HABERLER>GÜNCEL
14 Haziran 2012 Perşembe - 19:20

Zabıtalardan plajda 'don' nöbeti

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde belediye meclisi denize mayo ve bikini dışında kıyafetle girmeyi yasakladı.

Zabıtalardan plajda  don  nöbeti

ADANA - Adana'da plajda don yasağı geldi. Bu yasak kapsamında zabıta ekipleri gün içerisinde sahilde nöbet tutarak kurallara uymayanlara 110 TL para cezası veriyor. Türkiye'yi etkisi altına alan sıcaklar Adana'da insanları bunaltmaya başladı. Hava sıcaklığının 40 dereceye, nem oranının ise yüzde 90'lara yaklaşmasıyla yaşamanın bile zorlaştığı Adana'da vatandaşlar kendilerini yaylalara ve denizlere attı.
 
Adana'nın sahil ilçesi olan Yumurtalık da serinlemek isteyen vatandaşların akın ettiği yerlerden biri. Plajı dolduran vatandaşlar denize girip sıcak havadan biraz olsun kurtulmayı deniyor. Ancak Yumurtalık Belediyesi Meclisi plajda farklı bir uygulama başlattı. Meclis kararıyla görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için denize iç çamaşırı ve kıyafetle girilmesi yasaklandı. Bu kapsamda belediyenin zabıta ekipleri gün boyunca sahilde nöbet tutuyor.
 
Zabıta plajda vatandaşlar denize girerken onları takip edip kurallara uymayanları önce uyarıyor, vatandaş yine kurala uymayıp mayo ve bikini yerine iç çamaşır ya da kıyafetle denize girerse Kabahatlar Kanunu'na göre 110 TL görüntü kirliliği cezası kesiliyor.
 
"AMACIMIZ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAK"
Yumurtalık Belediye Başkan Yardımcısı Erol Erdem, sıcakların artmasıyla birlikte yaz sezonuna ve dolayısıyla turizm sezonuna girdiklerini belirterek, "Plaja gelen misafirlerimizin daha rahat edebilmesi için belediye olarak bir dizi önlem aldık. Plajda mangal yapmayı, yerlere çöp atmayı, bunun yanı sıra denize iç çamaşır ve kıyafetle girmeyi yasakladık. Bu nedenle zabıta ekiplerimiz zaman zaman gün içerisinde plaja gelip denize nasıl girildiğini kontrol ediyor. Eğer uygun bir şekilde denize girilmeyip, sahilde bu şekilde dolaşılıyorsa zabıta ekiplerimiz vatandaşları uyarıyor. Eğer ki vatandaş uyarılara rağmen hala iç çamaşır ya da kıyafetle denize girmeye devam ediyorsa, bu kişilere Kabahatlar Kanunu'na göre görüntü kirliliği yapmaktan 110 TL para cezası veriliyor. Bizim amacımız kimseye ceza vermek değil, amacımız görüntü kirliliğini ortadan kaldırıp, modern bir ortamda vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde tatilini geçirmesini sağlamaktır" dedi.
 
VATANDAŞ DON NÖBETİNİ SEVDİ
Plajda resmi kıyafetlerle zabıta ekiplerini gören vatandaşlar ilk önce şaşırdıklarını ifade ederken Adana'dan Yumurtalık'a tatile gelen Cemre Erzin, "Zabıta iç çamaşır ve kıyafet uygulaması yapıyormuş. Bence çok doğru bir karar vermişler, güzel ve yerinde bir uygulama. Denize kimin girip kimin çıktığı belli değil, birde kıyafetleri ve iç çamaşırlarıyla girmeleri çok saçma. Bunun önüne geçilmesi çok iyi bir uygulama" diye konuştu.
 
Rıfat Çakır (60) ise plajda alınan kurallara uygulanması gerektiğini belirterek, "Burası plaj burada mayo giyilmesi lazım. Her tarafın kapalı denize girilmez ki. Zabıtanın uygulaması yerinde" dedi.
 
Zabıta bir süre sahilde gezerek iç çamaşırı ve kıyafetle giren vatandaşları uyardı. İstanbul'dan gelen ve kıyafetiyle denize giren bir vatandaş, "Hava çok sıcak o yüzden kıyafetle girdim" derken zabıta vatandaşı, "O zaman saat 11.00 ile 16.00 arasında denize girme. Bu şekilde denize girmek yasak bir daha olmasın" diyerek uyardı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de korkunç olay: Er silahla oynarken canından oldu
Menderes ilçesine bağlı Özdere’de vatani görevini yapan er Orhan Görülmek, ...
Aynı taburdan 16 asker firar etti!
Çanakkale'de bulunan taburda vatani görevini yapmak üzere eğitilen askerlerin ...
‘CSI İzmir’e ilk kazma vuruldu
İzmir’de Ege ve Akdeniz bölgelerine hizmet verecek ultra donanımlı kriminal ...
 
Konuşma engelliye slogandan 25 yıl ceza istemi
Mersin'de PKK lehine düzenlenen bir gösteriye katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ...
‘Casus avı'nda sorgu zamanı: 47 asker savcı karşısında...
İzmir merkezli yürütülen eskort kızları kullanarak askeri belgeleri ele ...
İki Yunan casusu öylece salıvermişiz!
İzmir'de 2005 yılında suçüstü yakalanan iki Yunan casusu hakkında takipsizlik ...
 
E-postası olmayan yolculuk yapamayacak!
Sadece geçen yıl 138 milyon bilet ve 10 milyon yolcu listesi düzenlenince ...
Şok: ‘Kahraman Şoföre’ 7 ay hapis!
Çınarlı’daki akaryakıt istasyonunda alev alan tankeri, yanarken uzaklaştırdığı ...
İzmir ilköğretiminin duayeni Cevdet Hoca vefat etti
Karataş’lı Cevdet Hoca olarak da bilinen, öğretmenliği dışında yaptığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva