HABERLER>EKONOMİ
9 Haziran 2012 Cumartesi - 10:11

TUSKON köprü oldu ESİDEF üyesi işadamları iş yaptı

Esidef üyesi işadamları dünyanın en büyük satın alma organizasyonundan anlaşmalarla döndü

TUSKON köprü oldu ESİDEF üyesi işadamları iş yaptı

İZMİR - Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)un kurucu üyesi olduğu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun organize ettiği, Ekonomi Bakanlığının Koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle gerçekleşen dünyanın en büyük satın alma organizasyonu olarak nitelendirilen“Türkiye – Dünya Ticaret Zirvesi 2012 ” programı, Egeden stant açan 30’un üzerinde firmanın ve 243 katılımcı işadamının yüzünü güldürdü.
 
7 Haziran Perşembe günü CNR Fuar Merkezinde T.C Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen organizasyona yurt dışından da bakanlar, üst düzey bürokratlar ve gazeteciler katıldı. Ardından Fuar Alanında dünyanın 130 ülkesinden gelen 1470 yabancı işadamının oturduğu masalarda ikili iş görüşmelerine geçildi.
 
İki gün boyunca stantlarda ve ikili iş görüşme masalarında sıkı pazarlıklar yapan Egeli firmalar milyon dolarlık anlaşmalar için ön görüşmeler yaptı. Firmalar mobilya, inşaat ve enerji sektörlerinde ortaklık ve ticaret için fırsat kovaladılar.
 
Mesafelerin kısaldığı dünyamızda ticareti, verimli ve inovasyona açık bir şekilde yapanın başardığını ifade eden ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara ‘Globalleşen dünyada her geçen gün mesafeler kısalıyor. Artık dünya pazarlarına ticaret için verimli ve inovatif ürünler üretmek gerekiyor. ESİDEF olarak dünya pazarını üyelerimizin ayağına getirip, hem ticari kazanımlar elde etmenin gerekliliğini hem de vizyonu olanın başaracağını göstermek istedik. Bu bağlamda katıldığımız zirvede Ege ve Batı Akdeniz den birçok firma ön görüşme yaptığı yabancı firmalar ile iyi niyet anlaşmaları imzaladılar. Ticaret ve yatırım düşündükleri ülkelere fizibilite amacıyla gidecekleri tarihleri karşılıklı kararlaştırdılar.’dedi.
 
Hem ticaret yapıyoruz hem de ülkemizi tanıtıyoruz
Dünya Ticaret Köprüsü Programının ardından Ege Bölgesindeki ESİDEF’e üye derneklerin birçok ülkeyi konuk ettiğini söyleyen ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara” Bu organizasyonla hem ticaret yapıyoruz hem de ülkemizi tanıtıyoruz. İnanıyoruz ki, gelen misafirlerimiz bizleri daha yakından tanıyınca hem ticaretimiz artar hem de birlikteliğimiz. Zirvede gördük ki üye işadamlarımız ürettikleri mallarını yurt dışına satmak için ciddi gayret gösteriyorlar. Birçok firmamız ihracat yaptığı ülkelerin sayısını artırırken kimileride ilk defa ihracatın kapılarını araladı. Yurt dışından gelen 1470 firmamın tamamının ithalatçı olması bu organizasyonunun Türkiye ve kobilerimiz için ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Bu ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum. Değişen ve gelişen dünya ekonomisinde Türkiye’nin hak ettiği yere bu tür organizasyonların katkı yapacağını inanıyorum“ dedi.
 
Gerçekleşen görüşmelerden bazıları
Haksat Elektrik Filipinleri Aydınlatacak
Organizasyona Antalya’dan katılan Haksat Elektrik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hamamcıoğlu Filipinler den gelen firma ile yapmış olduğu görüşme neticesinde 1 buçuk milyon dolarlık ışıklandırma sistemi ticareti için ön anlaşma imzaladı.
 
Kamerun’a Briket Tesisi Kuracak
Organizasyona İzmir’den katılan Akgül Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akgül Kamerun dan gelen firma ile yapmış olduğu görüşme sonrası briket tesisi kurmak için ortaklık anlaşması imzaladı.
 
İlk İhracatını Yemen’e Yapacak
Organizasyona İzmir’den katılan Erbay Pen Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Canıtez yapmış olduğu görüşmeler neticesinde ilk ihracatını Yemenli firmaya ayda 20.000 m2 doğrama satarak yapacak.
 
Zimbabwe ye Mobilya Gönderecek
Organizasyona Aydın’dan katılan Temeller Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Temel Zimbabwe den gelen firma ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde oturma grubu ve kanepe satışı için ön anlaşma imzaladı.
 
Brezilya’nın Zincir Mağazalarına Ürün Gönderecek
Organizasyona İzmir den katılan Dekomo Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Turan Brezilya dan gelen mağaza zincirleri sahibi firma ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde tüm ev mobilyalarından alım yapmak isteyen firmaya ilk etapta de bir konteynır mal gönderecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliyev’den Socar’ın yatırım projelerine tam destek.
Dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz fuarları arasında yer alan Caspian ...
SGK Torbalı Şubesi'nden dan bir yenilik daha
İnternet üzerinden verdiği hizmetlerle vatandaşların hizmete çok daha ...
Bordağ yeni yatırımıyla büyümeye devam ediyor
2007 yılı Kasım ayında kurulan Bordağ İçecek Ltd. kısa sürede çok hızlı ...
 
Fındık kremasında da GDO çıktı
Tarım Bakanlığı, bal, peynir ve sucuktan sonra fındık kreması ve ezmesinde ...
Yorgancılar EXPO sunumuna gitmiyor
İZKA olağan toplantısında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
THY işten attığı 305 kişiyi geri almayacak
THY, iş akti feshedilen 305 kişinin tekrar işe alınma talebinin kabul edilmediğini açıkladı.
 
İzmir Limanı ‘poker’ yaptı: Aynı anda 4 gemi
Kruvaziyer turizmde Akdeniz’in en önemli limanlarından biri haline gelirken, ...
İzmir’in kruvaziyer başarısı Mersin’e model olacak
İzmir Ticaret Odası tarafından oluşturulan ve yine İTO tarafından 2008 ...
1 milyon ağaç İzmir-İstanbul Otoyolu’na kurban!
İzmir-İstanbul Otoyolu ve Lojistik Köy projesi için Kemalpaşa’da altı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva