HABERLER>GÜNCEL
10 Temmuz 2015 Cuma - 11:45

MHP’li Çin lokantası patronu konuştu: Her çekik gözlü…

Çin’de Uygur Türkleri’ne yapılan baskıların Ramazan Ayı nedeniyle gündeme daha çok gelmesinden sonra Türkiye’de yaşanan tepkiler sürüyor. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok yerde yürüyüşler yapılırken İzmir’de Çin iki Çin restoranında güvenlik önlemleri alındı. Yıllardır Çinlilere hizmet veren Red Dragon Restoran’ın sahibi MHP İzmir Milletvekili Adayı Taşkın Işık, “Her çekik gözlü Çinli değil. Zaten Türkiye’de çalışan restoranların tamamına yakınında Türkler istihdam ediliyor. Ortada bir provokasyon amacı da olabilir” dedi.

MHP’li Çin lokantası patronu konuştu: Her çekik gözlü…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Çin’de Uygur Türkleri’nin yaşadığı bölgelerde yaşam tarzına müdahale görüntülerinin Ramazan Ayı’nda sosyal medya aracılığıyla yayılmasının ardından ülke genelinde başlayan eylem ve yürüyüşler devam ediyor. 

Türklerin oruç tutması ve namaz kılmasının engellendiği, Çin Hükümeti’nin bölgede yaşayan Müslümanlara baskı yaptığı iddiaları nedeniyle birçok şehirde tepki açıklamaları gelmişti. Ankara, İstanbul ve İzmir’de de yürüyüş ve eylemler yapılırken kalabalık gruplar kimi zaman çekik gözlü oldukları gerekçesiyle Çinli sanıp Koreli ve Japon turistlere de saldırmıştı.
 
Olayların gündeme gelmesinin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü de harekete geçerek İzmir’de bulunan iki Çin lokantasını ‘hassas bölgeler’ statüsüne aldı. Sivil polisler lokantanın olduğu bölgelerden ayrılmazken resmi ekipler de sürekli devriye gezmeye başladı. Mekanların işletmecileri ile de görüşmelerini sürdüren polisler olası tehlike anında kendilerine hemen bilgi verilmesini istedi. 
 
RESTORAN SAHİBİ MHP’Lİ
Çinlilere yönelik tepki eylemlerinin çoğunluğunda MHP il başkanlıkları ve ülkü ocakları mensupları yer alırken yürüyüşlere parti yetkilileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı. İzmir’de bulunan iki restorandan birisi olan Red Dragon Çin Lokantası’nın sahibinin MHP Milletvekili Adayı Taşkın Işık olması da ilginç bir durumu ortaya çıkarttı. Parti içinde yıllardır aktif olarak görev yapan, uzun süre MHP Bayraklı İlçe Başkanlığı görevinde de bulunan Işık, İzmir’de en eski Çin restoranı olarak kendisine ait işletmenin faaliyet gösterdiğini söyledi.
 


Türkiye genelinde bulunan Çin restoranlarının Türkler tarafından işletildiğini belirten Işık, “Buralarda çalışan aşçılar ve bazı personel dışında tamamı Türklerden oluşuyor. Zaten Çinliler için çalışma izni almak da öyle kolay değil. Kendi restoranımda çalışan aşçı Ay Usta geçtiğimiz yıllarda Türk vatandaşı oldu. Hatta daha sonra Müslümanlığı kabul ederek,  sünnet olduktan sonra da beş vakit namaza başladı. Şimdi siz orada Çince yazıları görüp, restoranda bulunanları da Çinli olarak ‘Türklere zulmediyor’ diye düşünürseniz yanlış yaparsınız. Böyle bir mantıkla hareket edilemez. Tabi ki Çin’de yaşananları biliyoruz. Yıllardır orada bulunan Uygur Türkleri zor şartlar altında kimlik mücadelesi veriyor. Orada olan mesele nedeniyle Türkiye’deki Çinlilere düz mantık ile bakmak doğru değil. Her şeyi ayarında bırakmak lazım. Tepkinizi koyar, tavrınızı belli edersiniz. Bundan daha ileriye gitmek toplumları birbirine düşürür. Bu da herkese zarar verir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de bu konuda değerlendirmeleri oldu. Zaman zaman fazla abartılı tepkiler oluyor. Provokasyon amacı taşıyanlar da olabilir. Bunlara dikkat etmeliyiz” dedi.
 
GÖZLERİNDEN ANLARIZ
Tepkilerin, yürüyüşlerin abartılması durumunda turizme balta vuracağını da ifade eden Işık, “İzmir’e gelen Çinliler otellerde kalıyorlar. Onların güvenlik problemi yok. Buraya da yemek ve eğlenmek için geliyorlar. Sadece Çinlileri değil Türk müşterilerimizi de ağırlıyoruz. Tüm çekik gözlüler Çinli değildir. Herkesin bunu bilmesi lazım… Bir Japon ile Koreli'nin, Çinli ile başka bir Uzak Doğu’lunun göz ve yüz yapısı farklı. Ben baktığımda anlayabiliyorum. Biz, gelen misafirimizin nereli olduğunu göz yapısından anlıyoruz” diye konuştu.

 
Çin protestoları mermer sektörünü korkuttu!
 
İZSU’dan tehlikeli rögar ihmali
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 10 Temmuz 2015 Cuma 11:53

red dragon... çok lezzetli ve kaliteli.. turistlere çinli diye saldıranlara uygur türkü gösterseniz onlarada saldırırlar çinli diye, tatar türklerine de.. çünki bir kendileri türk sadece .. ne hikmetse arap kültürlü türk... önce bu arap kültürlü türklerden kurtulmadıkça bu ülkenin burnu ...tan çıkmayacak anlaşılan...

Yorumu oyla      24      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriyelilerin Kültürpark’a girişi yasaklandı mı?
İç savaştan kaçarak İzmir’e gelen mültecilerin uğrak yeri olan Kültürpark’taki ...
Gazeteciler Barış Selçuk için yarışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 16’ıncısı gerçekleştirilecek ...
Deniz Feneri’nde beraata Almanya’dan itiraz!
Deniz Feneri e.V’nin devredildiği Alman kayyım heyeti, ‘bağış’ diye toplanan ...
 
TOKİ’de Karamahmut hanedanı: Odacıydı…
Kurumahmut’ların müthiş yükselişi: Odacıydı, genel müdür oldu; TOKİ’yi ‘aile şirketi’ne çevirdi.
Türkiye’yi sarsan vahşette sır perdesi çözüldü
Ziyatcan Yağcı’nın, Melisa Kolpar’ı çadırda iple boğduktan sonra kendisini ...
İstanbul'da rüşvet operasyonu: 30 gözaltı
İstanbul'da tapu ve nüfusta rüşvet iddiasıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda ...
 
Halk otobüsünde Polis dehşeti: Önce dövdü, sonra….
Halk otobüsünde sivil polisin uyguladığı şiddet kamerada... Sivil polis ...
Kocasını öldüren kadın: Biraz da erkekler ölsün
Adana'da tartıştığı eşini tabancayla öldürdükten sonra kaçan kadın polise ...
Başbakanlıktan bayram tatili müjdesi
Ramazan Bayramı nedeniyle, kamu çalışanları 16 Temmuz Perşembe günü idari izinli sayılacak.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva