HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ocak 2013 Cuma - 14:24

Mavi kapaklara Başkan Tartan güvencesi

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği tarafından üç yıl önce başlatılarak sınırları aşan ve Ağustos ayında sonlanan mavi kapak kampanyasına Konak Belediyesi sahip çıktı. Kampanyanın duyurusunu yapan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, kampanyanın adı mavi olsa da vatandaşların her çeşit plastik şişe kapağını belediyeye getirebileceklerini söyledi.

Mavi kapaklara Başkan Tartan güvencesi

İZMİR - EÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin engellilere tekerlekli sandalye alımı için 2009 yılında başlattığı ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği mavi kapak seferberliği, bu kez Konak Belediyesi’nin öncülüğünde devam ediyor.   Kampanya ile 3 yılda bin 800 kişi tekerlekli sandalye sahibi olurken, Başkan Tartan bir yıl içinde hedeflerinin 2 bin 500 kişiyi tekerlekli sandalye sahibi yapmak olduğunu belirtti.

Konak Belediye Başkanlığı’nda basın toplantısı yaparak proje hakkında bilgi veren Başkan Tartan, Türkiye’nin dört bir yanından kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların 601428341 abone numarasıyla PTT şubelerinden belediyeye gönderim yapabileceklerini, bedelin belediye tarafından karşılanacağını söyledi. Daha önceki kampanyada bir ton kapak karşılığında 4 sandalye alırken, bundan sonra bir ton kapak ile 3 tekerlekli sandalye alınacağını ifade eden Başkan Tartan, bu nedenle daha çok destek beklediklerini kaydetti. 

Kampanyaya PTT’nin yanı sıra muhtarlar, belediye birimleri, Kordon ve Kıbrıs Şehitleri İşadamları dernekleri ile KİPA’nın destek verdiğini belirten Tartan, “Alsancak’taki esnafa kutular verdik. Kampanya ile sadece mavi kapak değil, pet şişeleri de alıyoruz. Türkiye’nin dört bir yerinden gelen ve rengi ne olursa olsun her türlü kapağı toplayacağız.  Pet şişelerden elde edeceğimiz gelirle de Doğu Anadolu’da bir mavi kapak ilkokulu kurma düşüncemiz var. Bu kampanya son 10 yılın en anlamlı, en sevgi dolu sosyal sorumluluk projesi. Katkı koyanlara teşekkürler. Bu tam anlamıyla bir mavi seferberlik” dedi.


Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar ise vatandaşların kampanya ile ilgili her türlü bilgiyi Konak Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 0232 444 35 66 numaralı telefonundan alabileceklerini söyledi. Sandalye isteyen engellilerin de sağlık raporlarıyla birlikte iletişim bilgilerini 0232 445 38 73 numaralı faksa göndermeleri gerektiğini bildiren Toygar, “Para ve araba bağışı kabul etmiyoruz. Önemli olan sosyal sorumluluk projesini devam ettirmek. Sadece kapak alıyoruz, kapağın rengi fark etmez. Her türlü plastik kapak toplayabilirsiniz. Ne kadar çok kadar toplanırsa o kadar çok umuda kapı aralamış oluruz” diye konuştu.

Kampanyaya 40 kilo kapak getirerek destek veren lise öğrencisi 15 yaşındaki Ulaş Yenigün de , “Ağustos ayında kampanyanın bittiğini görünce çok üzülmüştüm ama Konak Belediyesi’nin sahip çıktığını öğrenince kapakları buraya getirdim. Kampanyaya desteklerim sürecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kral çıplak 18 Ocak 2013 Cuma 22:28

AFERİN BAK BAŞKAN DEDİĞİN BÖYLE OLUR. KAVGACI DEĞİL İŞBİTİRİCİ,BİNLERCE ENGELLİ O KAPAKLARLA ALINACAK SANDALYELERİ BEKLİYOR. HİPOKRAT YEMİNİ ETMİŞ KOCA KOCA PROFLAR BİRİ REKTÖR, KOLTUK UĞRUNA KAMPANYAYI ELİNİN TERSİYLE İTİYOR, SÜT SÜT DİYE BÖBÜRLENEN KOCAOĞLU MAVİ IŞIĞI GÖRMÜYOR, SONRA DA ENGELSİZ İZMİR DÜŞÜNÜYORMUŞ DA FELAN FİLAN. AMA HAKAN TARTAN BU İŞE SAHİP ÇIKIYOR,İŞTE İZMİRİN BÜYÜK BAŞKANI. ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ, ANLAMAYANA DAVUL ZURNA VIZ GELİR,BİLMEMANLATABİLDİM Mİ.. HA

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemirli kadınların tarihe duygu dolu yolculuk
Belediyenin düzenlediği kültür gezileri kapsamında Uşakizade Köşkü’ne ...
Aziz Başkan Tire’de racon kesti: Efelikse…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarla yapılan Bütünşehir ...
Bornova'da dershane öğrencinin evinde!
BELGEM Dershanesi’nde her yıl 4 binden fazla öğrenciye lise ve üniversite ...
 
Küçükpark'ta yeni dönem: Araç yok, zafer yayaların!
İzmir'in gözde semtlerinden olan ve üniversite öğrencilerinin yoğun olarak ...
Başkan Tartan’dan oto tamircilerine ziyaret
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Oto Tamircileri Odası’nı ...
Başkan'dan köylüye 'Bütünşehir' güvencesi
Küçük Menderes turunu Tire ve Ödemiş’le tamamlayan Büyükşehir Belediye ...
 
Yenilenen Altay'a ilk ziyaret Tartan'dan
Altay Sosyal Dayanışma Derneği üyeleri, yenilenen ofislerindeki ilk davetlerinde ...
İzmir'de Salvador Dali izdihamı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gerçeküstücülük akımının dünyadaki en önemli ...
Kocaoğlu’ndan basına ‘İnciraltı’ ve ‘marina’ sitemi
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKK) toplantısında konuşan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva