HABERLER>POLİTİKA
29 Ekim 2018 Pazartesi - 13:44

CHP'li Başkan Yücel'den 29 Ekim mesajı: Atatürk saray yaptırsaydı…

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamada konuşan İl Başkanı Yücel, “Atatürk kendi saltanatı için saraylar yaptırsaydı, kendi iktidarı için her türlü yolu mubah görseydi, devletin en önemli görevlerine kendi yandaşlarını yerleştirseydi böyle bir durumda ne kutlayacağımız bir cumhuriyet ne üzerimizde dalgalanan ay yıldızlı bayrak ne de vatan diyeceğimiz toprak olurdu. Bugün Ata’mıza, şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bu borcu bugün ödeme vakti gelmiştir.  Önce yerel seçimlerde sonra genel seçimlerde bu iktidarı sandıkta yeneceğiz” dedi.

CHP li Başkan Yücel den 29 Ekim mesajı: Atatürk saray yaptırsaydı…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü sebebiyle tören düzenledi.

Cumhuriyet meydanındaki etkinliğe İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, Gençlik Kolları İl Başkanı Ozan Uyan ve ilçe örgütlerinin temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu tören için toplanan kalabalıkta vatandaşların bulunduğu kısımda durdu. Ayrıca Kocaoğlu’nun konuşmalardan sonra çekilen toplu fotoğrafın karesine girmemesi de dikkat çekti.

LİDER’İN SELAMLARINI İLETTİ
Törende İl Başkanı Yücel ve Genel Başkan Yardımcısı Özkan konuşma yaptı. Özkan’ın kürsüye çıkmak için ricada bulunduğu, ‘Ben de konuşma yapmak istiyorum’ dediği öğrenildi. Özkan kendi isteğiyle yaptığı konuşmada, “Hepinizin cumhuriyet bayramı kutlu olsun. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın İzmir, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sizlere selamlarını iletiyorum” dedi.

YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ
Özkan ayrıca, “Cumhuriyet 95 yıllık öyküsüyle değil yazılmamış olanlarla geleceğe yönelik umuduyla karşımızda durmaktadır. Daha yüz yıllar boyu aşkla kutlanacaktır. Çünkü onun yılmaz, yorulmaz, asla bu yoldan dönmeyecek evlatları yetişmiştir. Saraylar yıkılacak seçilmiş krallar devrilecek ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Kara gün sayılıdır geçer. Önemli olan şey mücadeledeki azmimizdir. Çocuklarımıza, gençlerimize, kentlerimize sahip çıktıkça onlar da cumhuriyetimize sahip çıkacaktır. İzmir cumhuriyetin en büyük modellerinden biridir. İzmir ve Anadolu sayesinde cumhuriyete aydınlanmacı kadın devrimi demekteyiz. Kadınlarımız tepemizdeki karanlığı yok edecektir. Yerel seçimlerde ve sonrasında göreceğiz. Cumhuriyete olan güçlü inancımla en yakın zamana bu karanlığın alt edildiğini göreceğiz. Bir olmaya devam edeceğiz. Aramızda hiçbir kırgınlık, küslük olmayacak. Son gelen ilk gelen ayrımı olmayacak. Cumhuriyet devrimini gelecek kuşaklara taşımaya söz veriyoruz. Atatürk’ün dediği gibi cumhuriyet bizden fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller istiyor. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” dedi.

ATATÜRK KENDİ SALTANATI İÇİN SARAYLAR YAPTIRSAYDI…
İl Başkanı Yücel ise, “Bugün dünyada emsali olmayan kahramanlıklar sonucunda Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan ve bizlere emanet edilen cumhuriyetin 95. yıl dönümünü kutlama onurunu yaşıyoruz. Özgürce düşünen, karar veren, yasalar önünde eşit haklara sahip, her konuda kendi kararlarını alan bireylerin yaşadığı yönetim şeklidir cumhuriyet. Bilimin ışığında aydınlanma, kadının özgürlüğü, bir köy çocuğunun cumhurbaşkanı olabilmesidir cumhuriyet. Devletin ümmetçi anlayışla yönetilmesini reddeder cumhuriyet. Herkesin farklılıklarını kabul eder cumhuriyet. Bir zümre ve sarayın değil milletin egemenliğidir. Kişi sultasını, halka zulmedilmesini, eşitsizliği reddeder. Çağdaş yaşamının yoludur cumhuriyet. Bugün burada olanların cumhuriyet aşkından hiçbir şüphe duymuyorum. Nasıl bugün buraya geldiysek, meydanlardaysak yarın cumhuriyeti korumamız icap ederse sokaklarda, alanlarda hatta cephelerde olacağız. Cumhuriyetin kuruluşunda yaşananlar tarihin her alanında bizlere yol göstermektedir. Cumhuriyetin aydınlığından ayrıldığımız her anda bu cennet vatanımız tehlikelerle karşı karşıya kalıyor. Egemenlik milletten saraya geçtiğinde bağımsızlığımız tehlikeye giriyor. Atatürk kendi saltanatı için saraylar yaptırsaydı, kendi iktidarı için her türlü yolu mubah görseydi, devletin en önemli görevlerine kendi yandaşlarını yerleştirseydi böyle bir durumda ne kutlayacağımız bir cumhuriyet ne üzerimizde dalgalanan ay yıldızlı bayrak ne de vatan diyeceğimiz toprak olurdu. Bunun için Atatürk sadece dünyanın gördüğü en büyük lider, devlet adamı değil aynı zamanda en ahlaklı ve en erdemli kişilerindendir” diye konuştu.

ÖNCE YEREL SEÇİMLERDE SONRA GENEL SEÇİMLERDE BU İKTİDARI SANDIKTA YENECEĞİZ
Yücel ayrıca, “Tıpkı Ata’mızın yaptığı gibi adaletli insanlar olarak milletimizi düşünmek zorundayız. Yeni nesilleri de bu bilinçle yetiştirmek zorundayız. Gerçek Atatürkçülerin artık seslerini yükseltmesi ve küçük tartışmalardan uzak durması hedefimizdir. Bu ortak hedefe öncülük etmek elbette öncelikle biz CHP’lilerin görevidir. Önce ben değil biz diyerek, Türkiye Cumhuriyeti diyecek neferlerle cumhuriyeti yüceltmek ve Türkiye’yi bugün sokulduğu durumdan çıkarmak bizim görevimizdir. Korkmadan, yılmadan, sinmeden, Atatürk’ün yoldaşlarına yakışır mücadele vermeliyiz. Kimseyi dışlamadan, yeni neferler katarak yolda yürümek en önemli vazifemizdir. Bu görevleri yerine getirdiğimizde tüm Türkiye İzmir gibi olacak ve aydınlanacaktır. Bugün Ata’mıza, şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bu borcu bugün ödeme vakti gelmiştir.  Önce yerel seçimlerde sonra genel seçimlerde bu iktidarı sandıkta yeneceğiz” ifadelerini kullandı. 

 
Bornova’da muhteşem 29 Ekim tablosu
 
EGİAD'da değişim zamanı: İlter yeni dönemde yok!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
saygı 29 Ekim 2018 Pazartesi 22:40

sayın vatandaş doğuda hdp nin ayağına savcı hakim gönderen kimdi meri meri diyen kimdi arkasında olimpiyat resmi olan 1 tl yi bastıran kimdi ? kandırıldınız mı yine?

Yorumu oyla      13      5  
Vatandaş 29 Ekim 2018 Pazartesi 15:19

Sizi gidi hdp seviciler bu ülkede alternatif kutlamaları hdpliler Yapar batının hdp si oldu chp andımızla ilgili sesiniz çıkmıyor olası ittifakınız bozulmasın hdple önce CHP’yi kurtaralım sonra ülkeyi kurtarırız

Yorumu oyla      9      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan'dan Kaşıkçı açıklaması: Oyalamasınlar...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yaptığı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrikleri kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı ...
CHP'li Polat o firmayı uyardı: Sizi deşifre ederiz!
CHP’li Mahir Polat, Menemen’de kurulacak taş ocağı için verilen “ÇED gerekli ...
 
CHP Çeşme Aday Adayı Akyıldız sahada: İlk zirve pazar tezgahında
CHP Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı Nüket Akyıldız; ilk zirvesini, pazarcı ...
Akşener: İktidarın bugünkü kutlamaları korsan!
29 Ekim dolayısıyla ziyaret ettiği Birinci Meclis önünde açıklama yapan ...
Erdoğan'dan Anıtkabir'de önemli mesajlar
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ...
 
CHP İzmir’de kamu görevlilerinin gözü adaylıkta!
Genel merkezin takvimi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ...
AK Partili Başterzi 5 bin tane bayrak dağıttı
Selçuk İlçe eski Başkanı Osman Başterzi, ilçesindeki esnaf, vatandaş ve ...
Mehmet KARABEL yazdı... O’nu iyi tanıyın, belki ‘yarın’ Büyükşehir Başkanımız!
Mehmet KARABEL yazdı... O’nu iyi tanıyın, belki ‘yarın’ Büyükşehir Başkanımız!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva