HABERLER>EKONOMİ
21 Mart 2024 Perşembe - 16:55

Özgener'den ‘İnciraltı’ vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Buluşması toplantısında konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, " Kentimizin ihtiyaç duyduğu, sağlık turizminde ihtisaslaşmış bir bölge olarak değerlendirebileceğimiz İnciraltı Projesi’ne değinmek istiyorum. Sağlığın birçok alanında sayılı turizm merkezlerinden biri haline gelme gücümüzün olduğunu düşünüyoruz. İnciraltı’nın bu vizyon doğrultusunda sağlık turizmine kazandırılmasının önem taşıdığına inanıyorum. Diğer sektörlerde olduğu gibi sağlık turizmi de kümelenmeyle daha hızlı bir ivme kazanarak gelişecektir" dedi

Özgener den ‘İnciraltı’ vurgusu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İzmir Ticaret Odası, EBSO ve İzmir Ticaret Borsası tarafından ortak düzenlenen ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Buluşması’ toplantısına katıldı.

İZTO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Özlale’nin yanı sıra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan’da katıldı. Toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

PROJE ÜRETME NOKTASINDA DESTEKLİYORUZ
Sözlerine Özlale’nin geçmişte görev aldığı makamlara değinerek başlayan Özgener, “Sayın Özlale’yi, kentimizde tamamladığı ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Ankara’ya uğurladık. Ankara ve ABD yıllarından sonra Avrupa Kalkınma Enstitüleri Birliği, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, TÜBİTAK gibi seçkin kurumlarda görev alarak bilim insanı kimliğiyle özellikle kalkınma ekonomisi alanında ülkemiz için üretmeye devam etti.  İzmir’in önümüzdeki 5 yıllık dönemini şekillendirmeye ve kentimizin gelişimi için projeleri hayata geçirmeye aday olan Sayın Özlale’ye başarılar diliyoruz. Sayın Özlale’nin; teknoloji kampüsleri, bitkisel üretim tarım organize bölgesi, girişimcilik merkezi, balıkçılığın desteklenmesi ve lojistik ticaret merkezleri gibiprojelerini önemli buluyoruz. Kentimizin ekonomisinin gelişimi için altyapıdan ulaşıma, üretimden ticarete, eğitimden işgücüne, teknolojiden inovasyona kadar pek çok alanda İzmir’i daha ileriye taşımak için ortak çalışma kültürüyle projeler üretmek ve hızlıca hayata geçirmek gerektiği inancındayız. Bu alanların başında, Sayın Özlale’nin de projeleri arasında yer alan “eğitim” geliyor. Beyin göçünün engellenmesi ve İzmirli cevherlerimizin kentimizde kalması hepimiz için hayati önem taşıyor. Bu amaçla; göz bebeğimiz olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bilime katkı, insana değer ve topluma fayda ilkelerinin bilinciyle öğrencilerimizi yetiştiriyor, projeler üretmeleri noktasında destekliyoruz” dedi.

ADA BAZLI DÖNÜŞÜMÜ ZORUNLU TUTARAK…
Kentsel dönüşüme de dikkat çeken Özgener, “Bunu yaparken de, üyelerimizden aldığımız güçle Odamız ile Üniversitemiz arasındaki eşgüdümü her daim canlı tutuyor, hem öğrencilerimize hem mezunlarımıza staj ve iş imkanları sunuyoruz.  Bu anlamda, Sayın Özlale’nin gençlerimiz için teknoloji bazlı çalışmalarına, özellikle iş bulma ümidini kaybetmiş veya uzun süredir işsiz olan kesime yeni beceriler ve yetenekler kazandırılmasına yönelik projelerini de değerli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sayın Özlale’nin, ortaya koyduğu “teknoloji kampüsleri projesi” sayesinde, iş dünyamızın kanayan yarası olan nitelikli eleman sorunu için çözüm üretmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Söz konusu merkezlerin nitelikli yatırım alanları ile eşgüdüm içerisinde çalışması ve iş dünyası ile oluşturulacak organik bağ ile sorunlarımızın giderilmesine katkı sağlayacaktır. Bildiğiniz gibi, “deprem” gerçeği her zaman gündemimizin ilk sırasında yer alıyor. İzmir’de yer alan yapıların büyük bir kısmının dönüşümünün gerekli olduğu bilim insanlarınca ortaya konuyor. Pek çok platformda dile getirdiğimiz gibi, kentimizi muhtemel depremlerden korumak için; tüm kurum ve kuruluşların birlikte çalışması gerektiğine inanıyoruz.  Kıyı kesimlerinde yapı stoğumuz eski ve zemin yapısı maalesef iyi durumda değil.  Ayrıca, yüksek katlı bitişik nizam binaların dönüşmesi oldukça sınırlı.  Bu konuya yönelik, parsel bazlı dönüşümden ziyade ada bazlı dönüşümü zorunlu tutarak, kentin hem görüntüsünün hem de yapı stoğunun olumlu yönde değiştirilebileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KÜMELENMEYİ DAHA HIZLI BİR İVME KAZANARAK GELİŞTİRECEKTİR
Özgener  konuşmasını ise şu ifadeler ile tamamladı;  İzmir’in çözüm bekleyen bir diğer önemli sorunu; trafik. Kent merkezindeki trafik sıkışıklığını gidermek için çözüm bulunması, toplu taşımada otobüslerin payının azaltılması, raylı sistem ve deniz ulaşımının geliştirilmesini de elzem buluyoruz. Ayrıca, Alsancak’ta trafik akışının yoğun olduğu bulvarlarda otoparkların yeraltına alınmasına yönelik geliştirdiğimiz projemizin hayata geçmesiyle birlikte kronikleşen bu sorunun çözümüne de katkı sağlanacağına inanıyoruz. İzmir, sahip olduğu nitelikli sağlık tesisleri ve yetişmiş uzman sağlık personelinin yanısıra, başta özel sektör olmak üzere bu alanda çektiği yatırımlarla sağlık turizmi için oldukça uygun bir altyapıya sahip. Kentimizin ihtiyaç duyduğu, sağlık turizminde ihtisaslaşmış bir bölge olarak değerlendirebileceğimiz İnciraltı Projesi’ne değinmek istiyorum. Sağlığın birçok alanında sayılı turizm merkezlerinden biri haline gelme gücümüzün olduğunu düşünüyoruz. İnciraltı’nın bu vizyon doğrultusunda sağlık turizmine kazandırılmasının önem taşıdığına inanıyorum. Diğer sektörlerde olduğu gibi sağlık turizmi de kümelenmeyle daha hızlı bir ivme kazanarak gelişecektir" dedi.

 
Özlale’den dikkat çeken iddia: Büyükşehir personel sayısı son birkaç ayda arttı
 
Başkan Çerçioğlu Nazilli'de ve Çine'de coşkuyla karşılandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülay 22 Mart 2024 Cuma 20:24

Izmirin artık heryeri yatırıma turuzime destek olmasını bekliyoruz cevre şehircilik bakanlığından belediyeler artık kasaları bomboş her türlü yolsuzluğun yapıldığı yerler çoğu avantadan geçiniyor bakanlık planlama işlerini itiraz olmadan yapması lazım yeni yasalar gerekiyor. Odaları bu işlere mahkeme yolu ile itiraz edemeyecek bi yasa çıkarmak lazım yoksa bunların psikolojik bozukluk ideolojik düşünce leri ile izmir 50 yıl geride kalmış durumda artık ben istemiyorum olmasın lux ü olmasın bunlara söz verilmesin izmir çok zaman kaybetti bu tiplerden

Yorumu oyla      0      0  
İzmir için!! 22 Mart 2024 Cuma 09:49

Merhaba,Aslında izmire Ve Ülkemize yakışan bir proje olur Sağlık Odaklı Nitelikli Proje Gerçekleştirmek...Estetik ve saç ekimi üzerine bile Çok Misafir geliyor yurtdışından !! O sebebten Doğru Yatırım İle Çok Başarılı İşler Yapılabilir ! Gerek İstihdam Olsun,gerek döviz girdisi olsun şehrimize,ülkemize çok katkısı olur..İvedilikle hayat geçirilmelidir bu proje...

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Karakulak 21 Mart 2024 Perşembe 17:26

Sn. Özgener haklı. Dünyanın pek çok ülkesinde sağlık çok pahalı. İzmir diğer şehirlerimizden çok geride kaldı sağlık turizmi odaklı projelerle kendini ön plana çıkarabilir ve turist çekebilir. Pek çok kişiye istihdam sağlanır. Termalde işin bonusu. Fakat önce şu istemezükçü zihniyetten kurtulmak gerekiyor.

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası rezervleri 127,9 milyar dolar oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) toplam rezervleri, 15 Mart ...
Faiz yükseldi, dolar-euro düştü!
TCMB'nin politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını ...
Merkez Bankası'ndan kritik faiz kararı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi ...
 
1 alana, 1 bedava yağması!
Migros tarafından başlatılan ve bugün son bulacak olan “1 alana 1 bedava” ...
İzmir-Midilli Hattı'nda düzenli seferler başlıyor
Alsancak Limanı'ndan İzmir-Midilli Hattı'na ilişkin bilgi veren İZDENİZ ...
ABD'den Türkiye’deki 5 şirket ve 2 kişiye yaptırım
ABD Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı yaptırım listesinde, Türkiye’de bulunan ...
 
BES'te kısmen ödeme uygulaması ertelendi
Belirli katılımcılara bireysel emeklilik sisteminden (BES) çıkmadan nakit ...
Makao’nun Pataka'sı TL karşısında değer kazandı!
Vatandaşın ekonomik gücü günden güne düşerken, Türk Lirası da neredeyse ...
Ekonomide gözler faiz kararında!
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını bugün açıklayacak. ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva