HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2014 Salı - 11:30

Minik Davut'un umudu hüzüne döndü!

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde, yolda bulduğu mantarı yedikten sonra zehirlenen 7 yaşındaki Davut Ünal, iflas eden karaciğerinin yerine yapılan nakille yaşama tutundu. 1 aylık süre ardından iyileşmeyle başlayan, yatağından kalkıp yürümenin mutluluğunu el sallayarak gösteren küçük Davut'tan üzücü haber geldi. Karaciğerin vücuda uyum sağlamaması üzerine Davut Ünal, ikinci kez yaşam mücadelesi vermeye başladı, tek kurtuluşun çocuk donörden yapılacak ikinci bir nakil olabileceği açıklandı.

Minik Davut un umudu hüzüne döndü!

İZMİR - Bigadiç'in Kozpınar Köyü'nde oturan 7 yaşındaki Davut Ünal, geçen 18 Ekim'de, arkadaşları ile dolaştığı sırada yol kenarında bulduğu mantarı, bir süre çakmağın ateşine tuttuktan sonra piştiğini düşünerek yedi. Eve gittikten bir süre sonra kusmaya başlayan Davut'un ailece yedikleri balıktan zehirlendiğini düşünen yakınları, onu ilk olarak Balıkesir Atatürk Devlet, ardından da Bursa Nilüfer Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Burada sorun çözülmeyince Davut, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne gönderildi. Mantardan zehirlenen ve tetkikler sonrasında karaciğerinin iflas ettiği belirlenen Davut'un tek yaşama şansının organ nakli olduğu açıklandı. Davut her sonbaharda yaşanan mantar zehirlenmelerinde sezonun ilk vakası olarak kayıtlara geçti.

UMUT VEREN KARACİĞER KONYA'DAN GELDİ
Uygun donör bulmak için harekete geçen ailenin çevrelerinden yaptıkları araştırmalardan bir sonuç alınamadı. Müjdeli haber aileye son dakikada Konya'dan geldi. Burada ölen 23 yaşındaki bir kişiden alınan karaciğer, sağlık ekiplerinin yoğun çabaları ardından İzmir'e getirildi ve Davut Ünal'a nakledildi. Başarılı geçen nakil ameliyatı sonrasında Davut, biri süre yoğun bakım ünitesinde kaldı.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_12/2014_12_22/ad298df99cb9f255aafdedbc885911a4.jpg

UMUT HÜZNE DÖNDÜ
Karaciğerin vücuda uyum sağlamaya başlamasının ardından küçük Davut da, normal servise alındı. Yatağında oyuncaklarıyla oynamanın yanı sıra yürümeye de başlayan Davut, ziyaretine gelenlere, sağlık durumunun iyi olduğunu, yeni yaşamına "Merhaba" dercesine el sallayarak gösterdi. Ziyaretcilerine, yatmaktan sıkıldığını anlatan küçük Davut, en büyük isteğinin köylerine gidip arkadaşlarıyla top oynamak olduğunu söyledi. Her şeyin iyiye gitiği anda Davut Ünal'dan üzücü haber geldi. Nakil karaciğer ile vücudu arasında uyumsuzluk görüldü. Bunun üzerine de Davut'un sağlık durumu kötüleşti. Tekrar yoğun bakım ünitesine alınan Davut Ünal'ı yaşama bağlamak için doktorları da büyük çaba göstermeye başladı. Çocuğun yaşama tutunması için tek çarenin, ikinci bir karaciğer nakli olabileceği açıklandı. Ancak daha önceki gibi yaşça büyük bir kişinin karaciğerinden alınacak parça değil, aynı yaşlardaki bir çocuk donörden alınacak olan karaciğerin nakledilmesinin gerektiği öğrenildi. Bu gelişme üzerine, Davut Ünal, ikinci kez karaciğer nakil listesine alındı. Ailesi ve doktorları şimdi, Davut'u hayata bağlayacak olan bağış organı beklemeye başladı.
 
Çocuğun babası Kemal Ünal, ilk seferde yüzlerine gülen şansın yine gülmesini beklediklerini ve herkesi organ bağışı yapmaya çağırdığını söyledi.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ 23 Aralık 2014 Salı 12:20

Allah'ım,Yüce Rabbim minik Davut'umuza ve ne kadar bu şekilde rahatsız insanlar varsa şifalarını ver Yarabbim.Ailesine de sabırlar nasip eyle.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektörden şok mini etek Tweeti!
Aydın Üniversitesi’nde kadınlar için mini etek ve kolsuz, açık yakalı ...
Orhan Gencebay artık Akil İnsan değil
Baskın Oran ve Kürşat Bumin'den sonra sanatçı Orhan Gencebay da Akil İnsanlar Heyeti'nden ayrıldı.
Rıza Zarrab'a kaç para faiz ödenecek?
17 Aralık soruşturması kapsamında işadamı Reza Zarrab ile birlikte "Rüşvet ...
 
‘Çöp’ tartışması Twitter’a taşındı: #direnmenderes!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent gündemini uzun süredir meşgul eden ...
Flaş! 17 Aralık paraları faiziyle iade edilecek
17 Aralık soruşturması kapsamında işadamı Rıza Sarraf ile birlikte "Rüşvet ...
Flaş karar: YHT’de içki servisi kaldırıldı
Yüksek hızlı trenin (YHT) Ankara-Eskişehir hattında da alkol satışı kalktı. ...
 
Jandarma, Emniyet ve MİT’ten dev operasyon!
Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ...
Büyükşehir önünde ulaşıma zam protestosu
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl Örgütü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Flaş! Mardin’de bomba: Komutanla 6 asker yaralı
Mardin'de bulunan Bagok Dağı'nda devriye görevi yürüten askeri aracın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva