HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ocak 2013 Cuma - 10:40

Bornova'da dershane öğrencinin evinde!

BELGEM Dershanesi’nde her yıl 4 binden fazla öğrenciye lise ve üniversite hazırlık ile İngilizce kursu veren Bornova Belediyesi, şimdi de internet üzerinden eğitim dönemini başlattı. Konu anlatımları ve deneme sınavlarının da bulunduğu sisteme giriş yapan öğrenciler, evlerinin rahat ortamında günün her saatinde dershane hizmetini internet üzerinden alıyor.

Bornova da dershane öğrencinin evinde!

İZMİR - Öğrencilere hem lise ve üniversite hazırlık kursları hem de bilim ve sanat eğitimleriyle destek olan Bornova Belediyesi, şimdi de internet üzerinden ‘e-dershane’ dönemini başlattı. ‘E-dershane’ sisteminin şifreleri ihtiyaç sahibi 5 bin öğrenciye dağıtıldı. Öğrenciler, evlerinin rahat ortamında günün istedikleri saatinde kullanacakları sistem sayesinde hem konu anlatımlarını takip edebilecek hem de kendilerini test edebilecek.
 
Konuları ve soruları kitap formatında görme ve çıktı alma olanağının bulunduğu sistemde öğrenciler, konuların tamamlanma durumunu grafik olarak da görebiliyor. Çözülen ve eksik kalan testlerin oranının da ders ders görülebildiği sistemde lise, üniversite öğrencilerine ve velilere yönelik rehberlik bilgileri bulunuyor. Tenefüs bölümünün de yeraldığı sistemde öğrenciler, derslerine katkı sağlayabilecek linklere ve çeşitli oyunlara yönlendiriliyor.
 
Öğrencilerin eğitimlerini her yönüyle desteklemek için bütün imkanları kullandıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Okul öncesi dönemde çocuklarımıza çeşitli spor kursları veriyoruz. İlkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımıza ise Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Genç Kaşifler Bilim Evi’nde bilim eğitimi sağlıyoruz. Lise ve üniversiteye hazırlanan gençlerimize BELGEM’de hazırlık eğitimi katkısında bulunuyor. BELGEM’de ayrıca ingilizce eğitimiyle çocuklarımızın yabancı dillerini geliştirmelerine olanak sağlıyoruz. Tüm bunları yaparken ayrıca Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda tiyatro eğitimi veriyoruz. Film yapımı, öykü atölyesi, mask atölyesi gibi programlarla onlarca özel ilgi alanında gençlerimizi yetiştiriyoruz. Bunun yanında piyano, gitar, bağlama gibi çalgı eğitimlerimiz sürekli devam ediyor. Eğitimlerle desteklediğimiz gençlerimize Büyükpark içindeki Gençlik Merkezi’nde yemek, çay, internet, çamaşır yıkama gibi imkanların bulunduğu bir ortam sağlıyoruz. Yaşam boyu eğitim anlayışıyla düzenlediğimiz panel söyleşi gibi etkinliklerde hem öğrenci ve gençlerin hem de vatandaşlarımızın bilinçlenmesine katkıda bulunuyoruz” dedi.
 
‘E-dershane’ sistemini de bu anlayış doğrultusunda yaşama geçirdiklerini belirten Başkan Sındır, “İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz hiçbir ücret ödemeden binlerce soruya ve konu anlatımlarına ulaşabilsin diye bu sistemi hizmetlerine sunduk” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükpark'ta yeni dönem: Araç yok, zafer yayaların!
İzmir'in gözde semtlerinden olan ve üniversite öğrencilerinin yoğun olarak ...
Başkan Tartan’dan oto tamircilerine ziyaret
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Oto Tamircileri Odası’nı ...
Başkan'dan köylüye 'Bütünşehir' güvencesi
Küçük Menderes turunu Tire ve Ödemiş’le tamamlayan Büyükşehir Belediye ...
 
Yenilenen Altay'a ilk ziyaret Tartan'dan
Altay Sosyal Dayanışma Derneği üyeleri, yenilenen ofislerindeki ilk davetlerinde ...
İzmir'de Salvador Dali izdihamı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gerçeküstücülük akımının dünyadaki en önemli ...
Kocaoğlu’ndan basına ‘İnciraltı’ ve ‘marina’ sitemi
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKK) toplantısında konuşan ...
 
Karşıyaka ‘etkili konuşmayı’ öğrendi
Kişisel gelişim seminerleriyle personeliyle vatandaş arasındaki iletişimi ...
Yağmur ve Gökçek yine sahnede: Twitter'dan İzmir salvosu!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter üzerinden yine ...
Selçuk'u deve güreşi heyecanı sardı
Bu yıl 31. si düzenlenecek olan Selçuk- Efes Deve Güreşi Festivali 19-20 ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva