HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2014 Salı - 10:04

Şans filleri Konaklı kadınların yüzünü güldürdü

Agora Semt Merkezi kursiyerleri ürettikleri hediyelik eşyalar sayesinde para kazanarak bütçelerine katkıda bulunuyor. Kursiyer kadınlar üç yılda 54 bin 240 adet şans fili üreterek rekor kırdı.

Şans filleri Konaklı kadınların yüzünü güldürdü

İZMİR - Konak Belediyesi’nin 15 semt merkezinden biri olan Agora Semt Merkezi bir diğer adıyla Sevgi Evleri öğrencileri üretimlerini paraya dönüştürüyor. Dikiş nakışın yanı sıra keçeden yapılan hediyelik eşya üreten kadınlar birbirinden şık tasarımları satışa sunarak para  kazanıyor, aile bütçesine destek oluyor.

VİDEO - ŞANS FİLLERİ KONAKLI KADINLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

BİR YIL İÇİNDE 28 BİN LİRA KAZANDILAR
En çok bereketin, bolluğun, şansın simgesi olan fil ve nar yapıp satışını yapan kadınlar düzenli olarak para kazanıyor. Tüm malzemelerin Konak Belediyesi tarafından verildiğini söyleyen Agora Semt Merkezi Sorumlusu Ruhsar Özdemir, 2010 yılı sonunda merkezin hizmet vermeye başladığını,    2011 yılından bu yana da kursiyerlerin keçe ile yapılan ürünleri satarak para kazandıklarını  söyledi. Fillerin çok beğenildiğini ve çeşitli kurumlardan toplu siparişler aldıklarını belirten Özdemir, “Kadınlarımızın el emekleri her geçen gün biraz daha tanındı ve sevildi. Üstelik çok uygun fiyata satıyoruz. Elde edilen gelir kursiyerlere paylaştırılıyor. Hemen her ay ellerine 200-250 lira civarında bir para geçiyor” diye konuştu. Özdemir, Aralık ayında yılbaşı nedeniyle 3 bin 130 liralık satış yaptıklarını ve bu paranın 16 kursiyer arasında paylaştırıldığını sözlerine ekledi. Özdemir,  2013 yılı içinde toplam 28 bin liralık satış yapıldığının altını çizerek, “Ev kadınlarımızın kendi harçlıklarını çıkarıyor olmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

3 YILDA 54 BİN FİL ÜRETTİLER
Ev halkını mutlu etmenin yolunun ev hanımlarını mutlu etmekten geçtiğini her fırsatta dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Agoralı kadınlarımız kendilerine sunulan fırsatı çok iyi değerlendirdi. 4 yıl önce çıkılan yolda çok başarılı oldular. Özellikle keçe ile yapılan hediyelik eşyalara çok rağbet var. Belediye adına ben de bu fillerden satın alıp etkinliklerimizde, yurtiçi ve yurtdışından ziyarete gelen konuklarımıza hediye ediyorum. Onların başarısı beni de mutlu ediyor” diye konuştu. Başkan Tartan, 2011-2012 ve 2013 yıllarında toplam 54 bin 240 fil üretildiğini ve satışından 79 bin 180 lira gelir elde ettiklerine dikkat çekti.  Tartan, bu tutarın 59 bin 863 lirasının kursiyerlere dağıtıldığını geriye kalan parayla da malzeme alındığını kaydetti.

Kursiyerler, Alsancak Dominik Caddesi ve Sevgi Yolu’nda bulunan satış vagonları, kermesler ve fuarlarda sevgi evlerinde üretilen hediyelik eşyaları satışa sunma fırsatı buluyor.
 
 
FERİHA BİROĞLU(Ev hanımı 56): Kurs açıldığı ilk günden bu yana Agora Semt Merkezi’ne geliyorum. Dikiş nakış, keçe işi hepsini burada öğrendik. Hem terapi oluyor hem para kazanıyoruz hem de yeni dostluklar kuruyoruz. İlk başlarda az kazanıyorduk ama giderek kazancımız arttı ortalama 250 lira kazanıyoruz ve şimdi bazı faturalarımı bu kazancımla ödüyorum.

BEDİA ÖNOĞLU (Ev hanımı 42): Evimizin bütçesine ciddi katkı sağlamaya başladık. Bir günde iki takım fil ya da nar yapıyoruz. Başka ürünlerimiz de var ama en çok şans fili ve bereket narları tercih ediliyor. Bu filler bize de şans getirdi diyebilirim. Başkan Tartan’a teşekkür ederiz.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
leyla 28 Ocak 2014 Salı 13:01

konak belediyesinin önderliğinde kurulan sevgi evleri tıpkı bizim balçovamızdaki semt evleri gibi ki öncülüğünü çook sevgili başkanımız sayın mehmet ali çalkaya yaptı aynen konak belediye başkanımız hakan tartan gibi bunun için bir bayan olarak son yıllarda kadının toplumdaki yerinin erkekler kadar önemli olduğunu ve ekonomik açıdan ev bütçesine katkı sağlamasına önderlik edildiği için böyle duyarlı ve kadınları hiçe saymayan birer ilçe yarattıkları için her iki başkanımıza da saygılar sevgiler ve sonsuz teşekkürler

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nergiz krizinde sulh: Karşıyaka Belediyesi halka soracak!
Nergiz Mahallesi’nde yapılması planlanan sosyal tesise karşı sakinlerin ...
Çeşme’den organik ağaç gübresiyle 200 sakız fidanı
Çeşme Belediyesi, ‘sakız gelişim alanı’ ilan ettiği Çiftlik’te kendi yetiştirdiği ...
İzmir Körfezi’nin 2013 raporu: Muhteşem kareler
DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün 2013 raporu, Körfez’deki ...
 
‘İzmir’e yatırım’ topuna Vali Toprak da girdi!
Başkan Kocaoğlu ile AK Parti cephesinde karşılıklı ‘rakamlı’ demeçlerle ...
Karabağlar’da kadınlara el sanatları eğitimleri
Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü ASDER (Anadolu Kültürünü, Sanatını ...
Aliağa akıllı spor salonuna kavuşuyor
İzmir’in hızla büyüyen kentlerinden Aliağa, İzmir Büyükşehir ve Aliağa ...
 
Mumcu Selçuk'u tiyatro oyunuyla aydınlattı
Selçuk Belediyesi’nin Uğur Mumcu anma etkinlikleri kapsamında organize ...
Gaziemirli kursiyerlerden muhteşem konser
Şef Ferda Yılmaz yönetimindeki 90 kişilik Popüler Müzik Korosu’nun Gaziemir ...
Bornova sosyal yardımın okulu oldu
Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, üniversite öğrencilerinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva