HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mart 2013 Pazartesi - 17:13

İzmir’den çözüm sürecine ‘Diyanet’ bakışı: Sadece silahları…

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Görmez çözüm sürecine ilişkin mesajlar verirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı planları dahilinde 20 dönümlük alanda bir protokol cami yapılacağını öğrenmekten de memnun olduğunu dile getirdi.

İzmir’den çözüm sürecine ‘Diyanet’ bakışı: Sadece silahları…

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görmez’in kendilerini ziyaret ederek incelik gösterdiğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Tüm İzmirli hemşerilerimin size hümmet ve muhabbetlerini iletmek istiyorum. Tüm İzmirliler adına hoş geldiniz diyorum, şeref verdiniz” dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na güzel karşılamasından dolayı teşekkür etti. Yeni görevine başlayan il müftüsü ve diğer din görevlileriyle bir araya gelmek için İzmir’de olduğunu kaydeden Görmez, “Tüm İzmirliler’i ziyaret etmek mümkün değil ama onların şehirlerinin eminini ziyaret etmekten mutluyum. Sayın Başkan’dan çok güzel şeyler duydum. İslam irfan geleneğinden, ‘birlik içinde çokluk, çokluk içinde birlik’ diye bir felsefe vardır. Bu felsefeyi İzmir’de görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. İzmir’in, ülkemizin hatta coğrafyamızın farklı bölgelerinden farklı kökenleri olan tüm insanların barış içinde buluşturması son derece önem arz ediyor. Bu barış ve huzurun İzmir’den hiç eksik olmamasını yüce Allah’ımızdan niyaz ediyorum” diye konuştu.



Görmez, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı planları dahilinde 20 dönümlük alanda bir protokol cami yapılacağını öğrenmekten de memnun olduğunu dile getirdi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Kuran-ı Kerim tefsiri, Yunus Emre’nin ‘Divan’ ve Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı eserlerini hediye ederken, Başkan Kocaoğlu da konuğuna İzmir’in simgesi Saat Kulesi’nin gümüş maketini armağan etti.
 
VALİLİKTE ‘ÇÖZÜM SÜRECİ’ MESAJI
Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret eden Görmez, Başkanlık olarak çağı doğru okumak için toplantılar düzenlediklerini, bu amaçla İzmir'deki din görevlileriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Vali Kıraç da ziyareti dolayısıyla Görmez'e teşekkür etti.

Görmez, bir gazetecinin çözüm sürecine ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, Türkiye'de birlik, beraberliğin ve kardeşliğin tesis edilmesinin herkesten önce varlık amacı kardeşlik olan Diyanet camiasını sevindireceğini söyledi.


Kardeşliğin, kardeşlik edebiyatı ile değil, kardeşlik ahlakı ve hukukuyla oluşturulabileceğini vurgulayan Görmez, bu konuda herkese görevler düştüğünü kaydetti. Görmez, Türkiye'nin 30 yıldır tüm enerjisini alan terörün sona ermesinin en büyük temennileri olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: ''Din de dil de Allah'ın. Allah'ın dinini, rahmet yüklü mesajı insanlara anlatmak için dil sınırlaması getirmek doğru değil. İbadette bir resmi dil vardır. İslam dininin ibadetlerinde malumunuz namaz kılarken Kur'anı Kerim'in orijinal metnini okuyoruz. Ancak insanlara dinin rahmet mesajını anlatırken... Bugün din görevlileriyle buluştuğumuzda, burası bir turizm kenti, her mihrap görevlisinin Türkçe'nin dışında bir başka dil bilmesi gerektiği üzerinde durdum. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan tüm arkadaşlarımızın ortak gönül dilini yakalayacak, bulacak her türlü çalışma ve çabası içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum.''

Silahların susmasının herkesi mutlu edeceğini, ancak gönüllerdeki ateşi söndürmenin önemli olduğunu belirten Görmez, ''Sadece dağlarda silahlardan çıkan ateşi değil, yüreklerde oluşmuş kin ve öfke ateşini de söndürmeliyiz. Diyanet İşleri olarak gerek camide gerek cami dışında en büyük görev olarak bunu yapabileceğimizi ifade edebilirim. Yüreklerde yanlış olarak tutuşturulan kin ve öfke ateşlerini söndürmek için elimizden gelen her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bunu vatandaşlarımız hangi dilden anlıyorsa o dille izah edeceğiz'' diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET 25 Mart 2013 Pazartesi 22:22

AKP YE OY TOPLAMAYA GELMİŞ İZMİRİN DİNDARLIĞI FARKLIYMIŞ NİYE İNSANLARI ZORLA DİNDAR YAPIYORSUNUZ İZMİRLİ DİNDAR DEĞİL DİNDAR OLANLARI GÖRÜYORUZ AMAN BİZDEN EKSİZ OLSUN DİNDARLIK

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Işıkkent'in kurtuluşu: Kadının fendi çöp savaşını yendi!
Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Işıklar mahallesinde yapmayı planladığı ...
Gaziemirli kadınlardan Başkan Şenol’a kahvaltılı teşekkür
Gaziemir’de kadınları sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmek amacıyla, ...
Başkan Kocaoğlu'ndan Bergama çıkarması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu TBMM tarafından çıkartılan ...
 
Tatı’dan ‘stat’ çıkışı: Belgem de var biraz delilik de var!
Buca Stadı’nın duvarlarını yıktığı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ...
Karşıyakalı kadınlar bu kampanyayı çok sevdi!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan “Kullanılmış Bitkisel Yağ Toplama ...
İzmir otizme karşı tek yürek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, ...
 
Sındır'dan şiir günleri müjdesi: Her yıl yapılacak
Bornova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Bornova ...
Aziz Başkan poz verdi… Pepe çizdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası ...
Yaşlılardan el emeğe göz nuru sergi
Güzelbahçe de özel bir Yaşlı Bakım ve Dinlenme Evinde kalan, babaanne ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva