HABERLER>POLİTİKA
31 Mayıs 2016 Salı - 14:43

Yüksel’den Yıldırım’a: Yap da görelim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir ziyareti ile ilgili konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel eleştirilerde bulundu. Yüksel, “35 projeden sadece bir tanesinden bahsedebiliyorlar. Başbakan oldun, yap da görelim. Lafla peynir gemisi yürümez” dedi.

Yüksel’den Yıldırım’a: Yap da görelim!

EGEDESONSÖZ - Efes 2016 Tatbikatı için İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım partililer tarafından havalimanında karşılanırken yaptığı açıklamalara CHP’den yanıt geldi. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 50 bin kişi hedefli mitingin 3-5 binlerde kaldığını söyledi. Yüksel, “Bu kadar kalabalığı biz ilçelerimizdeki açılışlarda ve törenlerde topluyoruz. Hedef büyük ama gerçekleşen küçük” dedi.

Yüksel, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamaları üzerinden hükümeti eleştirdi. 2011 seçim döneminde AK Parti’nin İzmir’e 35 proje vaat ettiğini söyleyen Yüksel, “Geçen altı yıllık sürede sadece bir tanesini yaptılar. O da Konak Tüneli’dir. Anlatacakları başka bir şey yok. Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yaptığı yol ve düzenleme çalışmaları olmasa o projenin de bir anlamı olmayacaktı. Binali Yıldırım’ın bahsettiği Sabuncubeli Tüneli yarım kaldı, hızlı trenden haber yok. Başbakan gerçekten iş yapmak istiyorsa öncelikli olarak verdiği sözlerin arkasında dursun. Hiç olmazsa bari bu kez kendisine inanalım. Şimdiye kadar bırakın katkı koymayı hep köstek oldular. İzmir’in önceliklerini yok sayıp, geri plana attılar. İzmir 2003 yılında hükümetten yüzde 6 oranında pay alırken bu oran şimdi yüzde 2.8’e kadar düştü. Bu mudur sizin İzmir sevginiz, sevdanız?  Yeni sözler veriyorlar, vaatlerde bulunuyorlar. Lafla peynir gemisi yürümez. Biz verdiğimiz sözlerinizi takip edeceğiz. Her fırsatta ‘cak-cek’ demekten başka icraatları yok. Yapın da görelim” diye konuştu.

ENGELLEYEN YOK!
Yıldırım hükümetinin İzmir’e yatırım yapmasının önünde artık bir engel kalmadığını belirten Yüksel, “Bundan önce bazı bakanlara ve kabinedeki dengelere göre değerlendirme yapabilirlerdi. Şimdi başbakan olduğu için artık diyecek bir durumu yok. Engelleyen de yok. Sadece abisi istemiyorsa yatırım yapmaz. Şimdi çıkıp İzmir’e çılgın proje adı altında Körfez Geçişi’ni anlatıyorlar. Bu proje Binali Yıldırım’ın mantığına göre yap-işlet-devret olarak yapılacak. Bunun parası da İzmirlilerden çıkacak. Özel şirketlere para kazandırırken birilerini de zengin edecekler. Parasını da biz vergilerimizden ödeyeceğiz. Günlerdir kendisini İzmirli olarak burada pazarlıyorlar. Çakma İzmirli başbakanın neler yapacağını parti olarak adım adım takip edeceğiz” dedi.

YADIRGAMAYIN
Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Binali Yıldırım’ın başbakan olmasından sonra yaptığı, “gönlümden geçen isimdi, isteğim-dileğim gerçekleşti” açıklamasının yadırganmamasını istedi. Yüksel, “Aziz başkan iki üç yılda bir zaman zaman patlıyor ve içindekileri döküyor. Onun da sabrının taştığı zamanlar oluyor. İzmir’in katı atık, Körfez ÇED, kentsel dönüşüm ve daha birçok projesi engellendi ya da bekletiliyor. Ankara’da bir günde onaylanan kentsel dönüşüm projeleri İzmir’de 480 gün bekletildi. Aziz başkan yine böyle bir zamanda Yamanlar’da yapılacak katı atık tesisine onay verilmeyince patladı ve isyan etti. Çıkıp, ‘köstek olmayın, destek olun, kente gareziniz mi var’ dedi. Sonra tüm duygularını bir kenara bırakıp İzmir için Ankara’ya giderek bakanlarla görüştü. Onlara el uzattı. Şimdi verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor. İzmir’e yapılacak yatırım ve çalışmalarda kendisine sorulmadan bir iş yapılmayan Binali Yıldırım şimdi başbakan oldu. Aziz Başkan’ın sözleri tamamen kentin hizmet alması ve daha çok faydalanmasına yöneliktir. O meseleye siyasi olarak bakmıyor. Kim yatırım yapar, taş üstüne taş koyarsa başının üstünde taşıyacağını söylüyor. Onun sözlerinin yadırganmaması lazım. Çünkü koltuklar kimseye mülk değildir. Zamanı geldiğinde, İzmir’in talepleri yerine gelmediğinde yine çıkar ve sert açıklamasını yapar. O, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı olarak değerlendirme yaparken ben siyasi olarak bu açıklamalarına katılmadığımı ifade ettim. Çünkü ben il başkanıyım ve siyaset yapıyorum. Aziz başkan ile aynı noktada değiliz ama onun da yıpratılmaması lazım” ifadelerini kullandı.

 
Ve Milli Takım'ın EURO 2016 kadrosu belli oldu
 
İzmir'de ‘Erdoğan-Yıldırım’ protestosu: 6 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 1 Haziran 2016 Çarşamba 12:00

Tüp geçit ve köprü projesine destek verenler, Konak Tünelinden bile günlük 22 bin araç geçiyor burayı bu kadar araç kullanmaz hayal kurmayın milli serveti hayale gömmeyin proje sadece karşıya geçmek isteyenlerin geçiş süresini kısaltır o kadar başka bir işe yaramaz arabalı vapurlar bile dolmuyor bırakın boş işleri.

Yorumu oyla      11      5  
1 Haziran 2016 Çarşamba 11:43

Egekent-Bornova Metrosu diye bir proje yok ki ne olduğunu yazalım. Bu arada körfez geçişi ile "tirafik" bitecek diyen arkadaşım; İnciraltı-Çiğli OSB arası köprü yapımı için yeterli sayıda araç geçişi var mı? 3,5-5 milyar arası bir maliyeti olan projede bahsediyoruz. Şehir içi trafiğe illa ki bir katkısı olur ancak çok bir şey değişmez. Her iki uçta ters bir yer ve yerleşim yerlerine uzak.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 1 Haziran 2016 Çarşamba 09:57

basmane çukuru, projesi ile zaten park niteliği taşıyan bir proje olacaktır, izmirin simgesi olacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
1 Haziran 2016 Çarşamba 08:48

Egekent Bornova metrosu ne oldu? Bilen var mı?

Yorumu oyla      11      5  
1 Haziran 2016 Çarşamba 07:34

Dünya Ticaret Çukuru, veriliş şekli ile de çukurdur. Kamulaştırılmalı, Kültürpark ile birlikte yapılarak kent parkı olarak kalmalı.

Yorumu oyla      11      5  
1 Haziran 2016 Çarşamba 07:33

Alsancak Stadı, 2012 de TOKİ ye verilmişti. Bu Stad inşaatı meselesi uyutuluyor. Sıkı takip edilmeli. Kent Stadı olarak yeniden ve GSF alanı da kullanılarak yapılmalı.

Yorumu oyla      11      5  
işçi 1 Haziran 2016 Çarşamba 07:00

Helal sana başkan döktürdün yine.İzmir'de chp'li belediyelerde ve belediye şirketlerinde taşeronu bitirdiniz valla.Yalan mı yalan diyen çıksın ispatlasın ;İzmirde belediyelerde bir tane bile taşeron bulamazlar .Ayrıca asgari ücret 1300 tl olunca en düşük ücreti İzmirde belediyelerde ve bağlı şirketlerde 1500 tl yapalım demişlerdi ama 2000tl den aşağı kimse almadığından gerekde kalmamıştı.Öyle değilmi sayın başkan, yalanmı ;söylesene şunlara anlatta bi öğreniversinler bilmeyenler...

Yorumu oyla      11      5  
31 Mayıs 2016 Salı 21:50

başkan yine kendini feda ediyorsun başkaları yüzünden hep sen yıprandın bak sen chp ye yoksa izmir gidiyor ha.

Yorumu oyla      11      5  
Şehrin çocukları 31 Mayıs 2016 Salı 18:30

Şehrin iki yakası birleşipde nolacak diyen var ben anlatayım tirafik olmayacak izmir de boşa kaybolan zaman boşu boşuna olduğu yerde kımıldamadan yanan akaryakıt dan kurtulacağız yetmezmi bu sana ..

Yorumu oyla      11      5  
31 Mayıs 2016 Salı 15:44

35 projenin içinde olimpik statlar vardı yani hayaller olimpik statlar gerçekler mahalle arası butik stat. Mahkeme kararını çok takıyorlar ya ondan yapmıyorlar. Karşıyaka Stadı için yapılan protokolde ne yazıyor okuyun da sonra konuşun. Alsancak Stadı Toki ye devredilir yazıyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu 'Yargıtay'ı İzmir'e davet etti!
Bazı Yüksek Yargı mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezilerine katılmasına ...
İzmir’de Başbakan’a ‘Ayalon’ muamelesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İzmir’e gelen Başbakan ...
Sertel’e Genel Merkez’den yeni görev
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Genel ...
 
CHP Konak’tan tiyatrolu ‘başkanlık’ protestosu!
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı AK Parti hükümetinin getirmek ...
'Slogan davası' sonrası CHP’li gençlere TBMM yasağı!
TBMM Başkanlığı, CHP Grup Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
Doğan’dan Kocaoğlu’na kredi notu çıkışı!
Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan ...
 
Bahçeli'den kurultay mesaj: Tanımıyoruz!
MHP lideri Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay tarihi tartışmalarıyla ...
CHP İzmir’den tam kadro Ödemiş çıkarması!
İl Başkanı Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun yanı sıra ...
Başbakan Yıldırım'a Denizli'den danışman
Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde başdanışmanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva