HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Aralık 2014 Perşembe - 10:29

İzmir’de ülkeye örnek proje: Kent Koleji!

Kentte nitelikli işgücü sorununa çözüm bulmak üzere yola çıkan İzmir Kent Koleji imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Eğitim sistemimizden kaynaklanan sorun nedeniyle bu sistemi geliştirdik. Siyasi ve polemik olsun diye söylemiyorum ama meslek edinme konusunda yeterli olmayan bir eğitim sistemi var” dedi. İzmir Valisi Mustafa Toprak da bu zamana kadar projelere kalkınma ajansı vasıtasıyla 150 milyon TL’nin üzerinde destek verildiğini söyledi.

İzmir’de ülkeye örnek proje: Kent Koleji!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın kentte nitelikli işgücü sorununa çözüm bulmak üzere başlattığı kent koleji projesinin imza töreni gerçekleştirildi.



Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nda düzenlenen törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESBO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bürokratlar ve çok sayıda kişi katıldı.


 
Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik plan dahilinde çalışmaları sürdürdüğünü ifade eden Başkan Kocaoğlu, İzmir Kent Koleji’nin üç yıldan bu yana önemli işler yaptığını söyledi. Projenin eğitim sisteminden dolayı ortaya çıktığını anlatan Kocaoğlu, “Eğitim sistemimiz daha çok ortaokul ve lise ağırlıklıydı. Lisans ve üstü eğitime yönlendiren ama meslek edinme anlamında yeterli olmayan bir sistem var. Herkes bize ‘lise mezunu oğlum, kızım var, B sınıfı ehliyeti var iş verin’ dedi. Böyle bir iş yok. Park bahçelerde çalıştıramazsınız. Masa ve sandalye verip çalıştıramazsınız çünkü daha üst eğitim alanlar var. Doktoralı gençlerimiz var.  O zaman biz bu gençlerimizi ne yapacağız. Bunları nasıl kentin, ülkenin kalkınmasına katkı sürecine sokacağız? Kent koleji buna çare bulmak için kuruldu. Bornova’da 65 gün belediye başkanlığı yaptım.  O zaman içinde hasta bakım ve çocuk bakımı konusunda başarı kazanmıştık. O zaman 123 hemşerimiz bu kursu aldı. Çalışmak isteyenlerin hepsi iş buldu. Oradan da hareketle bugüne kadar bu mekanda meslek edinme kursları verdik. Toplam 500 gencimizi yetiştirdik. Bunların 300 tanesine girişimcilik kursu verdik” dedi.


 
KİME NE LAZIMSA
Yerelde kalkınmayı ana hedef olarak belirlediklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, katılımcılık vurgusu yaptı. Kocaoğlu, “Konuların tartışılması, sahiplenmenin artması gerekiyor. Topluma yararlı olunması için herkesin çalışmalara katılması lazım. Üniversitenin, meslek kuruluşlarının projelerde tuzu, biberi olması gerekiyor.  Bizim bu projede paydaşlarımız var. Onlara da teşekkür ediyorum. Biz burada hangi elemana ihtiyaç varsa onu eğitmek istiyoruz. Kalıcı bir iş kurma ve eğitme projesidir bunun adı. Sanayiciye, turizmciye, tarımda ne lazımsa o elemanı yetiştireceğiz. İzmir Kent Koleji tamamen sosyal bir projedir. İş ve aş vermek üzere yola çıkmış bir projedir. Birçok eksiklerimizi giderirsek, hatalarımızı kapatırsak, bu projenin giderek büyümesini sağlarsak Türkiye’nin en büyük sorunu olan istihdama katkımız olur.  Dün bir yerde İzmir’in Türkiye sanayisindeki payının yüzde 25’ten yüzde 15’e düştüğünü okudum. Bizim buna katkı koymamız gerekiyor. Biz de çok heyecanlıyız. Bizlerin heyecanı önemli ama burada eğitim görecek gençlerimizin girişimci, iyi bir meslek sahibi, başarılı insan olarak herhangi bir yerde karşımıza çıkması, aktör olmaları bu işin en önemli yanıdır” diye konuştu.



150 MİLYON TL ÜZERİNDE DESTEK
Törende konuşan İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Valisi Mustafa Toprak ajansın 11 mali destek programı kapsamında 131 milyon TL destek verildiğini söyledi. Doğrudan güdümlü projelere verilen destek ile birlikte rakamın 152 milyon TL’ye çıktığını ifade eden Toprak, yeni programların uygulamaya geçeceğini söyledi.  Kalkınma Ajansı’nın çalışmaları hakkında bilgi de veren Vali Toprak, İzmir Kent Koleji’ne destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.  Toprak, “İşsizlik bugün önemli bir sorun. Bizim de yerelde katkı koymamız gerekiyor. Özellikle genç işsizliğin yüksek olduğu bir noktada bu gibi projeler yürütülmelidir. Sonuç odaklı bir çalışma her zaman iyidir. Bizim sanayinin katma değerini arttırmamız gerekiyor. İzmir’in istihdamdaki oranı arttırılmalıdır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da katılımcı demokrasi harekatı: Fikrini al parka gel!
Bornova Belediyesi, İzmir'in en hareketli bölgelerinden biri olan Küçükpark'ta ...
Balçova'dan engelliler için şarj istasyonu
Balçova Belediyesi engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği hizmetlere ...
Büyükşehir'den Aliağa'ya 'süper' itfaiye
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’da yapımını tamamladığı itfaiye ...
 
Türk Kızılayı'nın 146. yılında Foça'da özel tören
Kızılay Haftası nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında ...
Gaziemir'de kültürel mirasa yolculuk
Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ‘Minik adımlarla kültürel ...
Foçalı miniklere erken yeni yıl kutlaması
Foça Belediye Başkanlığının Bağarası Mahallesinde düzenlediği yılbaşı ...
 
Egeli turizmcilerden Acar’a ziyaret
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye ...
Buca’da ‘direniş’ bayramı: Piriştina’dan teşekkür yağmuru
Kaynaklar’da ormanlık alana kil ocağı yapmak isteyen firmanın Genel Müdür ...
Kemeraltı Günleri dolu dizgin
Konak Belediyesi ile Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'nin birlikte düzenlediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva