HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2018 Pazar - 17:32

MHP Lideri’nden İzmir'de çok sert çıkış: Bir daha olursa hiçbir hain sağ kalmayacak!

Genel Başkan Bahçeli, “Son günlerde FETÖ’nün bir kez daha darbeye teşebbüs edeceği konuşulmaktadır. İzmir’den açık açık söylüyorum, iğrenç niyet sahiplerini uyarıyorum; Eğer Türkiye yeni bir işgal girişimine maruz kalırsa, bu defa hiçbir suçlu ve hain sağ kalamayacaktır” dedi.

MHP Lideri’nden İzmir de çok sert çıkış: Bir daha olursa hiçbir hain sağ kalmayacak!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala İzmir’e geldi.

Kültürpark’taki 3 Nolu holde gerçekleşen Bölge İstişare Toplantısına katılan MHP Lideri Bahçeli birbirinden önemli mesajlar verdi.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir milletvekili adayları, il yöneticileri, ilçe başkanlarının ev sahibi sıfatıyla yer aldığı programa Ege Bölgesi’ndeki diğer illerin teşkilat başkanları, mensupları, belediye başkanları, milletvekilleri ve milletvekili adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrasında konuşmasını gerçekleştiren Bahçeli önemli açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’nda AK Parti’nin ortağı olan partisinin hassasiyetleri üzerinden konuşan Bahçeli 24 Haziran’ın bir milat olduğunu ifade etti.

Bahçeli şunları söyledi:

CESARETLE MEYDAN OKUYORUZ VE CUMHUR İTTİFAKI DİYORUZ
Muhteşem toplantımızın ismiyle sizlerle buluşmaktan gururluyum. Aklı rehber alan cumhur ittifakı ile geleceğe yürüyoruz. Başarmaktan başka seçenek tanımıyoruz. Tıpkı bir kurşunu sıkan Hasan Tahsin gibi tıpkı Konak Meydanı’ndaki Hükümet Konağına al bayrağı çeken yüzbaşı Şerafettin gibi tıpkı milli mücadeleyi zaferle taçlandıran Mustafa Kemal ve ülkü arkadaşları gibi heyecan, iman doluyuz. Cesaretle meydan okuyoruz ve bu nedenle cumhur ittifakı diyoruz. Bu nedenle millet aklı diyoruz. Millet aklı Türkiye’nin teminatıdır. Elbette TBMM’de güçlü MHP diyoruz. İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Muğla il teşkilatlarımızın, bu illerimizde demokrasi mücadelesi veren milletvekili adaylarımızın katıldığı İzmir merkezli bölge istişare toplantısı geleceğimizin açısından umut verici sonuçlara kapı aralamasını ümit ediyoruz. Engelleri geçeceğiz, tuzakları geçeceğiz oyunları bozacağız. Destana hep birlikte imza atacağız

İZMİR’DEN UYARIYORUM; BU DEFA HİÇBİR SUÇLU VE HAİN SAĞ KALAMAYACAKTIR
Değerli dava arkadaşlarım, kardeşlerim, eğer nereye gittiğimizi bilmiyorsak nerede olacağımızın farkına varamayız. Hem duygularımızla, hem aklımızla hem stratejik planlarımızla geleceğin çerçevelerini çizmeliyiz. Zorlukları yeneceğiz. Aklımızın kaynağı nettir, bunu unutmayacağız. Cumhur ittifakı gücünü millet aklından alan, milli istiklalin güvencesidir. Buna sahip çıkılmalıdır. Tarih boyunca birlik ve beraberliğimiz ne zaman bozulursa sıkıntı yaşadık. Yunus Emre, ‘bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz’ demiştir. Ekmeğimizi bölüşeceğiz. Muhabbetimizi bölüşeceğiz dik ve diri olacağız. Fakat vatanımızı asla böldürmeyeceğiz. Milletimizi bölücülere kurban ettirmeyeceğiz. Küresel emperyalizmin senaryolarına teslim olmayacağız.  Cumhur ittifakı ile milli mutabakat cesaret kazandı. İttifak millet iradesinin mahsulüdür. İrade ise Türk milletidir. Cumhur ittifakının 24 Haziran’da başarısı için mücadele ediyoruz. Başaracağız. Türkiye’ye karşı terör örgütleri kışkırtılmaktadır. PKK, PYD, YPG küresel güçlerin kiralık cinayet tetikçileri olarak kullanılmaktadır. Türk ve İslam düşmanları milli inançları istila etmektedir. Bir arada olmazsak, dayanışma içinde mücadele etmezsek cinayet çeteleri durmayacaktır. Son günlerde FETÖ’nün bir kez daha darbeye teşebbüs edeceği konuşulmaktadır. PKK zaten kan dökmeye, can almaya devam etmektedir. İzmir’den açık açık söylüyorum, iğrenç niyet sahiplerini uyarıyorum; Eğer Türkiye yeni bir işgal girişimine maruz kalırsa, böylesi bir felaket bir kez daha yaşanırsa, bu defa hiçbir suçlu ve hain sağ kalamayacaktır. Varlığımıza göz koyanların gözünü oyarız.

KARAR GÜNÜ GELDİĞİNDE HEM RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A HEM MHP’YE AYNI ANDA MÜHRÜ VURACAK MISINIZ?
Biz muzaffer bir milletiz. Türk milletinin ruhu tarihin hiçbir döneminde mahkum olmamıştır. Türk Milleti kendi kaderini tayin etmiştir. Türklük mahkum olmaz zillete boyun eğmez.  Sözde millet ittifakına müsamaha göstermeyiz. Göstermeyeceğiz. Hepinize soruyorum. Milletimize sahip çıkmaya hazır mısınız? Geleceğimize sahip çıkmaya hazır mısınız? Vatana, millete, bayrağa sahip çıkmaya hazır mısınız? O halde bunun yolu tam 2 hafta sonra tertemiz vicdanlarınızla 3 hilale vuracağınız evet mühründen geçmektedir. Cumhurbaşkanı adayımız bellidir; Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunun yanı sıra TBMM’de çok güçlü bir MHP gurubunun tesis ve tecellisi ise yürütme için büyük öneme sahiptir. Her vatandaşım 24 Haziran’da mutlaka sandığa gitmeli, demokratik görevini yapmalıdır. Tarihi demokrasi görevi yerine getirilmezse sandık sonuçları şaibelerle tartışmaya açılacaktır. Bu doğru ve meşru değildir. Sandığa gideceğiz ve Türkiye’nin geleceğine oy vereceğiz, cumhur ittifakına destek vereceğiz. Düşmemizi, birbirimize girmemizi projelendiren haysiyet yoksunlarına tarihi bir ders vereceğiz. Meclisin güçlü olması için MHP’yi yükselteceğiz. Türk Milleti’nin rahat bir nefes alması için MHP’yi hak ettiği zirvelere taşıyacağız. Buna var mısınız? Bunu başaracak mısınız? Türkiye’yi düştüğü darboğazdan çekip çıkaracak mısınız? Karar günü geldiğinde hem Recep Tayyip Erdoğan’a hem MHP’ye aynı anda mührü vuracak mısınız? Aksini düşünmemiş aklıma dahi getirmemiştim. İradeniz heyecanımıza heyecan katıyor. Size güveniyorum.

EDİRNE KAPALI CEZAEVİNİ TAVAF EDİP ÖZGÜRLÜK NUTUKLARI ATIYORLAR
Millet ittifakında toplanan partiler hezeyan içindedir. Ne yaptıkları belli değil. İlkeleri belirsiz siyasi ahlakları sönüktür. Hepsi birden Türkiye’nin aleyhine çalışmaktadırlar. FETÖ’ye itirazları yoktur, PKK ile tepki ve kaygıları duyulmamıştır. Hepsi ağız birliği etmişçesine terörist Demirtaş’ın hayranı kesilmişler. Söz de Kürt sorununu çözmek için kolları sıvamıştır. Milli, dürüst, iradeli değiller. Adam gibi adam olmaktan çok uzaklar. Bu itibarla bunların ittifakı millet değil zillettir. 24 Haziran’da zillet kaybedecek hak ettiği demokratik cezayla tanışacaktır. Kim kimle beraber artık bellidir. Kimler PKK PYD YPG ile el ele tutuşuyor, kimler Pensilvanya’ya selam çakıyor geldiğimiz, noktada malumdur. Açıldıkça açılıyorlar, dikiş ve yama tutmuyorlar. Milli kurumları kapatmak için de çağrı ve vaatte bulunuyorlar. TİKA’yı, TRT’yi kapatacaklarmış, yerli arabayı kaldıracaklarmış. Biz güçlü gelecek diyoruz, 2023’ün lider ülkesi Türkiye olsun inancıyla yürüyoruz bunlar geleceği karartılan milli değerleri savrulan Türkiye hayaliyle yaşıyorlar. Biz sınır güvenliğini sağlamış, terör tehdidini bertaraf etmiş Türkiye’ye doğru yürüyelim diyoruz. Bunlar Afrin’e girmeyin Menbiç’te ne işiniz var, Kandil’e dokunmayın diyor. Edirne Kapalı Cezaevini tavaf edip özgürlük nutukları atıyorlar. Aziz milletimiz bu karanlık hesapları fark ediyor. İşte bu yüzden millet cumhur ittifakına sahip çıkıyor, millet biliyor ki cumhur ittifakı Türkiye’nin teminatıdır. Türk ve Türkiye düşmanları boş durmuyorlar. Ekonomik tetikçilerini devreye sokuyorlar. Toplumsal kutuplaşma ve çatışma ortamı üzerinden hedeflerine ulaşmayı arzuluyorlar. Ümit ve inancım o dur ki teröristlerin kökü kurutuluncaya kadar terörle mücadele sürecektir. Biz ne Kandil tanırız ne Menbiç’e tahammül ederiz. Vatanımıza kim göz dikerse hesaplarında boğarız. Yunanistan tanıtım filmimizden rahatsız olmuş. Kıbrıs Türk toprağı değilmiş. Buradan üstüne basa basa söylüyorum. Kıbrıs Türk’tür Türk kalacaktır.

MHP’NİN BARAJ SORUNU YOKTUR
2007 genel seçimlerine giderken barajı aşamayacağı propagandası yapmışlardı. Kiralık anketçiler partimizi baraj altında göstermek için sıraya girmişlerdi. MHP 2007 seçimlerinde 70 vekille temsil edilecek oy almıştı. 2011’de de ahlaksız kumpaslara maruz kaldık. 2011 seçimlerinde milletimiz TBMM’ye 53 vekil gönderdi. 7 Haziran 2015 seçimlerinde baraj altında kalacağımızı söyleyen pek çıkmıyordu ama daha vahim bir durum vardı. Şimdilerde dip dalga lafının sık sık telaffuz edilmesiydi. Bu lafı diline dolayanlar kaostan medet ummuştu. 1 Kasım 2015 seçimlerinde partimiz baraj altında kalma iddialarına rağmen TBMM’de yerini aldı. Biz defalarca söyledik, dilimizde tüy bitti ama cahile ne anlatsak boş. MHP’nin baraj sorunu yoktur. Türk milleti MHP’siz MHP milletsiz yapamaz. MHP aşılmaz kale, bükülmez bilek, geçilmez burçtur. MHP Türk ve Türkiye hasımlarının korkulu rüyasıdır. Türk milletinin bekası olduğunda dalga malga tanımayız. Biz MHP’yiz 24 Haziran’ı yeniden doğuş olarak görüyoruz. 24 Haziran’da şeytanı kurgu ve tuzakları alt üst edeceğiz. Yeni hükümet sistemi devreye girecektir. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz FETÖ hain kalkışması sonrasında bir ihtiyaç doğdu. Biz de gereğini yaptık. MHP millet yararına olduktan sonra her zeminde uzlaşmadan yana olduğunu göstermiştir. Eksik ve aksak yerlerinin bulunduğu parlamenter sistemin ya revize edilmesi ya da ağır sorunların giderilmesi gerekiyordu. Beklentimiz bu yöndeydi. 15 Temmuz ihanetinin yaralarını sarmak, devletin ve milletin bekasını tehdit eden unsurları engellemek vatan göreviydi. MHP olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik ve bekamıza yönelik tehditleri etkisizleştirmek için alınacak tedbirleri milletimize paylaştık.

24 HAZİRAN TAM ANLAMIYLA MİLAT VE DOĞUŞTUR
Küresel vahşetin Türkiye üzerinde oynadığı oyunlar cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi zorunlu hale getirdi. Bu tablo karşısında Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları göz önüne alarak önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben dedik. Türkiye’nin yeni sisteme ihtiyacı olduğu gerçeğiyle görevimizi yerine getirdik. Çalışmalarımız meyvesini verdi. Türkiye’nin önemli bir sorunu mutabakatla çözüme kavuştu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelecek yüzyılların teminatıdır. Bu hükümet sistemi bürokratik oligarşinin kökünden bitmesine, kararların verimli şekilde alınmasına hizmet edecektir. Kuvvetler ayrımı da daha netleşecek. Yargı bağımsız ve tarafsız, yasama daha güçlü, yürütme ise daha aktif çalışacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk milletinin irade ve istikbalidir. 24 Haziran sonrasında yeni sistem tam anlamıyla uygulanacaktır. Tam anlamıyla milat ve doğuştur biz de buna destek vereceğiz. Fedakarca ve samimiyetle üzerimize düşeni yapacağız. Geleceğin Türkiye’sinde daha fazla söz sahibi olacağız. TBMM çatısı altında yapacaklarımız çok fazladır. Denge ve denetleme görevini üstlenecek MHP ekonomik ve politik uygulamalara yön verecektir.

VAATLERİ HATIRLATTI
Bahçeli konuşmasının ardından miting ve programlarda birçok defa yinelediği seçim vaatlerini İzmir’de de sıraladı.  

Bahçeli, "Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere, kader kurbanlarına af çıkarılmalı. Vatandaşlarımızın, kredi ve kredi kartı borçları ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarılmalı. Ekonominin ihtiyacı olan alanlarda yapısal reformların hızla gerçekleştirilmesi ve esnaf ile çiftçilerimizin vergi ve prim yükünün hafifletilecek. AVM yasasının yeniden düzenlenmesi, esnafı yok eden AVM ve zincir marketler ile belediye işletmelerine yönelik tedbirler alınacak. Esnaf ve sanatkârlarımızın geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı tanınacak. Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılacak. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt sağlanacak" dedi.

ARBEDE ÇIKTI
Programın sonlanmasıyla birlikte ise salonda kavga çıktı. MHP Lideri’nin salonu terk etmesinin ardından partililer birbirine girdi. Ayrıca sebebi bilinmeyen arbede için basın mensuplarının görüntü almasına da müdahale edildi.  

 
Beşiktaş'ta hareketli saatler yaşanıyor
 
'Ben kuantum diyorum, o 'kıraathane' diyor'
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 11 Haziran 2018 Pazartesi 13:05

@tamam frenleri patlamış traktör

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 11 Haziran 2018 Pazartesi 11:39

Yahu bunlar 15 Temmuz u yapanları idam etmeyecek miydi ? O iş ne oldu ?

Yorumu oyla      10      5  
Veliyettyin SOLMAZ 11 Haziran 2018 Pazartesi 08:52

Cumhur ihtifakı gelecek TÜRKİYE SİNİN teminatıdır, ne yazıkki en sadık dediğimiz ÜLKÜÇÜ kardeşlerimiz geçmişe takılı, gütme akıllı olduklarından iyi parti diye bir olu?umun tuzağına düşmüşlerdir, ancak ne yapsalar nafile ALLAH"ın izniyle tuzla buz olacaklardır, saygılar sunuyorum.

Yorumu oyla      9      13  
11 Haziran 2018 Pazartesi 08:10

baraj altı olmuş, hala konuşuyor. İnsanda utanma olur. Fason parti yaptınız milliyetçiliği.

Yorumu oyla      17      5  
Merkez 11 Haziran 2018 Pazartesi 00:15

Bu sefer onların kökünü kazırız 15 temmuz a benzemez.

Yorumu oyla      9      10  
Serkan Kar 10 Haziran 2018 Pazar 23:16

Gürkan bey alem biliyor devlet Beyin nerde olduğunu Parti genel merkezinde kendine bağlı olan güçlerle(!) CİA darbesiyle savaşıyordu. O vatanına ihaneti af etmez

Yorumu oyla      9      10  
gürkan 10 Haziran 2018 Pazar 20:02

merkez, daha dün adama aile nedir bilmez diyordunuz. ha ha ha ...

Yorumu oyla      18      5  
nicolas 10 Haziran 2018 Pazar 19:54

bahçeli izmirden gram oy alamayacaksın

Yorumu oyla      21      6  
vatandaş 10 Haziran 2018 Pazar 18:46

Gündoğdu'da! neden miting yok.!? Hayatınız istişare.....

Yorumu oyla      23      6  
Merkez 10 Haziran 2018 Pazar 18:29

Adamsın adam.

Yorumu oyla      10      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İnce'ye: Eğer birinci çıkamazsan...
Ülkemizi ve Denizli’yi bugünlere getirmek için çok emek verdik, çok ter ...
AK Parti'de her akşam 20 bin kişiyle gönül sofrası!
AK Parti İzmir İl Başkanlığının Bayraklı Sevgiyolunda düzenlediği iftar ...
Kılıçdaroğlu: YÖK’ü kaldıracağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem ...
 
AK Partili Doğan ve Ayvalı'ya Balkan desteği
Kosova’dan İzmir’e AK Parti’ye destek için geldiğini belirten Hacı İlyas ...
Erdoğan talimatı verdi: İzmir'in o ilçesine iki dev yatırım
AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'dan Kiraz ilçesine iki müjde birden geldi.
AK Partili Çankırı'dan iki ilçede mesai: Tarım, turizm ve ticarete tam destek
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’in her ...
 
İnce'den Esenyurt mesajları: 66 kişilik sınıflar var!
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Esenyurt'ta konuştu. İnce, "Erdoğan, ...
Akşener’den İzmir'de Başbakan Yıldırım’a: Satmaya kalksam senden mi korkacağım?
Akşener, TİKA’nın satılacağı yönündeki söylemler sonrasında yaşanan polemik ...
Akşener: Eşim benimle evlenmek için evden kaçtı
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, eşi Tuncer ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva