HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mart 2013 Salı - 13:35

Bornova’da spora ve sporcuya büyük yatırım

Bornova Belediyesi’nin açtığı spor okullarından son dört 4 yılda 10 bini aşkın çocuk, genç ve kadın yararlandı. Altyapı atağının da yaşandığı ilçeye çok sayıda yeni spor tesisi yapıldı. Önümüzdeki dönemin en önemli projeleri ise Doğanlar’a yapılacak 10 bin kişi kapasiteli Şehir Stadı ile 2 bin 500 kişilik Altındağ Spor Kompleksi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bütünşehir Kanunu’nda yapılan değişiklikle amatör kulüplere yapılacak belediye desteğine getirilen binde 7 sınırının kaldırılması için de kulüplerle birlikte düzenlediği toplantı ile mücadele başlattı.

Bornova’da spora ve sporcuya büyük yatırım

İZMİR - Bornova Belediyesi, 2009-2013 yılları arasında 9 branşta açtığı spor okulları ile binlerce çocuk, genç ve kadına spor yapma imkanı sundu. Dört yılda futbol, basketbol, voleybol, hentbol, taekvando, jimnastik, yüzme ve güreş okullarından 10 binden fazla Bornovalı yararlandı. Aerobik ve plates kurslarına da yaklaşık 700 kadın katıldı. En yoğun ilginin takım sporlarına gösterildiği kurslarda önemli başarılar ise bireysel branşlarda geldi. Özellikle taekvandocu ve cimnastikçiler başarıya doymadı. Bu iki branşta milli takımlara da çok sayıda sporcu verildi. Her yıl artan sporcu sayısı ve kazanılan başarılar ile birlikte yeni tesisler ve mevcut tesislere yapılan yatırımlar ilçenin spor alanındaki en önemli kazanımları oldu. Bornova Belediyesi, ilçe sınırları içerinde faaliyet gösteren amatör kulüplere de her zaman destek verdi.
 
SPOR ALT YAPISINA BÜYÜK YATIRIM 
Spor alt yapısına önemli bir kaynak ayıran Bornova Belediyesi bu konuda büyük projeleri hayata geçirdi. Işıkkent’te içinde kapalı ve açık yarı olimpik havuz bulunan spor tesislerini 2011 yılında hizmete sunan Bornova Belediyesi futbol sahalarını da düzenledi. Daha çok sayıda yurttaşın spor yapabilmesi amacıyla ilçedeki toprak sahalar granüllü çim ile kaplandı. Bornova’da üç olan çim saha sayısı altıya yükseldi. Daha önce toprak olan Pınarbaşı, Doğanlar ve Yusuf Tırpancı sahaları çim yapıldı. Böylece Bornova Şehir Stadyumu, Taç Sanayi ve Yusuf Tırpancı sahaları ile birlikte ilçede profesyonel anlamda futbol oynanabilecek 6 çim saha oldu.

5 adet küçük futbol sahası da yenilendi. Büyükpark, Serintepe Kandere Parkı ve Çamdibi Atatürk Parkı içinde bulunan sahalar ile Evka 4’te ve Atatürk Mahallesi’ndeki bu sahalar granüllü suni çimle kaplandı. Çok sayıda amatör kulübün bulunduğu Bornova’da genç yetenekler çim sahada top koşturma şansı yakaladı.
 
DOĞANLAR’A STAT, ALTINDAĞ’A SPOR SALONU 
35’in üzerinde amatör spor kulübünün bulunduğu Bornova, yeni bir stadyum kazanıyor. Otoyollara yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle Doğanlar stadyum yeri olarak seçildi. Bornova Belediyesi Şehir Stadyumu olarak yapılması ve kullanımı düşünülen, ihtiyaç duyulduğunda İzmir ölçeğinde yapılacak olan futbol müsabakalarında da kullanılabilecek olan Doğanlar Stadyumu, 10 bin kişi seyirci kapasiteli planlandı. Doğanlar Stadyumu, 26 bin metrekarelik bir alana yapılacak. Ayrıca salon sporlarının da gerçekleştirilebileceği alanlar oluşturulacak.

Altındağ’a ise 2 bin 500 kişilik spor kompleksi yapılacak. Toplam 14 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip, 5 bin 200 metrekare kapalı alanlı, 2 bin 500 izleyici kapasiteli salonun 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Üç kat olarak planlanan tesiste tek tribünlü 250 kişilik antrenman salonu da bulunacak. Engelli izleyiciler için de düzenleme yapılacak salonda, 115 kişilik basın ve 120 kişilik VIP tribünleri yer alacak. Kafeteryası da olacak tesisin bodrum katı otopark olarak düzenlenecek.
 

YÜZMEDE ADRES: IŞIKKENT
2011 yılında faaliyete geçen Işıkkent Spor Tesislerindeki yarı olimpik yüzme havuzlarında 2500 kişi kurslara katıldı. Servis imkanının sunulduğu Işıkkent’te maddi imkanları olmayan çocuklar ve Sosyal Sorumluluk Projesi adı altında engelli vatandaşları da yüzme eğitimi veriliyor. Kurslar kış aylarında da devam ediyor. Havuzlar Sağlık Bakanlığı İzmir İl Hıfzısıhha Enstitüsü tarafından da kontrol ediliyor, görevliler düzenli olarak numuneler alıp gerekli testlerden geçiriyor.
 
TAEKVANDO VE CİMNASTİKTE MADALYA YAĞMURU
2011 yılında Tekvando Kulüplerarası Lig'e katılım kararı alan Bornova Belediyespor Kulübü sporcuları, o yıl katıldığı yurt içi şampiyonalarda toplam 54 madalya topladı. İzmir Uluslararası Tekvando Şampiyonası ise 7 madalya ile 7. sırada tamamlandı. Tekvando’daki başarılar 2012 yılında da sürdü. Eskişehir`deki yarışmalardan 5’i altın olmak üzere 23 madalya ile İzmir’e dönüldü. Berkin Nalçacı ise kısa bir süre önce 87 kilo Ümit Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu.
 
Bornova Belediyespor’un başarıya doymadığı branşlardan biri de Cimnastik. 2011 yılında İzmir’de yapılan 1. Etap Kulüplerarası Trambolin Cimnastik Bornova Belediyespor Kulübü, Minik ve Yıldız Kızlar da Türkiye Şampiyonu, Genç Erkeklerde Türkiye 3. sü oldu. Aynı yıl Bolu’da düzenlenen Artistik Cimnastik Yıldız-Genç Büyük Yarışmasında da Hamza Şamil Yılmaz 1. , İsa Hamaratçılar 2’incilik elde etti. Yine 2011 yılında Zeynep Nur Güler Aerobik Cimnastik'te Türkiye 3’üncülüğü kazandı. Hamza Şamil Yılmaz da bir sonraki yıl bir kez daha Türkiye Şampiyonu oldu. 1’incilik kürsüsüne çıkan sporculardan biri de yıldızlarda Mehmet Ayberk Koşak oldu.
 
Yıldız Erkek Basketbol Takımı 2011 yılında Türkiye 5.si oldu. Aynı yıl Genç Erkek Basketbol takımı ise Türkiye Şampiyonası’nda mücadele etme şansını yakaladı. Basketbol A takımı 2011-2012 sezonunda tamamen genç oyunculardan kurulu kadro ile Bölgesel Lig’den 3. Lig’e yükselme başarısını gösterdi. Basketbol Erkek Milli Takım kamplarına oyuncular gönderen Bornova Belediyespor’un Yıldız Takım oyuncularından Ege Nurülke ise geleceğin yıldızı olma yolunda davet aldığı ABD’ye gitti.
 
2009-2010 yılları arasında kurulan Güreş Takımı kısa sürede Güreş 1. Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi. Altyapıda önemli dereceler kazanan ekip, milli takımlara sporcular gönderdi. Futbolda altyapıdan yetişen 7 sporcu profesyonel takımların altyapılarına ücretsiz verildi. U-15 ve U-17 takımları ise İzmir’i Türkiye Şampiyonalarında temsil etti. Voleybol Küçük Kız takımı ve Mini Voleybol takımları İzmir elemelerinde final gruplarına kalmayı başardı. Hentbol Erkek Takımı da 2009-2010 sezonunda 1. Lig’e yükseldi.
 

BORNOVA’NIN MİLLİ GURURLARI
Taekvando’ya Bornova Belediyespor Kulübü’nde başlayan Berkin Nalçacı, kısa bir süre önce büyük bir gurur yaşattı. 87 kilo Ümit Erkekler de Türkiye Şampiyonu olan ve Milli Takıma çağrılan Genç Sporcu, ülkemizi Almanya Hamburg Kentinde yapılan Almanya Open turnuvasında temsil etti. Nalçacı’nın kısa vadedeki ilk hedefi Avrupa Şampiyonluğu.
 
Cimnastikte, Hamza Şamil Yılmaz ve İsa Hamaratçılar Nisan Ayı’nda Avusturya’da düzenlenecek Olimpik Turnuva’da, Mehmet Ayberk Koşak ise Eylül 2013’de Macaristan’da yapılacak şampiyonada ülkemizi temsil edecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Barajda kavga’ tam gaz: Büyükşehir’den bakanlığa kontra
Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ortaya ...
İzmir İl Özel İdaresi'nde yolsuzluk iddiası!
İzmir İl Özel İdaresi’nin 2012 yılı harcamaları, İzmir İl Genel Meclisi ...
Başkan fıstık çamı için yollara düştü
Kozak Yaylası’nda en büyük ekonomik değer olan fıstık çamlarının peşpeşe ...
 
İzmir’den çözüm sürecine ‘Diyanet’ bakışı: Sadece silahları…
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, İzmir Valisi Cahit Kıraç ...
Işıkkent'in kurtuluşu: Kadının fendi çöp savaşını yendi!
Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Işıklar mahallesinde yapmayı planladığı ...
Gaziemirli kadınlardan Başkan Şenol’a kahvaltılı teşekkür
Gaziemir’de kadınları sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmek amacıyla, ...
 
Başkan Kocaoğlu'ndan Bergama çıkarması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu TBMM tarafından çıkartılan ...
Tatı’dan ‘stat’ çıkışı: Belgem de var biraz delilik de var!
Buca Stadı’nın duvarlarını yıktığı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ...
Karşıyakalı kadınlar bu kampanyayı çok sevdi!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan “Kullanılmış Bitkisel Yağ Toplama ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva