HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mart 2013 Salı - 14:47

Bornova’da ‘çöpten kurtuluş’ sevinci

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Bornova Işıkkent’te yapacağı katı atık transfer istasyonunu iptal ettiğini ifade etmesinin ardından konunun muhataplarından açıklama geldi. Tesise karşı çıkan ve direnç gösteren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Önemli olan doğruyu bulmak. Başkan ile bir hafta önce yaptığımız görüşmede bu kararı almıştık” dedi. AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan da daha önce ifade ettikleri yargı sürecini askıya aldıklarını dile getirdi.

Bornova’da ‘çöpten kurtuluş’ sevinci

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin çöp sorununu çözmek için geliştirdiği projeleri bir türlü hayata geçiremezken gelen tepkilerin ise arkası kesilmiyor. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun “tek halledemediğim sorun” dediği katı atık bertaraf tesisleri için yer arayışları ise sürüyor. Harmandalı’nda kentin depolama ihtiyacını karşılayan tesislerin kapasitesi her geçen gün artıyor. Bornova’da Kocaoğlu ile siyasi partileri ve yerel yöneticileri karşı karşıya getiren Işıkkent’teki transfer istasyonu projesinden vazgeçildiği açıklanmıştı. Başkan Kocaoğlu’nun “halk istemezse yapmayız” dediği proje için değiştirilen imar planının iptal edilmesi için işlemler de başlatıldı.

- Işıkkent'in kurtuluş: Kadının fendi çöp savaşını yendi!..
 
Katı Atık Transfer İstasyonu’na karşı çıkan isimlerin başında gelen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kararın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu ile yapılan bir hafta önceki görüşmede kararın alındığını belirten Sındır, “Başkanımız ile yaptığımız görüşmede farklı konular gündeme geldi. Burada ben projeden bahsettim. Zaten tutumumuz ve tavrımız belliydi. Başkan da “Zaten iptal ettik, halka rağmen bir şey yapmayız, rahat ol” dedi. Sorunun çözümü için imar planının yeniden değiştirilmesi gerekiyor” dedi.

 
KOCAOĞLU’NUN İRADESİ
Uzun süren mücadelenin ardından gelen iptal kararının olumlu olduğunu anlatan Sındır, “Önemli olan doğruya ulaşmak. Eğer bu konu gündeme geldiğinde iki belediye başkanı oturup meseleyi konuşabilseydi bu noktaya gelinmezdi. Gelen iptal kararı Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve vatandaşların ısrarı Sayın Kocaoğlu’nun da iradesi ile gerçekleşmiştir” diye konuştu. Başkan Sındır, ilçenin çöplerinin transferi için temizlik işleri şantiyesinde aktarma merkezi kurabileceklerini de dile getirdi.

DAVADAN VAZGEÇERİZ
Bornova’nın Işıklar ve Egemenlik Mahalleleri’ne yakın yerde okulun hemen dibinde olan projeye karşı çıkan isimlerin başında gelen AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan da iptal kararının olumlu olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin doğru kararı vermesinin önemli olduğunu dile getiren Özkan, “Geç olmadan kararın alınması bizi sevindirir. Okulda çocuklarımız buralardaki sorunlardan etkilenecekti. Zaten bölgede birçok fabrika ve tesis nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Plana karşı çıktığımızı ifade etmiştik. Önümüzdeki günlerde dava açacaktık. Bu iptal kararı kesinleşirse davadan vazgeçeriz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Mayıs 2013 Cuma 00:19

kardeşler 1971 yılında belediye tarafında satılan arsalar 213 yılı itibarıyla hala yolu suyu olmayan kanalı elektirigi olmayan sokak var geçen gittim gasteye verecem dedim sıkıntıdan kepçeyle sıtabize yol yaptı kamil efendi bide yol kanal parasını peşin aldılar 94 yılında yazık bir partili olarak utanıyorum vede akpnin belediyelerine imreniyorum senide şahsıma kınıyorum oradada durmanı istemiyorum

Yorumu oyla      11      5  
aylin 27 Mart 2013 Çarşamba 12:25

kazım dirik mahallesinde tedaş yolları kazıp gitti,başkanın ziyaret edip görmesini istiyoruz.Bornovaya yakışan bu mu?

Yorumu oyla      13      8  
BORNOVALI 27 Mart 2013 Çarşamba 11:35

Sayın sındır eger Aziz başkanımızla bir mutakıp kaldılar ise niye ortak açıklamada bulunmadı ışıkkentli bu konuda emegi geçen bayanlara haksızlık degilmi o zamöan bu fırtına niye lütfen Sayın Aziz başkan gerçegi açıklasın.

Yorumu oyla      19      7  
muazzes 27 Mart 2013 Çarşamba 09:41

halen daha yapılacak bunlar boş laflar diyor muhtarlar her yerde herşey bitmiş baskan söz vermiş biz dava açalım nolur nolmaz diyor hala daha nedir bu??anlıyamadım sayın sındır 10 gün önceden bunu biliyorduysa muhtarına neden sözylememiş diye merak ediyorum!!

Yorumu oyla      21      7  
güler 27 Mart 2013 Çarşamba 09:34

yapılan bir çalışmaya emeğe davet ediyorum herkesi bu dayanışma ışıkkentlinin birbirne olan bağlılığını AZİZ KOCAOĞLUNUN DA buna olan saygısın göstermiştir çok teşekkür ederiz sayın baskan

Yorumu oyla      20      7  
ışıkkentli 27 Mart 2013 Çarşamba 09:32

On gün önceden oldu veya olmadı.Artık önemli olan ışıkkent sorunlarına tarafsız ve çabuk yaklaşabilecek kişisel çıkar ve menfaat gözetmeyen bir BİRLİKTELİĞİN ışıkkent li bayanlar tarafından başlatılmış olmasıdır.Bu çalışmanın içindeki ve onlara destek olan tüm bayanlarımıza teşekkür ederim.

Yorumu oyla      19      6  
ışıkkentli 27 Mart 2013 Çarşamba 09:28

Bu konu hakkında yapılması gereken tekbir yorum vardır.Haberin içindeki yorum yapanların çözümsüzlüğüne karşı ışıkkent te yaşayan bayanların örgütlü çalışması ile ellerinde hiçbir yetki ve arkalarında hiçbir makam olmamasına rağmen,evlere misafir olup dert dinleyerek,destek isteyerek bir imza kampanyası tamamlamaları ve işi büyütmeden doğru tespit ile sonuca ulaşabilecekleri insanlara ulaşıp ışıkkent için faydalı bir çalışma yapmaya çalışmalarıdır.

Yorumu oyla      19      7  
ışıkkentli 27 Mart 2013 Çarşamba 08:49

Işıklar mahalle muhtarı yapılacak bu tesis bu konuşulanlar her zaman ki sözler diye konuşuyorsa eğer(doğruluğu tartışılır) yazık diyorum.

Yorumu oyla      17      7  
şengül 26 Mart 2013 Salı 23:48

yine bir uyumsuzluk söz konusu demekki bu bornova belediye baskanına bağlı ışklar mah muhtarıda hala yapılcak bunlar boş muhabbet diyor

Yorumu oyla      16      7  
serap çağatı 26 Mart 2013 Salı 17:29

Doğrusu şaşırdım Başkanım!Eğer söylediğiniz gibi olsaydı en azından bizimle toplantı da bulunurdunuz ve orada destek olduğunuzu gösterirdiniz.Biz bu cengaverde boğuşurken yanımızda değildiniz......Bilginize

Yorumu oyla      27      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hobi olarak başladı: İşinin patronu oldu
Yıllardır hobi olarak tahta oyuncak yapan ve ürünlerini çocuklarla buluşturma ...
Başkan Kürüm’den yaşlılara ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Yaşlılar Haftası’nda ilçedeki huzurevlerini ziyaret etti.
Bornova’da spora ve sporcuya büyük yatırım
Bornova Belediyesi’nin açtığı spor okullarından son dört 4 yılda 10 bini ...
 
‘Barajda kavga’ tam gaz: Büyükşehir’den bakanlığa kontra
Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ortaya ...
İzmir İl Özel İdaresi'nde yolsuzluk iddiası!
İzmir İl Özel İdaresi’nin 2012 yılı harcamaları, İzmir İl Genel Meclisi ...
Başkan fıstık çamı için yollara düştü
Kozak Yaylası’nda en büyük ekonomik değer olan fıstık çamlarının peşpeşe ...
 
İzmir’den çözüm sürecine ‘Diyanet’ bakışı: Sadece silahları…
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, İzmir Valisi Cahit Kıraç ...
Işıkkent'in kurtuluşu: Kadının fendi çöp savaşını yendi!
Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Işıklar mahallesinde yapmayı planladığı ...
Gaziemirli kadınlardan Başkan Şenol’a kahvaltılı teşekkür
Gaziemir’de kadınları sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmek amacıyla, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva