HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2014 Salı - 10:02

Nergiz krizinde sulh: Karşıyaka Belediyesi halka soracak!

Nergiz Mahallesi’nde yapılması planlanan sosyal tesise karşı sakinlerin ‘park direnişi’yle yaşanan krizi tatlıya bağlanıyor. Karşıyaka Belediyesi projeyi halka sorma kararı aldı.

Nergiz krizinde sulh: Karşıyaka Belediyesi halka soracak!

EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi’nin Nergiz Parkı’na sosyal tesis yapma planı mahalle sakinlerini ayaklandırmış yaklaşık 1 ay süren bir eylem süreci başlamıştı.

KARŞIYAKA’DA BİR İLK: ENGELLERİ KALDIRAN KÜTÜPHANE

Karşıyaka’nın en eski mahallelerinden biri olan Nergiz’in parkı pankartlarla donatılırken, seri basın açıklamalarıyla belediyeye geri adım atma çağrısı yapılmıştı.

Süreçte en kritik açıklama Karşıyaka Belediyesi’nden geldi. Yazılı bir açıklama yapan belediye yapılmasının planlanan projenin halk için önemine vurgu yaparken “Provokasyonlara karşı önemli olan Nergizli’nin düşüncesidir” denildi ve kararın mahalle sakinlerine bırakılacağı duyuruldu. Karşıyaka Belediyesi proje için plebisit yapılacağını duyurdu.   



Karşıyakamızın en eski mahallelerinden biri olan Nergiz Mahallesi’nde yıllar önce yapılan, içinde Kadın Danışma Merkezi, Nergiz ve Goncalar Mahalle Muhtarlık Ofisleri ve park bulunan alanda son günlerde yaşanan gelişmelerden büyük üzüntü duyuyoruz. 
 
Nergiz Mahallesi’nde dahi oturmayan bir gurubun, yerel seçim öncesinde, orada hayata geçirilmek istenen projeye ilişkin, provokasyona yönelik, maksadı aşan eylemleri, bölgede yaşayan, Nergiz Mahallesi’nin gerçek sakinlerini de artık rahatsız etmektedir. Bu gurubun projeyi farklı mecralara çekmeye çalıştığı, eylemleri sırasında taşıdıkları dövizlerdeki sloganlarda da görülmektedir.
 
“Önce İnsan” ilkesini şiar edinmiş ve bu doğrultuda 10 yıldır hizmet üreten, kentin çarpık yapılaşmasının izin verdiği her alanı yeşillendiren, yeni yaşam alanları yaratan Belediyemizi ve Belediye Başkanımızı, sokmak istedikleri kalıba sığdırmaları mümkün değildir.
 
Bizi, vatandaşla polemiğe giren; vatandaşa rağmen, hizmet üreten bir kurum olarak nitelendirmek isteyenler büyük bir yanılgı içindendir.
 
Nergiz Mahallesi için hazırlamış olduğumuz projenin amacı, ilkel ve sağlıksız olan yaşam koşullarını iyileştirmektir. Kadın, çocuk ve yaşlılarımıza, daha çağdaş ve geniş alanlarda hizmet veren ortamlar yaratmaktır. Bunu yaparken, “halka rağmen” bir dayatmanın içinde olmamız mümkün değildir.
 
Geçtiğimiz yıl içinde, bölgede yapmış olduğumuz iki ayrı toplantıda, Belediye Başkanımız Sayın Cevat Durak tarafından, tüm detaylarıyla anlatılan Sosyal Tesis Projesi üzerinde spekülasyon yaratarak, farklı mecralara çekmeye çalışanlara karşı, önemli olan Nergiz Mahallesi’nin gerçek sakinlerinin düşüncesidir.
 
Bu nedenle; Belediye olarak, kanunda yer alan halk oylamasına müracaat ederek, yapılacak hizmeti Nergis halkının onayına sunulmasına karar vermiş bulunuyoruz. Bu konudaki yasal çalışma süreci başlatılmaktadır.
 
Nergiz halkının, bu maksatlı ve yanlış propagandayı dikkate almayarak, belediyemize olan güvenini göstermesinden dolayı da teşekkür ederiz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
urlali behcet 29 Ocak 2014 Çarşamba 23:33

Nergisin birinci sorunu seyyar saticilar nergis tansasin onu kamyonetlerle cevrili zabita denen kolluk kuvvetini ariyoruz ne gelen var ne giden...zabita carsida araba icinde uyusun...

Yorumu oyla      12      5  
emine 29 Ocak 2014 Çarşamba 16:05

alan park imarlı değil,'belediye hizmet alanı'imarlı bir kere.dağınık tüm prefabrik binaların biraraya toplanacağı bir tane bina yapmak akıllıca.böylece 1970lerden kalma,gecekonduya benzeyen yapılaşma düzeltilmş olur.yeşil alanlarda bir değişiklik olmayacakmış zaten.sadece yenilenecekmiş,çocuk parkı büyütülecekmiş.buna niye karşı çıkıyorlar ki?

Yorumu oyla      16      6  
seda ayan 29 Ocak 2014 Çarşamba 00:08

Insanlar kiskirtilmis parka dokunulmuyor projede.

Yorumu oyla      20      6  
ahmet uysal 28 Ocak 2014 Salı 21:48

nergizin bir numarali sorunu otoparktir ordaki her yapilasma yikilmali ve otopark yapilmali.

Yorumu oyla      13      6  
Gerçek gündem 28 Ocak 2014 Salı 20:22

Bravo Cevat baskan

Yorumu oyla      29      10  
necip kuru 28 Ocak 2014 Salı 17:25

Başkan en güzel kararı almış. Halk oylaması sosyal demokrat belediye başkanına yakışan, son derece demokratik bir karar. Nergiz halkı gerçekte ne istiyor göreceğiz.

Yorumu oyla      36      9  
yurttaş ALO 28 Ocak 2014 Salı 14:10

adama sorarlar şimdiye kadar neyi, sordun gözün aydın sn başkan günaydın

Yorumu oyla      26      34  
Karşıyakalı 28 Ocak 2014 Salı 13:05

NERGİZ HALKINI VE MUHTARINI KUTLUYORUM.BELEDİYENİN ZİYA GÖKALP KÜLTÜRMERKEZİ ARKASINDAKİ PARKA GÖKDELEN DİKİLMESİNE BİR GRUP İSYAN ETTİ DOSYALARI GENEL MERKEZE GÖNDERDİ.SONUÇ GÖKDELEN İNŞAATINA DEVAM.KARŞIYAKA MECLİS ÜYELERİ NE İŞ YAPARLAR ORADA.NERGİZ MAHALLESİNDEN HİÇMİ MECLİS ÜYESİ YOK PARKIN YIKILMASINA SESSİZ KALIYORLAR.ÇOK YAZIK.ATATÜRK ÜN PARTİSİ BUNLARI HAKETMİYOR.DEMEKKİ HALK HAKLIYMIŞKİ KARŞIYAKA BELEDİYESİ GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI.KARŞIYAKALI BU OLAYA SAHİP ÇIKMALI VE O PARKA İNŞAAT YAPILMASINA KARŞI DURMALI.İZMİR İN GEZİ PARKI OLARAK DÜŞÜNMELİ.

Yorumu oyla      28      38  
İnci Kalkan 28 Ocak 2014 Salı 13:00

Yeşil alanlar, İzmirin çarpık yapılaşmasında en ihtiyacımız olan şey. Ancak haberi okuyup, Karşıyaka Belediyesinin önceki çalışmalarına göz atınca, işin içinde siyasi oyunlar olduğunu düşünmemek elde değil.

Yorumu oyla      49      11  
nergisli 28 Ocak 2014 Salı 12:39

once sokaklari seyyardan kaldirim isgalinden kurtarin sonra proje yapin

Yorumu oyla      31      37  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’den organik ağaç gübresiyle 200 sakız fidanı
Çeşme Belediyesi, ‘sakız gelişim alanı’ ilan ettiği Çiftlik’te kendi yetiştirdiği ...
İzmir Körfezi’nin 2013 raporu: Muhteşem kareler
DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün 2013 raporu, Körfez’deki ...
‘İzmir’e yatırım’ topuna Vali Toprak da girdi!
Başkan Kocaoğlu ile AK Parti cephesinde karşılıklı ‘rakamlı’ demeçlerle ...
 
Karabağlar’da kadınlara el sanatları eğitimleri
Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü ASDER (Anadolu Kültürünü, Sanatını ...
Aliağa akıllı spor salonuna kavuşuyor
İzmir’in hızla büyüyen kentlerinden Aliağa, İzmir Büyükşehir ve Aliağa ...
Mumcu Selçuk'u tiyatro oyunuyla aydınlattı
Selçuk Belediyesi’nin Uğur Mumcu anma etkinlikleri kapsamında organize ...
 
Gaziemirli kursiyerlerden muhteşem konser
Şef Ferda Yılmaz yönetimindeki 90 kişilik Popüler Müzik Korosu’nun Gaziemir ...
Bornova sosyal yardımın okulu oldu
Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, üniversite öğrencilerinin ...
Yarımada direnişe geçti: RES'e rest çektiler
Yarımada’da halka rağmen ‘savaş kanunlarıyla’ yapılmak istenen RES’lere ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva