HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Haziran 2018 Cumartesi - 20:48

Kocaoğlu’ndan iktidara salvo: Sizin göz bebeğiniz olmak istemiyoruz!

Başkan Kocaoğlu, “Sümüklü, kirli çocuk, itikadı zayıf kent diyenler, şimdi göz bebeğimiz İzmir diyor. Biz sizin göz bebeğiniz olmak istemiyoruz. Kanunen belediyeye verilmesi gereken para dışında bir tek kör kuruş yardım almadık. 81 vilayette kendi göbeğini kesen tek kentiz” dedi.

Kocaoğlu’ndan iktidara salvo: Sizin göz bebeğiniz olmak istemiyoruz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Metrosu’nun 4’üncü aşaması olan Fahrettin Altay- Narlıdere hattının temel atma töreni Balçova’da düzenlendi.

Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ile Atila Sertel, CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP ilçe başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu yaptığı konuşmada projeler üzerinden örnekler verirken iktidar mensuplarını sert sözlerle eleştirdi. Belediyecilik ve yerel yönetimler özelinde de açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, ‘AKP belediyeciliği diye bir şey yok’ diye konuştu.  24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlere de değinen Kocaoğlu, ‘Memlekete demokrasi gelecek’ mesajını verdi.

YOLCU SAYISINI İKİYE KATLAMAZSAK…
Başkan Kocaoğlu, “11 kilometre raylı sistem devraldım. Bugün 179 kilometre çalışıyor. 70-80 bin kişi taşıyorduk günde. Konak tramvayı oturduktan sonra 850 bin kişiye ulaşıyoruz. Yani 13 kat arttırdık. İZBAN’da, TCDD’den kaynaklanan sinyalizasyon probleminden dolayı kapasitemizin ancak ve ancak yarısını kullanabiliyoruz. Bir; günün koşullarına uygun sinyalizasyon, iki; banliyo trenlerinin İZBAN’da devredilerek istediği yere gitmesi sağlanacak. 2005 yılından beri protokol imzalama aşamasında konuştuğumuz bu iki şart yapılmadı. Şu an 350 bin civarında yolcu taşıyoruz. Bu iki eksik karar verildiğinde 4 ay içinde yolcu sayısını ikiye katlamazsak ne derlerse oyuz” dedi.

TORBALI-SELÇUK HATTI İÇİN İKTİDARA ELEŞTİRİ, ÜÇYOL-BUCA METROSU İÇİN MÜJDE!
Kocaoğlu, “Selçuk’ta ‘açacağız’ dedikleri 40 manipülasyondan sonra açamadıkları Torbalı ve Selçuk hattı hala bitmemiştir. Tek hat üzerinden yolculuk yapılmaktadır. Sinyalizasyon yoktur. Telsiz telefonlarla bir tren gidip aynı tren gelmektedir. Selçuk’ta yaşayan hemşerilerimiz fiyat politikasından dolayı rahatsız olmaktadır. Bizim geliştirdiğimiz gittiğin kadar öde sistemini Selçuklulara uygulayamıyoruz. Mutlaka ve mutlaka düzelecek. Bugün Narlıdere Metrosu’nun temelini atıyoruz. 176 milyon euroluk krediyi uluslararası piyasalardan dün sabah Ödemiş’e giderken benzin istasyonunda imzaladık. Kredisi tamam. 7.2 kilometre. Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapılar Genel Müdürlüğünde onaylanan Üçyol-Çamlıkule 13 buçuk kilometre metro hattımızın projesi bitti. Onaylandı. Kalkınma Bakanlığı bir üst yazı yazacak Yüksek Planlama Kuruluna gönderecek. Başbakan ve 8 bakandan oluşuyor. Onun da ihalesine çıkacağız. 500 milyon euroluk Türk lirası olarak yaklaşık 3 milyar, siyasetçilerin dediği gibi eski parayla 3 katrilyonluk krediyi alıp Buca’da metroyu götürmek için her türlü hazırlığı yaptık” diye konuştu.

TEK KÖR KURUŞ ALMADIK, BU PROJENİN ETİ DE KEMİĞİ DE HER ŞEYİ BİZİMDİR!
Kocaoğlu, “Uzun yıllardır ‘İZBAN Aliağa’ya gitmelidir’ diyorduk. İhaleye çıkıyorlar diye duyumlar alıyoruz. Onlar ihaleye çıkarlarsa biz de üstümüze düşen alt geçitleri istasyonları yapacağız. Bu sene temelini atarsak 250 kilometreyi bulacak. 11 kilometreden başladık, şimdi 250 kilometreye doğru yürüyoruz. Bunların hazırlıkları bittikçe, finans dengemizi güçlendirdikçe daha birçok metro yatırımı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır. Şunu da ifade etmek istiyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlı bir il olarak, üçüncü büyük il olarak, kanunen devletin belediyeye vermesi gereken paranın dışında ne bir proje desteği aldık ne de bir tek kör kuruş yardım almadık. Bu projenin bizim eti de kemiği de, her şeyi bizimdir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İzmirli hemşerilerimizindir” dedi.

BİZ SİZİN GÖZ BEBEĞİNİZ OLMAK İSTEMİYORUZ, 81 İLDE KENDİ GÖBEĞİNİ KESEN TEK KENTİZ
İktidar mensuplarının geçmiş dönemde İzmir’e yönelik söylemlerini hatırlatan Kocaoğlu, “Bir zamanlar bu kente başka sıfatlar ekleyenler, bir taraftan ‘sümüklü, kirli çocuk’ diyenler, bir taraftan ‘bu kentin itikadı zayıf’ diyenler, ‘bu kent bir köydür’ diyenler, şimdi ‘İzmir bizim göz bebeğimiz’ diyorlar. ‘İzmir’e ne yapsak yeridir’ diyorlar ama hiçbir şey yapmıyorlar. Hiçbir şey yapmıyorlar. Dedik ki; biz yerel yönetim olarak kentimizi geliştirdik. Kendi gücümüzle, İzmir’in, hemşerilerimizin gücüyle kenti ayağa kaldırdık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri öncülük yaptı. Siz engellemeyin! Siz sadece imza atın. Bizi engellemeyin. Biz sizin ne göz bebeğiniz olmak istiyoruz, ne de sizden iltifat istemiyoruz, biz kendi göbeğimizi kendi kesecek 81 vilayette tek kentiz. Başka bir kentte bu kentin duruşu diye bir şey yoktur. İzmir’de İzmir duruşu vardır. İzmirli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Oy verirseniz yatırım yaparız! Oy vermezseniz yatırım yapmayız diye bangır bangır çağıran, kürsülerde nutuk atan siyasetçilere İzmir ödün vermemiştir. İzmir şunu söylemiştir; ‘konuşuyorsun tamam, yapmıyorsun tamam, oysuz yapmıyorsun tamam ama biz ne bilelim senin ne yapacağını. Hele bir yatırım yap, eksiklerimizi gider, kentin kalkınması için her kente sağladığın imkanlardan bize de sağla sonra biz oturalım karar verelim. Oy verebiliriz de vermeyebiliriz de. Oy kullanma ehliyeti bizim elimizdedir. Biz istediğimize oy veririz istemediğimize vermeyiz’ dedi. İzmirli duruşu ondan var. İzmirli hemşerilerim dik duruyorlar. Onlar dik durduğu için biz burada görev yapıyoruz. Başka türlü nasıl yapacağız? Metronun, raylı sistemin İzmir trafiğine katkısını bir örnekle açıklamak istiyorum. Eğer biz bu raylı sitemleri yapmasaydık bugün otobüslerle 800 bin civarında yolcu taşıyacaktır. Bunu yapmak demek sisteme bin 200 tane daha otobüs sokmak demektir. Bunu yaptığınızda İzmir trafiğini düşünün.  İzmir büyüyor, gelişiyor, hemşerilerimiz kalkınıyor, araba alıyor ama trafiği biz belirli oranda kontrol ediyoruz. Raylı sistem yaparak İzmir’in trafik problemi çözülmüş bir kent bırakmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

HER YER İZMİR GİBİ OLSUN
Kocaoğlu, “Projeyi yapan Gülermak’a teşekkür ediyorum. Metro için değil, tramvay projelerini zamanından önce eksiksiz bitirdiği ve şu an tıkır tıkır çalıştığı için. Sanıyorum gelen makineler, kullanılan teknolojiler sayesinde öngördüğümüz zamandan daha kısa sürede bu metromuzu hizmete açacağız. Onun gururunu, hizmet motivasyonunu hep birlikte yaşayacağız. İzmir yaşayan kent, yaşanacak kent sloganımız tüm Türkiye sathında tuttu. Burası özgür bir kent. Burada iftar yapılırken diğer taraftan herkes dilediği ibadetini yapıyor. Kimse kimseye karışmıyor. Herkes birbirini seviyor, sayıyor. İzmir’e gelen insan İzmirliler sayesinde 3 senede İzmirli oluyor. Adaptasyon 3 sene sürüyor. 3 sene sonra en az sizin, benim kadar İzmirli oluyorlar. Her yer İzmir gibi olsun dedik. Bilboardlarda görürsünüz. Evet her yer İzmir gibi olsun. Tüm Türkiye’de demokrasi meşalesi yansın. Tüm Türkiye’de insanlar dilediği gibi yaşasın. Dokunmuş bazılarına. Bugün, bu ramazan ayında dinimiz çok büyük oranda istismar edildi. Bunun da mutlaka ve mutlaka önlenmesi gerekmektedir.  Biz İzmir olarak, belediye olarak her taraftan sıkıştırılıyoruz. Ama inançla, sıfır hata ile yürümek durumundayız. Yürüyeceğiz” dedi.

AKP BELEDİYECİLİĞİ DİYE BİR ŞEY YOK!
Kocaoğlu geçmiş dönemde görevden alınan AK Partili belediye başkanları üzerinden konuştu ve “AKP belediyeciliği diye bir laf vardı. Bu AKP belediyeciliğini kim yaptı? Bunlar kimler? 2004’ten beri İstanbul’da Kadir Topbaş, 1994’ten Ankara’da Melih Gökçek, eskiden beri Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe ve diğerleri. 4 büyük ilin üçünün belediye başkanı… AKP belediyeciliği diye bir şey varsa bu adamlar neden telefonlar görevinden alındı? En az aday gösterilen 4 defa aday gösterildi. Demek ki AKP belediyeciliği diye bir şey yok. Koskoca fiyasko” yorumunu yaptı.

BU DERTTEN 24 HAZİRAN’DA KURTULACAĞIZ, TÜRKİYE’YE DEMOKRASİ GELECEK
Kocaoğlu ayrıca 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri özelinde, “Demokrasi de kalkınma da, yaşam standardının yükselmesi de hepsi yerelden başlıyor. Demokrasi de yerelden başlıyor. İnsan hakları da yerelden başlıyor. Yerel güçlenmedikçe demokrasi güçlenemez. Yerel güçlenmedikçe ülke kalkınamaz. Yerelden iktidarlar korkmayacak. Yerelin gelişmesinin önünü açacak. Biz bu dertten önce 24 Haziran’da parlamentoda çoğunluk sağlayarak kurtulacağız. Sonra 8 Temmuz’da cumhurbaşkanını seçerek kurtulacağız. Memlekete demokrasi gelecek. Ondansın, bundansın ötekileştirmesi kalkacak. Komşularımızla, dünyayla, tüm ülkelerle barışacağız. Barışmadan dünya devleti olunmaz, barışmadan ekonomi düzelmez. Barışmadan ülke ileri gitmez. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Hep birlikte barışı yeniden tesis edeceğiz. Orta doğu bataklığından onurumuz, şerefimizle kurtulacağız. O bataklıkta ülkemizin menfaatini koruyacağız. Hısım akrabası, yandaşı için değil memleketi ve milleti için siyaset yapan insana ihtiyaç var” diye konuştu.

AZİZ BAŞKAN İLERDE ULAŞIMDA VE RAYLI SİSTEMDE DEVRİM YAPAN BAŞKAN DİYE HATIRLANACAK
Narlıdere Belediye Başkanı Batur ise, “Heyecanımız büyük. İçim içime sığmıyor bir an önce tören yerine gidelim dedim. Yaşadığımız ilçe için çok önemli bir proje. Aziz Başkan 14 senede çok iş yaptı. Ama Aziz Başkan’ı ilerde herkes ulaşımda raylı sistemde devrim yapan başkan diye hatırlayacak. 11 kilometreden 179 kilometreye taşıdı. Tramvaylar çok büyük hizmetler. Bugün Narlıdere Metrosu için emeği geçen bürokratlarımıza, karar merciindeki Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum. 24 Haziran akşamı tüm ulaşım araçları sokaklarda olsun. Çünkü bu sefer öyle görünüyor ki biz kazanacağız. Cumhuriyet diyenler, Atatürk diyenler kazanacak” dedi.

İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜNDEN DOLAYI AZİZ KOCAOĞLU’NU KUTLUYORUM
Balçova Belediye Başkanı Çalkaya da, “Cumhuriyet kuranlar başta, 10’uncu yılda, ‘Türkiye’yi demir ağlarla ördük baştanbaşa’ demişti. Biz bunu çok geç tespit ettik ama zararın neresinden dönülürse kardır. Aziz Kocaoğlu başkan olduğunda zararın neresinden dönülürse kardır dedi ve İzmir’i rayla döşedi. İleri görüşlülüğünden dolayı Aziz Kocaoğlu’nu kutluyorum. Türkiye’de siyasetçiler ulaşım sektörünü 4 tekerleğin üzerine kurdu. Bugün yaşadığımız sıkıntıların temeli bu. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burası bittiğinde sanıyorum İzmir ulaşımının tamamına yakını yer altına inmiş olacak. Zaman zaman yaşanan ulaşım sorunları çözülecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
İzmir’de akıl almaz kaza: Yük treni durağa daldı!
 
Ege Denizi'nde korkutan deprem! Şiddeti...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 10 Haziran 2018 Pazar 16:10

Gürkan 24 haziran akşamı burda yorum yaz bakalım, millet DEVAM diyecek DEVAM

Yorumu oyla      9      6  
İzban 10 Haziran 2018 Pazar 14:06

İzban çok yavaş 20 dk izban geliyor bir an önce sinyalizasyon işi çözüme ulaşmalı.

Yorumu oyla      9      5  
AZİZDEN MASALLAR 10 Haziran 2018 Pazar 11:20

BORNOVA İSTASYONU 15 SENEDİR YAPILACAK.

Yorumu oyla      9      7  
Gürkan 10 Haziran 2018 Pazar 00:33

Sosyal medyada dikkat ediyorum da hep aynı tipler İzmir Belediyesi'nin kendi imkanları ile yaptığı , yapmaya çalıştığı projeleri sürekli kötülüyorlar. Metro konusunda öncelik Buca olmalıydı; bakanlıktan onay geldi , yalan söylemeyin gibi saçma sapan eleştiriler var. Tramvay diyorsun adam bunlar boş işler diyor. Opera diyorsun aynı şey ... bunlara göre her şey boş, gereksiz , yapılmamalı. Belediye Narlıdere' ye metro yapacağım, Buca'ya yapmayacağım demiyor ki ! Öncelik diye de bir şey yok. Her ikisi de aynı anda yapılacak. Birinin her şeyi hazır , temeli atılmasın mı ? Her ikisinin de projesi bitmiş , parası hazır, birisinin temeli bugün atılmış , diğeri ise alınacak kredi için bakanlıktan onay bekliyor. Arkadaşlar belediyeler kafasına göre iş yapamaz. Bir yere metro gibi büyük bir yatırım yapacağı zaman ilgili kuruluşlardan izin alması gerekiyor. Kredi alınabilmesi için izin alınması gerekiyor. Örneğin tramvay projeleri 2009 seçimlerinde vaat edildi. Ankara'ya Buca , Karşıyaka ve Konak tramvayları için başvuru yapıldı. Karşıyaka ve Konak tramvaylarının yapım onayı 1,5 yıl sürdü. 2 yılda "hazine garantisiz" alınacak kredi onayı sürdü , yıl oldu mu 2014. 4 yılda tramvayların bürokratik süreci bitti. Bu şehre yazık değil mi ? 4 yılda tramvay onayı mı verilir ? Buca metrosu için belediye geçen yıl başvurdu , daha son onay gelecek. Sözde yıllar önce TCDD Buca ' ya tramvay yapacaktı , yapmadı; daha önce de belediyenin projesine de biz yapacağız dedikleri için onay da vermediler. Sonra Binali Yıldırım metro yapacaktı , unutuldu ; bari belediyenin yapacağı projeye onay verin de iş bir an önce bitsin. Kaybedilen zamana yazık.

Yorumu oyla      11      6  
Gürkan 9 Haziran 2018 Cumartesi 21:05

İzmir'e hayırlı uğurlu olsun. Başkanın da dediği gibi metronun kısa sürede biteceğini düşünüyorum. 2 adet TBM yani dev tünel açıcı köstebekler ile tüneller açılacağından günlük yaşamında çok etkileneceğini düşünmüyorum.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uğurlu’dan Kadir Gecesi mesajı
Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımlayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif ...
Seferihisar'da 10 yıllık düğüm çözüldü!
Seferihisar’ın Cumhuriyet mahallesine yapılması istenen ve yöre sakinleriyle ...
İl Başkanı Aydın Şengül, ‘İlk Oyum İlk Sohbetim’ teknesinde
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 24 Haziran seçimlerinde ilk kez ...
 
İki liderden İzmir'e çıkarma: Programda neler var?
İYİ Parti Genel Başkanı meral Akşener ve MHP Lideri Devlet Bahçeli bugün İzmir'de.
Başkan Şahin’den birlik-beraberlik vurgusu: Hepimiz memleket çocuğuyuz
Asarlık Taziye Evi temel atma töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı ...
Milli yüzücülerin elemeleri Foça'da yapılıyor
Foça’da 9-10 Haziran tarihlerinde düzenlenen TYF Açık Su Milli Takım Seçme ...
 
Ödemiş'te yeni oyun gruplarına çocuklardan yoğun ilgi
Ödemiş Belediyesi kent merkezinde 20 yeni oyun grubu monte etti. Yeni ...
Kemalpaşa’da iftar yemekleri belediyeden
Kemalpaşa Belediyesi, ramazan ayı dolayısıyla ilçede ihtiyacı olan vatandaşlara ...
Karabağlar’ın kaderi değişecek: Dönüşüme meclis onayı
Karabağlar Belediyesi’nin, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahalle’sini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva