HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ocak 2013 Perşembe - 18:32

Kocaoğlu’ndan basına ‘İnciraltı’ ve ‘marina’ sitemi

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKK) toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kamuoyunda İnciraltı ve Yat Limanı konusunda yanlış anlaşılmaların olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Bazı basın mensupları negatiften besleniyorlar. Buna bir şey demiyorum ama eksik ve İzmir'in zararına olacak haberlerle hem İzmirlinin hem de yatırımcının moralini bozuyor. Bizim görevimiz moral vermek. Bilginiz, paranız olabilir ama moraliniz düşükse kentte büyümeyi sağlamanız mümkün değil" diye konuştu.

Kocaoğlu’ndan basına ‘İnciraltı’ ve ‘marina’ sitemi

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKK) 2013 yılı ilk toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı’ndaki EXPO alanının değişen planlarını itirazı ve yat limanları konusunda merkezi idareyle yaşanan anlaşmazlık yönünde çıkan haberler nedeniyle kamuoyunda yanlış anlaşılmaların olduğunu söyledi.

NEGATİFTEN BESLENİYORLAR!
Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen yılın ilk toplantısında konuşan Kocaoğlu, "Bazı basın mensupları negatiften besleniyorlar. Buna bir şey demiyorum ama eksik ve İzmir'in zararına olacak haberlerle hem İzmirlinin hem de yatırımcının moralini bozuyor. Bizim görevimiz moral vermek. Bilginiz, paranız olabilir ama moraliniz düşükse kentte büyümeyi sağlamanız mümkün değil" dedi.

HER PROJE İÇİN DÖNÜŞ YAPIYORUZ
Kocaoğlu, "İnciraltı ve yat limanı konusunda bir yanlış anlaşılma var. Bunu düzeltmek istiyorum. Bize İnciraltı planları geliyor ve biz de bunu her konuda olduğu gibi inceliyoruz. Limana yapılacak Alışveriş Merkezi (AVM) otel ya da yat limanları dahil bütün projeler belediyemize geliyor ve bizden dönüş isteniyor. Biz bunları inceleyerek aksaklıkları bir yazı ile Turizm Bakanlığı'ndan ya da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan, yani nereden gelmişse oraya, konuyla ilgili düşünce ve önerilerimizi de ekleyerek yolluyoruz. Bunu yaparken de basın açıklama yapmıyoruz" diye konuştu.

Bu durumu siyasi bir malzeme yapmadıklarını kaydeden Kocaoğlu, “Belediyenin içindeki bazı basın mensupları, sanki dava açılmış da biz de bu projelere karşıymışız gibi bir tutum alıyorlar. Herkes İnciraltı konusunda topa girdi” şeklinde konuştu.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın İnciraltı planlarının değiştiğini söylediğini ifade eden Kocaoğlu, daha sonra bakanlığın ilgili birimleri ve genel müdürleri seviyesinde oturup plan üzerinde konuştuklarını söyledi. Kocaoğlu, "Burada bilinmesi gereken nokta, plan yapmak ayrı bir şey; uygulama planı ayrı bir şey; mal sahibi ve yatırımcı ile kent tarafından bu planların sahiplenmesi ise ayrı bir şey" dedi.

ÇELİŞKİ YOK!
Basında çıkan haberlerde, ‘belediyenin itiraz ediyor’ gibi gösterildiğini açıklayan Kocaoğlu, “Biz projenin yaşama geçmesi konusundaki mahsurları ilettik. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından da bu kabul edildi. Burada herhangi bir malzeme varmış gibi bir durum ya da çelişki söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscarteles'in Türkiye'ye geldiği dönemde eski adı DHL olan Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürü ne yat limanıyla ilgili mahsurları anlattığını açıklayan Kocaoğlu, “Sayın Genel Müdür İzmir'e geldi. Kendisiyle de konuştuk ve bizim dediğimiz yerler konusunda doğru olanı bulduk ve mutabık kaldık. Böylece problem bitmiş oldu. Fakat sanki Büyükşehir buna karşıymış gibi bir hava yaratılmak isteniyor. Halbuki biz yanlışı düzeltmek durumundayız” ifadesinde bulundu.

Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle bir bombardımana tabiyiz. Bazı basın mensupları negatiften besleniyorlar. Buna bir şey demiyorum ama eksik ve İzmir'in zararına olacak haberlerle hem İzmirlinin hem de yatırımcının moralini bozuyor. Bizim görevimiz moral vermek. Bilginiz, paranız olabilir ama moraliniz düşükse kentte büyümeyi sağlamanız mümkün değil.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 18 Ocak 2013 Cuma 08:37

Hangi basından bahsediyorsun. Onlar gerçeği yazıyor. Başkan kendi kendine başkancılık oynama artık. İzmir yerinde sayıyor.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka ‘etkili konuşmayı’ öğrendi
Kişisel gelişim seminerleriyle personeliyle vatandaş arasındaki iletişimi ...
Yağmur ve Gökçek yine sahnede: Twitter'dan İzmir salvosu!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter üzerinden yine ...
Selçuk'u deve güreşi heyecanı sardı
Bu yıl 31. si düzenlenecek olan Selçuk- Efes Deve Güreşi Festivali 19-20 ...
 
Karşıyaka’ya modern balık satış yeri
Karşıyaka Belediyesi modern balık satış yeri yaptı. Bahçelievler Katlı ...
Çiğli-İŞKUR işbirliği 550 kişiyi iş sahibi yaptı
Çiğli Belediyesi, üç yıldır faaliyet gösteren İŞKUR birimi sayesinde iş ...
Konak'ta 960 sokağa tarihi restorasyon
Basmane semtinde bulunan Altınpark kazı alanının yanındaki 960 Sokak turizme kazandırılacak.
 
Bergama’nın çehresi değişiyor: Eski işyerlerinin yıkıldı
Bergama Belediyesi kentin çehresini değiştirecek çalışmaları gerçekleştirmeye ...
Bornova'da Uğur Mumcu türkülerle anıldı
Türk Halk Müziği Sanatçısı Oğuz Aksaç, Bornova Belediyesi’nin Araştırmacı ...
Güzelbahçe'de toptan temizlikle sokaklar pırıl pırıl
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı temizlik imecesine Güzelbahçe'de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva