HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mart 2013 Çarşamba - 12:42

Buca’da başkan yardımcısına soruşturma!

İçişleri Bakanlığı, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Emre hakkında yapılan şikayetin ardından soruşturma izni verdi. Devlet Memurları Kanunu’na dışında ‘sözleşmeli’ olarak çalışırken başkan yardımcısı yapılan Emre’nin savunması istenecek.

Buca’da başkan yardımcısına soruşturma!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Mecliste çıkan tartışmalar ile gündemden düşmeyen Buca Belediyesi’nde yeni bir soruşturma krizi daha çıktı. Göreve geldiği günden bu yana parti içi muhalefet ile uğraşan Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın en yakınında bulunan isimlerden biri olan Başkan Yardımcısı Tayfun Emre hakkında ‘kadro şikayeti’ nedeniyle soruşturma açıldı.
 
2010 yılında belediyede ‘sözleşmeli memur’ olarak işe giren İnşaat Mühendisi CHP eski Konak İlçe Başkanı Emre, daha sonra ‘başkan yardımcısı’ olarak çalışmaya başlamıştı. Bir ara belediyenin imar, ruhsat, yapı kontrol gibi teknik birimlerin bağlı olduğu Emre, halen daha bu görevini yürütüyor. Yapılan şikayeti değerlendiren İçişleri Bakanlığı, soruşturma izni verdi. Savcılığın verilen iznin ardından Emre’yi ifadeye çağıracağı öğrenildi.

 
AK PARTİ GRUBU ŞİKAYET ETMİŞTİ
Konunun belediyede tartışmalara neden olmasının ardından AK Partili meclis üyeleri savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Meclis üyeleri Mustafa Arslan, Yeşim Gülhan, Sebahattin Kocagöbek, Gülay Sakartepe, Ekrem Gündoğdu, Hüseyin Hilmi Başyiğit, Orhan Yılmaz ve Ahmet Fazıl Kaya imzasını taşıyan başvuruda ‘devlet memurları kanununa muhalefet ve görevi kötüye kullanma’ iddiasında bulunulmuştu.
 
Yapılan başvuruda, “Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından 22.11.2010 tarihinde 2725 sayılı Belediye Başkanlık yazısı ile başkan yardımcılığı görevine getirilmesi üzerine Buca Belediyesi Başkan Yardımcılarından Durmuş Akgün tarafından “Tayfun Emre’nin görevlendirilmesinin usulsüz olduğu, asilde aranan şartların vekilde de aranması gerektiğinden ilgili tarafından yapılan tüm işlemlerin geçersiz olacağı” iddiasıyla içişleri Bakanlığı’na müracaat edilmiştir.
 
Akabinde İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğinin 2011/434 sy. 29/09/2011 karar tarihli kararında da “Mimar Tayfun Emre’nin 3600 ek göstergeye sahip olduğu, ayrıca sosyal güvenlik kurumu sigortalı işe giriş belgesinin 4/1-C kapsamındaki sigortalılar için düzenlediği belgenin mahiyeti bölümünde “İlk Kez Göreve Giriş” ibaresinin bulunduğu görüldüğünden atamasının 657 sayılı kanunun 68/B maddesine aykırı şekilde gerçekleştirildiği, Buca Belediyesi Norm Kadrosunda (4) adet olan Belediye Başkan Yardımcılığı Kadrosunun vekaleten başkan Yrd. devam ettirilen Tayfun Emre’nin bu görevden alınmaması nedeni ile fiilen ve Norm Kadro esaslarına aykırı şekilde (5) e çıkarılarak mevzuata aykırı işlem yapıldığı” gerekçesi ile olayda sorumluluğu bulunan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı hakkında “Soruşturulma izni verilmesi” ne karar verilmiştir.
 
Soruşturma izni verilmesi yönündeki bu kararın verildiği tarihten bu yana 4 aydan fazla zaman geçmesine rağmen sanık Belediye Başkanı Ercan Tatı halen aynı şahsı usulsüzce ve ısrarla göreve devam ettirmekte, üzerine atılı suçu işlemeye devam etmektedir” ifadeleri kullanılmıştı.

ATILAN İMZALAR NE OLACAK?
Daha önceki yaptığı açıklamalarda atamanın usulsüz olduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, “Belediyede şu anda dokuz belediye başkan yardımcısı bulunuyor. Belediye başkanı şu anda en üst baremden atamaları gerçekleştirdi. Memuriyet ile ilgili yasal sorunlar yaşayan bir kişinin atanmasının doğru olmadığını ifade etmiştik. Belediyenin önemli birimlerinin bağlı olduğu Tayfun Emre’nin attığı imzalar ve aldığı maaşların hesabını kim verecek? Olumsuz bir durum ortaya çıktığında kim sorumlu olacak” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kahraman 27 Mart 2013 Çarşamba 19:50

bucadaki plansızlıkları çözüme ulaştırdıkları geçmiş dönemdeki usulsüzlükleri bulup düzeltme yoluna gittiklerinden dolayı olağan izmire özel soruşturma olduğundan emin olabilirsiniz

Yorumu oyla      24      30  
soner 27 Mart 2013 Çarşamba 18:42

Mustafa Arslanın açıklamaları dikkate değer.

Yorumu oyla      27      16  
Şirinyerli 27 Mart 2013 Çarşamba 17:13

Hadi Anti Ercancılar size iş çıktı yine ...Atıp tutun bakalım nereye kadar.Hiiiiçç merak etmeyin.Ercan başkan en az bir dönem daha Bucamızın başkanı olacaktır...

Yorumu oyla      26      39  
bucalı 27 Mart 2013 Çarşamba 16:53

tayfun emre encümen başkanıdır aynı zamanda bu durumda attığı tüm imzalar geçersiz olacaktır.buda tatı yı yine zora sokar.böyle bir iş bilmezlik görülmemiştir türkiyede senin kadron olmasın başakan yrd ata hemde teknik konuları hiçç bilmeyen birini........ yorumsuz yorum buca halkının

Yorumu oyla      36      17  
DEMOKRAT 27 Mart 2013 Çarşamba 13:30

Bu Şahısı Bu Göreve Atayan Belediye Başkanı Olduğuna Göre,Bu Usulsüzlükte Tek Sorumlu Belediye Başkanıdır.Bence Başkan Yardımcısının Sorumluluğu Olmamalıdır.Bu İşler Böyle Basit İse,Sokaktan Geçen Herhangi Birini Bile Başkan Yardımcısı Yapabiliyor,Demekki Belediye Başkanları.Kim Böyle Ballı,Börekli Bir İşe Hayır Diyebilirki!Nasıl Olsa Kimsenin Cebinden 5 Kuruş Çıkmadığına Göre,Bu Devran Hep Böyle Gidecek Sanırım.Başkan Allahtan Adamı ŞÖVALYE İlan Etmemiş.

Yorumu oyla      65      23  
vay 27 Mart 2013 Çarşamba 12:57

demek ki bir partinin siyasi kollarında yer alındığında kolaylıkla memur olunabiliyor. hatta 2 yıl içerisinde başkan yardımcısı bile olunuyor. bizde boşuna kamu personali seçme sınavlarında ömür çürütelim.

Yorumu oyla      49      27  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavişehir’i selden kurtaran ‘feragat’: O dava kapandı!
Mavişehir sakini Oktay Yar, deniz kenarına yapılan su pompa istasyonlarına ...
Başkan Şenol'dan engelli sporculara destek ziyareti
Düzenlediği kurslarla şampiyon sporcular yetiştiren Gaziemir Belediyesi, ...
Karşıyakalılar’ın yeni tutkusu iskelede kahvaltı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan “Sağlıklı Beslenme Hareketi’”nde ...
 
Karşıyaka bu billboardları konuşuyor!
İlçe caddeleri ‘Bu kente bir şeyler oldu’ yazılı karatahta zeminli billboardlarla ...
İzmir'in genci-yaşlısı el ele...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri ile Sağlıklı ...
Güzelbahçe obeziteye karşı yürüdü
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün “Hareketli yaşam kenti İzmir” kampanyası ...
 
Bornova’da ‘çöpten kurtuluş’ sevinci
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Bornova Işıkkent’te ...
Hobi olarak başladı: İşinin patronu oldu
Yıllardır hobi olarak tahta oyuncak yapan ve ürünlerini çocuklarla buluşturma ...
Başkan Kürüm’den yaşlılara ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Yaşlılar Haftası’nda ilçedeki huzurevlerini ziyaret etti.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva