HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2014 Salı - 16:23

Narlıdere’de Balbay'lı Uğur Mumcu Heykeli açılışı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, bombalı saldırı sonucu katledişinin 21. Yılında, Narlıdere’de düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Narlıdere’de Balbay lı Uğur Mumcu Heykeli açılışı

İZMİR - Narlıdere Belediyesi ‘Demokrasi Haftası’ kapsamında düzenlediği etkinliklere, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun Limanreis mahallesindeki heykelinin açılış töreni ile devam etti. Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, CHP İl başkan yardımcıları, CHP Narlıdere İlçe başkanı, CHP Narlıdere İlçe yöneticileri, CHP Narlıdere kadın ve gençlik kolları, İl genel meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.




Uğur Mumcu anma ve heykel açılış programına Narlıdere Belediye tiyatrosu oyuncuları tarafından günün anlam ve önemini anlatan ‘Uğurlar olsun’ adlı tematik gösteri ile başlandı. Uğur Mumcunun sözlerinde ve hayat hikayesinden parçalardan oluşan gösteri izleyenler tarafından yoğun alkış aldı.
 
UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR
Narlıdere Limanreis mahallesindeki Uğur Mumcu’yu anma ve heykel açılış töreninde bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur sözlerine ‘Narlıdere’miz demokrat yapısı ile Sosyal demokrasiye sahip çıkma, yurtsever ve demokratlara sahip çıkma anlayışıyla her zaman İzmir’in gurur kaynağı olan bir ilçedir. Ben bu güzel ilçenin insanları ile gurur duyuyorum’ diyerek başladı.  Batur “Bugün aramızda sadece yazı yazdığı için, düşüncelerini, fikirlerini halkına anlattığı için zindanlara sürüklenen fakat o zindanlarda mücadelesine devam eden mücadele adamı Sayın Mustafa Balbay bulunuyor. Tüm Narlıdereliler adına hoş geldiniz diyorum. Her 24 Ocak tarihinde biz bu alanda toplanıyor ve bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Uğur Mumcu heykeli yerinde değerli gazetecinin büstü başında anma törenlerimizi gerçekleştiriyorduk. Belediye meclis üyelerimiz ile birlikte değerli gazeteci Uğur Mumcu’nun Narlıdere’mizde bir heykelinin dikilmesine karar verdik. Bazı odaklar unutturmaya çalışıyorlar. Bizde inadına ona ve fikirlerine daha sıkı sarılıyoruz, birbirimize kenetleniyoruz. Bu işler artık eskisi gibi olmayacak. Hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını tüm Türkiye’ye haykıran gezi direnişinin heykelini de yakın zaman içerisinde Narlıdere’ye kazandıracağız” dedi.

YOLCUDUR ABBAS
Türkiye Gazeteciler Federasyonu başkanı Atilla Sertel Uğur Mumcu heykeli açılışında bir konuşma gerçekleştirerek yaklaşan seçimlere dikkat çekerek herkesin bu konuda hassasiyet göstermesini istedi. Sertel “Namuslu insanların bir araya gelip, ufak ayrıntı ve hesapları bir kenara bırakarak iktidardan hesap sorma vaktinin geldiğini düşünüyorum. 30 Mart ilk bölümü, ikinci bölümü Cumhurbaşkanlığı seçimi ve daha sonrada iktidar seçimleri var. Mevcut iktidar için bir yazımda yazmıştım buradan yeniden dile getireyim ‘Yolcudur Abbas bağlasan durmaz’ dedi.

ZATEN ÖLÜMSÜZLEŞECEKTİ
Uğur Mumcu heykeli açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray “Ben öyle bir Dünya ve Türkiye hayali kuruyorum ki, insanlar ölmeden, öldürülmeden ölümsüzleşsinler. Eserleri ile geride bıraktıkları ile Uğur Mumcu zaten ölümsüzleşecekti ama menfur eller geldiler ve onu katlettiler. Uğur Mumcunun öldürüldüğünü öğrendiğimde başımdan aşağıya kaynar sular dökülmüştü. Karanlık güçler Türkiye’nin çağdaş dünyadaki yerini alması konusunda her zaman önüne bir engel koymuşlardır. Bugün bu vesile ile bizi bir araya getiren Uğur Mumcu’yu rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.
 
UĞUR MUMCU YOK EDİLEMEZ BÜYÜK BİR YURTSEVERDİ
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Narlıdere Limanreis mahallesinde düzenlenen Uğur Mumcu anma ve heykel açılış töreninde bir konuşma gerçekleştirdi. Mustafa Balbay sözlerine ‘Merhaba Dostlar, Narlıdereli kardeşlerim. Uğur Mumcuyu hiçbir zaman unutmayan ve unutturmayan yurtsever insanlar. Sizlere özgürlük dolu saygılarımı ve sevgilerimi getirdim’ diyerek başladı. Balbay “ Konuşmalarımıza başlamadan önce bize bir tiyatro gösterisi sunan gençler öyle tahmin ediyorum ki, 18, 20 yaşları arasında idi ve her biri birer Uğur Mumcuydu. İşte Uğur Mumcu böylesine öldürülemez, yok edilemez büyük bir yurtseverdi. Bir daha böyle acıların yaşanmaması için Uğur Mumculara, Ahmet Taner kışlalılara büyük bir borcumuz var. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz Uğur Mumcu heykelinin önünde sizinle tekrar paylaşmak istiyorum. Uğur Mumculara, Ahmet Taner kışlalılara büyük bir borcumuzu ancak ancak onların düşüncelerini iktidara taşıyarak ödeyebiliriz. Ben bu anıtın hayata geçmesini sağlayan sevgili Başkanımız Abdül Batur’a, çalışma arkadaşlarına ve heykeli meydana getiren heykeltıraş arkadaşımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
 Konuşmaların ardından Uğur Mumcu heykelinin açılışı gerçekleştirildi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay başta olmak üzere tüm konuklar Mumcu heykeline karanfil bıraktılar.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Keskin'den pazarcı esnafını sevindiren açıklama
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, kent ekonomisinde önemli bir yere ...
Fotoğrafçıların gözüyle Menderes
Menderes Belediye “Bence Menderes” konulu fotoğraf yarışması düzenliyor. ...
Urla demokrasi şehitlerini unutmadı
Urla Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi Adalet ve Demokrasi ...
 
Güzelbahçe'de İlhan Selçuk Parkı ve Balbay izdihamı
Güzelbahçe Belediyesi'nin yaptırdığı Gazeteci Yazar İlhan Selçuk Parkı'nın ...
Karşıyaka’da bir ilk: Engelleri kaldıran kütüphane
Karşıyaka Belediyesi Görme Engelliler Kütüphanesi törenle hizmete girdi. ...
Bornova’da 900 öğrencinin İngilizce gururu
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM) İngilizce Destek Kursu'nu ...
 
Şans filleri Konaklı kadınların yüzünü güldürdü
Agora Semt Merkezi kursiyerleri ürettikleri hediyelik eşyalar sayesinde ...
Nergiz krizinde sulh: Karşıyaka Belediyesi halka soracak!
Nergiz Mahallesi’nde yapılması planlanan sosyal tesise karşı sakinlerin ...
Çeşme’den organik ağaç gübresiyle 200 sakız fidanı
Çeşme Belediyesi, ‘sakız gelişim alanı’ ilan ettiği Çiftlik’te kendi yetiştirdiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva