HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2014 Salı - 15:05

Güzelbahçe'de İlhan Selçuk Parkı ve Balbay izdihamı

Güzelbahçe Belediyesi'nin yaptırdığı Gazeteci Yazar İlhan Selçuk Parkı'nın açılışını gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “30 Martt'an sonra haramilerin iktidarına son vereceğiz” dedi.

Güzelbahçe de İlhan Selçuk Parkı ve Balbay izdihamı

İZMİR - Güzelbahçe Belediyesi'nin yaptırdığı geçen beş yıl içinde yaptırdığı 65 parktan birisi olan Yalı Mahallesi'ndeki Gazeteci Yazar İlhan Selçuk Parkı'nın resmi açılışı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

NARLIDERE’DE BALBAY'LI UĞUR MUMCU HEYKELİ AÇILIŞI

Törende konuşan Balbay, “Demokrasi şehitlerine olan borcumuzu, ancak onların düşüncelerini iktidara taşıyarak ödeyebiliriz. 30 marttan sonra haramilerin iktidarına son vereceğiz ve iktidar olacağız. Yoksa hayat bize dar olacak” dedi. Balbay, böyle bir parka usta gazeteci Atatürkçü, laik cumhuriyet sevdalısı İlhan Selçuk'un ismini verdiği için Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye teşekkür etti.



Parkın açılışında konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Gezi Parkı Direnişi'nden öğrendiklerini Güzelbahçe'de uygulayacaklarını belirterek, “Bize kimse halkın istemediği bir projeye imza attıramaz. Biz halk için varız, Güzelbahçeliler için varız. Halkımız ne isterse biz onu yaparız. Halkımız, park istedi beş yılda 65 adet park yaptık. Bu parklar için ayrı ayrı tören yapmadık. Sadece beşini resmi olarak hizmete açtık. Bu parkıda açmak için Sayın Milletvekilimiz Mustafa Balbay iki yıl önce cezaevinden bize not göndermişti. Sevgili Balbay'ın özgür olmasını bekledik. Sonunda onun verdiği sözü yerine getirmiş olduk” diye konuştu.
 
Törende İzmir Gazeteciler ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de bir konuşma yaptı ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'yi Atatürkçü gazeteci ve yazarlara gösterdiği vefası nedeniyle teşekkür etti.
 
CHP İl ve İlçe yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı törende ayrıca Güzelbahçe Belediyesi Gençlik Tiyatrosu “Gezinin Fidanları” isimli 10 dakikalık bir gösteri sundu, coşku dolu alkış aldı. Parkın açılış kurdelası kesilirken gökyüzüne beş adet beyaz güvercin uçuruldu. Vatandaşlar, daha sonra Balbay ile fotoğraf çektirmek için yarıştı.


 
Mustafa Balbay Urlalılarla buluştu
Adalet ve Demokrasi Şehitleri Haftası dolayısıyla Gazeteci Yazar İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Urlalılarla buluştu. Urla Belediyesi ve CHP Urla İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Balbay, esnafları da unutmayarak, tüm Urlalıları selamladı.
Eski Belediye Binası yanında bulunan mini meydanda Urlalılara seslenen Balbay konuşmasına, biraz önce Urla sokaklarında gezerken bir vatandaş gelip, sen bizler için hapiste yattın. Hakkını helal et, dedi. Ben de, hakkımız karşılıklı ama hakkım varsa ancak mücadeleye devam ederek hakkımı helal ederim dedim.”  sözleriyle başladı.
Mustafa Balbay sözlerine, bu hafta Umur Mumcu’nun 21’nci, 31 Ocak’ta ise Muammer Aksoy’un 24’ncü ölüm yıl dönümü. Ben Ahmet Taner Kışlalı’nın, Uğur Mumcu’nun öğrencisiyim. Bu mesleğe onlarla başladım ve 20’li ve 30’lu yaşlarımda toplumu aydınlatma yolunda onlarla birlikte yürüdüm. Biz aydınlarımızı unutmadık. Onlara olan borcumuzu onların düşüncelerini iktidara getirerek ödeyebiliriz dedi.



URLA, AYDINLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Urlalılara, sizler bu ülkenin aydınlarına en çok sahip çıkan insanlarsınız diyen Balbay, Urla sadece Ege bölgesinin değil, tüm Türkiye’nin bilip, değer verdiği bir kent. Pek çok örneğin başında verebileceğim gibi Urla Necati Cumalı’sına sahip çıkmıştır dedi.

Slogan atan kadınların farkındalık yarattığı kalabalığa seslenen Balbay, Urla’da kadınların sesi erkeklerden daha çok çıkıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de böyle yaptığımız gün Türkiye daha güzel olacak dedi.

Özgürlüğünün 49’ncu günü olduğunu ve bu süre zarfında da 75’nci kez mikrofonda konuşma yaptığını ifade eden Balbay, kendisinin yarım bir özgürlük yaşadığını söyleyerek, toplum tarafından kabul görmemiş davalar yüzünden hapis yatan demokrasi aydınlarının özgür kaldığı gün, tam özgürlüğüne kavuşacağını söyledi. Mustafa Balbay, “milletvekilliğimi mecliste değil, halkın arasında sizlerle birlikte yapmaya devam edeceğim.” dedi.
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN CUMHURİYETİNİ  21’NCİ YÜZYILA TAŞIYACAĞIZ
Urlalıların büyük bir coşkuyla dinlediği Balbay, “gerilimden menfaat uman bir iktidar, Türkiye’nin partisi olamaz. Biz toplumun her kesimini kucaklıyoruz. Biz her şeyi hukuka uygun yapacağız. Biz yaşadıklarımızdan intikam değil, adalet yaratacağız.” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetini 21’nci Yüzyıla taşımayı hedeflediklerini ifade eden İzmir Milletvekili, Atatürk’ten 3 miras kaldı. Akıl, bilim ve değişim. Bu yolda yılmadan yürüyeceğiz. Atatürk, "Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar."demiş. Biz de dinlenmeden yolumuza devam edeceğiz. Güzel günler bizim olacak. Hayat çok daha güzel olacak.” Sözleriyle konuşmasına son verdi.
Konuşmasının ardından Urla Belediye Başkan Vekili Mehmet Bilgin, Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Feyza Karaosmanoğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Balbay’a Özgürlük Platformu Sözcüsü Gürol Saygı, Atatürkçü Düşünce Dernegi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Filazi ve kalabalık bir toplulukla, Başkan M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun Urla’ya kazandırdığı Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’ni ziyaret eden Mustafa Balbay, Urla’dan ayrıldı.

 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERHAN ACAR 29 Ocak 2014 Çarşamba 08:56

AYDIN GÜVEN GÜRKAN BEY,İ PAS GEÇTİNİZ NARLIDERDE ONUNDA ADINA PARK VARDI AYDIN BEY MECLİS TARİHİNİN GÖRDÜĞÜ EN ZARİF EN DÜRÜST SOSYAL DEMOKRATLARINDAN İDİ "ARSLAN SOSYAL DEMOKRAT" 20 YIL ÖNCE MEZARDA EMEKLİLİK YASA TASARISINA KARŞI DURMUŞ ÇİLLERE REST ÇEKMİŞTİ İMZALAMA DİYE DİRETMİŞTİ BİR DE RIDVAN BUDAK BÖYLE İNSANLAR ARTIK KALMADI MAALESEF "UĞUR MUMCU AYDIN GÜVEN GÜRKAN, MÜMTAZ SOYSAL HİKMET ÇETİN ARİF SAĞ VS VS YETİŞMİYOR ÇIKMIYOR ÇIKSADA ÖNÜ KESİLİYOR ERTAN AVKIRANA YAPILDIĞI GİBİ RESMİ GÖRDÜM MUMCUNUN İSMİ BİLE İNSANA HEYECAN VERMEYE YETİYOR. AMA NEDEN İŞÇİDEN EMEKÇİNDEN HALKTAN KOPTU CHP NEDEN KENDİSİ YERİNE SAĞDICINI GERDEĞE SOKAN PARTİ OLDU NEDEN ELİ KANLI KATİLLERİ BÜNYESİNE ALDI CUMHURİYET HALK PARTİİSNDE KAÇTANE SOSYAL DEMOKRAT VAR KAÇTANE AYDIN VAR BU ŞEKİLDE DEVAM ETTİKÇE CUMHURİYET HALK PARTİSİ ANCAK PARKLARDA SALONLARDA HEYKELLERİN ÖNÜNDE SİYASET YAPMAYA MAHKÜM KALACAKTIR

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da bir ilk: Engelleri kaldıran kütüphane
Karşıyaka Belediyesi Görme Engelliler Kütüphanesi törenle hizmete girdi. ...
Bornova’da 900 öğrencinin İngilizce gururu
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM) İngilizce Destek Kursu'nu ...
Şans filleri Konaklı kadınların yüzünü güldürdü
Agora Semt Merkezi kursiyerleri ürettikleri hediyelik eşyalar sayesinde ...
 
Nergiz krizinde sulh: Karşıyaka Belediyesi halka soracak!
Nergiz Mahallesi’nde yapılması planlanan sosyal tesise karşı sakinlerin ...
Çeşme’den organik ağaç gübresiyle 200 sakız fidanı
Çeşme Belediyesi, ‘sakız gelişim alanı’ ilan ettiği Çiftlik’te kendi yetiştirdiği ...
İzmir Körfezi’nin 2013 raporu: Muhteşem kareler
DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün 2013 raporu, Körfez’deki ...
 
‘İzmir’e yatırım’ topuna Vali Toprak da girdi!
Başkan Kocaoğlu ile AK Parti cephesinde karşılıklı ‘rakamlı’ demeçlerle ...
Karabağlar’da kadınlara el sanatları eğitimleri
Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü ASDER (Anadolu Kültürünü, Sanatını ...
Aliağa akıllı spor salonuna kavuşuyor
İzmir’in hızla büyüyen kentlerinden Aliağa, İzmir Büyükşehir ve Aliağa ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva