HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2016 Pazartesi - 13:46

Kordon’da yeni dönem: Esnaf yeni yönetmelikten neler bekliyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon Yönetmeliği’ni yeniden düzenleyecek. Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Şanlı yerel idare ile uyum içerisinde çalıştıklarını altını çizerek beklentileri sıraladı.

Kordon’da yeni dönem: Esnaf yeni yönetmelikten neler bekliyor?

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Limanı arasında kalan bölgedeki mevcut parsel cephelerini, deniz arasında kalan alandaki yaya kaldırımlarını, taşıt yolunu, dolgu ile kazanılmış bölümü ve bu alandaki her türlü mekan düzenlemesiyle alanın kullanımına ilişkin tanım ve esasları kapsayan Kordon Yönetmeliği değişiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işletmecilerin işyerlerinde zaman içinde ihtiyaçlardan doğan birtakım düzenlemeler yapması üzerine, merhum Ahmet Piriştina’nın belediye başkanlığı döneminde çıkarılan Kordon Yönetmeliği’nde revizyon yapacak.

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı değişen koşulların yönetmelikte revizyon ihtiyacını doğurduğunun altını çizerek mevcut yönetmelikteki eksiklikleri aktardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi ile uyumlu çalıştıklarını ifade eden Şanlı, yeni yönetmelikle ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirterek kendileri için uygun çalışmanın çıkacağını umduklarını söyledi.

DEĞİŞEN KOŞULLAR NEDENİYLE REVİZYON ŞART
Değişen koşullardan dolayı revizyon ihtiyacının olduğunu vurgulayan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yıllarda yapılan yönetmelik kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgenin ve ülkenin değişen koşulları nedeniyle yönetmelikte revizyon ihtiyacı doğdu. Yönetmelik ilk çıktığında TV ünitesi, yerdeki ahşaplar, yan taraftaki uzantılar ve tentelerle ilgili bir çalışma yoktu. Ayrıca bölgeye doğalgaz geldiği için farklı ısınma sistemleri geliştirildi. Fakat bunlar işletmeler için bir ihtiyaç haline geldi. Daha sonra yeni bir meclis kararı ile işgaliye alınan dışarıdaki bölgelerdeki yetki ilçe belediyesine devredildi. Konak Belediyesi ile uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi de denetim ve koordine yetkisini sürdürüyor. Yönetmelikteki değişiklik taleplerimizi yetkili makamlara iletmiştik. Sayın Aziz Kocaoğlu ve Sayın Sema Pekdaş’ın sorunlarla ilgili bilgisi var. Tüm bunlar ele alınıp yeniden değişiklik çalışmaları başladı. Yeni yönetmeliğin ayrıntıları hakkında bilgi sahibi değiliz bizim için de uygun bir çalışmanın ortaya çıkacağını umuyoruz. Bir problem oluşacağını da sanmıyoruz” diye konuştu.

MEVCUT YÖNETMELİKTE İŞLETMELER İÇİN AYRILAN ALAN 7.70 METRE
Mevcut Kordon Yönetmeliği’ne göre, lokanta, pastane, kafe gibi işyerlerine belediyece izin verilen servis alanları proje alanının 7.70 metre genişliğindeki bölümünde yer alır ve bu bölümü sınırlayan çizgilerin dışına, geçici kullanım için bile olsa reklam ya da tanıtım panosu, ticari levha, fiyat listesi, süsleme amaçlı saksı, çiçek, bitki, dekorasyon elemanları gibi hiçbir nesne konulamaz.

‘HİÇBİR SESLİ YAYIN YAPILAMAZ’
İşletmelerde, özel günler ve geçici etkinlikler nedeniyle belediyeden izin alınan durumlar dışında, hiçbir sesli yayın yapılamaz maddesinin olduğu yönetmelikte, bu alanda saat 23.00'den sonra elektronik cihazla müzik dahil, hiçbir ses yayınını yapılamayacağı, gürültüyle çevrede rahatsızlığa yol açacak hiçbir etkinlikte bulunulamayacağı maddeleri bulunuyor.

 
CHP’de yas: Kamer Genç’e veda…
 
Kaf-Kaf’ın son hamlesi Tisdell
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Ocak 2016 Salı 09:01

Kordon ne yahu? İzmiri kurtaracak tel proje Kemeraltı projesidir. Gündüz alışveriş gece eğlence hayatı konsepti yerleştirilirse İzmir aynı, Didim, Bodrum, Antalya gibi turizm merkezi olur. Kordon ne ya? çürümüş eski binaların altında lokanta birahane. Bu mu yani? Adamı güldürmeyin. Kordon hiçbir zaman İzmirin turizm yüzü olamaz. Geçin bunları.Kemeraltına hayat verin.

Yorumu oyla      11      5  
CAFU 25 Ocak 2016 Pazartesi 21:09

millet nelerle uğraşıomuş ?

Yorumu oyla      11      5  
25 Ocak 2016 Pazartesi 14:58

Millet nelerle uğraşıyor ancak bizde ki gündemde yıllardır kordon, basmane çukuru 😀😀😀😀

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Ali İsmail Korkmaz’ı andı
Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail ...
Kemalpaşalı Kaan'dan tam isabet!
Kemalpaşa Belediyesi Etüd Merkezi ile hazırlandığı TEOG Sınavı'nda soruların ...
Karşıyaka ‘EMITT’e damga vuracak
Karşıyaka’yı turizmde ‘marka kent’ halinde getirmek hedefiyle tanıtım ...
 
İZSU’dan Gümüldür’e 8.5 milyon liralık yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü, Gümüldür bölgesinin evsel atıklarını Özdere İleri ...
Bornova Belediyesi’nden öğrencilere İngilizce desteği
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde(BELGEM) İngilizce Destek ...
Konak şampiyonluğa kilitlendi
Türkiye Kadınlar 1. Futbol Ligi’nde sezonun ilk yarısını lider olarak ...
 
İzmir’in ‘gönül’ projesinde kardeşler abla oldu!
7 bin gönüllü genci kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı çocuklarla bir ...
Avrupalı şampiyonlar Buca'da raket sallayacak
Kapalı ve açık tenis kortları ile bölgesel ve ulusal birçok turnuvaya ...
Başkan Görmez'den müteahhitlerle üniversite zirvesi!
Torbalı’nın müteahhitlik yapan sektör temsilcileriyle toplantı düzenleyen ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva