HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2024 Perşembe - 16:41

Özlale’den dikkat çeken iddia: Büyükşehir personel sayısı son birkaç ayda arttı

İş dünyası ile bir araya gelen İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale ilk 300 günde gerçekleştirecekleri projeleri açıklarken Büyükşehir’deki personel sayısı ile ilgili, “İzmir'in iştirakleri ile 34 bin çalışanları var. Gelen haberler son birkaç ayda bunu biraz daha arttığı yönde. Bu çalışan sayısı önemli bir boyut ve bizim çok iyi bir insan kaynaklı planlaması yapmamız lazım” dedi.

Özlale’den dikkat çeken iddia: Büyükşehir personel sayısı son birkaç ayda arttı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İzmir Ticaret Odası, EBSO ve İzmir Ticaret Borsası tarafından ortak düzenlenen ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Buluşması’ toplantısına katıldı.

İZTO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Özlale’nin yanı sıra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan da katıldı.

İZMİR'İ YENİDEN SANAYİNİN ÖNCÜSÜ ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUM 
İzmir’in temel belediyecilik sorunlarına fazla odaklandığını belirterek sözlerine başlayan Özlale, “İzmir’in en büyük eksikliğinden biri stratejik planları çizerken hep birlikte üzerinde anlaşacağımız bir asgari müşterek olmaması. Burası İzmir şekillendirecek kurumların en başında geliyor. İzmir'de temel belediyecilik hizmetleri o kadar gündemi meşgul ediyor ki ana gündem maddemizi kaçırıyoruz... İzmir nasıl 101 yıl önce yeniden iktisat kongresinin yapıldığı kent haline nasıl getiririz. Burası 1'nci ve 2'nci sanayi devriminde üstüne düşeni fazlasıyla yapmış. Şimdi önümüzdeki yepyeni bir sanayi devrimi var. Bu fırsatları bu kent İzmir ile değerlendirmeye başlayabilir. Ben sizin çöpünüzü toplayıp yollarınızı yaparım. Bunlar zaten görevlerim. Ben aynı zamanda İzmir'i yeniden sanayinin öncüsü, fırsatların şehri yapmak istiyorum. Bunları sizle yapmak istiyorum. Bu nedenle bugünkü toplantı benim için çok önemli. Burada İzmir'in geleceğini konuşalım. Burası insanı, yolları ile yaşlanan bir şehir değil hızlanan batıya açılan kapısı olsun" dedi.

İLK 300 GÜNDE… 
Göreve gelmesi halinde  ilk 1 yıl içerisinde yapacaklarını hazırladığı sunum ile anlatan Özlale, “İlk 300 günde neler mi yapacağız?

·         Ben belediye başkanı olarak gelir elde etmek istiyorum.Bunun için İzmir açık alan ihalesinin gelirini artırmamız lazım. Liman bölgesini hızla dönüştürmemiz lazım. Kadınlar gece vakti yollara güvenli yürüyemiyorlar. Işıksız sokak kalmasın istiyoruz. 

·         Türkiye'nin en büyük ve modern bakım evini inşaat edip İzmir'in sokak hayvanları problemini çözmek istiyoruz. 

·         Su faturalarını yüzde 35 düşürmek istiyoruz. 

·         Toplu ulaşımı 7/24 yapacağız. Ben körfezde yüzmeyi vaat etmiyorum. 10 yıl orda yüzemeyiz ancak yaptığımız çalışmalar ile  balçık ve kirlikte kurtulabiliriz. 

·         İZBAN ve Metro’larda mevcut vagon sayısını artıracağız. 

·         Atıl hastaneleri güçlendirerek belediye hastaneleri kuracağız. 

·         Otogarı yenileyeceğiz.

·         Vergi levhası olmayan tüm işletmeleri kapatacağız. 

·         Gençlerimizi bekleyen tehlike var, uyuşturucu ile mücadele merkezi açacağız. 

·         Deniz taşkınları yüzer dalgakıranlar ile engelleyeceğiz.

·         Ağır vasıtalar için şehir içinde saat kısıtlaması getireceğiz.

·         Yüzer otoparklar ve kamu binaları altına otoparklar yapacağız. 

·         İzBB'nin her 100 TL'nin 90 TL'si  Ankara’dan geliyor. Oysaki İzmir'in başlatacağı projeler ile zenginleşip bunları halkı ile paylaşabilecek bir şehir. 

·         Ben iyi bir ekonomistim. Burada benim sizlere vaat edeceğim şey; İzmir yeniden kendi gelirini yaratır ve harcamalarında ihtiyaç sıralarını doğru yaparsa bizler Ankara'ya para gelmiyor mazereti duymayız.

·         Turizmi yıla yayacağız. İzmir'in kongre merkezi yok, konser performans sanatları merkezi yok. İzmir'in yüzlerde tarihi eserini, sergileyebileceği müzesi yok. Bizim turizmi yıl boyunca yaymamız için İzmir'in sadece güneş ve kumdan ibaret olmadığını hatırlamamız lazım.  

·         Marina yatırımlarına mutlaka ağırlık vermemiz lazım.

·         Biz İzmir'de daha fazla elektrikli araç olsun istiyoruz. Bunu için de elektrikli şarj istasyonları gelir paylaşım modeli ile inşa edeceğiz. Böylece belediye bütçemize de pay katabileceğiz

·         Kentsel projemiz var. Bu ada bazlı olacak. 

·         Nasıl sizlerin bütçeleri denetim firmaları tarafından denetleniyor. Bizimde öyle olacak. Belediye bütçesini denetim firmalarından oluşan konsorsiyum ile denetleyeceğiz. 

·         İçme suyundaki kayıp kaçak yüzde 20'ye inecek.

·         DTO ile konuştuk. Alsancak limanı en potansiyeli yüksek limanı olmasına rağmen potansiyelinin 4’de 1’ini kullanıyor. Bizim en büyük niyetimiz buraya bir şovrum yapalım. İzmir'in marka şirketleri ürünlerini sergileyen. Orta tarafta bir performans sanatları merkezi yapalım. Yürüyüş yolu da yapacağız. Bu biyoçeşitliliği etkilemiyor ve gemi seferlerini etkileyemeyecek. Alaybey tersaneden Alsancak liman arası yapılacak yol ile yürüyerek geçebileceksiniz iki yaka arasında ve sosyalleşmeyi arttırırsınız.

·         Türkiye'nin  üniversite yüksek lisans ve doktora mezunlarını en çok yaşadığı ilçe Karşıyaka ancak üniversite yok. Bunun için teknoloji merkezini Karşıyaka’ya yapacağız

·         Girişimcilik ve inovasyon merkezinde kopya çektim yer Harvard Üniversitesi

·         Kent ormanına gittiğimizde gördüğümüz tek şey Suriyelilerin yaptığı mangal. Oraya bir gençlik merkezi yapsak İnciraltı’na da botanik park yapsak şehrin kullanımına açabilirim. Bunu beğenmezseniz balık hali yapabiliriz. Balık hali nerede ? Buca da . Sahile sınırı olmayan ilçeye balık hali kumrusuz. Turizme çok uygun yerlere baktığınız zaman balık halleri oraların gezilecek yerlerinden biridir. Balık halinde hem esnafımız vardır, hem sokak lezzetleri vardır. İnsanlar oraya gitmek için can atar. Ancak bugün İzmir’de gitmek için can atmıyor.

·         Muhalefet bir partinin belediye başkanı olarak İzmir Ankara arasındaki gerginlik nasıl çözeceksiniz diye soruyorlar. Uyumlu çalışarak. İzmir'in hakkı olan yatırım projesi varsa, hakkı varsa tüm bakanlarla, bakanlık kurumları ile hepsi ile gerekirse çatır çatır müzakere ederim ama asla Ankara’ya küsen, küstükten sonra mazeret üreten belediye başkanı olmam.

·         Atık arıtma tesislerindeki yakma kapasitesini arttıracağız. Çiğli'deki tesisi yüzde 34'i kullanılabiliyor bunun yüzde 100 haline getirilmesi 27-28 milyon TL. bunu hayata geçirip körfezden çıkardığımız çamuru orada kurutacağız.

·         Öyle  bir şey hayal ediyorum ki belediye binasını yerini bilmeyin. İşlemleri online halde halledebiliriz. En büyük hayallerimden biri bu.

·         İzmir'in iştirakleri ile 34 bin çalışanları var. Gelen haberler son birkaç ayda bunu biraz daha arttı. Bu çalışan sayısı önemli bir boyut ve bizim çok iyi bir insan kaynaklı planlaması yapmamız lazım.Elen duyumlar son birkaç ayda bu rakamın daha fazla arttı.” dedi. 

İZMİR’İN BELEDİYESİNİ VE İZMİRLİLERİ ZENGİNLEŞTİRMEK İSTİYORUM
Kendisinin hedefinin İzmir’i yeniden kalkındırmak olduğunu belirten Özlale, “Size battı çıktıdan, çöplerin toplanamadığından, yollardan bahsedebilirdim. Ancak bunları yapmadım. Çünkü ben bunları liyakatli çalışmalar ile çözebilirim. Ben İzmir'in yeniden ön plana çıkan şehirler haline gelmesini ve İzmir'in belediyesi ve sizlerle birlikte zenginleşmesini istiyorum” diye konuştu.

 
Marmara'da deniz ulaşımına lodos engeli
 
Özgener'den ‘İnciraltı’ vurgusu
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun demokrat 22 Mart 2024 Cuma 12:12

Umit git otur evinde parti olarak bitmissiniz.

Yorumu oyla      0      0  
Karabağlar 22 Mart 2024 Cuma 10:39

Bu önemli bir konu İzmirlinin başına parazit gibi dadanmışlar. Bu kadar gereksiz personel. Bunlar İzmirliye ahmak muamelesi yapıyor.

Yorumu oyla      2      1  
İzmirli 22 Mart 2024 Cuma 09:56

Ah seni seçmeyecek seçmen ne büyük hata yapacak ama bizim halka liyakat dokunuyor. Çok üzücü.

Yorumu oyla      0      1  
ADNAN 22 Mart 2024 Cuma 08:54

İZBAN VE METRO DA VAGON SAYILARINI NASIL ARTTIRACAKSINIZ?MEVCUT DURAKLAR BUNA ENGEL.ANCAK YAPABİLECEGİNİZ TÜM İZBANLARI DOKUZ VAGONA DÖNÜŞTÜRMEK OLUR.

Yorumu oyla      2      0  
Burak 21 Mart 2024 Perşembe 21:41

Selo bankamatikçi selo bir yerelrin mi tutuştu?

Yorumu oyla      5      4  
Selo 21 Mart 2024 Perşembe 21:28

Buyuksehirde onemli noktalarda olan kisiler zaten mhp ve akp li secim oncesi 3-5 kiside cope temizlige alindiysada onu da cok gorme

Yorumu oyla      2      7  
BİR ÖNERİ 21 Mart 2024 Perşembe 17:26

Sayın ÖZLALE, isterseniz ilk önce bu ülkede göçmenlerle birlikte artan ve demografik yapımızı bozma noktasına gelen gömen nüfus artışını bir konuşunda, sonra sıra Belediyedeki çalışan sayısındaki artışa gelelim. Ne dersiniz Sayın ÖZLALE?

Yorumu oyla      11      1  
21 Mart 2024 Perşembe 17:03

2019 sonrası büyükşehir belediyelerinde kaç tane İYİ Partili işe alınmış?

Yorumu oyla      9      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'Özel' gün... Programda neler var?
31 Mart Seçimleri kapsamında İzmir'e gelen olacak olan CHP Lideri Özgür ...
Kırkpınar'dan Polat’a belgeli cevap: Algı operasyonu ile oy avcılığı!
AK Parti Bayraklı İlçe Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, CHP İzmir Milletvekili ...
Özel'den Erdoğan'a: Kimsenin hakkını bırakmayacağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "1 Nisan'da seçim bitti, kurtulduk sanma ...
 
Erdoğan duyurdu: Kamu bankaları emeklilere promosyon verecek!
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu bankalarının ...
AK Partili Çiftçioğlu’ndan CHP'li Polat'ın iddialarına yanıt: İspatlarsa adaylıktan çekilirim!
AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, CHP İzmir ...
'İsrail’in nükleer söylemleri geçiştirilemez'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Uluslararası ...
 
CHP'li Kılıç, protokol sorularına yanıt alamadı... 13 bakanlık sus pus!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, kamuda vakıf ve derneklerle ...
Dağ minibüsçü esnafı ile buluştu: İzmir direksiyonunu bize emanet edin!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, ...
Tugay'dan gıda krizi açıklaması: Ege'nin verimli tarım havzası ile aşılacak!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Bergama’da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva