüne İzban dışında metro takviyesi, birçok kavşak düzenlemesi (Buna Sayın Hamza Dağ'ın da önerdiği) Mavişehir AVM'ler bölgesine batı çıktı gibi, Serinkuyu Kavşağı-Şemikler-Cumhuriyet yönü girişi gibi trafiği rahatlatacak ulaşım sorunları ve benzerleri.

Yorumu oyla      5      1  
Yolcu 20 Mart 2024 Çarşamba 19:25

İngiltere ile Fransa arasında Mans tüneli yapıldı uzun yıllar önce.. Birçok yararı oldu herifi ülkeye de ...Bostanli ile Karşıyaka arası da İzmir trafiğini oldukça rahatlatacaktir.Bu benim de çocukluk hayalimdi Araba tuttuğu için karsiyakadan uçurumlara gitmek hasta ederdi.Simdi bile karsiyaka dolanarak geçmek hem zaman kaybı.hem daha çok benzin mazot demek.hemde trafikte insanın ruh sağlığının bozulması demek....Bu trafikten kurtulmamız gerek...Köprü de olabilir... tuttuğu için

Yorumu oyla      3      5  
Last troll bender 20 Mart 2024 Çarşamba 18:41

bu amca muhaliftir. ne olduda birden AKP projelerini desteklemeye başladı acaba?

Yorumu oyla      6      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık'tan restoranlarda Ramazan denetimi
Ticaret Bakanlığı, ramazan ayında restoranlarda fiyat denetimlerini artırdı. ...
Folkart’tan sürdürülebilirlik raporu
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) platformu ...
Tüketici güven endeksi Mart'ta 79,4 oldu
Tüketici güven endeksi Mart'ta aylık bazda yüzde 0,02 artarak 79,4 oldu.
 
Gözler Fed'in kritik faiz kararında
Fed'in bugün faizi sabit bırakmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. ...
Tüketiciyi aldatıcı reklamlara milyonluk ceza!
Reklam Kurulu, tüketiciyi aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalar ...
Bakan Kacır'dan 31 Mart mesajı: İzmir için kayıp yıllar en kısa sürede telafi olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 31 Mart Yerel Seçimleri ...
 
Oyuncak firmasına 2 yıl ithalattan men!
Ticaret Bakanlığı, Oyuncakların İthalat Denetimi Tebliği hükümlerine aykırı ...
Üretimler durdu... Çikolata krizi kapıda
Fildişi Sahilleri ve Gana'daki büyük kakao fabrikaları, tohum maliyetlerini ...
Sosyal yardımlarla 4,9 milyon haneye ulaşıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Tek seferlik ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva