HABERLER>EKONOMİ
11 Haziran 2012 Pazartesi - 12:21

İzmir Fuarı'nın kurtuluşu gençlerin elinde!

İzmir Enternasyonel Fuarı’nda hedef gençleri fuara çekmek, eski günlere dönmek…

İzmir Fuarı nın kurtuluşu gençlerin elinde!

Erkan İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ – Eski günlerini arayan, Gaziemir’deki fuar alanının yapılmasının ardından yeni bir döneme girecek olan İzmir Enternasyonel Fuarı’nın ayakta durabilmek için yaptırdığı Gençlik Anketi’nde çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı. İzmir’in ülke çapında bilinen fakat yeni dünya düzenine entegre olamayan İEF’i gençlerin tanımlayamadıkları sonucuna varıldı. Buradan hareketle yeni dönemde hedef gençleri fuara çekmek… Bu anlamda yapılan arama konferansı ve anket çalışmalarında çıkan sonuçlara yol haritası çıkarılacak.
 
Yapılan çalışmalar doğrultusunda İEF’te düzenlenen basın toplantısında konuşan İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, fuarın İzmir’in önündeki en büyük hedeflerden olan EXPO ile de bağlantılı olduğunu, bu sürecin hem İEF hem de EXPO’ya yararlı olacağını kaydetti.
 
İEF’yi yaşatmak için gençleri fuarda buluşturmanın önemine değinen Örs, “Fuarda anıları olan, o güzel günleri yaşayan insanların sayısı gittikçe azalıyor. Yaşı küçük olanlar ile fuar arasında bir bağ kurulamıyor. Yaptığımız araştırmalarda da fuarı uzun yıllar yaşatmak için gençlerin fuarla bütünleşmesi gerekiyor. İEF’yi gelişimi yakalayan, modern çağın gereklerine entegre olan bir yer yapmalıyız. Umutsuz değilim.” diye konuştu.
 
YENİ FUAR ALANI DÖNÜM NOKTASI
İEF’in içindeki hollerde yapılan ihtisas fuarlarının Gaziemir’de yapılan yeni fuar alanında düzenlenmesine başlanmasının ardından, önemli bir süreç başlayacağına vurgu yapan Örs, “Biz İEF’yi İzmir’in gündemin taşımak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yaptığı yeni fuar alanı bizim için de yeni bir sayfa açacak. Yeni bir dönem başlayacak. Tüm hazırlıklarımız bu yönde” diye konuştu.
 
ARAMA KONFERANSI SONUÇLARI
İEF’nin geleceğiyle ilgili olarak Nasıl Bir İEF istiyoruz? sorusuna yanıt aramak amacıyla gerçekleştirilen arama konferansının değerlendirilmesinin de yapıldığı toplantıda, fuara yönelik 4 müdahale alanının da belirlendiği açıklandı. Buna göre, altyapı, fuar planlanması ve konseptin oluşturulması, pazarlama, kültürel faaliyetler bu 4 müdahale alanı olarak belirtildi.
 
TEMA İZMİRLİ OLMAK
İEF denildiğinde insanların aklına ne belirlenmesi isteniyor? Sorusunun yanıtlanması gerekliliğinin büyük önem taşıdığı kentteki sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının da katıldığı arama konferasında, özellikle eski fuarları özlemle anan fuarseverler için “İzmirli Olmak” temasının işlenmesi ve fuarla ilişkisinin kurulabilmesi vurgulandı. Ayrıca onur konuğu ülke ve il uygulamasının da kalkmasının yararlı olacağı, fuar süresinin yeniden yapılanması yönünde gelen öneriler de dikkat çeken sonuçlar arasında yer aldı. Bunların yanında İzmir Miniaturk, eskiden fuarda bulunan treninde de yeniden faaliyete geçmesi fikirleri benimsendi.
 
GENÇLİK ANKETİ SONUÇLARI
854 kişinin katıldığı 18-24 yaş arasındaki gençler arasında yapılan Gençlik Anketleri’nde de çarpıcı sonuçlara varıldı. İEF’de neler görmek istersiniz? sorusuna gençler, mevcut hali yeterli, daha çok araba standı, daha çok konser derken, lunaparkın geliştirilmesi, kitap stantlarının artması, açıkhava konserleri, hayvanat bahçesi gibi cevaplar verdi.
 
İZMİR GENCİ FUARI TANIMLAYAMIYOR
Anketteki en çarpıcı sonuçlardan birisi de gençlerin fuarı bilmesi ama tanımlayamaması oldu. Gençlerin yüzde 84’ü İEF’yi biliyor. Ancak bu oranın yüzde 51’i İEF’yi hiç tanımlayamadıkları, ihtisas fuarlarıyla, kültürpark ile ya da İZFAŞ ile karıştırdıkları ortaya çıktı. Ankete katılan gençlerin yüzde 75’i fuarı ziyaret ettiklerini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3.5 saatte Ankara-İzmir için ilk adım: İmzalar atıldı
Hızlı tren ağının en önemli etaplarından biri olacak İzmir-Ankara hattı için ilk imzalar atıldı.
EXPO 2020 için Paris yolcuları belli oldu
12 Haziran’daki İzmir’in EXPO 2020 sunumu öncesi Paris’e kimlerin gideceği ...
Ege'den Ocak-Mayıs arası 7 milyonluk ihracat
Türkiye’de ihracatın başlama noktası olan Ege Bölgesi, 2012 yılının Ocak ...
 
Çeşmeli turizmciden dalış yasağı isyanı!
Çeşme’de 2007 yılından bu yana uygulanan dalış yasakları turizmcilere ...
Ekmekler değişiyor: İşte yeni düzenleme
Yeni düzenleme 20 gün sonra yürürlüğe giriyor. 1 Temmuz'dan itibaren ekmeğin ...
TUSKON köprü oldu ESİDEF üyesi işadamları iş yaptı
Esidef üyesi işadamları dünyanın en büyük satın alma organizasyonundan anlaşmalarla döndü
 
Aliyev’den Socar’ın yatırım projelerine tam destek.
Dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz fuarları arasında yer alan Caspian ...
SGK Torbalı Şubesi'nden dan bir yenilik daha
İnternet üzerinden verdiği hizmetlerle vatandaşların hizmete çok daha ...
Bordağ yeni yatırımıyla büyümeye devam ediyor
2007 yılı Kasım ayında kurulan Bordağ İçecek Ltd. kısa sürede çok hızlı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva