HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ocak 2013 Cuma - 09:58

Başkan'dan köylüye 'Bütünşehir' güvencesi

Küçük Menderes turunu Tire ve Ödemiş’le tamamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, en çok “köy tüzel kişiliğine ait arazilerinin devri” ile ilgili sorularla karşılaştı. Başkan Kocaoğlu, “Bugüne kadar vatandaşın bir liralık malını satmadım. Kimsenin malına, mülküne, ektiğine, biçtiğine dokunmayacağız” dedi.

Başkan dan köylüye  Bütünşehir  güvencesi

İZMİR - Yeni yasayla sınırlarına dahil olan ilçelerde hazırlık çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bakırçay turundan sonra başladığı Küçük Menderes Havzası’ndaki temaslarını sürdürdü. Geçtiğimiz hafta Beydağ ve Kiraz’da toplantılar yapan Başkan Kocaoğlu, bu hafta mesaisini Tire ve Ödemiş’e ayırdı.

Tire’de Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem, meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, yeni yasayla İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçeleri gezdiklerini, önümüzdeki günlerde de Çeşme ve Karaburun’a giderek ilk turu tamamlayacaklarını söyledi. İl Genel Meclisi’nin 2013 yılında yapacağı çalışmaları ve Köydes’in yapacaklarını alt alta koyarak geri kalan yatırımları bir program dahilinde Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçireceklerinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Bu ayın sonunda biz hangi ilçeye, köye ne yapacağımızı kaba da olsa belirlemiş olacağız. Yapacaklarımızı projeler demeti haline getirip yol haritamızı belirleyeceğiz. Belediye başkanlarımızla çalışarak 9 yeni ilçeye ağırlık vereceğiz. Kaynak problemimiz yok. 9 ilçenin hepsinin alt yapı yatırımlarını bir günde ihaleye çıkıp hepsini tamamlayacak ekonomik güce sahibiz. Ödemiş ve Bergama’nın arıtma tesisleri var. Diğer yerleşimlerde de arıtma yeri bulup projelendirerek hemen işe başlayacağız. Bütünşehir Yasası halk için avantajdır” diye konuştu. 
 http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s307930.jpg
AZİZ BAŞKAN YANIMIZDA
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Aziz Kocaoğlu’nun çalışmalarını örnek aldıklarını belirterek Tire ve köylerine daha fazla hizmet gelecek olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çiçek, “Yeni yasayla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok büyük bir iş düşüyor. Biz de her şeyi belediyeden beklemeden çok çalışarak, Tire’de yaşayan insanlara kaliteli hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem de yeni yasanın yerel yönetimleri zayıflattığının altını çizerek, “Bu üzüntünün içinde tek bir sevincimiz var. O da Aziz Başkanımız gibi bir başkana sahip olmamız. Başkanımız, Bayındır’da, Tire’de hayata geçirdiği projelerle üreticinin yanında olduğunu ispatladı. O yüzden üzüntümüz sevince dönüşmüş durumda. Ben beldemde bir tane taş diktiysem Sayın Başkanımın sayesindedir. Kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 
 
“KİMSENİN MALINA DOKUNULMAYACAK”
Tire’nin ardından Ödemiş Belediyesi’ne geçen Başkan Kocaoğlu, burada bando eşliğinde karşılandı. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder, Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar, Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel, meclis üyeleri ve muhtarlarla toplantı yapan Başkan Kocaoğlu, yeni yasa ile ilgili soruları cevaplandırdı.  Muhtarların ağırlıklı olarak evsel atık su sorununa ilişkin kaygılarına yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Bugün 24 tane arıtma tesisi işletiyoruz. Yaptığımız arıtmalarla Türkiye’ye örnek olduk. Bayındır, Torbalı, Kemalpaşa, Aliağa, Menemen, Seferihisar, Ayrancılar-Yazıbaşı, Gümüldür, Doğanbey, Yüksek Teknoloji arıtmalarını nasıl tamamladıysak, yeni ilçelerimizin arıtma ihtiyacını da en kısa sürede çözeriz. Eğer bir aksilik çıkmazsa 2015 yılı sonuna kadar Küçük Menderes’e evsel atık akıtmayız. Ama esas problem sanayi arıtmalarının çalıştırılması, kontrolüdür”dedi. Köy tüzel kişiliğine ait arazilerinin devrine ilişkin sorularına da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Ben bugüne kadar vatandaşın bir liralık malını satmadım. Bana yetki verilirse, belediye başkanlığımız süresince kimsenin malına, mülküne, ektiğine, biçtiğine dokunulmayacaktır. Yapılan evlerin de temsili paralarla tapu devrinin yapılmasının doğru olduğuna inanıyorum. Biz vatandaşın ekmeğini küçültmek için değil büyütmek için iş yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, alt yapıdan ziyade yarım kalmış projelerin tamamlanmasını istediklerini belirterek, “Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nden ne talep ettiysek hepsi yerine getirildi. Şimdi yeni yasa ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Ödemiş için elinden geleni yapacaktır” dedi.

Belde belediye başkanları da tek tek söz alarak bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun verdiği desteğe teşekkür etti. Başkanlar, geçiş döneminin sancılı olabileceğini ancak yasal olarak daha çok hizmet alabilecek olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yenilenen Altay'a ilk ziyaret Tartan'dan
Altay Sosyal Dayanışma Derneği üyeleri, yenilenen ofislerindeki ilk davetlerinde ...
İzmir'de Salvador Dali izdihamı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gerçeküstücülük akımının dünyadaki en önemli ...
Kocaoğlu’ndan basına ‘İnciraltı’ ve ‘marina’ sitemi
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKK) toplantısında konuşan ...
 
Karşıyaka ‘etkili konuşmayı’ öğrendi
Kişisel gelişim seminerleriyle personeliyle vatandaş arasındaki iletişimi ...
Yağmur ve Gökçek yine sahnede: Twitter'dan İzmir salvosu!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter üzerinden yine ...
Selçuk'u deve güreşi heyecanı sardı
Bu yıl 31. si düzenlenecek olan Selçuk- Efes Deve Güreşi Festivali 19-20 ...
 
Karşıyaka’ya modern balık satış yeri
Karşıyaka Belediyesi modern balık satış yeri yaptı. Bahçelievler Katlı ...
Çiğli-İŞKUR işbirliği 550 kişiyi iş sahibi yaptı
Çiğli Belediyesi, üç yıldır faaliyet gösteren İŞKUR birimi sayesinde iş ...
Konak'ta 960 sokağa tarihi restorasyon
Basmane semtinde bulunan Altınpark kazı alanının yanındaki 960 Sokak turizme kazandırılacak.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva