HABERLER>POLİTİKA
11 Haziran 2018 Pazartesi - 21:03

İzmir ve Manisa yıllardır bu anı bekledi... 'Korkunç Sabuncubeli' tarih oldu!

Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyanın üçüncü büyük tünelini hizmete alıyoruz bir hayal daha gerçek olacak." dedi.

İzmir ve Manisa yıllardır bu anı bekledi...  Korkunç Sabuncubeli  tarih oldu!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nin açılışında konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Dünyanın üçüncü büyük tünelini hizmete alıyoruz bir hayal daha gerçek olacak. Yüzde 5 eğimli 14 adet virajı düzelterek Manisa-İzmir arasını adeta birbiriyle birleştiriyoruz. Toplam seyahat süresini 15 dakikanın altına indiriyoruz. Üreticiler, ihracatçılar bu tüneli kullanarak Bursa'ya, İstanbul'a hatta Avrupa'ya kadar rahatlıkla gidecekler. Bu tünel ayrıca hayat kurtaracak. O rampalarda, virajlarda kazaların önüne geçilecek böylece trafik kazaları azalmış olacak.

Bir kez daha bu önemli eserin bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen Ulaştırma Bakanıma, Karayolları Genel Müdürü Bölge Müdürüne, yüklenici firmalara ve tabiki İzmir milletvekillerimize, Manisa milletvekillerimize Valilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyor yaklaşan Ramazan Bayramınızı da tekrar yürekten kutluyorum.

Başbakan Yıldırım canlı bağlantı ile Torbalı-Bayındır yolu, Adnan Menderes ve Bergama Köprülü Kavşakları'nın da eşzamanlı olarak açıldığı törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
"Manisa-İzmir arasını birleştiriyoruz ve toplam seyahat süresini 15 dkaikanın altına indiriyoruz. Üreticiler, ihracatçılar bu tüneli kullanarak Bursa, İstanbul hatta Avrupa’ya kadar rahatça gidebilecekler. Bu tünel ayrıca hayat kurtaraacak! Virajlar kalkacak, trafik kazaları azalacak. Bir kez daha bu önemli eserin bölgemize, İzmir'e ve Manisa'ya hayırlı olmasını diliyorum"

10 BİN KİŞİLİK İFTAR
Açılışın ardından tünel içinde yaklaşık 10 bin kişi iftar yemeği yedi. 

Başbakan Yıldırım, iftarın ardından kentin simgesi olan Kadifekale'de ulusal bir haber kanalında canlı yayına katılacak ve geceyi İzmir'de geçirecek. 

Sabuncubeli Tünelleri'nin açılışının ardından vatandaşlarla iftar yapan Başbakan Binali Yıldırım, kendisinin kullandığı 1957 model Playmouth Savoy marka gümüş rengi klasik otomobille Habertürk Televizyonunda yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programına katılmak üzere tünelden geçti. 
Program sunucusunun sorusu üzerine tünelin çok güzel olduğunu, kullandığı aracın da çok nostaljik olduğunu kaydeden Yıldırım, "(Araba kullanmayı) çok severim ama fırsatım olmuyor." dedi.

Başbakan Yıldırım, İstanbul'da Marmaray ve metroyu kullandığının hatırlatılması üzerine İstanbul'da ikisini kullanarak iş adamı Erdoğan Demirören'in cenazesine gittiğini kaydetti.

Bulundukları yerin Manisa ve İzmir'in buluştuğu meşhur Sabuncubeli mevkisi olduğunu aktaran Yıldırım, Evliya Çelebi'nin 300 yıl evvel Sabuncubeli'ni "korkunç" olarak nitelendirdiğine işaret etti.

Denizli mitingindeki 'Ödemiş sesleri' için ne dedi?

Başbakan'ın programda İzmir özelinde öne çıkan açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Denizli mitinginde yükselen 'Ödemiş' sesleriyle ilgili oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Denizli mitinginde İzmir'in Ödemiş ilçesinden gidenlerin olmasını "AK Parti seçim meydanlarında halkı oradan oraya taşıyor" diye eleştirmesiyle ilgili soruya da Ödemiş'le Denizli'nin birbirine çok yakın yerler olduğu cevabını verdi. Bazı insanların merak ettiğini, Cumhurbaşkanı'nı izlemeye gidenlerin ayıplanamayacağını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti: "Muhalefetin derdi, ne boşluk bulurum nereyi nasıl istismar ederim, derdi o. Mitingde Ordu'da 'efendim Başbakan boş meydana konuşuyor' diyor. Daha ben meydana gitmemişim, miting saati gelmemiş. İnsanlar yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Meydanı çekiyor, benim fotoğrafımı da oraya monte ediyor. Algı operasyonu yapıyorlar. Ne yaparsa yapsınlar, milletle bizim aramızdaki sevgi bağını koparamazlar."

(Haber servisi, AA, DHA)

 
Muğla'da koca vahşeti! Karısını boğarak öldürdü
 
Tarihi karar! 116 kulüp PFDK'DA
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 12 Haziran 2018 Salı 14:00

Vatandaş , kardeşim daha dün Narlıdere metronun temeli atıldı. Buca'da bu tünelden daha büyük projenin yapımı devam ediyor. Vur patlasın çal oynasın bu şekilde oluyorsa ne güzel. Ayrıca CHP'liler zaten vergi vermiyor ne demek ? Bu neyin kafası ?

Yorumu oyla      9      5  
Vatandaş 12 Haziran 2018 Salı 11:02

Chp zihniyet herşey israf onlar İçin çünkü onlar ne iş yapar nede yaptırır onlar vur patlasın çal oynasın zihniyeti ile hareket ederler İzmirli vergi vermesin CHP’liler demiş zaten vermiyorsunuz halkçıyız deyip halktan kopuk parti hdp gibi alternatif kutlamalar yapan batının hdp si oldu chp allahtan iyi parti geldi oylar iyi partiye

Yorumu oyla      9      6  
izmirli 12 Haziran 2018 Salı 10:55

çok çirkin... bunlar milletin parasını gömüyor başka bir numara yok... bu arada başbakanlık bitiyor.. o arabadan İn Ali...

Yorumu oyla      9      5  
İZMİRLİ 12 Haziran 2018 Salı 10:30

birisi chp liler geçmesin demiş,zekaya bak. öyleyse chp liler vergide vermesin. bu vergilerle çok proje yapılır ama bir proje işleve göre pahalıysa ona kötü proje yani israf denir.Bence bu proje de israf.Tıpkı izmir körfezi geçiş projesi gibi.Zaten yukarıdaki mentaliteye sahip destekçileri olan bir parti halk için halka yarıyan proje üretemez

Yorumu oyla      10      6  
Ali Cengiz Kurt 12 Haziran 2018 Salı 09:37

Tamam iyi oldu da. Ne bu övünme yahu. alt tarafı yolu 15 dakika kısalttınız sanki şimdiye kadar izmirden manisaya istanbul üzerinden mi gidiliyordu.

Yorumu oyla      13      6  
Atilla Kamar 11 Haziran 2018 Pazartesi 22:40

Yol neden korkunç idi. Zorlu rampa olabilir fakat korkunç olmaz. Ayrıca tünel henüz tek kanal. Sabuncubeli İzmir arası daha yoğun. Orada hareket yok...

Yorumu oyla      12      6  
reiz 11 Haziran 2018 Pazartesi 22:06

cehapeliler geçmesin

Yorumu oyla      10      9  
Merkez 11 Haziran 2018 Pazartesi 21:53

Diğerleri yıkar REİS yapar Allah razı olsun.

Yorumu oyla      10      10  
Toplam 5 dakika 11 Haziran 2018 Pazartesi 21:51

Bu tünel ile İzmir Manisa arsı toplam 5 dakika kısalcaktır. Cümle alem bile.

Yorumu oyla      13      5  
Savaş Aras 11 Haziran 2018 Pazartesi 21:33

Yasasin AK Parti

Yorumu oyla      10      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan'dan önemli dolandırıcılık uyarısı!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışı çerçevesinde Yapı ...
Teşkilattan Bahçeli raporu: İzmir 'Cumhur İttifakı' diyecek
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP Lideri ...
Başkan Şengül pistte stres attı, gençleri uyardı
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, sahur sonlarına kadar süren seçim ...
 
Erdoğan: Oraya da operasyonlarımızı başlattık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Niğde'de konuştu. Erdoğan, "Kandil ...
3 ilçede MHP'li Şahin’e büyük destek
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, sahil ...
Türkeş'ten İnce'ye performans övgüsü!
AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş FOX TV'den İsmail Küçükkaya'nın ...
 
Vekil adayı Eroğlu: İzmirlilerin çektiği sorunları çözmek için aday oldum
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Melek Eroğlu, kamera karşısına geçti İzmirlilere seslendi.
AK Partili Nasır: Otomotivci esnafının birliğinden güç doğacak
Halkla iç içe siyaset anlaşıyla dikkat çeken AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili ...
AK Partili Doğan'dan KOSGEB Örneği: Esnafın en büyük dostu AK Parti
AK Parti İzmir milletvekili adayı Bilal Doğan, KOSGEB'in verdiği desteklerle ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva