HABERLER>EKONOMİ
19 Mart 2024 Salı - 12:32

Bakan Kacır'dan 31 Mart mesajı: İzmir için kayıp yıllar en kısa sürede telafi olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada "İnanıyoruz ki inşallah İzmir, 31 Mart'ta tercihini yatırım, eser ve hizmet siyasetinden yana kullanacak, şehrimizi geliştirecek, büyütecek ve Türkiye Yüzyılı'nın parlayan yıldızı yapacak belediye başkanları ile yola devam edecektir. Emanet, ehil olana teslim edilecek, İzmir için kayıp yıllar en kısa sürede telafi olacaktır" dedi.

Bakan Kacır dan 31 Mart mesajı: İzmir için kayıp yıllar en kısa sürede telafi olacak

Kacır, İzmir İktisat Kongresi Binasında düzenlenen İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Projeleri Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, İzmir’e 11 eser ve projenin açılışını yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Son 22 yılda İzmir'e 751 milyar lira tutarında sabit yatırım için 6 bin 365 yatırım teşvik belgesi düzenlediklerini ve 182 binden fazla nitelikli istihdamın önünü açtıklarını kaydeden Bakan Kacır, "Üretimin, sanayinin, ticaretin şehri İzmir'imize 4 yeni organize bölgesi, 3 endüstri bölgesi kazandırdık. Organize sanayi bölgelerimizde ilave 95 bin istihdam oluşturduk. Şehrimizde katma değerli üretim ve teknoloji girişimciliğini daha ileriye taşıma adına 4 teknopark, 100 AR-GE merkezi ve 24 tasarım merkezi kurduk. Girişimcilerimizin, sanayicilerimizin yenilik odaklı projelerine 22,8 milyar lira AR-GE teşviki verdik." diye konuştu.

Kacır, İzmir'de bilim ve teknolojiyi yaygınlaştırmaya yönelik çalışmaların yanı sıra tulum peynirinden gevreğe, zeytinyağından üzüme kadar İzmir'in 41 yöresel lezzetini coğrafi işaretle tescillediklerini söyledi.

Kentte kamu kurumları, mahalli idareler, üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının toplam 671 projesine bugüne dek 4 milyar 700 milyon lira destek sağladıklarını ifade eden Kacır, programda da İzmir'de yerli ve yenilenebilir enerjiden, kadın ve genç istihdamına, teknolojik altyapı ve donanımı yenileme çalışmalarından yeşil ve mavi dönüşüme, kuluçka merkezinden tarımsal kalkınmaya 11 eser ve hizmetin açılışını gerçekleştirdiklerini anlattı.

Kacır, Türkiye'de rüzgar enerjisi sektöründe üretim üssü haline gelen İzmir'de Rüzgar Enerjisi Meteorolojisi ve Çevresel Test ve Analiz Merkezi'ni kurduklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurduğumuz bu altyapılarla önümüzdeki dönemde rüzgar santrallerinde yerlilik oranımızı yüzde 60'ların çok daha üzerine hep birlikte taşıyacağız. Biz bu alanda Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biriyiz ama gelişme hızımız gösteriyor ki Türkiye rüzgar enerjisinde önümüzdeki 10 yıl içerisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak ve İzmir de bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacak. Avrupa'da önümüzdeki 20 yılda oluşacak yaklaşık 300 gigawatt rüzgar türbini talebinden pay almayı ve ülkemizde yeşil dönüşümün ana unsuru olan yenilenebilir enerji yatırımlarında 2035 yılına kadar gerçekleşecek 15 gigawatt rüzgar türbini yatırımlarında yerli türbinlerimizin kullanılmasını sağlamayı amaçlıyoruz."

İzmir'in yerel düzeyde bekleyen potansiyelini uzun yıllardır harekete geçiremediğini kaydeden Kacır, yerel yönetimde ihmal edilen İzmir ve İzmirlilerin mevcut yönetimle eser ve hizmet siyasetine hasret olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, İzmir'in layık olduğu hizmetlere kavuşma zamanının geldiğini söyleyerek, "Şehrimizde yıllar yılı adeta kangren haline gelmiş sorunları çözmek, İzmir'i daha da güzelleştirmek, hak ettiği seviyeye ulaştırmak için vizyonumuzla, hedeflerimizle, programlarımızla ve adaylarımızla biz hazırız. İnanıyoruz ki inşallah İzmir, 31 Mart'ta tercihini yatırım, eser ve hizmet siyasetinden yana kullanacak, şehrimizi geliştirecek, büyütecek ve Türkiye Yüzyılı'nın parlayan yıldızı yapacak belediye başkanları ile yola devam edecektir. Emanet, ehil olana teslim edilecek, İzmir için kayıp yıllar en kısa sürede telafi olacaktır." diye konuştu.

İzmir Valisi Süleyman Elban AK Parti İzmir Milletvekili ve Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, İZKA Genel Sekreteri Mehmet Yavuz'un da birer konuşma yaptığı etkinliğe AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysi Şahin, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de katıldı.

Bakan Kacır, açılış töreninden önce İzmir Valiliğini ziyaret ederek, Vali Elban'la bir araya geldi.

 
Kaf-Kaf'ta yönetim krizi!
 
CHP Bayraklı adayı Önal taksicilerle bir araya geldi: Esnaf masası kuracağız!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 19 Mart 2024 Salı 13:19

Niye kaybettirdiniz o yılları? Siz devletsiniz isteseniz her şeyi yapardınız...Mesela Hamza Dağ'ın 'belediye başkanı' olarak yapmayı düşündüğü çılgın procesi yeni 2 çevre yolu...Hadi yapıverin bakanlık olarak zor mu? Bakanlığın yapamadığını belediye yapacak öyle mi? Yersenkirşen...

Yorumu oyla      7      0  
MURTAZA ERDEMLİ 19 Mart 2024 Salı 13:00

Sayın Bakan, bir hükümet temsilcisi olarak İzmir'e hizmet yapmadıklarını açık olarak kabul etmişlerdir. Buda bir erdemdir bence...

Yorumu oyla      8      0  
SOKAK 19 Mart 2024 Salı 12:53

Sayın Bakanların kendi asli görevlerini bir kenara bırakıp, sanki her ilin veya ilçenin AKP'li Belediye Başkanı adaylarıymış gibi hareket etmelerini hiç bir açıdan doğru ve etik bulmuyorum .NOKTA

Yorumu oyla      8      0  
Türkiye 19 Mart 2024 Salı 12:43

için Kayıp yıllar ne olacak ?

Yorumu oyla      5      0  
izmirli 19 Mart 2024 Salı 12:41

ülkenin kayıp 20 yılı sizden sonra çok çabuk düzeltilecek...

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oyuncak firmasına 2 yıl ithalattan men!
Ticaret Bakanlığı, Oyuncakların İthalat Denetimi Tebliği hükümlerine aykırı ...
Üretimler durdu... Çikolata krizi kapıda
Fildişi Sahilleri ve Gana'daki büyük kakao fabrikaları, tohum maliyetlerini ...
Sosyal yardımlarla 4,9 milyon haneye ulaşıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Tek seferlik ...
 
SPK'den döviz iddialarına yönelik suç duyurusu
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), "Döviz fiyatlarını etkileyerek, ülke ekonomisine, ...
Çikolata fiyatlarında sert artış yolda!
Dünyadaki kakao üretiminin yarısından fazlasını karşılayan Fildişi Sahilleri ...
Kısa vadeli dış borç stoku Ocak'ta azaldı
Kısa vadeli dış borç stoku, ocak ayında 2023 yıl sonuna kıyasla yüzde ...
 
Yatırımcılar dikkat... Gram altın zirve tazeledi!
Ons altın fiyatı, yeni haftaya dolar endeksindeki yükselişle baskı altında ...
'Enflasyonist yeni vergi olmayacak'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranını artırmayacaklarını ...
Dolar kuru iddialarına yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, doların iki hafta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva