HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2012 Cuma - 17:16

Keskin’den hodri meydan: Altı oklu bayrağı yine dikeceğiz!

İzmir’in demokrasinin kalesi olduğunu anlatan Keskin, siyasal iktidar tarafından ele geçirme çabalarının sonuç kalacağını söyleyerek, “Siyasal iktidar insanları beyinlerinden zapt ederek İzmir’i tutsak haline getirmek için hayali projelerle ile kenti ele geçirmeye çalışmaktadır. Siyasal iktidarın bu gayretleri sonuçsuz kalacak ve CHP beklenen performansı sergileyerek altı oklu bayrağı yerel yönetimlere dikerek topluma hizmet çabasını sürdürecektir” dedi.

Keskin’den hodri meydan: Altı oklu bayrağı yine dikeceğiz!

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamayligil’in metropol ilçe turları gezisine Konak İlçesi ile devam etti. Partililer tarafından yoğun bir ilgi ve kalabalık ile karşılanan Kılıçdaroğlu’nun kurmayları, AK Parti’ye ülke politikaları ve partililerin iradesi dışında AK Parti’ye üye kayıt işlemi yaptırılması noktasında yüklendi. İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Belediye Başkanı Hakan Tartan sıcak bir şekilde karşılanan Keskin, sert sözler ile iktidara yüklenerek İzmirlilerin hayali projeler ile siyasal iktidar tarafından kandırılmak istendiğini söyledi. İzmir’in demokrasinin kalesi olduğunu söyleyen Keskin, yerel seçimlerde doğru tercihin halk tarafından yapılacağını ve altı okun yerel yönetimlerde hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.
 
“ZİHİNLERİ ZAPT ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”
CHP itibarsızlaştırmak için son dönemde asılsız iddiaların gündeme getirildiğini belirten Keskin, “Son dönemde CHP’yi itibarsızlaştırmak için eksen kayması gibi iddialarla CHP’yi toplum nezdinde gözden düşürmeye çalışma çabaları vardır. CHP tüzüğü, programı net ve berraktır. CHP kurultayda belirlenen program doğrultusunda topluma hizmet için çalışmaktadır. Biz geçmişimizi inkar etmiyoruz. Kurucumuz Atatürk’ün toplum için ne önem taşıdığının farkındayız. Atatürk’ün ülkeyi kurup Cumhuriyetin temelini oluşturan ideolojilerinin Türkiye’nin gelişimi ve barışı için ne kadar önemli olduğunun bilinci içerisindeyiz. Yerel seçimlere ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. Özellikle İzmir açısından yerel seçim çok önemlidir. Siyasal iktidar insanları beyinlerinden zapt ederek İzmir tutsak haline getirmek için hayali projelerle ile kenti ele geçirmeye çalışmaktadır. İzmir demokrasinin kalesi olan bir yerleşim alanıdır. İzmirliler demokrasinin gelişimi için bilinçli tercihler yapmışlardır. Siyasal iktidarın bu gayretleri sonuçsuz kalacak ve CHP beklenen performansı sergileyerek altı oklu bayrağını yerel yönetimlere dikerek topluma hizmet çabasını sürdürecektir. Bu sebeple buraya geldik. Birlikte çalışmanın ve kolektif aklın sizinle tartışarak önümüzdeki günlerde uygulayacağımız siyasi üslubu ve yöntemini aya basa bir şekilde geliştireceğiz. Partimizin ana kademesinin, gençlik kollarının, kadın kollarının, partililerimizin aldığımız görüşleri Genel Merkezimize aktaracağız” diye konuştu.


 
“ÜRETİM TAMAMEN ÇÖKMÜŞTÜR”
Keskin, “Türkiye’de son 15 yıldır siyasal durumun geleceğini dış odaklı finansal kuruluşlar belirlemiştir. Türkiye’de siyasi iktidarlar dış güçlerin etkisiyle sorunlara çözüm üretmeye çalışmışlardır. 1980’den sonra Türkiye’nin sorunlarına bu odaktan bakılıp çözüm üretilmeye çalışılmıştır. Bu durum büyük sorunları beraberinde getirmiştir. Finans sistemimiz dışa bağlı olmuş ve çökme noktasına gelmiştir. Üretim birimlerimizi özelleştirme adıl altında belli kesimlerin istekleri doğrultusunda bazı kesimlerin zenginliklerine aktarılmıştır. Siyasal iktidar Türkiye’nin sorunların açısından vizyonsuzluğu ve siyaset terörünü çok açık şekilde ortaya çıkmıştır. 15 yıl evvel Türkiye’nin temel sorunu üretimsizlikti. Üretimsizlik şuanda Türkiye’nin en büyük sorunu haline geldi. Tarım ve hayvancılık çökmüştür. Sanayimiz kendi dinamiklerimiz ile ayakta duramamaktadır. Ekonomide başarı o toplumdaki insanların istihdam imkanı sahip olup olmaması ile ilişkilidir. İşsizlik ise en büyük kanayan yarası haline gelmiştir. Gençlerimiz kahve köşelerinde enerjilerin tüketmek zorunda kalıyor” dedi.
 
“BU ADALETİSİZLİK AFRİKA’DA BİLE YOK”
Türkiye’nin gelir adaletsizliğinde Afrika’nın en geri ülkelerinin bile önüne geçtiğini söyleyen Keskin “Ülkedeki vergi adaletsizliği inanılmaz boyuttadır. Toplanan vergilerin yüzde 75 vasıtalı vergilerdir. Dünyanın en adaletsizlik vergi sistemi Türkiye’dedir. Türkiye’de vergi adaleti ortadan kalkmıştır. Dış politika konusunda ise çöküntüye uğramıştır. Bütün komşular ile sıfır sorun derken sorun yaşamadığımız komşumuz kalmamıştır. Suriye ile sıcak çatışmanın eşiğine geldik. Türkiyenin bu olumsuz ortamdan çıkıp tüm yurttaşlarımızın barış ortamında yaşamasının sağlanacağı bir başkaldırı ve silkinişe ihtiyaç vardır. Bu da ancak CHP ile yapılacaktır. Sosyal demokrasinin merkezinde insan vardır. Biz ideolojimizle, tarihimizle ve kadromuzla toplumun en ücra köşesine ulaşan ekiplerimizle sivil kaldırışı sağlayacak partiyiz” ifadelerini kullandı.
 
“YAPILAN BELGEDE SAHTECİLİKTİR”
Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ise AK Parti tarafından kişilerin iradesi dışında üye yapılmasına gereken hukuki cevabın verileceğini söyleyerek “Siyasi parti üye olmanın partiler kanunda vardır. Siyasi partiler kanunun bu çerçeveyi çizmiştir. Kişi kendi iradesi ile yazılı bir beyanat ile üye olur. CHP ve diğer partiler kendi üye kütüğüne Yargıtay cumhuriyet savcılığına aktarır. Orada bir değerlendirme yapılır. Eğer kişi birden fazla partiye üye olmuşsa değerlendirme yapılır ki bu durum siyasi partiler kanununda yasaktır. Bu durumda kişinin üyeliği iki partiden düşürülerek pasif üye konumuna alınır. Bu durum Savcılık tarafından partilere bildirilir. Bizim partimizi bu konuya ilişkin bilgi geldi. Bu bilginin neticesinde biz karşı tarafın hangi parti olduğunu sorduk. O bilgilerde geldi. Bizde bu durumları ilçelere bildirdik. Ama şöyle bir durum var ki özellikle üyelerimiz kendi iradesi dışında AKP tarafından üyeliklerin yapıldığına dair bilgiler alıyoruz. Gerekli hukuki çalışmalar yapılıyor. Kişinin kendi iradesi dışında bir partiye üye yapılıyorsa bu uygulama bir belgede işlenen sahtekarlıktır. Yargıtay Baş savcılığı belge sahteciliği olarak ortaya konan bu durumu bütün siyasi partilere uyarısını yaptı. Bundan sonra bunu yapılan gerekli hukuki cevabını vermek zorundadır. Gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu hakkaniyetsizliği çözmek için irade dışında kayıt yapan AKP gönderme yapmak istiyorum. Sorulan soruları cevap vermiyorlar. Umarım bize konuya ilişkin bir açıklama yaparlar” şeklinde konuştu.
 
“BİRLİK VE BÜTÜNLÜK İÇİNDEYİZ”
Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu faaliyet raporunu anlattığı toplantıda parti adına bir özeleştiri yaptı. Bir çok noktaya yaptığı ziyaretlerde gençler ile bir araya gelme ve konuşma fırsatı yakaladığını belirten Karamustafaoğlu, “Gençlerin sosyal demokratlığa çok fazla yakın olmadıklarını söyleyebilirim. Gençlere yönelik çalışmalar yapmamız lazım” dedi. Konak İlçe Kongresi’nde yaşananları hatırlatan ve birlikte yol aldığı yönetim listesinin kendi listesi olmadığına dikkat çeken Karamustafaoğlu, “İlçe kongresi sonuçlandığında her şey kongre salonunda kaldı. Biz o günden beri birlik ve beraberlik içinde kararlarımızı oy birliği ile alarak ilerliyoruz “ dedi. Karamustafaoğlu ‘örgütü uyandırma ve ayağa kaldırma’ adı altında mahallelerde toplantılar yaptıklarını da belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti zirvesinde CHP'ye salvo teşkilata uyarı!
İzmir’de düzenlenen 8. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı’nda konuşan Ulaştırma ...
CHP Sevilay Öğretmeni okulunda andı…
Bir dizi temas için kente gelen Genel Başkan Yardımcısı Keskin ve Genel ...
Erdoğan’a destek Aygün’e ‘Seyit Rıza’ uyarısı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dersimli Seyit Rıza ve arkadaşlarının itibarlarının ...
 
'Büyükşehir' Anayasa’ya da ulusalararası yasalara da aykırı
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, İzmir ...
Tacizden aklanmak için dokunulmazlığından vazgeçti!
Meclis’te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile “cinsel taciz” tartışması ...
AK Parti’ye ‘Keskin’ çıkış: Üye hırsızları!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İzmir’in Egedesonsöz aracılığıyla ...
 
Çıray ‘merkez sağı’ CHP’de buluşturuyor
Geçmiş dönemlerde merkez sağda siyaset yapan Bucalılar Aytun Çıray’ın ...
Türeli'den komisyonda Bakan'ı terleten sorular
Rahmi Aşkın Türeli, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde ...
Şengül: TOKİ Bayındır'ın çehresini değiştirecek
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, TOKİ’nin Bayındır İlçesi’nin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva