HABERLER>SPOR
26 Temmuz 2020 Pazar - 19:20

Karşıyaka-Turgutluspor maçı öncesi koronavirüs şoku!

TFF 3. Lig 2. Grup Play-Off finalinde Karşıyaka'yla Turgutluspor'u karşı karşıya getiren Ege derbisinden önce iki takım da koronavirüs şokuyla sarsıldı.

Karşıyaka-Turgutluspor maçı öncesi koronavirüs şoku!

Kaf-Kaf'ta ilk maçta 11'de forma giyen kadronun değişilmez isimlerinden Fatih, Turgutluspor'da ise Esenler Erokspor'la oynanan yarı finalde galibiyet golünü atarak takımına finali getiren Abdülkadir'in maç öncesi yapılan koronavirüs PCR testleri pozitif çıktı. Semptom göstermemelerine rağmen prosedür gereği hastanede karantina altına alınan, göğüs filmleri temiz çıkan futbolcular finali kaçırdı. Turgutluspor'da bir kulüp çalışanının testinin de pozitif olduğu öğrenildi. Karşıyaka'da Fatih'in yerine Anıl, Turgutlu'da ise Abdülkadir'in yerine Mithat oynadı.

KARŞIYAKA'YA MÜTHİŞ UĞURLAMA
Koronavirüs salgınına alınan tedbirler kapsamında seyircisiz oynanan finalde takımlarına destek veremeyen Karşıyaka taraftarları, kafileyi kamp yapılan otelden maçın oynandığı Titanic Mardan Stadı'na kadar onlarca araçlık konvoyla götürdü. Maça giremeyecek olmalarına rağmen Antalya'ya akın eden birçok taraftar, otel önünde meşale yaktı.

3 YILDA İKİNCİ FİNAL
Turgutluspor Teknik Direktörü Cüneyt Biçer, Antalya'da 3 yılda ikinci finaline çıktı. Biçer, daha önce yine 3. Lig'de Altay'da görev yaparken aynı kentte 14 Mayıs 2017'de Kocaelispor'la oynanan Play-Off finalinde seri penaltılarda şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Altay'ın o kadrosundan Hayrullah, Kadir ve Yiğit de yine Turgutlu'da Biçer'le ikinci kez final heyecanı yaşadı.

11 YIL SONRA FİNALDE
Karşıyaka, 11 yıl sonra Play-Off finali oynadı. 2008-2009 sezonunda TFF 1. Lig'de Ankara'da Kasımpaşa'yla final oynayarak uzatmada 2-1'le Süper Lig'i kaçıran Kaf-Kaf, 2001-2002 sezonunda da Denizli'de Adana Demirspor'la oynadığı 2. Lig finalini aynı skorla kaybetmişti.

ERGÜN VE PROTOKOL MAÇTAYDI
Antalya'da 3 Manisa temsilcisinin birden Play-Off finaline çıkmasının mutluluğunu yaşayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlupor'u Karşıyaka finalinde yalnız bırakmadı. Ergün, mücadeleyi Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'la birlikte izledi. TFF 2. Lig'de salı günü Tuzlaspor'la finale çıkacak Manisa Futbol Kulübü'nün Başkanı Mevlüt Aktan da tribündeydi.

KARŞIYAKA'DA TUGAY VE YÖNETİMDEN DESTEK
3. Lig'de üst üste ikinci kez Play-Off oynayan Karşıyaka'yı tarihi finalde Belediye Başkanı Cemil Tugay, Başkan Turgay Büyükkarcı ve yönetim yalnız bırakmadı. Cuma günü babası Cemal Tugay'ı toprağa vermenin üzüntüsünü yaşayan Tugay, acısına rağmen Antalya'ya geldi.

AYLAR SONRA RAKİP
Ligde normal sezonda 2 Aralık 2019'da karşılaşıp koronavirüs pandemisi yüzünden rövanşı oynayamayan iki ekip aylar sonra finalde rakip oldu. İki takım arasındaki son maçı Turgutluspor 90. dakikada bulduğu golle 2-1 kazanmıştı. Finalde Kaf-Kaf 2 yıl, Turgutlu ise 5 yıl sonra 2. Lig'e dönmek için mücadele etti.

TOLUNGÜÇ'ÜN FİNAL HEYECANI
Futbolcu olarak Süper Lig'de formasını giydiği Karşıyaka'yla son 9 haftada görev yaptığı 2015-2016 sezonunda 1. Lig'den düşmenin üzüntüsünü yaşayan teknik direktör Soner Tolungüç, takımıyla bu kez finalde şampiyonluk mücadelesi verdi.

SICAK HAVA ETKİLEDİ
Antalya'da temmuz ayında 40 dereceye yaklaşan sıcak hava ve yüzde 74'ü bulan nem, iki takımı da finalde olumsuz etkiledi. (DHA)

 
Tire'de kaza yapmışlardı: İtfaiye eri hayata tutunamadı
 
Bakan Pakdemirli: Tüm yangınlar kontrol altında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göz-Göz'de yaprak dökümü: Üç ayrılık daha!
Süper Lig ekiplerinden Göztepe, sözleşmesi sona eren Cameron Jerome, Wallace ...
Altay'a Kerim'den veda
TFF 1'inci Lig kulüplerinden Altay'da Kerim Avcı siyah-beyazlı kulüpten ayrıldı.
Menemenspor'dan Telushi hamlesi
TFF 1'inci Lig'de yeni sezon için kolları sıvayan ve ilk olarak Hırvatistan'ın ...
 
Altınordu'da Mirkan ve Ahmet gündemde
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da gurbetçi forvetler Kemal Rüzgar ...
'Süper Lig oynansın diye korona vakalarını açıklamadık'
Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, Trabzonspor maçının ardından ...
Emre Belözoğlu futbola veda etti
Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, Süper Lig'in son haftasında oynadıkları ...
 
Göz-Göz ligi galibiyetle bitirdi!
Süper Lig'de sezonun son maçında Göztepe evinde Sivasspor'u 3-1 ile yıktı.
Süper Lig'e veda eden takımlar belli oldu
Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında küme düşen takımlar belli oldu.
Beto ve Castro, Göztepe'ye veda etti!
Göztepe'de sözleşmesi sona eren Portekizli kaleci Beto ile orta saha oyuncusu ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva