HABERLER>POLİTİKA
29 Ekim 2018 Pazartesi - 14:55

Özfatura’dan Kılıçdaroğlu’na kefalet: Abdül bu işi yapar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Burhan Özfatura CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a büyükşehir için kefil olduğunu bildirdi. Özfatura, “Ben ne yaptıysam ekibimle yaptım. Abdül de bu ekipteydi. Bu işi yapar, çünkü onu biz yetiştirdik” dedi. 

Özfatura’dan Kılıçdaroğlu’na kefalet: Abdül bu işi yapar!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 Mart Ayı’nda yapılacak yerel seçimler öncesinde kamuoyuna yaptığı “aday olmayı düşünmüyorum” açıklamasının yankıları sürüyor.  Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Kocaoğlu, kendisinden sonra gelecek isimle ilgili tariflerde bulunmuş, bazı isimleri de önermişti. İlçeler düzeyinde de yapılan görüşme sonrasında kamuoyuna bir açıklama yapılmamıştı. 

Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de devam etmeyeceğini açıklamasından sonra birçok isim Büyükşehir için çalışmaları hızlandırdı. İlçe belediye başkanlarından Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur resmi başvuruyu yaptı. İki isim de göreve talip olduklarını bildirdi. İki belediye başkanı dışında başvuru yapmayan başta Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da Büyükşehir için adaylığa yeşil ışık yakan isimler oldu.  Bazı milletvekilleri ve eski-yeni siyasetçilerin de talepte bulunduğu Büyükşehir süreci devam ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Burhan Özfatura, Narlıdere Belediye Başkanı Batur’a kefil olurken, ona destek vereceğini bildirdi. 

RAPOR SUNDUM
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ANAP’tan 1984-1989, Doğru Yol Partisi’nden ise 1994-1999 yılları arasında başkanlığını yapan Özfatura, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme hakkında konuştu. Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan Özfatura, “Kemal bey beni aradı. Kendisiyle uzun uzun görüştük. Konumuz sadece yerel seçimler değildi. Ben maliye kökenli, vergi uzmanıyım. Sayın Kılıçdaroğlu ile meslektaşız. Bundan önce de defalarca görüş ve önerilerimi almıştır. Ben periyodik zamanlarda kendisine raporlar sunuyorum. Bir yerel seçim süreci yaşıyoruz. Ülkenin ekonomi politikaları ve iktidarın ekonomiye bakışı ortada. Eğer, CHP bu seçimlerde İzmir, Muğla ve Aydın gibi iller dışında Bursa, Antalya, İstanbul ve Ankara gibi illerde başarılı olursa bu iktidar duramaz. Bu süreç bir dönüm noktasıdır” dedi. 

AZİZ BEYLE KARŞI KARŞIYA GELMEDİM!
Özfatura, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklaması, yerine gelecek ismin belirlenmesi ve kamuoyu araştırmaları gibi konuların CHP’nin içişlerini ilgilendirdiğini belirtirken, İzmir’in ülke açısından önemine vurgu yaptı. Özfatura, “Bir kentin yöneticisi ve amiri kim ne derse desin Büyükşehir Belediyesi’nin başkanıdır. Siyasi irade ona görev vermiştir. Diğerleri kamusal görevleri yerine getirirler. Sırtınızda kambur yoksa, çalmıyorsanız Ankara’ya gereken mesajı da gönderirsiniz. Kenti, baskılardan, dayatmalardan her türlü korursunuz.  Aziz bey ile görevde olduğu süre içinde hiç karşı karşıya gelmedim. Bana hep saygılı davrandı. Ben de ona hiç ağır söz söylemedim” dedi. 

ONU BİZ YETİŞTİRDİK
Özfatura, Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığını yaptığı süre içinde en önemli gücünün ekip olduğunu vurguladı. Özfatura, “İnşaattan anlamıyordum ama EVKA’ları yaptım. Ticaretten hiç anlamam fakat TANSAŞ’lar benim eserim. Birçok projeyi yaparken Turgut Özal ile de karşı karşıya geldim. Ama onu hep ikna ettim, bildiğimi yaptım. Asla pişman değilim. Bir belediye başkanını ekibi yüceltir ve yükseltir. Benim ekibim çok iyiydi. Abdül Batur da Narlıdere’ye belediye başkanı olmadan önce benim ekibimdeydi. Belediye’nin İZBETON Şirketi’nde uzun yıllar genel müdürlük yaptı. Bu ekipte Talat Şimdi, Murat Taşer gibi isimler de vardı. Siyaseten sonrasında birlikte aday olduk. Ben, Büyükşehir’i kazanamadım ama o Narlıdere’yi 1994’te DYP’den kazandı. Sonrasında ise CHP serüveni başladı. Abdül, bu işi yapar. Çünkü onu biz yetiştirdik” diye konuştu. 

ADAYLIĞI İZMİR’İN YARARINA OLUR
Kılıçdaroğlu’na Başkan Batur için, “her partiden oy alır” dediğini de anlatan Özfatura, “Kemal bey ile konuşurken Abdül’ün özelliklerinden ve kendisinden bahsettim. Onun adaylığının İzmir’in yararına olacağını söyledim. Şahsen de arkasında duracağımı, kendisini destekleyeceğimi ifade ettim. Bugün yerel seçimlere giderken AKP ile MHP arasında bir ittifak var. Bu ittifak danışıklı halde çatlatıldı. Bunun kurgu olduğunu düşünüyorum. Cumhur ittifakı adı altında birleşen yapı yeniden bir araya gelecek. Bu yüzden Abdül Batur, her partiden oy alabilecek, sağdan da oy getirebilecek bir kişilik. Şahsen, yanında duracağımı söylüyorum. Kefalet ve kefillik daha ağır bir kelime ve olgu ama ben onun aday olması  halinde kentin kazanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Kan donduran olay! Tecavüzden böyle kurtuldu
 
Erbakan, yeni partinin kuruluş tarihini açıkladı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bahtiyar 30 Ekim 2018 Salı 11:33

artık sağ/sol kalmadı, chp sol bir parti de değil, merkezde bir parti. bu nedenle özfaturadan bilgi alması normaldir ve yıllardır da alıyor.bence de doğru bir yöntem, chp'li objektif olmayacak, herkesin bir çıkarı, beklentisi var. geçen hafta aziz bey kk'na bürokratını ve bergama bşk.nı öneriyor, güler misin ağlar mısın chp'nin haline...

Yorumu oyla      11      5  
EVKA4 LÜ 30 Ekim 2018 Salı 10:10

bence büyükşehir başkanlığına sayın olgun Atila yı aday yapacaklar.genç dinamik vizyon sahibi,halkta karşılığı olan birisi neden olmasın kimse dinlendirmiyor ama şaşırmayın derim

Yorumu oyla      11      8  
Manevra 30 Ekim 2018 Salı 01:19

Aday yeme operasyonu bunlar. Yani diyorki Abdülün geçmişi CHP değildir. Ve ondan korkuyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
Lombak 29 Ekim 2018 Pazartesi 23:49

Özfatura arşivimi açtırtmayın bana.

Yorumu oyla      14      7  
Şahin 29 Ekim 2018 Pazartesi 22:36

Chp nin Burhan Özfatura kefaletine ihtiyacı varsa durum çok vahim.

Yorumu oyla      12      7  
Isimsiz 29 Ekim 2018 Pazartesi 22:02

Ozfatura Izmir''de siyaset ustu bir adamdir.Bir kisiye referans oluyorsa o kisi is yapar.Talat Simdi eski genel sekreter ve Belediyeciligin kitabini yazmis bir adam.Kesinlikle tekrar Genel Sekreter olmalidir ve faydasi cok olur.Hayirlisi neyse o olsun.

Yorumu oyla      12      8  
Bülent ışık 29 Ekim 2018 Pazartesi 20:43

1984 - 1989 arasında alınan toplam 39 tane belediye otobüsünü ve kordon'daki otoban projesini bu ekiple mi yaptı?

Yorumu oyla      12      7  
Sosyalist Gültepeli 29 Ekim 2018 Pazartesi 20:40

Tunç Soyer geliyor gümbür gümbür!! Genel merkez Tunç diyor tunç

Yorumu oyla      12      10  
Gazi can 29 Ekim 2018 Pazartesi 19:24

Abdül Batur a bu açıklama zarar verir

Yorumu oyla      10      6  
sezarın hakkı sezara 29 Ekim 2018 Pazartesi 19:18

Burhan özfaturayı görünce aklıma Kordon'un 6 şeritli otobanlı ve izmire kazandırdıgı gecekondular geliyor. niyeyse?

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir’den sessiz sedasız 29 Ekim kutlaması!
İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve beraberindeki partililer Cumhuriyet ...
CHP'li Başkan Yücel'den 29 Ekim mesajı: Atatürk saray yaptırsaydı…
Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamada konuşan İl Başkanı Yücel, “Atatürk ...
Bakan'dan Kaşıkçı açıklaması: Oyalamasınlar...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yaptığı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrikleri kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı ...
CHP'li Polat o firmayı uyardı: Sizi deşifre ederiz!
CHP’li Mahir Polat, Menemen’de kurulacak taş ocağı için verilen “ÇED gerekli ...
CHP Çeşme Aday Adayı Akyıldız sahada: İlk zirve pazar tezgahında
CHP Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı Nüket Akyıldız; ilk zirvesini, pazarcı ...
 
Akşener: İktidarın bugünkü kutlamaları korsan!
29 Ekim dolayısıyla ziyaret ettiği Birinci Meclis önünde açıklama yapan ...
Erdoğan'dan Anıtkabir'de önemli mesajlar
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ...
CHP İzmir’de kamu görevlilerinin gözü adaylıkta!
Genel merkezin takvimi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva