HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Aralık 2014 Perşembe - 13:05

İzmir Valiliğinden midye operasyonu!

Yapılan açıklamada 79 kişiye yasa dışı avcılık nedeniyle ceza kesildiği açıklanırken, 3 ilçede de halk sağlığı için koordineli çalışma başlatıldı.

İzmir Valiliğinden midye operasyonu!

İzmir Valiliği yazılı bir açıklama yaparak yasa dışı avlanma ve halk sağlığını tehdit operasyonları raporu yayınladı.

Valilikten yapılan açıklamada 79 kişiye yasa dışı midye avcılığı nedeniyle ceza kesildiği açıklanırken, 3 ilçede de halk sağlığı için koordineli çalışma başlatıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA
Sahil Güvenlik Komutanlığımızca İzmir Körfezi’nde yasa dışı midye avcılığı yaparken tespit edilen 79 şahsa 90.146 TL. idari para cezası uygulanmıştır.

3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’de; izleme ve rutin program sonucu analiz sonuçları uygun olmadığı için ürün alımına kapatılan çift kabuklu yumuşakça üretim alanları ile bu Tebliğ kapsamında açık olup, izleme ve rutin program uygulanmayan alanlarda çift kabuklu yumuşakça istihsalinde bulunulamaz” hükmü bulunmaktadır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Avcılık ve Yetiştiricilik Yoluyla Elde Edilen Çift Kabuklu Yumuşakça Üretim Alanlarının Belirlenmesi, Sınıflandırılması, Ürün Alımına Açılıp Kapatılması ve Numune Alımına İlişkin Uygulama Talimatı” gereği İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İzmir Körfezi’nde izleme çalışmalarına devam edilmekte olup analiz raporlarının değerlendirmesi sonucunda ürün alımına izin verilmektedir. Buna göre; Komutanlığımız sorumluluk sahasında, İnciraltı-İstihkam ve Bostanlı-Degaj bölgelerinde akivades izleme istasyonları bulunmaktadır.
 
İzmir Körfezi’nde yasa dışı midye avcılığı söz konusu olup bunun önlenmesi adına Sahil Güvenlik unsurları tarafından halk sağlığı da göz önünde bulundurularak 7/24 esasına göre kontrol ve denetimler yapılmakta ve yapılmaya devam edilmektedir.

Midyeler planktonları süzerek beslendiklerinden içinde bulundukları sudaki kadmiyum, kurşun, civa gibi ağır metalleri, kimyasal maddeleri, endüstriyel atıkları, zararlı virüs ve bakterileri de vücutlarında biriktirmektedirler. Özellikle avlandıkları bölgede kanalizasyon bağlantısı var ise tüketilmesi durumunda zehirlenme ve hastalıklara neden olma riski bulunmaktadır.

Kimyasal maddeler arasında civa en tehlikesi olup insan vücudundan atılamadığı için zamanla nörolojik bozukluklara neden olmaktadır. Çift kabuklu yumuşakçalarla ilişkili hastalıkların mikrobik sebeplerine bakıldığında insan sağlığına başlıca belirtilerin; ateş, aşırı yorgunluk, baş dönmesi, kusma olabileceği gibi Vibrio Vulnificus’un tespit edilmesi durumunda ise ölümcül vakalar da olasıdır.

İzmir Körfezi’nde özellikle İnciraltı, Karşıyaka ve Bostanlı bölgelerinde, tüketilmesi durumunda halk sağlığını tehlikeye sokabileceği bilinen çift kabuklu yumuşakçaların yasa dışı yollardan avlanılmasının önüne geçilebilmesi maksadıyla ilgili kurum/kuruluşlar ile koordineli olarak yoğun bir şekilde mücadele edilmektedir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ EFE 26 Aralık 2014 Cuma 11:24

Gıda denetimi üzülerek söylemek gerekirse neredeyse sıfır. Midye denizin civasını, pisligini çeken barındıran bir deniz ürünü bir de bunu Kadifekele gibi denetimsiz ilken bir şekilde merdiven altında işlendiğini göz önüne alırsak malesef İzmir'li zehirleniyor.Acil bir şekilde İzmir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, il sağlık ve çevre sağlığı gerekli önlem ve denetimlerini yapmalı...

Yorumu oyla      13      5  
İzmirli 26 Aralık 2014 Cuma 09:16

Bu midyeleri yiyen varmı ? Yazık mikrop yuvası bunlar. İzmirli bu kadar zırcahil olamaz. Bu midyecileri derhal yok ediniz.

Yorumu oyla      13      5  
YORUMCU BABA 25 Aralık 2014 Perşembe 19:18

Nasıl Mücadele Ediyorsunuz,Anlamadım Gitti Doğrusu.Aslında Rutin Olarak Yaptığınız İşleri Rapora Dökmüşsünüz.Bilmeyen Biriside Sağlığımızı ÇOK Düşünüyorsunuz Zanneder.Bu Meretin Ne Kadar Zehirli Olduğunu,Kesinlikle Satılmaması Konusunda Yıllardır Buradan Sesimi Duyurmaya Çalışıyorum Ama Nafile.Birkere Kadifakalede Hangi Koşullarda Ve Hayatında HİJYEN Nedir Bilmeyen Bir Kesim Tarafından Yıllardır Bu Meretler Hazırlanıp Satılır.İzmirin Her Tarafında Bunlar Satılmakta Ve Milletimizde Afiyetle Yemektedir.Satanların da Devlete 5 Kuruş Vergi Verdiğide Yoktur.Herkezin Gözü Önünde Her Yerde Tüketilir.Devletin Yetkili Kurumlarının da Hiç Umurunda Değildir.Mağazaların Gıda Reyonlarını Denetleyen Devlet Nedense Bunlara Ses Çıkarmaz.Ayrıca Kadifekaleye Midyeler,Abartmıyorum TIR larla İstanbuldan Gelmektedir.Onun İçin Diyorumki Keşke Gerçekten Sağlığımızı Düşünen Kurumlar Olsaydı da İnanabilseydik.

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan’dan 'çöp' patlaması: İzmir onları affetmeyecek!
Kentin güneyindeki çöp sorununun çözümü için Menderes’te yapılması düşünülen ...
Başkan Pekdaş Kemeraltı için 'özel kanun' çıkışı
Kemeraltı Günleri kapsamında gerçekleştirilen ‘‘Kemeraltı’nda Ticaret ...
Karşıyaka parklarına 300 bin çiçek
Kış aylarının gelmesiyle birlikte kenti mevsime uygun bitkilerle donatmaya ...
 
İzmir’de ülkeye örnek proje: Kent Koleji!
Kentte nitelikli işgücü sorununa çözüm bulmak üzere yola çıkan İzmir Kent ...
Bornova’da katılımcı demokrasi harekatı: Fikrini al parka gel!
Bornova Belediyesi, İzmir'in en hareketli bölgelerinden biri olan Küçükpark'ta ...
Balçova'dan engelliler için şarj istasyonu
Balçova Belediyesi engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği hizmetlere ...
 
Büyükşehir'den Aliağa'ya 'süper' itfaiye
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’da yapımını tamamladığı itfaiye ...
Türk Kızılayı'nın 146. yılında Foça'da özel tören
Kızılay Haftası nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında ...
Gaziemir'de kültürel mirasa yolculuk
Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ‘Minik adımlarla kültürel ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva