HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mart 2013 Pazartesi - 15:10

Işıkkent'in kurtuluşu: Kadının fendi çöp savaşını yendi!

Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Işıklar mahallesinde yapmayı planladığı atık depolama ve transfer merkeziyle ilgili tepkiler süre dursun; Işıkkent Dayanışma Platformu üyesi kadınlar bir araya gelerek konuyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na taşıdı. Platform olarak yaptıkları görüşmede, sorunun çözümü için söz aldıklarını belirten Platform Başkanı Figen Turan, “Başkanımız bizi son derece olumlu karşıladı. Bize, ‘Madem ki Işıkkentliler olarak bir araya gelmişsiniz, ben de söz veriyorum bu tesisi yapmayacağım’ dedi. Bu bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Işıkkent in kurtuluşu: Kadının fendi çöp savaşını yendi!

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ -  Bornova Işıklar Mahallesi’ne yapılması planlanan çöp transfer istasyonu krizi kadınların kurduğu bir sivil toplum örgütünün girişimiyle tatlıya bağlandı.
Büyükşehir Belediyesi Bornova Işıklar Mahallesi’ne atık depolama ve transfer merkezi kararı büyük tartışmalara yol açmıştı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve CHP’li birkaç meclis üyesinin yanı sıra AK Parti Bornova Teşkilatı ve mahalle halkı proje karşı uzun süre direnmiş ancak karar Büyükşehir Meclisi’nde AK Partililerin de desteğini alarak oy birliğiyle kabul edilmişti.

Başkan Sındır ile AK Parti Bornova İlçe Başkanı Özkan’ın itirazları ve yargı yolunu göstermesinin ardından süreçte CHP İlçe Örgütü’nü bile karıştıran proje, Işıkkent Dayanışma Platformu üyesi kadınların girişimi sonucu sürpriz bir noktaya taşındı.
 
Işıkkent Dayanışma Platformu Üyesi kadınlar, geride kalan Cumartesi günü İZFAŞ’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede platforma Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Olgun Atilla da eşlik etti. Başkan Kocaoğlu'nun 'Yapmayacağım' sözüyle noktalanan görüşmede krizin tatlıya bağlanmasında Atilla'nın da büyük rol oynadığı öğrenildi.

Platform Başkanı Figen Turan, Başkan Kocaoğlu ile görüşmede yaşananları Egedesonsöz’e anlattı. Başta katı atık tesisi olmak üzere birçok konudaki sıkıntıları dile getirdiklerini belirten Işıkkent Dayanışma Platformu Başkanı Figen Turan, “Işıkkentin bazı sıkıntıları bulunuyordu. Kadınlar olarak bu sıkıntılarımızı dile getirmek ve çözüm üretmek amacıyla bir platform oluşturduk. Temel çıkış noktamız şuydu: Bölgede, nakliyecisinden dökümcüsüne ayakkabıcısından asfalt tesisine kadar birçok tesis bulunuyor. Bu kadar sanayi tesisi varken, yeni bir tesis istemiyorduk. Dolayısıyla birliktelik oluşturup bu sıkıntılarımızı dile getirmeye karar verdik. Yaklaşık 3 bin 500 imza toplayarak, başkanımız Sayın Kocaoğlu’ndan bir randevu talep ettik. Sağ olsun bizi kırmayıp kabul etti” diye konuştu.

İZFAŞ'ta yapılan görüşmeden bir kare… Işıkkent Dayanışma Platformu üyesi kadınların Başkan Kocaoğlu’nu ziyaretine Büyükşehir Meclis Üyesi Olgun Atilla da katıldı.

BAŞKAN SÖZ VERDİ: YAPMAYACAĞIM!
Başkan Kocaoğlu’nun platform üyesi kadınları son derece sıcak şekilde karşıladığını ifade eden Turan, “Bu düşüncelerimizle birlikte, yapılması planlanan katı atık tesisini de gündeme getirerek, bunu bölgemizde istemediğimizi söyledik. Kendisine, bu imzaları kapı kapı dolaşarak topladığımızı ve bölgede yaşayan vatandaşın da projeye karşı olduğunu ilettik. Çünkü o kadar tesisin arasında sadece ağaçlık olarak orası kalmıştı. Sayın başkan bu talebiz karşısında ‘Söz veriyorum madem ki, buraya Işıkkentliler olarak gelmişsiniz; birlikte hareket etmeye karar vermişsiniz, o halde bu tesisi de yapmayacağım’ dedi. Bu söz bizi çok mutlu etti. Kendisi Bornova’dan bizi tanıdığı için içimiz de rahattı” ifadesinde bulundu.
 
İLKOKULUN YANI
Yapılmak istenen katı atık tesisinin Işıkkent İlköğretim Okulu’nun yakınında olduğunu hatırlatan Turan, “Diğer platform başkanımız Rukiye Feride Tekili ile Büyükşehir CHP Meclis Üyesi Olgun Atilla’nın da bulunduğu toplantıda, Başkanımız anlattıklarımızı not aldı. Elinden geleni yapacağını söyledi. Zaten buraya çöp değil, ne yapılırsa yapılsın karşıydık. Çünkü, burada Işıkkent’in faydasına proje üretilmeliydi. Biz de bunu dile getirdik” diye konuştu.
 
KADININ GÜCÜ: BİR HAFTADA ÇÖZDÜLER!
Buradaki yeşil alana ne yapılarsa yapılsın karşı olacaklarını hatırlatan Turan, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın girişimi sonuçsuz alınca böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkan Sındır’ın itirazı üzerinden 1 hafta sonra Facebook üzerinde toplanarak, yol almaya başladık. Bir haftada 387 kişiye ulaştık. Öbür türlü prosedürleri bekleseydik bu süre daha da uzayabilirdi. Biz kısa zamanda sonuç aldık.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan ÖZTAN 26 Mart 2013 Salı 11:38

İzmir'de çöp sorunu için her kafadan bir ses çıkarkenoraya buraya yaptırmam diyen ilçe belediye başkanları yanlış yolda ilerliyor.O zaman her ilçe belediyesi kendi topladığı çöpler için çöp berteraf tesisini kendi ilçe sınırları içinde yapsın ve B.Şehir bu işten elini ayağını çeksin.Nasıl topluyorsa imhasınıda yapsın.Bu konuda yasal değişiklik gerekiyorsa acilen meclisten yasa çıkarılmalıdır.

Yorumu oyla      14      5  
AK kıllı olacaz artık.... 26 Mart 2013 Salı 00:10

beyaza siyah diyen parti sonunda beyaza siyah demiyor ama gri demeye başladılar en sonunda. bence bu kaybetme korkusundan yoksa renk körlüğü falan değil. aziz bey korktuğunun başına geleceğini artık çok net görüyor.

Yorumu oyla      15      19  
Abdurrahman Turan 25 Mart 2013 Pazartesi 22:34

Sayın başkan Aziz Kocaoğlu, ışıkkent bayanlarının bu güzel örgütsel çalışmasına değer verip,onların çekincelerini giderdiğin için ve Karşılıklı diyalog ile sorunların büyütülmeden nasıl çözüleceğini göstermenden dolayı başta şahsına daha sonra bayanlara desteğini esirgemeyen Olgun atila ya teşekkür ederim

Yorumu oyla      58      8  
nesrin 25 Mart 2013 Pazartesi 18:55

Prof.Dr. Kamil Okyay Sındırın Öncülüğünde Işıkken düğün salonunda toplandığı iddaa edilen binlerce imza nereye buharlaştıda kimse görmedi.

Yorumu oyla      47      7  
rukiye feride tekeli 25 Mart 2013 Pazartesi 18:49

desteğini esirgemeyen yanımızda olan herkese teşekkürler biz ışıkkent için elimizden geleni yapacaktır tabi bu meyanda binlerce toplandığı söylenen imzaların nolduğunu sormak isterim bu imzaları toplayanlarla birlik olsaydık daha çok ses getirirdik bizlerde imza atardık hiç haberimiz olmadı ama bu topluluğa ve yapılan çalışmaya ve emeğe de saygı duyulmalı taşlanmamalı bence!!

Yorumu oyla      35      7  
ışıkkent dayanışma platformu 25 Mart 2013 Pazartesi 18:17

Yukarıdaki haberde Her nekadar kadınların oluşturduğu platform olarak belirtsede platformumuzda rukiye feride tekeli ve figen turan ile beraber aktif olarak çalışan Meral poyraz,zerrin mestanlı,arzu berberoğlu,ruziye karaaslan,zeynep onbirlioğlu,gülçin çelikoğlu,münire koç,serap çağatı ve şu anda buraya sığamayacak kadar çok olan yol arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      35      7  
Elde Kaldı 25 Mart 2013 Pazartesi 17:48

Aziz Başkan elinde çöp kovası nereye dökeceğine bir türlü karar veremedi.Bu kadar sık fikir değiştirmek bir başkan için iyi olmasa gerek.Çöp yine Harmandalının kucağında kaldı.

Yorumu oyla      20      59  
adı kazım değil 25 Mart 2013 Pazartesi 17:30

Bu demek oluyor ki bundan böyle herkes kendi çöpünü kendisi deponi edecek her evde bertaraf makinesı olacak ayrıştırma işlemlerini çoluk çocuk beraber yapacağız evlere küçük yakma makineleri alıp evimizin enerjisini karşılayacağız.Harmandalı da yaşayan insanlardan bize ne yeter ki başka yerde çöpün yakması deponisi bertarafı olasın. Harmandalı'ya çöp yığmaya devam edelim orası patlasın facia olsun(allah korusun) ama Buca da Bornova da Torbalı da ya da başka bir yerde çöp alanı olmasın.

Yorumu oyla      16      12  
Seçkin Menemenli 25 Mart 2013 Pazartesi 16:57

Sayın Başkanımız Prof.Dr. Kamil Okyay Sındırın Öncülüğünde Işıkken düğün salonunda yürütülen imza toplama kampanyasında binlerce imza toplanmıştır bunlar görmezden gelinirken bu çabaların sonuç vermesi beni bir Işıkkent li olarak düşündürüyor butür tesisler siyasi hesaplaşma aracı olmamalıdır!

Yorumu oyla      22      88  
bornovalı 25 Mart 2013 Pazartesi 16:15

Sayın Olgun Atillaya ışılkentlilerin sorunlarına en kısa zamanda ve yerinde çözüm ürettigi için Sayın Aziz Kocaoğlunada Kadirşinazlıgını bir daha gösterdigi için Teşekkürlerimizi sunuyoruz.Buradan çıkan sonuç bizce bu konular basın yoluyla degil Diyologla Çözülebiliniyormuş.

Yorumu oyla      105      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemirli kadınlardan Başkan Şenol’a kahvaltılı teşekkür
Gaziemir’de kadınları sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmek amacıyla, ...
Başkan Kocaoğlu'ndan Bergama çıkarması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu TBMM tarafından çıkartılan ...
Tatı’dan ‘stat’ çıkışı: Belgem de var biraz delilik de var!
Buca Stadı’nın duvarlarını yıktığı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ...
 
Karşıyakalı kadınlar bu kampanyayı çok sevdi!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan “Kullanılmış Bitkisel Yağ Toplama ...
İzmir otizme karşı tek yürek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, ...
Sındır'dan şiir günleri müjdesi: Her yıl yapılacak
Bornova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Bornova ...
 
Aziz Başkan poz verdi… Pepe çizdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası ...
Yaşlılardan el emeğe göz nuru sergi
Güzelbahçe de özel bir Yaşlı Bakım ve Dinlenme Evinde kalan, babaanne ...
Urla'da otlar daha sağlıklı bir yaşam için toplandı
Eski takvime göre Mart 9, günümüzde ise 23-24 Mart’a denk gelen ot toplama ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva