HABERLER>POLİTİKA
31 Mayıs 2016 Salı - 10:31

Doğan’dan Kocaoğlu’na kredi notu çıkışı!

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan Moody’s tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilen AAA notuyla ilgili değerlendirmeler geldi.

Doğan’dan Kocaoğlu’na kredi notu çıkışı!

AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, belediyenin 2008 yılından bu yana uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına 925 bin lira ödediğini söyledi ve “Parayla saadet olmaz. Sokaklara çıktığımızda bu notun karşılığını göremiyoruz. Vatandaşın notu sıfır” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslendi.

YÜKSEK NOTA 925 BİN LİRA!

Yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin faydası meçhul yüksek kredi notları ile İzmir halkını ve yatırımcıyı kandırdığını, son günlerde peşi sıra gelen reklamlarla halka yönelik algı operasyonu başlatıldığını söyleyen Doğan, “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu en yüksek kredi notu olan “AAA”ya yükseltti. Peki biz İzmir halkı adına Sayın Kocaoğlu’na bir kez daha soruyoruz, bu notun İzmir’e ne faydası var? Belediyenin kredi notu 17 basamak birden yükseldi, ancak sokaklara çıktığımızda bambaşka bir İzmir manzarası ile karşılaşıyoruz. Ne yazık ki yüksek kredi notları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beceriksizliğini, vizyonsuzluğunu ve iş bilmezliğini örtmeye yetmiyor. Aziz Kocaoğlu vatandaşlarımızın çığ gibi artan şikayetlerini, hizmet isyanını yüksek kredi notları ile mi örtbas edecek? Her sene yükselen notlar belediyenin bir türlü hayata geçiremediği yatırımların, ihale kazasına kurban giden projelerin ve İzmirlilerden topladığınız paraların turşusunu kurduğunuzun, hizmetten çok laf yaptığınızın göstergesi olmuştur. Artık söylemekten yorulduk ama ne yazık ki, laf çok icraat yok. “Leyleğin ömrü lak lakla geçer” lafını sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Sırtımızı körfeze, yüzümüzü de gerçek İzmir’e döndüğümüzde içler acısı bir manzara ile karşılaşıyoruz. İzmir’in altyapı fakiri köylerini, vaktinde bitmeyen projelerini, belediyenin ihale kazalarını, her yağmurda su basan altgeçitlerini, kör topal çalışan üstgeçitlerini, kentsel dönüşümdeki beceriksizliğini, balık istifi çalışan otobüslerini, vatandaşın duraklardaki eziyetini, çürük belediye binanızı, havada kalan otopark yatırımlarını, trafik çilesini, söz verip de tutmadığınız vaatlerinizi, yaz yağmurunda İzmir sokaklarında sele kapılıp can veren gençlerin acısını, kıyı tasarım rezaletini, kan ağlayan Kemeraltı’nın içler acısı halini bu kredi notlarıyla mı gizleyeceksiniz?” dedi.

PARAYLA SAADET OLMAZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son sekiz yılda kredi derecelendirme kuruluşlarına 1 milyon TL’ye yakın ödeme yaptığına dikkat çeken Doğan ayrıca Kocaoğlu’na, “İzmirlinin parasıyla İzmir’e hava mı atıyorsunuz? diye sordu ve sözlerine şöyle devam etti: “Acaba İzmirli hemşerilerimizin 2008 yılından bu yana bu yüksek notları aldığınız kredi derecelendirme kuruluşlarına toplam 925 bin lira ödediğinizden haberi var mı? Peki “İzmir’e iyi haber” diyerek yaptığınız onca reklamın parasının kendi ceplerinden çıktığından? Belediye yatırım yapamadıktan sonra mali gücü yüksek olsa ne olacak? Kentten toplanan vergiler boşa gidiyor, İzmirlinin parası fuzuli projelerle sokağa atılıyor. Gelin artık kendinizi kandırmaktan vazgeçin. Bu kentin gerçekleriyle yüzleşin. Vatandaşın size notu sıfır. “Yatırım yapılabilir” olarak nitelenen İzmir’de yatırımcı sizin hantal, beceriksiz belediyecilik anlayışınız ve başarısız idareciliğiniz yüzünden arkasına bakmadan kaçıp gidiyor. Her seferinde aldığı kredi notuyla övünen, reklamını yapmaktan çekinmeyen Sayın Kocaoğlu’nun İstanbul, Ankara ve diğer illerden acaba haberi var mı? Parayla saadet olmaz. Sayın Kocaoğlu, kredi notlarını bırak, İzmir sokaklarına bak.”

 
Ege’nin takımları potada fırtına gibi esti!
 
'Slogan davası' sonrası CHP’li gençlere TBMM yasağı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vergiler ne oldu ? 31 Mayıs 2016 Salı 13:15

Kentten geçen yıl toplanan 45 milyar vergi nereye gitti ? Konak Tüneli' ne mi ? Yoksa bitmek bilmeyen Sabuncubeli Tüneli' ne mi ? Sayi bu tünel ne oldu ? Temeli atılalı 5 yıl oldu. Atla deve değil. Alt tarafı bir tünel , metro da değil. Otogar metro hattına hükümet geçtiğimiz 2 yıl içinde ödenek ayırmasına rağmen çivi çakmadı ? Ne bekleniyor ? Hızlı tren mi ? O hızlı tren daha 5 yıl buraya gelmez. Kentsel dönüşüm olarak elinizde olan Çevre Bakanlığı olarak bu şehirde bir kentsel dönüşüm yaptınız mı ? TOKİ uygun yerlere dar gelirli ailelere niye konut yapmıyor ? Sebep nedir ? Karabağlar kentsel dönüşümü 4 yıl geçti çivi çakılmadı. Koskoca bakanlık bir dönüşümü yapamadı. Daha önce çıkan haberlerde "bayrama müjdemiz var, anlaşma sağlandı, yıkımlar başlıyor" diye çeşitli haberler çıkmıştı ama haberlerin fıs olduğu ortaya çıktı. Şehir hastanesi sözde bu yaz bitecekti ama sonuç ortada. Statlar; Atatürk Stadı niye yıkılıp 30-35 bin arası bir stat yapılmıyor? Mavişehir' de yeşil alanlar AVM, gökdelen için planlar değişirken stat niye oraya yapılmadı da binaların arasına semt stadı yapmaya çalışıyorsunuz? Ucuz olsun, maksak iş yapalım ile mi stat sorunu çözülecek? Bu şehirde milli maç olmayacak mı ? Alsancak yıkıldı öyle bekliyor. Belediye gitti tek başına fuar alanı yaptı, hem de Türkiye'nin en büyük alanı ama destek olunacağına köstek olundu. Halen daha soruşturma açılıyor. Kavşak ve monoray projelerindeki engelleri , arazideki inşaat sırasındaki engelleri bu halk unutmaz. Büyük kongre Merkezi yok diye eleştirildi. İstanbul' a, Antalya'ya yapan hükümet bir tane de Fuar İzmir'e yapsın. Tutan mı var ? Metroları devredin yapalım dediniz ama icraat yok. Niye yapmıyorsunuz deyince de metroları bakanlık değil belediye yapar deniyor. Ankara-İstanbul-Konya -Antalya'da bu geçerli değil mi ? çöp tesisi, tramvay hatları, depo ve setleri , metro hatları, yeni setler ve yeraltı deposu, 18 gemi, yeni otobüsler, fuar alanı, yeni bulvar ve tüneller ... gibi önemli projeleri finanse edebilecek bir duruma gelmiş İBB 'yi eleştirmek nasıl bir kafa yapısıdır? Yüksek kredi notu ne işe yarayacak ne demek ? 2 yıl içinde 20 km den fazla metronun temeli atılacak. 20 km metro , 23 km tramvay yapmak kolay iş mi ? Proje tutarı 2 milyarı geçiyor. Ankara Belediyesi para yok diye metro yapamıyor, ulaşımı ankara gibi bir yerde teleferik ile çözmeye çalışıyor. Koskoca şehir , başkent dolmuş mezarlığı olmuş durumda.

Yorumu oyla      11      5  
31 Mayıs 2016 Salı 12:46

Kredi derecelendirme kuruluşu bu işi hayrına mı yapacak ? Bir ara yerel bir gazete de imalı yazarak "parayı ver, yüksek notu al "tarzında haber yapmıştı. Bu işler bu kadar kolaysa Türkiye' de bastırsın parayı yüksek not alsın. Kredi notunun yüksek olmasının ne gibi bir avantajı var önce öğrenin de sonra yazın. Eleştiri yapacağım, birilerine yaranacağım diye komik olmaya gerek yok. Bugün İzmir belediyesinin finans durumunun iyi hale gelmesinden niye gocunuyorsunuz ki ! Ankara gibi borç içinde yüzse daha mı iyi ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den kurultay mesaj: Tanımıyoruz!
MHP lideri Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay tarihi tartışmalarıyla ...
CHP İzmir’den tam kadro Ödemiş çıkarması!
İl Başkanı Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun yanı sıra ...
Başbakan Yıldırım'a Denizli'den danışman
Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde başdanışmanı ...
 
CHP'den HDP'ye: Acizliğin göstergesi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ...
Yıldırım'dan Merkel'e: Endişeyle izliyoruz!
Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak, yeni görevi ...
Türkiye'den 'Ermeni iddiaları'na ortak kınama!
TBMM Dışişleri Komisyonu'nun AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri ortak bir ...
 
CHP PM Üyesi Kılıç’tan öğretmenlere destek
CHP Parti Meclis Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç 109 kişinin hayatını kaybettiği ...
Balbay’dan Kaya’ya ‘35 Proje’ yanıtı!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay AKP İzmir Milletvekili Atilla ...
CHP Gaziemir’in gençlerinden ülkeye örnek proje
CHP Gaziemir Gençlik Kolları ‘İyilik Projesi’ adı altında örnek bir davranış ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva