HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2019 Pazartesi - 08:53

Zeybekci'den afet bölgesinde mesaj: En hızlı şekilde...

Cumhur İttifakı’nın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, toprak kaymasından zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi. Konunun üzerinde hassasiyetle durulduğunu belirten Zeybekci, mağduriyetlerin devlet tarafından en hızlı şekilde giderileceğini bildirdi.

Zeybekci den afet bölgesinde mesaj: En hızlı şekilde...

Zeybekci, toprak kayması nedeniyle 20’den fazla evin can güvenliği nedeniyle boşaltıldığı Bornova’ya bağlı Eğridere Mahallesi’ne giderek incelemede bulundu. Yetkililerden bilgi alan Zeybekci, vatandaşlarla görüştü, geçmiş olsun dileklerini ileterek can kaybı yaşanmamasının en büyük tesellileri olduğunu ifade etti.

Vatandaşların mağduriyetinin en hızlı şekilde giderileceğini, kaymanın yaşandığı alanın çevresinde yeni bir toprak hareketi oluşabileceği ihtimalinin incelendiğini aktaran Zeybekci, şöyle devam etti:

“AFAD, Kaymakamlık, Valilik konunun üzerinde hassasiyetle duruyor. Emin olun ki devlet bunu en hızlı şekilde çözer. Devlet afetlerden sonra şehirler yaptı; Van’ı, Simav’ı, Dinar’ı, heyelan bölgelerindeki köyleri yeniden inşa etti. Gerekli çalışma tamamlandıktan sonra evleri yıkılan vatandaşlarımızın evleri mutlaka yapılır, çok hızlı çalışılarak çözüm getirilir. Evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlarımız ilk etapta bir yere taşınacaklar, devletten kira yardımı alacaklar, hayvanları için de bir yer mutlaka yapılacak. Buradaki hafriyatla, yüksek yapılaşmayla, doğal dengenin bozulmasıyla ilgili de araştırma yapılıyordur.”

Vatandaşların talep ve beklentilerini dinleyen, bölgeye ilişkin imarın halen belediyede beklediğini ve binaların ruhsatsız olduğunu, kaymanın bölgedeki hafriyat sonrası gerçekleştiğini öğrenen Zeybekci, “Bu bölge 3-4 katlı yapılaşmaya, yoğun yapılaşmaya müsait değil. Zemini sağlam değil. Bir kardeşiniz olarak uyarıyorum. İmarla ilgili düzenlemenin yapılması lazım. Köy evi, yüksek olmayan yapılaşma problem yaratmaz, yüksek ve yoğun yapılaşmaya izin verilmemesi gerekir” diye konuştu.

SPORCULARA BULUŞTU
Öte yandan Tarım Spor Kulübü’nün organizasyonunda güreşçilerle Bayraklı’da bir araya gelen Nihat Zeybekci, çocukluğunda çevre köylerdeki yağlı güreş müsabakalarını izlemek için saatlerce yürüdüklerini aktardı.

Sporla büyümelerinin çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutacağına vurgu yapan Zeybekci, İzmir’e yönelik projeleri arasında 25 bin nüfus yoğunluğuna bir spor salonu, 50 bin nüfus yoğunluğuna ise bir yüzme havuzu yer aldığını bildirerek şöyle konuştu:

“200 spor salonu yapacağız. Ayrıca çocuklarımızı spora yönelten amatör kulüplerimiz başta, tüm kulüplerimizi de destekleyeceğiz. Atatürk Stadı’nın bulunduğu yere, altında her türlü spor branşlarının yapılabildiği, en modern şekilde donatılmış Atatürk Olimpiyat Stadı’nı, ayrıca Türkiye’nin ilk veledromunu yapacağız. Belediyenin bunları yapması zor değil. İzmir, şampiyonların çıktığı bir şehir olacak. Hayalimiz bu.”

İzmir’de 1 Nisan’dan itibaren bir seferberlik başlatarak destan yazacaklarını aktaran Zeybekci, kanalizasyon, ulaşım, trafik, altyapı, çöplerin doğaya atılması, yeşil alan eksikliği gibi şehre yakışmayan sorunların hızla gündemden kaldırılacağını söyledi.

 
Derbi öncesi başkanlardan flaş karar!
 
Altay tutulmuyor!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eyyy 26 Şubat 2019 Salı 02:17

Ahmet, Sevilay ve Halit, sizler kandıran ve kandırılan bir partinin yandaşısınız, buyrun devam edin! Biz adamın ciğerini okuruz, kanmayız, kandırmayız! Üfüreni de biliriz, üfürüleni de! Bakın işinize, kendiniz gibi olanların yanına gidin, buralar size göre değil! Projelerin altı boş, para yok, şantiyeleriniz durdu, başlamış projeler durduruldu, kimi kandırıyorsunuz? Ayrıca o projelerin çoğu bakanlık projesi, elinizi tutan mı vardı, yapaydınız! İnAliBinAli'nin tutulmayan sözlerini tutun önce!

Yorumu oyla      4      5  
AHMET 25 Şubat 2019 Pazartesi 16:43

Umarım başkanım, başaracağız!! Her zaman ardındayız. İzmir AK BELEDİYECİLİK ile tanışacak!

Yorumu oyla      4      8  
Sevilay K. 25 Şubat 2019 Pazartesi 16:41

Duyduğunuz iki cümleyi evirip çevirmeyin. Projelerin altına bakın, daha önce yapılan hizmete bakın. Biraz araştırın. Zeybekci sözünün eri bir siyasetçi, aynı zaman başarılı bir işadamı. Yapamayacağı işe kalkışmaz. Yapacağım diyorsa da yapar. Biraz kalıplarımızı aşalım!!

Yorumu oyla      4      8  
Halit 25 Şubat 2019 Pazartesi 16:38

Birileri hizmetten bahsedince neden altında hep bir art niyet arıyoruz? Spor diyor, gençler diyor, yardım diyor. Bizim gördüğümüz sadece bundan çıkarı ne acaba diye düşünmek. YAPMAYIN!! Biraz da pozitif bakalım, yıllarca hizmet görmedik. Biliyoruz ki Zeybekci söylediğinin ardında duracak. Denizli'den belli. Ben kendisini olumlu buluyorum. Umarım başarır.

Yorumu oyla      4      8  
olmuyor 25 Şubat 2019 Pazartesi 13:20

Olmuyor bay Zeybekçi, bunlar Reisin hoşuna giden işler değil, ağzınız açıldığında hakaret etmelisiniz, suyu, izbanı, metroyu, elektriği ve hatta denizi siz getirdiniz! Siz izin verdiniz de insanlar işe gidiyor, izin verdiniz de nefes alabiliyorlar! Sizden önce burası bataklıktı, dedemizin dut ağaçları vardı :)) Yahu bi kaybolun gerçekten, sıktınız artık, komediyi de geçti açıklamalar! Atın Reise yalan söyleten danışmanları! Daha önce de dendi, oy vermesek de kendileri cumhurbaşkanı, bir cumhurbaşkanı bu kadar yanıltılır mı yahu? Üstelik kendi danışmanları tarafından? Ayıptır, yazıktır, günahtır!

Yorumu oyla      14      10  
Bornovalı 25 Şubat 2019 Pazartesi 12:44

Atatürk stadyumu yıkıldığı taktirde yeniden yapılması için ihaleye mi çıkılacak, yoksa tanıdık müteahhide mi verilecek ? Stadyumun ismi Atatürk mü kalacak ? Spor yapmaya gelecek gençler- tok karnına mı yoksa aç karnına mı stadyuma gelecek ?

Yorumu oyla      13      11  
Nurizade 25 Şubat 2019 Pazartesi 12:19

Günaydın Sayın Zeybekci!!!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Kılıçdaroğlu 1 Nisan’dan sonra gider mi?
Mehmet KARABEL yazdı... Kılıçdaroğlu 1 Nisan’dan sonra gider mi?
Bornova'da Millet İttifakı gecesi
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ ...
CHP adayı Aksoy Menemenlilerle Buluştu
Millet İttifakı’nın Menemen Belediye Başkan Adayı bugün seçmeniyle buluştu. ...
 
İmamoğlu: Yeni siyasi dil geliştiriyorum
CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, yeni bir siyasi dil geliştirmeye ...
Kalın: Hepsi bu cinayetlerin suç ortağı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mısır'da 9 gencin idam edilmesine tepki gösterdi.
Erdoğan: CHP İstiklal Marşımızı söylemeyenlerle...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri mitinginde konuştu. Erdoğan, ...
 
Saadet Lideri Karamollaoğlu, hükümeti İzmir'de eleştirdi: Yarattıkları korkuyla oy alıyorlar!
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümeti eleştirerek, ...
TBMM'nin yeni başkanı belli oldu
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, 3. turda 336 oyla 29. TBMM Başkanı seçildi.
CHP Lideri'nin programı netleşti: İşte İzmir mitinginin tarihi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yapacağı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva