HABERLER>POLİTİKA
31 Mayıs 2016 Salı - 17:54

Ofiste sürpriz görüşme: Yıldırım ve Kocaoğlu ne konuştu?

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uğurladıktan sonra Konak’taki ‘ofis’te İzmir Valisi Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile birer görüşme yaptı. Kocaoğlu, Başbakan’a onay bekleyen projeler hakkında bir dosya sundu.

Ofiste sürpriz görüşme: Yıldırım ve Kocaoğlu ne konuştu?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – İzmir yeni haftayı devletin zirvesini ağırlayarak açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Efes 2016 Tatbikatı için bir gün önceden kente geldi. Adnan Menderes Havalimanı’nda dün gece onbinlerce partiliye seslenen ikili günü Seferihisar’da bu yıl ilk kez uluslararası çapta düzenlenen Efes Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatı'nı izleyerek geçirdi.

Başbakan Binali Yıldırım tatbikat sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Adnan Menderes Havalimanı’ndan Uganda’ya uğurlarken, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve AK Parti heyetine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eşlik etti.

Başbakan Yıldırım buradan medya temsilcileriyle yapacağı görüşme için Konak Meydanı’ndaki Başbakanlık Ofisi’ne geçerken, İzmir Valisi Toprak ile Başkan Aziz Kocaoğlu da kendisine eşlik etti.
 

Yıldırım medya temsilcileriyle görüşme öncesi iki sürpriz zirve yaptı. Başbakan önce İzmir Valisi Toprak’ı konuk ederken ardından Başkan Kocaoğlu ile görüştü.



Başbakanlık Ofisi’nde yaklaşık yarım saat süren görüşme basına kapalı gerçekleşirken, Başkan Kocaoğlu Başbakan Yıldırım’a İzmir’in Ankara’dan onay bekleyen projeleri hakkında bir dosya sundu. İkilinin bu projeler hakkında konuştukları bildirildi.

YILDIRIM: TEŞEKKÜR ETTİM 
Görüşme sonrası ilk detaylı açıklama medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda bilgilendirmede bulunan Başbakan Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, "Proje yaparken karşılaştığı sorunları bizimle paylaştı. Kamulaştırma gibi birçok konuda bazı destekler istedi. Biz ‘Yerel yönetim ile merkezi hükümetin tartışmalarını kenara bırakacağız’ demiştik. O gün söylediğimizin gereğini yapıyoruz. Gündemimizde Körfez’e ÇED, İZBAN, katı atık projesi ve kıyı planı gibi konular var" dedi. 

Başbakan ayrıca siyasi nezaketi nedeniyle Kocaoğlu'na teşekkür ettiğini de açıkladı. Yıldırım, "Yıllarca tecrübelerini notlar halinde benimle paylaştı. Ben de kendisine hakkımdaki söylediği sözler ve verdiği destek nedeniyle teşekkür ettim. Çünkü tavrı yakın siyasi tarihimizde görülmüş bir şey değildi… Bunu kendisine söyledim ve özel olarak teşekkür ettim" ifadelerini kullandı. 

OFİSE GİRİŞTE SEVGİ SELİ 
Öte yandan Başbakan Yıldırım ofise girişi sırasında büyük sevgi gösterileriyle karşılaştı. Vatandaşların yanında yürüyen Yıldırım hepsiyle tek tek tokalaştı. Bariyerlerin arkasından uzanan vatandaşlardan biri uzanıp Yıldırım’ı yanağından öperken Başbakan da aynı şekilde karşılık verdi.


Foto: DHA

 
Cezaevinden paspas sapı ile firar
 
ABD'den Avrupa'ya seyahat uyarısı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercan 1 Haziran 2016 Çarşamba 09:25

.Ne ülkeyiz.İzmir belediyesi kente yapacağı her büyük proje için ankaradan onay almak zorunda..Hepsini geçtim sahile 5 basit iskele için bile izmir iki yıl oyalandırdı..Dilerim sayın Binali Yıldırım zamanında bu durum büyük ölçüde düzelir ama izmire atanan yeni valiyi duyunca tüm umudum kayboldu.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 1 Haziran 2016 Çarşamba 09:15

Sagolsun Aziz baskan verdigi her sozu bir bir yapıyor ,yaparken de belediyeyi borc batagına sokmadan saglıklı borclanarak bunları gerceklestiriyor..isterseniz Ankara Belediyesi gibi borc batagına soksun en pahalı borc faizlerinlerini hep beraber odeyelim o zaman ...

Yorumu oyla      11      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 1 Haziran 2016 Çarşamba 09:07

Aziz başkan kasamız para dolu diyor, Dünya kredi değerlendirme kuruluşları Büyükşehire en yüksek notu veriyor .EEE o zaman hükümetten ne beklersiniz. Ununuz var, tuzunuz var,mayanız var ekmek yapacak ustanız yoksa suçlu BİNALİ YILDIRIM'mı.!!!!

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 1 Haziran 2016 Çarşamba 07:37

Ulaştırma Bakanıyken yapamadıklarını Başbakan ken yapar insallah gerci hic umidimiz yok ama ... Nedeni cok basit genel ekonomiler cok daha iyiyken sadece Konak tunelini yapabildiler simdi ekonomiler cok daha sıkıntılı bir evrede, once kaynak bulsunlar sonra gorelim neler yapacaklar.. zaten devletin 2016 butcesinde İzmir'e dogru durust yatırım butcesi ayrıldı mı ki? Artık laf istemiyoruz, once sağlam kaynagınızı ortaya koyun sonra da projenizi...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş: Ben yanlış yaptım deyip istifa etmeli
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çay toplayan ...
Havaalanında İzmir hatırası: Kocaoğlu da Erdoğan’ı uğurladı
Efes 2016 tatbikatını izlemek için dün gece kente gelen Cumhurbaşkanı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alışacaklar!
Erdoğan, üst yargı kurumları başkanları ile çay toplamasına yönelik eleştirilere ...
 
Yüksel’den Yıldırım’a: Yap da görelim!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir ...
Kılıçdaroğlu 'Yargıtay'ı İzmir'e davet etti!
Bazı Yüksek Yargı mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezilerine katılmasına ...
İzmir’de Başbakan’a ‘Ayalon’ muamelesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İzmir’e gelen Başbakan ...
 
Sertel’e Genel Merkez’den yeni görev
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Genel ...
CHP Konak’tan tiyatrolu ‘başkanlık’ protestosu!
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı AK Parti hükümetinin getirmek ...
'Slogan davası' sonrası CHP’li gençlere TBMM yasağı!
TBMM Başkanlığı, CHP Grup Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva