HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2013 Perşembe - 09:31

Kıyı Ege Belediyeleri'nden Çanakkale zirvesi

Kıyı Ege Belediyeler Birliği mevzuatlar ile ilgili güncel bilgilerin üye belediye çalışanlarına anlatıldığı Mevzuat Bilgilendirme toplantısı için Çanakkale’de bir araya geldi.

Kıyı Ege Belediyeleri nden Çanakkale zirvesi

İZMİR - Toplantıya Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Okay Memiş, İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Dr. İlker Gündüzöz, TBB İmar ve Şehircilik Müdürü Ayşe Ünal ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kıyı Ege Belediye Birliğine üye belediyelerin Başkanları ve birçok idari amir katıldı.
 
VATANDAŞA DAHA SAĞLIKLI HİZMET
Kıyı Belediyeler Birliği adına açılış konuşmasını gerçekleştiren başkan Abdül Batur, tarihi ve Mehmetçik ile yazılan kahramanlık destanıyla Türkiye için çok önemli bir yeri olan Çanakkale’de bu toplantının gerçekleştirilmesinin anlam önemine deyindi. Başkan Batur, “Bu tarz seminerlerin gerçekleşmesi bizler için çok önemlidir. Başkan, meclis üyeleri ve diğer belediye çalışanları değişen mevzuatlar ile ilgili güncel ve doğru bilgileri edinerek vatandaşa daha sağlıklı hizmet vermesine imkân tanımaktadır. Özellikle kıyı belediyeleri ilgilendiren konuların ve kanunların uzmanlar tarafından katılımcılara etkili bir şekilde aktarılmasını sağlayan bu seminerlerin daha sıklıkla gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu vesile ile tüm katılımcılar açısından seminerin faydalı geçmesini diliyor teşekkür ediyorum” dedi. 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gökhan, ‘’Şehir yasası gereği 40 belediyemizi kaybettik. Kıyı beldelerde herkesin bildiği gibi yaz aylarında nüfus artışı oluyor. Bu bölgelerde destek hizmete ve kaynağa ihtiyaç olacaktır. Yazın tatil için ikamet eden iki ikamet bölgesi bulunanlar için birlikteliğe ihtiyaç var. Yapı denetim yasası da oldukça önemli. Bu yasa sürekli değişen bir yasa. Bunların tümüyle ilgili bir mevzuat bilgilendirme toplantısı olacağını umuyorum. Gökhan sözlerini; ‘’Kıyılar konusu Türkiye’nin en önemli konularından biri. Kıyıların niteliğinin kaybolması ciddi sonuçlar doğurabilir. Kıyıların imara açılmasıyla bütün varlığımızı kaybederiz. Bildiğimiz gibi Kaz Dağları’na yani kıyı Ege’ye karşı bir tecavüz yeltenmesi var. Troia ve Gelibolu milli parkı gezisinde de göreceğiniz gibi Çanakkale’nin en önemli yerleri kıyı bölgelerimizdir. Sizleri ilimizde görmekten mutluluk duyuyorum’ ’diye noktaladı.

Vali yardımcısı Hüseyin Kulözü ise, ‘’18 Mart kutlamaları gerçekleştirildi. Her yıl bütün dünyada barış anlamıyla kutlanması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Gelibolu ilinin şehitlikler dışında da tanınması önemli. Sizleri ilimizde görmekten mutluluk duyuyorum’’ dedi.
 
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Okay Memiş tarafından İl Özel İdarelerin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve mevcut beldelerin bağlı bulundukları belediyelere bağlanması ile ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Katılımcıların bugünkü programında ise Gelibolu Milli Parkı ve Troia Milli Parkı gezileri bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kesintisiz ulaşıma bir adım daha: Ulukent açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuzeye açılım sağlayan Anadolu Caddesi’nde ...
Ersu Hızır’a büyük şok: Genel sekreterliğe yargı freni!
Danıştay’ın kararı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki genel sekreterlik ...
Başkan Şenol ile ‘genç bakış’
Gaziemirli gençlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ...
 
Buca’da başkan yardımcısına soruşturma!
İçişleri Bakanlığı, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Emre hakkında ...
Mavişehir’i selden kurtaran ‘feragat’: O dava kapandı!
Mavişehir sakini Oktay Yar, deniz kenarına yapılan su pompa istasyonlarına ...
Başkan Şenol'dan engelli sporculara destek ziyareti
Düzenlediği kurslarla şampiyon sporcular yetiştiren Gaziemir Belediyesi, ...
 
Karşıyakalılar’ın yeni tutkusu iskelede kahvaltı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan “Sağlıklı Beslenme Hareketi’”nde ...
Karşıyaka bu billboardları konuşuyor!
İlçe caddeleri ‘Bu kente bir şeyler oldu’ yazılı karatahta zeminli billboardlarla ...
İzmir'in genci-yaşlısı el ele...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri ile Sağlıklı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva