HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2016 Pazartesi - 12:32

CHP’de MYK’nın 2 İzmirlisi konuştu: Hesaplaşma mı yaşanacak?

‘A Takımı’na giren Sındır ve Aksünger, Kocaoğlu-Yüksel yapısına karşı bir hesaplaşma süreci yaşanacağı iddialarına yanıt verdi.

CHP’de MYK’nın 2 İzmirlisi konuştu: Hesaplaşma mı yaşanacak?

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP’de 35.Olağan Kurultay’ın ardından merakla beklenen ‘A Takımı’ açıklandı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 6 yıllık görev süresinde 8.kez vitrin değişikliğine giderken 13 kişilik yeni Merkez Yürütme Kurulu’na İzmir damga vurdu.

- ÜMİT YALDIZ YAZDI: BOL İZMİRLİ YENİ A TAKIMI!... 

MYK’ya İzmir’den 4 isim girerken, Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın genel sekreterlik görevine getirilmesi ve Erdal Aksünger’in de Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması kentte farklı yorumlara neden oldu.

İzmir’de CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na muhalif 2 ismin üst düzey görev alması ‘hesaplaşma süreci’ yaşanacağı iddialarını gündeme getirdi.

Egedesonsöz’e konuşan Sındır ve Aksünger tartışmalara nokta koydu. İkili partide birlik ve beraberliğin hakim olması gerektiğinin altını çizerek bu tür algıların yok edilmesi gerektiğini söyledi.

SAÇMA SAPAN DÜŞÜNCE…
Bu tür algıların çok yanlı olduğunu ifade eden CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Sayın Alaattin Yüksel partimizin İzmir il başkanı, ilimizde partimizin genel başkanını temsil eden yegane kişidir. Aziz Kocaoğlu Türkiye genelinde en büyük kamusal kurumlardan biri olan büyükşehir belediyesinin başında olan, partimizin önemli bir görev verdiği bir şahsiyettir. Bu arkadaşlarımızla birlikte ayrı ekiplerde olduğumuz algısı ve düşüncesi saçma sapan bir düşüncedir. Böyle bir şey olamaz. Biz partimizin büyümesi için, iktidara taşımak için görevlerimizi icra ediyoruz. Esas olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için mücadele edecek olan yol arkadaşlarımızla aramızda böyle bir algı varsa bile bana düşen, yetki ve sorumluluk sahibi kişilere düşen görev, partililerimizin ve İzmir’imizin böyle bir algıdan kurtulması için ve duyguları büyütecek çaba içinde olmamızdır. Bundan başka bir şey beklenemez. Artık bu tür kısır polemiklerin içine kimsenin girmesini istemiyorum. Bunları geride bırakalım. Bizim önceliğimizde ülkemizde olan ciddi meseleler, rejim meselesi, terör meselesi var. Bizler barış istiyoruz. Bütün bunlarla uğraşmamız gerekir. Bunları aşmamız içinde el birliği, güç birliği, inanç ve kararlılık lazım. Benim kimseyle şahsi bir derdim olamaz olmadı da. Ben daha çok ülkemizin bekası için fikirler üzerinden örgütümüz birlikte olacağım. Aynı yolda yürüyen kişiler olarak ayrışmalara girmeden birbirimize omuz vermemiz gerekir. Bu tür algıları da herkesin beyninde atması gerekir” ifadelerini kullandı.

BU TÜR TARTIŞMALAR YARAR GETİRMEZ
Böyle bir algının olmadığını söyleyen Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise, “Ben partimizin dışa dönük bir politika izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu tür tartışmaların partiye yarar getirmeyeceğini düşünüyorum. Kendini ifade edememiş, dışarıda kalmış isimler var. Hep birlikte bir arada olabilme algısını yaratmak lazım... Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu süreçte yapacağı en iyi şey ülke için mücadele etmek olacaktır. Zor bir süreçten geçiyoruz. Barış, sevgi, saygı ve demokrasi dahilinde yapılacak olan bir takım şeyleri başka mecralara taşımamak lazım. Sonuçta bizler partidaşız. Amacımız partimizi yukarılara taşımaksa oturacağız hep birlikte çözüm yolları arayacağız. Bu tür algılar düşünceler yarar getirmez” diye konuştu.

 
CHP'li Sertel'den Ovacık'a destek ziyareti
 
Alzheimer hastasının korkunç sonu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 26 Ocak 2016 Salı 10:18

Artık MYK da tamam,şu yeni seçilen ilçe başkanlıklarını denetlenirse çok iyi olacak,kendi çiftlikleri gibi ve kendi çıkar,menfaatleri için kullanıyorlar olan Partiye olacak yoksa

Yorumu oyla      11      5  
T.C.Erol DURUKAN 25 Ocak 2016 Pazartesi 15:30

Hep beraber el ele iktidar önemli olan halka inmek sokakları dolaşmak hangi mahallelerde oy alamıyoruz il başkanı ilçe başkanları büyük şehir belediye başkanı ilçe belediye başkanları meclis üyeleri il yöneticileri ve ilçe yöneticileri mahalle ve il delegeleri mahalle sorumları sokağa inip halkın elini sıkmalı sorunları yerinde dinlemeli küskünleri tekrar partiye kazandırmalı bunları yaparsak 8 ilçeyi kaybettik tekrar nasıl kazanırız bunun hesapları yapılmalı 3 sene sonra yerel seçimlere şimdiden çalışmalı son sözüm yan gelip yatmamalı..!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den Ovacık'a destek ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in Urla İlçesi Ovacık Köyü’nde ...
Adalet Bakanlığı'ndan 'Alevilik' hamlesi
Adalet Bakanlığı bünyesinde, "Alevilik" ile ilgili çalışma yapmak ve Alevi ...
Gökçek'in davasında Arınç tanık olacak mı?
Melih Gökçek'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Ankara Mimarlar ...
 
AK Partili Sürekli’den ilçe ilçe halk günü!
AK Parti İzmir Milletvekili, ilçelerde halk günü uygulaması başlattı. ...
Düriye Taş: Batı’dan Doğu’ya köprü olacağım
CHP Kadın Kolları’nda İzmir'den genel başkanlığa talip olan Duriye Taş, ...
CHP’de İstanbul’a tırpan, vitrin İzmir’in!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partinin vitrinini 14 isimden oluşturdu. Dört ...
 
AK Partili Kaya: CHP takiyye yapıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla ...
CHP'li vekilin eşine bıçaklı saldırı!
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'in eşi Murat Hürriyet, ...
Kılıçdaroğlu'na 'karın ağrısı' yanıtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva