HABERLER>GÜNCEL
9 Eylül 2009 Çarşamba - 00:00

MHP: İstifa etmek erdemliliktir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, sel felaketiyle ilgili ''15 yıldır İstanbul'u, 7 yıldır da Türkiye'yi yönetiyorlar. Başaramadıklarını itiraf etmeli ve istifa etmelidirler’” dedi.’

MHP: İstifa etmek erdemliliktir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, sel felaketiyle ilgili ''15 yıldır İstanbul'u, 7 yıldır da Türkiye'yi yönetiyorlar. Başaramadıklarını itiraf etmeli ve istifa etmelidirler’” dedi.’
 
ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve Karaman Milletvekili Hasan Çalış ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, dünden itibaren Trakya ve İstanbul'u etkisi altına alan sel felaketini değerlendirdi.
 
Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunan Kaya, felaketinin bu kadar büyüklükte olmasının uzmanlarınca değerlendirildiğini anlattı. Atila Kaya, akarsu yataklarının suyun akışını engelleyecek şekilde düzenlenmesi, değiştirilmesi ve iskana açılmasının, bu felaketin başlıca sebeplerinden birisi olduğunu ifade etti.
 
Kaya, akarsuyun akış gücüne göre binlerce yılda oluşturduğu yatakların imara açılması, yeşil örtünün yok edilmesi ve eski sel yataklarının hafriyatla doldurulması gibi nedenlerin de bu felakete neden olduğunu kaydetti. Sel felaketi karşısında bugünkü idarecilerin vurdumduymaz olduğunu iddia eden Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, ''Doğayı hoyratça kullanan insanoğlu en büyük sorumludur'' dediğini anımsattı. Atila Kaya, ''Peki, dere yatağına ev yapılmasına göz yuman yöneticilerin bu felaketin yaşanmasında hiç mi payı yoktur?'' diye sordu.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, ''AK Parti'nin yaklaşık 15 yıldan beri İstanbul'u yönettiği düşünüldüğü zaman, bu felakette bir siyasi sorumluluğu olduğu çok açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Meteorolojinin gerekli ikazları yaptığı bir dönemde, bugünü en azından tatil ilan etmeyen yöneticilerin bunda sorumluluğu ve payının olması gerekiyor. İstanbul bugün resmi tatil ilan edilseydi, sabah evden çıkan vatandaşlarımız bu felaketle karşı karşıya kalmazdı'' diye konuştu.
 
Kaya, Bakanlar Kurulunun acilen toplanarak İstanbulluların karşı karşıya kaldığı felaketle ilgili her türlü tedbiri alması gerektiğini bildirdi.
 
İSTİFA ETMEK BİR ERDEMLİLİKTİR
 
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul'u yönetenleri milletten özür dilemeye çağırdı.
 
İnsan hayatının bu kadar ucuz olmadığını dile getiren Şandır, ''15 yıldır İstanbul'u, 7 yıldır da Türkiye'yi yönetiyorlar. Her felaket sonrasında timsahın gözyaşı misali televizyonlara çıkıp temennilerde bulunmak, başsağlığı dilemek hakkına sahip değiller. Başaramadıklarını, bu işi yönetemediklerini itiraf etmeli ve milletten özür dilemeliler. İstifa etmek bir erdemliliktir. Bunun siyasi sorumluluğunun bedelini birilerinin ödemesi gerekiyor'' diye konuştu.
 
Şandır, ''Kimi istifa etmeye çağırdınız?'' sorusuna, ''Bunu erdemlilik ölçüsünde söyledim. Kim kendini erdemli kabul ediyorsa, bu felakette kendini sorumlu görüyorsa, takdir kendisinindir'' yanıtını verdi. Mehmet Şandır, gerekli görmeleri halinde olayla ilgili suç duyurusunda bulunabileceklerini de söyledi. Siyasilerin sorumluluğunun çok büyük olduğunu ifade eden Şandır, ''Bu dere yataklarında yapılan konutlara elektriği belediye çekiyor, yolu belediye yapıyor, ruhsatı belediye veriyor. Bunların sorgulanması gerekir'' diye konuştu. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 şehit de Van’’da’…
Van’’ın Başkale ilçesinde mayın patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. ’
Sel sonrası yağma!
İstanbul İkitelli’’deki sel felaketinin ardından sel suları altında kalan ...
Trafikte hayatlarımız onlara emanet
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan motorlu 112 ekipleri ...
 
Bakan Gönül’’den anlamlı ziyaret!
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ramazan ayının ruhuna uygun olarak gerçekleştirdiği ...
28 yıllık Dev-Yol davasında 8 müebbet!
28 yıldır yargılanan 11 sanıktan 8'i, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce ...
Aracı özür diledi!
Karabulut ve Garipoğlu aileleleri arasında arabulucuk yaptığı ileri sürülen ...
 
En çok Salihli ’‘ıslandı’’
Ege Bölgesi son 24 saatte yağışlara teslim olurken, en fazla yağış metrekareye ...
’“Bu insanın yaptığı bir felakettir’”
''Tokat'ı Selden Kurtaran Adam'' olarak bilinen Kemal ...
Sel suları 7 kadını yuttu
Sağanak yağışın vurduğu İstanbul'un Bağcılar ilçesinde servis minibüsünden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva