HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2019 Pazartesi - 13:09

İzmir Vekili Sındır: Ankara’da ve İstanbul’da da öndeyiz!

CHP İzmir Milletvekili Sındır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiğini söylerken, “Genel başkanımız çok mutlu. Ankara’da 7-8 puan öndeyiz. İstanbul’da 1-2 puan öne geçmiş durumdayız. Genel başkanımız çok heyecanlı. İzmir’i de konuştuk. Adaylık sürecini geride bıraktık. Artık bundan sonra adaylaşabilme umudu kimsede yok. Ancak seçim kurulunun reddettiği adayların yerine birilerini koymak olabilir. Artık kenetlenme zamanı demiyorum, kenetlenmiş durumdayız.  İzmir’de güçlü bir şekilde seçime doğru yol almaya başladık” dedi.

İzmir Vekili Sındır: Ankara’da ve İstanbul’da da öndeyiz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Sındır, 31 Mart yerel seçimleri üzerinden net mesajlar verdi. Büyükşehir ve 30 ilçenin partisi tarafından kazanılacağını söyleyen Sındır, iddialı konuştu.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesi yönünde ilçe seçim kurulu tarafından alınan karar hakkında da konuşan Sındır, önemli açıklamalarda bulundu. Sındır ayrıca Buca Belediye Başkan adaylığı noktasında son gün gerçekleşen şok değişimi de yorumladı.

Siyasi partilerin oluşturduğu aday listelerinin seçim kurullarına teslim edildiği 19 Şubat’ta (YSK takvimine göre son gün) Suat Nezir’in geri çekilerek Erhan Kılıç’ın aday yapılmasıyla ilgili konuşan Sındır, ‘Esas olan Buca’da CHP’nin seçim kazanmasıdır’ mesajını verdi.
KARAR SİYASİDİR!
Balçova Belediye Başkanı Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesi için ilçe seçim kurulu tarafından alınan kararı yorumlayan Sındır, “Bakanlar kurulunun dahi olmadığı, bir kişinin bütün yürütmenin her şeyi olması ve yasama üzerinde de egemen olması sonucu yargı üzerinde de verilen kararların iç kanatan olduğunu görüyoruz. Kararın siyasi olduğunu düşünüyorum. Çalkaya’nın kamu görevi yapamayacağı ve adaylık için başvuru yapamayacağı kararı verilmiş. Bunu hukuk dışılık olarak görüyorum. Artık parti devleti oluşmuş. Cumhurbaşkanı bizim bildiğimiz o Türkiye Cumhuriyeti’nin ve ordunun başı olma kimliğini yitirmiş durumda. Çalkaya siyasileşmiş yargının cezasını çekiyor” dedi.

SİZ AK PARTİ’DE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINI DUYDUNUZ MU?
Geride kalan aday belirleme sürecine değinen Sındır önemli mesajlar verirken, “Biz demokrasiyi parti içinde hayata geçirme çabasını uyguluyoruz. Bunu da çoğu zaman gerçekleştiriyoruz. Ben ön seçimle milletvekili oldum. Ön seçim parti içi demokrasinin çok özel bir uygulamasıdır. Bir adaylık sürecini geride bıraktık. Çok titiz bir çalışma gerçekleşti. Bir oy fazla getiren kişi aday olmalı diyorduk. Ben bu yetmez diyordum. Seçildiği dönem sonunda 10 oy götürmemeli. Aday gösterilmeyince üzülen, kırılan arkadaşlarımız olabilir. Ama CHP’lilik makam, mevki sahibi olmadan da partinin yanında olmayı gerektirir. Birçok arkadaşımızın da böyle düşündüğünü biliyorum. Sancılı bir süreç geçirdik. Bizim partimizde olur bu sancılı süreçler. Başka partilerde totaliter bir şekilde ‘adayımız şudur’ denir geçilir. Siz AK Parti’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarını duydunuz mu? Adayların etrafında kenetlendik, çok güzel bir çalışmayı götürüyoruz. Hepsi geride kaldı” diye konuştu.30 İLÇEYİ DE ALACAĞIZ
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, ‘İzmir’de 11-12 ilçe kayıp’ açıklaması üzerinden konuşan Sındır, “Vekilimizin düşüncelerine saygı duyarım ama bizim İzmir’de kaybedeceğimiz bir ilçemiz bile yok, böyle bir lüksümüz de yok. Esas olan kazanabileceğimiz ya da kaybedebileceğimiz ilçeler üzerinde durmak değil tüm ilçeleri kazanmanın yolunu ortaya koymaktır. CHP 31 Mart’ta tüm ilçeleri alma potansiyeli en yüksek olan ve bunu başaracak partidir. Sadece 2 ilçede adayımızı çıkarmamış olduk. İYİ Parti’nin adayları olduğu için orada biz olacağız diyemiyorum. 28 ilçeyi alacağız. Dolayısıyla 2 ilçede de İYİ Parti’yi destekleyerek 30 ilçeyi alacağız” ifadelerini kullandı.

BU DURUMU KİŞİLERDEN BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRMEK GEREKİYOR
Buca’da listelerin teslim edileceği son gün gerçekleşen aday değişikliğine dair konuşan Sındır, “O kararın muhatabı biz değiliz. O kararı veren partinin üst yönetimi. Bunları artık tartışmanın faydası yok. Evet Suat Nezir’in bir mağduriyeti var, olabilir. O konu zannediyorum önümüzdeki günlerde kesin bir netliğe ulaşacaktır. Esas olan Buca’da seçimi CHP’nin almasıdır. Başka hiçbir şey değildir. Hiç kimse CHP’nin üzerinde değildir. Suat Nezir çok sevdiğim, değer verdiğim bir kardeşimiz. Onun yerine aday gösterilen Erhan Kılıç kardeşimizi de uzun yıllardır tanıyorum. Onun kişiliği, birikimi de çok. Bu nezir ve Kılıç meselesi değil. Orada CHP’nin iktidarda kalabilmesidir. Şanlı başkanımız Sayın Piriştina’ya da teşekkür ediyorum. Bayrağı aldığı günden bugüne kadar güler yüzle güzel işler yaptı. Bu durumu kişilerden bağımsız değerlendirmek gerekiyor” dedi.

SON 1 YIL İÇİNDE ZİRAİ İLAÇLARA YÜZDE 100 ÜZERİNDE ZAM GELMİŞ
İktidarın son dönemde büyük şehirlerde belediyeler eliyle hayata geçirdiği tanzim satış noktaları hakkında konuşan Sındır, tarımın önemine vurgu yaparak, “Yüksek fiyatların nedenine iyi bakmak lazım… AKP’nin 16 yıllık döneminde çiftçinin çok zor durumda olduğunu biliyoruz. Türkiye tarımının ne duruma geldiği biliyoruz. Son 1 yıl içinde zirai ilaçlara yüzde 100 üzerinde zam gelmiş. İthal tohumda yüzde 55 fidede yüzde 35’e varan zam gelmiş. Gübre fiyatlarına yüzde 60-80 arası zam gelmiş. Bu çiftçinin ürün geliri aynı… Çiftçinin girdileri en az yüzde 50 oranında artarsa, aracılar azalırsa, önlemleri alırsanız, iyi de bir denetim yaparsanız bu fiyat politikası kendiliğinden düzelecektir. Niyetiniz yoksa, bunca yıldır hiç olmadı biz Türkiye’yi bu durumdan çıkarırız. Bu iktidarın tarım politikası ve tarımı kurtarma derdi yok” ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ VE SOYER İÇİN AÇIKLAMALAR
Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci özelinde konuşan Sındır, “Nihat Bey geçmişte Kordon’da deniz sefası için, Çeşme’de denize girmek için gelmiş olabilir. Şimdi de başkan olmak için geldi. Saygı duyuyorum. Devlete hizmet etmiş bir kişiliktir. İzmir için bir şey yapma gayreti içinde olması bile güzeldir. Tunç Bey ile 45 yıllık ağabey kardeş ilişkimiz devam etti. Vizyon sahibi bir arkadaşımız. İzmir’in yaşam kalitesini iyileştirmek adına, Aziz Bey’den aldığı bayrağı daha ileri taşıma gayreti içinde son derece başarılı bir performans göstereceğine inancım sonsuz. Onun bilgi, birikimi, temsiliyet kabiliyeti İzmir’in geçmişi ve geleceğiyle arasında köprü olması gereken bağlarını kurabilecek nitelikte birisi. Ben onun Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmalarını çok yakından takip ederdim. İzmir’i bir amfi tiyatro olarak tanımlıyor. Çok güzel bir tanım. Tiyatroda da paranız çoksa en öne oturursunuz, yoksulsanız en yukarıda kalırsınız. İzmir de öyle bir çanak. Yukarıdaki mahallelerin yaşam kalitesini yükseltmek gerekiyor. Proje uzmanlık konusudur. Mega diye atılır, tutulur. Sorunların çözümünün bilinmesi ve irade konulması gerekir. Ben bu iradeyi Sayın Soyer’de görüyorum” dedi.  

ANKARA’DA 7-8, İSTANBUL’DA 1-2 PUAN ÖNDEYİZ
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiğini vurgulayan Sındır, “Genel başkanımız çok mutlu. Ankara’da 7-8 puan öndeyiz. İstanbul’da 1-2 puan öne geçmiş durumdayız. Genel başkanımız çok heyecanlı. İzmir’i de konuştuk. Genel başkanımız, partimizin üst yönetim organları, kadınlarımız, gençlerimizle adaylık sürecini geride bıraktık. Artık bundan sonra adaylaşabilme umudu kimsede yok. Ancak seçim kurulunun reddettiği adayların yerine birilerini koymak olabilir. Artık kenetlenme zamanı demiyorum, kenetlenmiş durumdayız.      İzmir’de güçlü bir şekilde seçime doğru yol almaya başladık. Türkiye’nin aydınlık geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 
Çeşme'de yeniden 'altın damlayacak'
 
Çeşme'de kaçak göçmen operasyonu: 46 gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ertelendi 26 Şubat 2019 Salı 02:25

Sonuçları bekliyoruz Sayın Sındır! KK ve saz arkadaşları bu yaptıklarının hesabını verecek! T. Özkan denilen adam İzmirden gidecek! Vekillerin de verecekleri hesaplar var, unutmadık, erteledik! Bir kez daha kadınların siz erkeklerden daha yürekli olduğunu Sayın Sevda E. Kılıç gösterdi, topunuz onun kadar dirayetli çıkamadınız, birbirinize düştünüz! Aziz Başkanın dediklerinin ne kadar doğru olduğu her gün biraz daha net anlaşılıyor! Ama şimdi değil, seçimler bir geçsin, görüşeceğiz!

Yorumu oyla      4      5  
tuna 25 Şubat 2019 Pazartesi 23:53

bos sozler ya ankarada 7-8 puan nasıl onde olursun bos konusmalar bunlar bombos istanbulda zaten ak parti tek basına birinciydi mhp de yanına gelince %50'yi geciyorlar bir de binali bey faktörü var. Sunu diyin istanbul ve ankarayı alamazsak bir daha chpye ugramayacagız deyin de chp kurtulsun sizin gibi yalancı asalaklardan

Yorumu oyla      4      6  
Kesin bilgi yayalım 25 Şubat 2019 Pazartesi 19:21

Bülent Tezcan geldi aklıma haberi okurken o da bir seçim gecesi çıkıp öndeyiz kazanıyoruz falan demişti sahi ne olmuştu sonra? Adam kazanmıştı...Tarih tekerrürden ibarettir sn.sındır siz boşverin Ankara''yı İstanbul''u elinizdeki kaleler size yeter,oradaki rantı bile paylaşamıyorsunuz ayak oyunlarıyla adaylarınıza oyunlar çekiyorsunuz

Yorumu oyla      6      10  
Ne içiyorsun sen? 25 Şubat 2019 Pazartesi 17:14

Bunlar gene ölcemiyor suyun derinliğini. Bu sefer su daha da sığ sayın vekil. Ayılın da bakın suya. Zira bu seferki atlayışta kafayı fena yaracaksıníz. Demedi demeyin. İzmir''i bir güzel karíştırdínız. İzmir''in ne olacağı belli değil. İstanbul, Ankara diyorsun. Tacettin bayır iki gün önce ne dedi? Sen ne diyorsun. İzmir''i kaybediyorsunuz. İzmir Ankara hayali kuruyorsunuz... Güldürmeyin kendinize....

Yorumu oyla      7      6  
İZMİR Lİ 25 Şubat 2019 Pazartesi 14:43

Müjde müjde size vekilim, İzmir de nal toplucaz. Bu partiye zarar verdikleriniz kadar başka parti zarar vermedi. 31 Mart' ta hepiniz kaçacak delik arayacanız.

Yorumu oyla      11      16  
KİRAZLI 25 Şubat 2019 Pazartesi 13:35

Syn vekilim siz 30 demişsiniz amma itifak ilçelerinden olan KİRAZ ı DSP alacak sizin rakam tutmuyor belki chp nin 29 + 1 belediyesi olur

Yorumu oyla      8      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Konak adayı Eroğlu'ndan renkli toplantı
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Konak gençlerin yoğun ...
Sendika ve odalardan Çalkaya'ya destek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan ...
CHP’de gözler Çalkaya için YSK’da: Adaylık düşerse kim ilan edilecek?
Balçova Belediye Başkanı Çalkaya’nın 31 Mart yerel seçimleri için adaylığının ...
 
CHP Çiğli adayı Gümrükçü'den 'Haziran' buluşması
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Birleşik Haziran Hareketi ...
CHP'li Polat: Destekler yeterli ise çiftçi neden zor durumda?
CHP’li Polat’ın ıspanak üreticileri başta olmak üzere İzmir’deki çiftçilere ...
Zeybekci'den afet bölgesinde mesaj: En hızlı şekilde...
Cumhur İttifakı’nın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Kılıçdaroğlu 1 Nisan’dan sonra gider mi?
Mehmet KARABEL yazdı... Kılıçdaroğlu 1 Nisan’dan sonra gider mi?
Bornova'da Millet İttifakı gecesi
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ ...
CHP adayı Aksoy Menemenlilerle Buluştu
Millet İttifakı’nın Menemen Belediye Başkan Adayı bugün seçmeniyle buluştu. ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva