HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mayıs 2013 Cumartesi - 14:10

Kocaoğlu’nu çileden çıkaran protesto: 3-5 çapulcuyu…

EVKA-5 Katlı Kavşağı töreni gerginliklere sahne oldu. Vatandaşların ‘geçit’ protestolarına çok sinirlenen Başkan Kocaoğlu, “3-5 çapulcuyu susturamadınız, Çiğli'ye ne zaman gelsem aynı şeyi yaşıyorum” diye tepki gösterdi.

Kocaoğlu’nu çileden çıkaran protesto: 3-5 çapulcuyu…

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale gelen ‘Cumartesi törenleri’ ilk kez bir krize sahne oldu.

Yaklaşık iki yıldır miting havasında geçen açılışların bu kez adresi Çiğli’ydi… ‘Kuzey’de kesintisiz ulaşım adına yeniden tasarlanan Anadolu Caddesi’nde önemli bir ayak olan EVKA-5 Katlı Kavşağı törenle hizmete girdi.

Törene katılan Küçük Çiğli sakinleri TCDD ile Büyükşehir’in ortaklaşa yaptığı İZBAN hattının mahallelerini ikiye böldüğünü ve karşı tarafa geçemediklerini dile getirdi. Geçit isteyen vatandaşlar, “Biz güvendik, oy verdik, siz su koyverdiniz”, “Balatçık uyuma, mahallene sahip çık” pankartlarıyla geldikleri alanda ‘Ucube üst geçit istemiyoruz’ şeklinde slogan attı.

Protestolar açılış konuşmaları sırasında daha da artınca Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu devreye girdi. Kocaoğlu, “Burada bir açılış ve şölen yapıyoruz. Hizmetin, bu memlekete hayırlı olmasını kutluyoruz. Bizim ucube ile işimiz yok. Biz hem Çiğli'nin hem İzmir’in hem de bu ülkenin hakkını veriyoruz. Bizim ucubelerle işimiz yok. Burada bir düğüne, bayrama gelir gibi geleceksiniz. Burada bayram var, şölen var. Burada ucube ve ucubecilerin işi yok. Edebinizle dinleyin, her sorunuza cevap vereceğim" şeklinde uyarıda bulundu.
 
‘EDEPSİZ SENSİN!’
Vatandaşlar bu uyarıya sert tepki verince, Başkan’la protestocu grup arasında tartışma büyüdü.

“Biz edepsiz değiliz, sadece altgeçit ve üst geçit istiyoruz. Asıl edepsiz sensin” diye bağıran vatandaşlara Kocaoğlu şöyle karşılık verdi:  “Sus, susmasını öğren! Başkalarının yaptığı muameleyi bize, yapmak zorunda bırakmayın. İstediğiniz geçitlerin projeleri yapıldı. TCDD teknik tehlike gördü ve ihaleyi iptal ettik. Şimdi çözüm arayışlarımız devam ediyor. Buranın sahibi TCDD... Projede anlaşıp altgeçit yapabiliyorsak, yapacağız. Yapamıyorsak asansörlü üst geçit yapacağız. Olay bu... Bu kadar açıkken, ihaleye çıkmışken, çeşitli olumsuzluklar nedeniyle bu iş ötelenmişken buradaki düğünde bu pankartları açmayı Küçük Çiğli halkına yakıştıramadım. Ben edepsiz demedim ama şimdi diyorum, edepsizsin. Çiğlili hemşerilerim, böyle 3 tane kendini bilmezin, hesabını soramıyorsanız hepinizden Allah razı olsun”

 
KİMİN ÖRGÜTLEDİĞİNİ BİLİYORUM!
Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Anlaşılmış ve görülmüştür ki Çiğli’de şölen yapmak, bayram yapmak, düğün yapmak... 3- 5 tane insan, Çiğli için yapılan hizmetleri fitil fitil getirmek için örgütlenmiştir. Bunları kimin örgütlediğini, nasıl örgütlendiklerini, Harmandalı çöplüğünde nasıl yangın çıkartıldığını, hepsini biliyorum. Konuşmamı kısa kesiyorum. Siz ne yaparsanız yapın, 3-5 adam ne pankart açarsanız açın, bu büyük tesis Çiğli ve İzmir’e hayırlı uğurlu olacaktır. Güle güle kullanın. Bu gösteriyi yapanlara da yazıklar olsun”

 
3-5 ÇAPULCU…
Protestoların sürmesi üzerine konuşmasını yarıda kesen Kocaoğlu, açılış kurdelesi kesildikten sonra meydandan ayrıldı.

Başkan, makam arabasına ilerlerken, “Çiğli'ye ne zaman gelsem aynı şey oluyor. O kadar yatırım yapıyorum, hala bildiklerini söylüyorlar" dediği duyuldu. Kocaoğlu partililere de “3-5 çapulcuyu susturamadınız!” diyerek sitem etti.



SOLAK DA KIZDI
Kocaoğlu'nun alandan ayrılmasının ardından, eylemci vatandaşların yanına giden Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da sert tepki gösterdi. Çiğlililerin isteklerini dinleyen ve kendi yetki alanında olmadığını ifade etmeye çalışan Solak, bazı vatandaşların sert tepkisi sonrası “Elini indirerek konuş, sesini yükseltme banan karşı” ifadelerini kullandı. Üzgün olduğunu belirten Solak, “Bu hizmet, bölgenin en önemli tesislerinden biri... Provokasyon yapanları biliyoruz. Hep bu tarzda davranıyorlar. Onlar için işin yapılıp yapılmaması önemli değil" dedi.

KOCAOĞLU’NUN ROTASI: ÖNCE YALOVA SONRA İTALYA 
Başkan Aziz Kocaoğlu, törenin ardından Yalova Tersanesi'nde yapımı süre Körfez gemilerini incelemek için bu kente gitti. Kocaoğlu'nun bugün de (Pazar) EXPO temasları kapsamında İtalya'ya gideceği belirtildi. Kocaoğlu Cuma günü İzmir'e dönecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 41 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 6 Mayıs 2013 Pazartesi 17:50

başkaları gibi nedemek.neyapacaksın aziz başkan joplatıp gazmı sıktıracaksın.sen git buzdolabı al sat.efelenme vatandaşa fazla tadını kaçırırlar senin.vatandaşına çapulcu demek haaa sandıkta görüşmek üzere aziz efendi..

Yorumu oyla      12      5  
HAYATİ AVCI 6 Mayıs 2013 Pazartesi 09:01

ŞEMİKLERE ALT GEÇİT YAPMADIĞIN İÇİN ESİNSİTESİ İNÖNÜ YAMAÇ GİBİ MAHALLELERDEN BOSTANLIYA OTOBÜS SEFERLERİ İPTAL OLDU SAYIN BAŞKAN YİNE BU BÖLGELERDE SADECE BÜYÜK HOLDİNGLERE 10 KAT ÜZERİ VERİRKEN NORMAL VATANDAŞA İKİ KAT VERİYORSUNUZ.KUSURA BAKMADA OPERA BİNASINA YAPACAĞINIZA KEŞKE O KAYNAKLARI HALKIN YARARINA HARCASAYDINIZ.OPERA İZLEMEK İSTEYEN ATLAR UÇAĞA GİDER İZLERDE GARİBAN HALK BELEDİYE OTOBÜSÜ OLMADAN GİDEMİYOR BE BOSTANLI PAZARINA BAŞKANIM.

Yorumu oyla      13      5  
ayıp 6 Mayıs 2013 Pazartesi 00:34

çapulcumuç yok artık daha neler,yakışmamış aziz beye

Yorumu oyla      13      5  
sparta 5 Mayıs 2013 Pazar 20:34

Akp nın yolarda , otobuslerde propaganda yapan aktivistleri yine görev başında... İzmir yemez. Ülke bölünürken rayın böldüğü mahalle ne kadarda önemli bu halk için.Bu sesi akp ye çıkaramıyorsanız o raylar evinizin ortasından geçse yeridir.

Yorumu oyla      14      9  
HALK ADAMI 5 Mayıs 2013 Pazar 18:11

HALK ADAMI NEDEN KIZIYORSUN AZİZ BEY YA SİZİNSANLARI NEDEN KIZDIRDIĞINIZI BİLİYORMUSUNUZ İNSANLARI SİZ ÜZERKEN İNSANLARA NİYE SES VERMEDİNİZ.AZİZ BEYİN AZİZLİKLERİ....

Yorumu oyla      21      11  
Bitmeyen Metro Etrafında Oturan Adam 5 Mayıs 2013 Pazar 18:10

Demokrasi bireylerin fikir özgürlüğüdür. Keşke,Fikirleriniz için teşekkür ederim demesini bilseydi.

Yorumu oyla      24      9  
Sonun baslangici 5 Mayıs 2013 Pazar 13:37

Kendisi sonun baslangicini yasamaya basladi uzun suredir. Izelman ihalesinde takindigi tutum, izbeton da tutulan tutanaklar bunlarin gostergesidir. Kimseyi kandirmayin Sn. Baskan sizde liderlik vasfi malesef hic yok. Etrafiniz saksak ordusuyla cevrili. Hayallerinde birakin genel mudurlugu seflik kuramayanlari nerelere getirdiniz. Hep mazlum hep aci ceken isi izmir gucu izmir baskan. Siz isci dostu degilsiniz hem de hic degil. Siz bornova dostusunuz. Gule gule baskan.

Yorumu oyla      25      10  
bülent ışık 5 Mayıs 2013 Pazar 13:32

Geçenlerde Kıbrıs ta yapılan Genç bakış proğramında Kemal Klıçdaroğlu na sanki arkadaşına bağırır gibi cevap veren Hukuk fakültesi öğrencisi aklıma geldi.Antalyalı çiftçiyi ne çabuk unuttunuz.

Yorumu oyla      25      7  
5 Mayıs 2013 Pazar 13:28

ne olursa olsun bir başkan vatandaşa çapulcu deme hakını kendisinde bulamaz zaten başkanlar çok şımarmışlar kendi partisinin mlletvekili telefonlarına çıkmıyan başkanlar artık düşünün vatandaşa bakış ve düşünceleri işte çapulcu diyebilecek kadar ileri gide biliyorlar halbuki o şah şahlı makamı çapulcu gözü ile baktığının oyu ile oturduğunu unutuyor kendi mahlesinde delege seçilemiyen birydi şimdide vatandaşa çapulcu diyor şans işte ne diyeceksin

Yorumu oyla      22      8  
5 Mayıs 2013 Pazar 12:39

aziz başkan neresi başaralı bir çiğli olarak azize verilen oylar ak parti gelmesin diye verilen oydur çiğli alt geçitler yaptı eskisinden daha kötü telekom arkasında köprü var dar bir köprüyü genişletemedi çiğlide trafik her tarafta felç dürüst ama ekip zayıf ilersini göremiyor artık yaşıda geçti chp daha aktif genç bir belediye başkanı lazım aziz bu iş özor

Yorumu oyla      21      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kuzey’de kesintisiz ulaşım için dev adım
Büyükşehir Belediyesi, kentin kuzey aksında “kesintisiz ulaşım” hedefini ...
Başkan Durak’tan ‘altın’ rugbicilere altın hediye
Amatör spor takımlarının en başarılı ismi Bostanlıspor’un çiçeği burnunda ...
Karabağlar Halk Oyunları Ekibi’nden dördüncülük
Karabağlar Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Halk Oyunları Ekibi, ...
 
Urlalılar yoga yapacak
Urla Belediyesi’nin Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Yoga Eğitmenleri ...
Narlıdere’nin miniklerinden büyüleciyi performans
Narlıdere Belediyesi Çocuk Korosu uzun bir süredir yürüttüğü hazırlık ...
EXPO alanı ‘askıda’: Bir dava, bir itiraz bir de öneri!
Fuarların olimpiyatı olarak adlandırılan İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 ...
 
Aliağa’da Ali Osman Karatekin’e yeni görev
Aliağa Belediyesi Basın Müşavirliği görevine İzmir Medyasının yakından ...
Selçuk’ta Hıdrellez coşkusu
Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 11.Hıdırellez Şenlikleri ...
Bergama’da Kariyer Günleri heyecanı
Üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik 02-03 Mayıs ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva