HABERLER>EKONOMİ
11 Haziran 2012 Pazartesi - 13:19

Kordon’da yine esnaf ile zabıta kapışması!

İşgaliye bedelini ödemeyen esnafa yapılan operasyonda dışmekandaki masa ve sandalyeler toplanırken, oldukça gergin anlar yaşandı.

Kordon’da yine esnaf ile zabıta kapışması!

CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ -  Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Kordon’da işgaliye bedellerini ödemeyen esnafa yönelik operasyon düzenledi. Sabah saatlerinden başlayan denetime 40 zabıta memuru ve 10 kişilik çevik kuvvet polisi katıldı.

Birinci Kordon ve Pasaport arasında kalan bölgede yapılan denetimlerde toplam 15 kafeterya ve restoranda işgal sınırlarını aşan sandalye ve masalar toplandı. Zaman zaman tansiyonunun yükseldiği operasyonda sırasında zabıta ekipleri ile esnaf arasında arbede yaşandı. Mekanların önündeki işgaliye alanında bulanan sandalye ve masaları zabıta ekiplerine teslim etmek istemeyen işletme sahipleri ve çalışanları zabıta ekiplerine saldırdı. Sandalyeleri zabıta ekiplerinin üzerine atan esnafa çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Kavganın daha fazla büyümemesi için olaya karışanları bölgeden uzaklaştıran polis ekiplerinin ardından zabıtalar masa ve sandalyeleri toplama işini sürdürdü. 



Operasyonun yapıldığı anda Kordon’da sabah kahvaltısını yapan vatandaşlar da yaşananları şaşkınlıkla izledi. Belediye ekipleri işgal alanı dışında kalan sandalye ve masaların yanı sıra borcunu ödemeyen işletmelerin mekanlarının dış bölümündeki masa ve sandalyelerin tümünü topladı.


BÜYÜKŞEHİR 20 GÜN ÖNCE UYARMIŞ 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 20 gün önce söz konusu işletmelere tebligat göndererek, biriken işgaliye borçlarının ödenmesi yönünde uyarıda bulunduğu öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi’nin uyarılarına karşılık 15 işletmenin borçlarını ödemediği gibi kaldırım işgalini sürdürdükleri tespit edildi. 2 bin ile 3 bin lira arasında değişen aylık işgaliye bedellerini 2 yıldır ödemedikleri belirtilen 15 işletme işgalleri devam etmeleri halinde daha yüksek cezaların kesileceği ifade edildi. Operasyona esnaf tepki gösterirken, Kordon sakinleri ise destek çıktı. Sandalye ve masaları toplanan işletme sahipleri, “Gece boyunca buradaki işgalleri ve işportayı kimse görmüyor. Zabıta sadece göstermelik olarak, sabah operasyon yapıyor” diye tepki gösterdi.

ŞANLI: ESNAF SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ise, Büyükşehir Belediyesi’nin operasyonu haklı buldu. Şanlı, “Belediyenin olduğu kadar Kordon esnafının da sorumlulukları var. Herkes sorumluluğunu yerine getirirse tatsız olaylar yaşanmaz. İşgaliye bedellerini ödemeyen arkadaşlara belediye tebligat göndermişti. Bu arkadaşların dikkate alması gerekiyordu” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yaman 12 Haziran 2012 Salı 18:33

kordon esnafı para kazanıyorsa işgaliyesinide veriyordur,vermeyen iki kişi yüzünden belediyenin onlarca polisi ve zabıtayı oraya gönderip huzuru kaçırmasına ve görüntü kirliliğine sebep olmaya ve müşterileri tedirgin etmeye hakkı yok.ve eğer belediye daha çok kazanmıyorsa büttün işgaliyeyi yasaklasın bakalım...daha söylenecek çok şey var da neyse.....aziz git yorumu süperdi.

Yorumu oyla      12      5  
12 Haziran 2012 Salı 12:18

Esnafi idare etmek dlye birsey yok her zaman bu tür toplama operasyonu yapilir isgalini ödemeyen esnaftan tahsilatlar yapilir idare etmek hicbir zaman olmaz bunu kim uyduu bilmem ayiptir keke tüm belediyeler izmir belediyesi kada dürüst calissa

Yorumu oyla      13      11  
hasan 11 Haziran 2012 Pazartesi 23:11

büyükşehir az bile yapıyor kordon esnafı deli gibi para kazanıyor heralde vercek işgaliyesini vergisini kurnazlara bak sen su karıştırılmış bir bardak birdan 10 lira alırken iyi vergiye işgaliye ödemeye gelince kaba kuvvet ha devletle baş edemessiniz

Yorumu oyla      22      9  
Sami Çınar 11 Haziran 2012 Pazartesi 16:26

2 Yıldır ödenmemiş borçlar diyor haberde. Neden bunca zaman alınmamış bu para, devletin alacağını zamanında tahsil etmemek, iki sene esnafı idare etmek suç değil mi?

Yorumu oyla      31      10  
kadir yıldırım 11 Haziran 2012 Pazartesi 16:04

azız bey oncelık izmir çevre duzenlemısını yap yoları taratın cadelerı kapatın izmir kokoda geçılmıyur azız bey sen artık tokata gıt yeter izmiri mafetın gıtttttttttt artık yeter ıstıfa et

Yorumu oyla      24      23  
izmirliler 11 Haziran 2012 Pazartesi 15:35

ömür başkanı bir kez daha tebrik ediyorum dürüstçe çıkıp beledyenin haklı olduğunu savunmuş zaten beledye ömür şanlı yla hareket etse bu kordon düzelirdi hatalarını kabullenen dürüst cesur başkan zabıta polis dayak yiyorsa ömür şanlı birkez daha gönlüme girdi orda helal başkan bu izmirli senin gibi dürüstünü görmedi izmirliler yanında

Yorumu oyla      31      6  
deniz 11 Haziran 2012 Pazartesi 14:51

h. ahmetoğlu. aziz kocaoğlu gündem için kordon esnafıyla uğraşıyor öyle mi? abi kusura bakma ama hakikaten numuneliksin :)

Yorumu oyla      31      12  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 11 Haziran 2012 Pazartesi 14:04

aziz im kordon esnafı ile bu kadar uğraşmanın ne anlamı var.yazık kendinizi gündeme taşıyacak başka ca güzel işlerle gündem oluşturun lütfen.bu tür olaylar adamı ülser yapar ,sıkar, bozar.

Yorumu oyla      19      32  
DEMOKRAT 11 Haziran 2012 Pazartesi 14:00

Belediye Yerden Göğe Kadar Haklı!Bazı Kanun Tanımazlara Aslında Her Gün Yasaları Uygulayacaksınız ki O Zaman Belki Avrupa Ayarında Oluruz.Çoğunun Dükkanlarının M.Karesi 50 metreyi Geçmez ama gidin Bakın Dışarıda Kullandıkları Alan Sanki Babalarının Malıymış Gibi 100-150 Mt.Kareyi Bulmakta.Hem Avanta Para Kazanacaksın,Hemde İşgaliye Ödemiyeceksin,Ne Güzel Memleket.Esnafın mantığı"na Göre, Önündeki Alanın Tamamı Onlara Ait Oluyor.Arada Deniz Olmasa,Karşıyaka kadar Yayılacaklar Neredeyse.

Yorumu oyla      42      8  
kordon 11 Haziran 2012 Pazartesi 13:46

doğru bir uygulama ama aynı duyarlılığı işportaya da göstermeleri gerekiyor.işportacıların en sevdiği il izmir olmuş.ne büyük tesadüfse,hemen hemen hepsi aynı memleketten!!!

Yorumu oyla      42      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Fuarı'nın kurtuluşu gençlerin elinde!
İzmir Enternasyonel Fuarı’nda hedef gençleri fuara çekmek, eski günlere dönmek…
3.5 saatte Ankara-İzmir için ilk adım: İmzalar atıldı
Hızlı tren ağının en önemli etaplarından biri olacak İzmir-Ankara hattı için ilk imzalar atıldı.
EXPO 2020 için Paris yolcuları belli oldu
12 Haziran’daki İzmir’in EXPO 2020 sunumu öncesi Paris’e kimlerin gideceği ...
 
Ege'den Ocak-Mayıs arası 7 milyonluk ihracat
Türkiye’de ihracatın başlama noktası olan Ege Bölgesi, 2012 yılının Ocak ...
Çeşmeli turizmciden dalış yasağı isyanı!
Çeşme’de 2007 yılından bu yana uygulanan dalış yasakları turizmcilere ...
Ekmekler değişiyor: İşte yeni düzenleme
Yeni düzenleme 20 gün sonra yürürlüğe giriyor. 1 Temmuz'dan itibaren ekmeğin ...
 
TUSKON köprü oldu ESİDEF üyesi işadamları iş yaptı
Esidef üyesi işadamları dünyanın en büyük satın alma organizasyonundan anlaşmalarla döndü
Aliyev’den Socar’ın yatırım projelerine tam destek.
Dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz fuarları arasında yer alan Caspian ...
SGK Torbalı Şubesi'nden dan bir yenilik daha
İnternet üzerinden verdiği hizmetlerle vatandaşların hizmete çok daha ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva