HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2016 Pazartesi - 13:45

CHP’de yas: Kamer Genç’e veda…

Kanser nedeniyle hayatını kaybeden Kamer Genç için Tunceli merkezde bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.

CHP’de yas: Kamer Genç’e veda…

Tunceli'den 6 dönem CHP milletvekili olarak parlamentoda görev yapan ve kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden Kamer Genç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li bazı milletvekilleri ve Tunceli Valisi Osman Kaymak'ın katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dün akşam Kamer Genç'in cenazesiyle aynı uçakla önce Elazığ'a daha sonra da karayolu ile Tunceli'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çarşı merkezinde bulunan ve kendi soyadını taşıyan Kılıçdaroğlu Apartman'daki ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu'nun evinde geceyi geçirdi.

Bugün sabah saat 10.00'da Tunceli Cemevi'nde Kamer Genç için düzenlenen cenaze töreni öncesi Kamer Genç'in eşi Sevim Genç, kızı Seçil Genç Cominotti, amcasının oğlu Haydar Genç, yine amcasının oğlu Kazım Genç ile yakın akrabaları cemevi bahçesinde taziyeleri kabul etti.

TABUTU BAYRAĞA SARILDI, 5 BİN KİŞİ UĞURLADI
Cemevinden alınan ve Türk Bayrağı'na sarılan Kamer Genç'in cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, CHP Grup Başkan Vekilleri, Özgür Özel ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Milletvekilleri Erdoğan Toprak, Gürsel Erol, Nurittin Demir, Rıza Yalçınkaya ve PM üyesi Ali Öztunç, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ubeyde İpek, vali yardımcıları ile birlikte yaklaşık 5 bin Tuncelili vatandaş katıldı.

Cemevi bahçesinde düzenlenen törende, cenaze namazı öncesi Alevi Dedesi Kamer Genç için Alevi geleneklerine göre cenaze duası verdi ve helallik istedi. Kılınan cenaze namazı ve alınan helallikten sonra Genç'in cenazesi omuzlara alınarak cenaze arabasına götürüldü. Cenazeyi ilk omuzlayanlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekilleri oldu. Cenaze arabasına omuzlarda taşınarak bindirilen Genç'in cenazesi, Nazimiye İlçesi'ne gönderildi. Kamer Genç'in cenazesi, musalla taşından alındığı sırada Tuncelili bir kadın yüksek sesle ağıtlar yakarak, tabuta dokunmak istedi. Kalabalık içinde eliyle tabuta dokunan yaşlı kadın, yüksek sesle ağıt yakarak, "Nereye gidiyorsun benim abim? Ağabeyciğim benim aslanım, canım abim nereye gidiyorsun? Ben senin kadanı alam, benim aslanım nereye gidiyorsun böyle?" diyerek cenazenin arkasından uzun süre seslenerek ağıt yakması duygusal anların yaşanmasına yol açtı.

RAMAZAN KÖYÜ'NDE DEFNEDİLDİ
Nazimiye Cemevi'nde alınan helallik sonrası Kamer Genç'in cenazesi toprağa verilmek üzere Nazimiye İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ramazan Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze töreni sonrası Tunceli Valiliği'ne giderek Vali Osman Kaymak ile yaklaşık 45 dakika görüştü. Kılıçdaroğlu, başdanışmanı ve İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak ile birlikte valilik girişinde Vali Osman Kaymak tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, valilik makamında bir süre basına açık olarak Vali Kaymak ile sohbet ederek, Kamer Genç'in anılarını yadetti. Kılıçdaroğlu, Genç'i çok eskiden beri tanıdığını ve çok değer verdiğini, CHP için büyük bir kayıp olduğunu Vali Kaymak'a anlatı. Daha sonra basına kapalı olarak yapılan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Kılıçdaroğlu, valilik çıkışında herhangi bir açıklama yapmadan Ankara'ya gitmek üzere Elazığ'a hareket etti. (dha)

 
Çavuşoğlu'ndan kritik YPG açıklaması
 
Kordon’da yeni dönem: Esnaf yeni yönetmelikten neler bekliyor?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 25 Ocak 2016 Pazartesi 19:04

Yeri zor doldurulur. Işıklar içinde yatsın.

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 25 Ocak 2016 Pazartesi 14:05

HER ZAMAN KRAL ÇIPLAK DİYEN, YİĞİT İNSAN. ALLAH MEKANINI CENNET EYLESİN.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu'ndan kritik YPG açıklaması
YPG'nin Cenevre'de yapılması planlanan Suriye toplantısına çağrılma ihtimaline ...
HDP’nin yeni PM’sine 4 İzmirli
HDP 2. Olağan Kongresi’nde seçilen 100 kişilik Parti Meclisi’ne (PM) İzmir’den ...
TBMM’ye gökten bir elma düştü!
TBMM Genel Kurulu ve komisyonları özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu ...
 
CHP’de MYK’nın 2 İzmirlisi konuştu: Hesaplaşma mı yaşanacak?
‘A Takımı’na giren Sındır ve Aksünger, Kocaoğlu-Yüksel yapısına karşı ...
CHP'li Sertel'den Ovacık'a destek ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in Urla İlçesi Ovacık Köyü’nde ...
Adalet Bakanlığı'ndan 'Alevilik' hamlesi
Adalet Bakanlığı bünyesinde, "Alevilik" ile ilgili çalışma yapmak ve Alevi ...
 
Gökçek'in davasında Arınç tanık olacak mı?
Melih Gökçek'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Ankara Mimarlar ...
AK Partili Sürekli’den ilçe ilçe halk günü!
AK Parti İzmir Milletvekili, ilçelerde halk günü uygulaması başlattı. ...
Düriye Taş: Batı’dan Doğu’ya köprü olacağım
CHP Kadın Kolları’nda İzmir'den genel başkanlığa talip olan Duriye Taş, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva