HABERLER>GÜNCEL
15 Haziran 2012 Cuma - 10:46

İzmirli Anna askeri sırları boşalttı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen fuhuş ve askeri casusluk soruşturmasının üçüncü dalgası kapsamında 16 ilde aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 49 kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen belgeler görenleri dehşete düşürdü.

İzmirli Anna askeri sırları boşalttı

İZMİR - Fuhuş ve casusluk operasyonunda ele geçen belgeler olayın korkunçluğunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi: Tüm askeri üslerin konumları, radar kodları, savaş uçaklarının yazılımları ve pilotların bilgileri sızmış.  

Star'ın haberine göre, casusluk şebekesi yönetici ve üyelerinde ele geçen belgeler arasında bütün askeri üslerin, askeri radar kodlarının, savaş uçaklarının yazılımlarının ve savaş pilotlarının tüm bilgilerin olduğu öğrenildi. 16 ilde gözlatına alınan 49 kişi
İzmir’e getirilirken askerlerin Merkez Komutanlığı’nda tutulduğu bildirildi. Operasyonun ilki 10 Mayıs, ikincisi 25 Mayıs’ta gerçekleşen dalgalarında 13’ü muvazzaf 45 kişi tutuklanmıştı.

Savaş pilotlarının bütün bilgileri sızmış
İlk dalgada tutuklanan işadamı çete lideri Bilgin Ö’nün, Sakarya’daki çiftlik evinde, Narin K’nin de Denizli’deki evinde bulunan bilgisayarında yapılan aramada, “çok gizli, gizli ve kişiye özel” ibareli askeri üsler, radar noktaları ve bilgileri, mühimmat depoları, uçak ve askeri araçların konumlanmaları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bulunan uçaklara ait yazılımlar, pilotlara ait tüm bilgilerin yer aldığı belgeler çıktığı öğrenildi. Bu belgelerin savcılık tespitinin ardından Genelkurmay Başkanlığı’na teslim edildiği kaydedildi.

2500 mağdur ile 300 zanlı bulunuyor
Şebekenin tuzağa düşürdüğü çoğunluğu muvazzaf askerlerden oluşan 2 bin 500’e yakın kişinin bulunduğu, bininin de fuhuş görüntüleri olduğu öğrenildi. Yetkililer, soruşturmanın sürdürüldüğünü, şu an şüpheli sayısının da 300’e yaklaştığını kaydetti. Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen işadamı Bilgin Ö.’ye bağlı 3’ü kadın

9 kişinin şebekenin üst yapısını oluşturduğu ileri sürüldü. Bu 3 kadının çetenin fuhuş ayağını organize ettiği ortaya çıktı. Narin K, F.A. ve S.K’nin gizli görüntülerini çektikleri askerlere şantaj yapıp her türlü askeri bilgiyi elde ettikleri de tespit edildi. Bilgin Ö’ye bağlı çalışan emekli bir istihbarat subayının, şebekenin askerlerle bağlantısını sağladığı da iddia edildi. Bilgin Ö’nün
Yunanistan başta olmak üzere birçok ülkeye 2 ay süren seyahatle yaptığı belirlendi, ancak bağlantılarının henüz ortaya çıkarılamadığı ifade edildi.

Fuhuş santajına kaza numarasıyla tuzak
Zanlılardan Narin K’nin kiraladığı otomobille, tanışmak istediği subayın aracını takip edip arkadan çarptığı, böylelikle tanışıp tuzağa düşürdüğü de savcılığın takibi sırasında tespit edildi. Genelkurmay Başkanlığı Hukuk Müşavirliği görevlileriyle irtibata geçen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, kriptolu olduğu ve askeri terimler içerdiği için çözümlenemeyen bazı belgelerle ilgili inceleme istedi. İzmir’e gelen Genelkurmay yetkilileri, savcılığın verdiği belgeleri alarak Ankara’ya götürdü.

MİT savcıdan randevu istedi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkililerinin de görevli özel yetkili savcılıkla irtibata geçerek soruşturmayla ilgili bilgi almak için görüşme talep ettiği de öğrenildi. Ayrıca, şebekenin şantajlarından bunalan bir amiralin de kısa süre önce istifa ettiği ileri sürüldü. Yetkililer, yürütülen soruşturmanın daha önce yapılan casusluk soruşturmaları ya da darbe palanları ile bağlantısının bulunmadığını da vurguladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 15 Haziran 2012 Cuma 12:02

Allah Aşkına Gelde Şimdi Tav Olup Sinirlenme.Yahu Kardeşim Günümüz Teknolojisinde GOOGLE EARTH diye Bir Şey Var.Bilgisayarınızda Dünyada dilediğiniz Her yeri Rahatlıkla İzleyebilirsiniz.İkinciside Bu Uçakların Yazılım Hikayeleri denilen Zımbırtıyı Zaten Amerika Ve İsrail Bizlere Verirken vede Herşeyden haberleri Var iken Bu Casusluk Olayıda Hakikatten Çok Saçma Bir Hikaye Olmuş.Kim Ne Yapsın Bizi,Adamların İhtiyacımı Var Bu Tarz Oyunlara.Zaten İçimize Girmişler Gireceği Kadar,Pöffff..

Yorumu oyla      21      8  
Sinan Öztan 15 Haziran 2012 Cuma 11:38

Askerin sırrı mı kaldı.AKP iktidarı uyduruk gerekçelerle kozmik odaları bile arattı.Askeri sırlar ortalığa döküldü.

Yorumu oyla      21      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektöre üniversitede gözaltı: Yolsuzlukla suçlanıyor
Yolsuzluk soruşturması kapsamında Çukurova Üniversitesi'ne baskın düzenlendi. ...
‘Öcalan’la görüşmesi Özal'ın sonu oldu’
Özal'ın Özel Kalemi Feyzi İşbaşaran: ”Eşref Bitlis'ten sonra Özal da bizzat ...
Özal: Babamın normal ölmediğini herkes biliyor
Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) Sekinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ...
 
Zabıtalardan plajda 'don' nöbeti
Adana'nın Yumurtalık ilçesinde belediye meclisi denize mayo ve bikini ...
İzmir’de korkunç olay: Er silahla oynarken canından oldu
Menderes ilçesine bağlı Özdere’de vatani görevini yapan er Orhan Görülmek, ...
Aynı taburdan 16 asker firar etti!
Çanakkale'de bulunan taburda vatani görevini yapmak üzere eğitilen askerlerin ...
 
‘CSI İzmir’e ilk kazma vuruldu
İzmir’de Ege ve Akdeniz bölgelerine hizmet verecek ultra donanımlı kriminal ...
Konuşma engelliye slogandan 25 yıl ceza istemi
Mersin'de PKK lehine düzenlenen bir gösteriye katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ...
‘Casus avı'nda sorgu zamanı: 47 asker savcı karşısında...
İzmir merkezli yürütülen eskort kızları kullanarak askeri belgeleri ele ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva